X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • eliz Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:
    To samo u mnie - łożysko tez mam z przodu, więc faktycznie - tak jak mówisz - to wszystko może wyglądać u nas inaczej. 🙂
    No właśnie,więc nie ma co się przejmować. Z dnia na dzień nasze maleństwa są coraz silniejsze więc może uda nam się zobaczyć ta malutką stópkę🥹

Nefertiti89, A_Agnieszka lubią tę wiadomość

Moje najwieksze szczęście Jakub urodzony 19.02.2025 o 14:36 , 3180g i 55cm. 💙💙💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:
    To samo u mnie - łożysko tez mam z przodu, więc faktycznie - tak jak mówisz - to wszystko może wyglądać u nas inaczej. 🙂
    No właśnie, ja też nie czuję kopniaków jakoś bardzo boleśnie ze względu na łożysko z przodu ☺️

Sterylizatora nie kupuję ☺️

eliz lubi tę wiadomość

• Katri94 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje rozpieranie małej bolesne nawet te ruchy, kopniaki tak jak np teraz 🫣po całym brzuchu dyskomfort ale stópki też nie widziałam:)

eliz lubi tę wiadomość

Starania od 2017r.
    🙋30 lat
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️
    25.02.2025 🩷👶

age.png
  • AgaKa800 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie tu od soboty, wyobraźcie sobie ile miałam nadrabiania 😂😂
    Ja mam koszule do szpitala dwie, ale wiem, ze to za mało… Musze jeszcze kupic
    Odnoście nastroju, współczuje wszystkim, które dopada zły na strój :( doskonale to znam. Ale pamiętajcie, że to już naprawdę końcówka. Damy radę ❤️❤️
    Ja ze względu na małą ilość wód mam w poniedziałki i piątki spotkania z położna, mierzy mi brzuch i robi notatki + co środę ktg :)
    Jestem spokojna
    Buziaki, miłego tygodnia!!

Agula31, eliz, Pinkflower, monii00, Katri94 lubią tę wiadomość

21.06 ⏸️ 1cs
    10.07 6+3 z serduszkiem ♥️
    26.08 prenatalne, niskie ryzyka 😇
    4.09 wszystko oki!
    23.09 widzimy się kolejny raz 🍀
    27 lat🥰

preg.png
  • Agula31 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! 😊

Ja się dzisiaj zabieram za pranie pierwszej partii ubranek – wreszcie! Nie wiedziałam, że można się tak cieszyć z prania, ale serio mam z tego frajdę. 😄 Potem wybieram się do koleżanki poznać jej słodkiego synka, więc zapowiada się bardzo miłe południe. 💕

A jeśli chodzi o lęk przed porodem, to moja znajoma podesłała mi takiego ebooka. Jeszcze go nie czytałam, ale może któraś z Was znajdzie w nim coś pomocnego: https://we.tl/t-oxnTIfhVaP

Trzymam za Was mocno kciuki za wszystkie badania i wizyty! ✊✨ Ściskam! ❤️

eliz, Pinkflower, Pusshka, Abilify05, monii00, Katri94, Sylwiasz lubią tę wiadomość

👩🏼31👨🏻‍🦰32
    03.24 AMH 0,69🫣
    Plemniki o prawidłowej budowie <4%
    04.24 stymulacja + suplementy
    29.04.24 IVF 💔
    23.05 mezoterapia jajników
    12.07 ⏸️
    29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
    05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
    19.08 10+1 3,1 cm ❤️
    02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
    23.09 15+1 11,8 cm 🩷
    22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
    12.11 22+2 505 g 🩷
    03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
    02.01 29+4 1598 g🩷
    04.02 34+2, 2700 g🩷
    20.02 36+4 2900g 🩷
    05.03 ?
    preg.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane!
    Niedawno wstałam,cukry o dziwo w normie,dzisiaj w planach kolejne podejście do walizki 😅 a tak to dzień spędzam w domku.
    ▪️Aga wierzę że będzie wszystko dobrze,trzymam kciuki za dzisiejsze KTG🫂❤️
    ▪️Agula to powodzenia z praniem 🥹
    Dziękuję za e-booka napewno zerknę.
    ▪️Katri mnie czasem zaboli jak z zaskoczenia gdzieś się przekręcił albo kopa zadadzi po boku a tak to przyjemne uczucie. 😍
    Życzę udanych wizyt,badań! 🤞🍀
    Przyjemnego Dnia 🫂❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 08:34

Pinkflower, Katri94, Agula31, AgaKa800 lubią tę wiadomość

age.png
  • Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie 🤰
    Dzisiaj noc zaliczona nawet do tych pozytywnych. Choć przewracanie się z boku na bok to niezłe wyzwanie 🤣

Zaraz śniadanko i kawka oczywiście, bez tego ani rusz. Komu kubeczek pysznej czarnej, albo latte? ☕😍

Dziś jadę ściągnąć paznokcie z dłoni... Pewnie będzie dziwne... Ale w zamian postanowiłam już zrobić na stopach, przynajmniej nie będę się męczyć z odżywką i obcinaniem 😁😁😁 a co tam, zaświece na porodówce ładnymi stopami 🤣🤣🤣

Wspominacie tu o kopniakach itp. Ja mam łożysko na tylnej ścianie i dość mocno czuję kopnięcia, nawet te delikatne uderzenia ale stópki też nie zauważyłam jeszcze. Czuję często takie napięcie i za chwilę nawet widać jak pływa mi nad pępkiem. Albo na chwilę w jednym miejscu zrobi się większe wybrzuszenie a obok miękko, więc wtedy przypuszczam, że to pewnie dupkę pokazuje mamie 🤣 Ale kocham to uczucie i już wiem, że tego będzie mi brakować...

Wczoraj uświadomiliśmy sobie, że będzie trzeba dokupić jeszcze szafkę, bo z tymi rzeczami dość ciężko będzie, szczególnie jak dostałam wczoraj całą siatkę ubranek... A są tak ładne, że szkoda wyrzucić itp. Także za czymś się będziemy rozglądac 🫣

Sterylizator kupiliśmy, w zasadzie podgrzewacz 6w1 z Neno jak była promocja, ma tam właśnie funkcje sterylizacji. Użyliśmy w niedzielę, jak pakowałam walizkę i jestem pozytywnie zaskoczona. Zobaczymy potem jak się sprawdzi.

Życzę Wam spokojnego dnia, kciuki za wszelkie wizyty, badania. Kto może niech odpoczywa! ❤️❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 08:40

Pinkflower, eliz, monii00, Katri94, Agula31 lubią tę wiadomość

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje 😊 nie ma co się bać ubierania noworodków przez główkę bo jak by nie patrzeć dziecko główką przechodzi przez kanał rodny i takie body czy inne ubranko to pikuś

AgaKa800 lubi tę wiadomość

28.03.2025🤴Wiktor 3430g 55cm 11:11 SN
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20 SN
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25 SN
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula31 wrote:
    Hej dziewczyny! 😊

Ja się dzisiaj zabieram za pranie pierwszej partii ubranek – wreszcie! Nie wiedziałam, że można się tak cieszyć z prania, ale serio mam z tego frajdę. 😄 Potem wybieram się do koleżanki poznać jej słodkiego synka, więc zapowiada się bardzo miłe południe. 💕

A jeśli chodzi o lęk przed porodem, to moja znajoma podesłała mi takiego ebooka. Jeszcze go nie czytałam, ale może któraś z Was znajdzie w nim coś pomocnego: https://we.tl/t-oxnTIfhVaP

Trzymam za Was mocno kciuki za wszystkie badania i wizyty! ✊✨ Ściskam! ❤️
    Dzięki za ebooka, chętnie przeczytam :)

Co do wypychania się małego, czasem widzę i czuję jakiś punkcik, ale czy to stopa, ręka, łokieć, pięta, nie mam pojęcia, jest tylko mała kulka :) Wtedy lekko ją pukam lub wciskam i ucieka 😄

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    202112224562.png
    202503051762.png
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaKa, bardzo się cieszę ze jesteś tak zaopiekowana I trzymam kciuki za ktg 🤞🤞🤞

Agula, miłego dnia i dziękuję za e-booka 😘

Eliz, na spokojnie się pakuj 😘

Madzik, ja chyba ściągnę paznokcie I u stóp I u rąk ale będzie łyso.
    U mnie też mocno odczuwam kopniaki ale stopek nie widziałam.

Polecacie jakieś konkretne poduszki do karmienia?

Miłego dnia ❤️

Katri94, AgaKa800 lubią tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
    18.11 544 g słodkiej 🍓
    09.12 874 g 🩷
    23.12 1119 g 👸
    Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

age.png
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja dziewczyny!
    Dziś zapowiedział się mój brat z bratowa i ich córa-robię ciasto drożdżowe! Akurat brat będzie na szkoleniu w okolicach Radomia to wpadną na obiad.
    Czy tylko ja nie planuje ściągać paznokci do porodu? 😂😂

Miłego dnia i tradycyjnie kciuki zaciśnięte!! 🤞🏽🤞🏽

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    10.03.25 Zosia ❤️
    age.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Balbinka ja sterylizatora nie kupuje, nie miałam wcześniej i nie widzę potrzeby kupowania. Co do palca u mojej córki było podobnie, każdy smoczek był niedobry tylko paluszek i nie to że ssała tylko trzymała w buzi i co najlepsze dopiero w tej ciąży odkryliśmy skąd jej się to wzięło. Oglądając zdjęcia z jej usg mąż wypatrzył że na każdym jednym zdjęciu ma palec w buzi i tak jej zostało. Dopiero niedawno się odzywczaiła i teraz na szczeście jeszcze pomógł aparat ortodontyczny bo nie ma możliwości wkładania palca.

Do mnie dziś dzwoniła Pani z ośrodka zdrowia że jak chce zaszczepić się na krztusiec to mają jedną jedyną szczepionkę na stanie i jak chce to mogę dziś na 15.15 przyjść i się zaszczepić, bo później nie wiadomo ile trzeba będzie czekać. Dobrze że dziś postanowiłam się ubrać do pracy w spodnie to nie będę świecić przed lekarzem majtkami.

Trzymam kciuki za wizyty i badania.
    Spokojnego dnia

monii00 lubi tę wiadomość

age.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ▪️Madzik właśnie sobie kawkę popijam,na zdrowko! ☕️
    Kubuś też lubi wypinać się dupką😍
    U mnie się śmieją ze na porodówkę będę zdobiona bo przed samym pójściem na oddział będę miała robione rzesy i fryzjer będzie grany pare dni przed,wiadomo ze bez paznokci ale to i tak dużo🤣 Będę fresh 😅
    ▪️PinkFlower do piątku daje sobie czas z tym pakowaniem. Po trochu będę to robić,jeszcze parę rzeczy dzisiaj mi przyjdzie. Później zostanie dokupić wodę i przekąski jakieś.
    ▪️Martyna może nie jesteś sama. 😅 w sumie ja bym nie ściągała ale nie wiem jaki jest wymóg w tym szpitalu co będę rodzić.Musze się dowiedzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 09:12

monii00, Pinkflower lubią tę wiadomość

age.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki 🙂

@Pinkflower takie malusie ciuszki to jakoś inaczej się prasuje, przynajmniej ja tak miałam 🥹 ogólnie uważam, że jak ubrania są po innych dzieciach to obowiązkowo pranie+prasowanie, tak samo po szpitalu.. nie wszystkie "zarazki" znikają w 40-60 °C

@Polcja dlaczego boisz się cesarki?

@Katri94 może warto umówić się do urofizjo tak jak Dziewczyny radzą, zobaczysz na wizycie czy czasem Gwiazda się obróciła skoro czujesz, że jest bardzo aktywna i coś kombinuje 🙂

@Nefertiti89 właśnie przekonało mnie to, że jednak kocyk nie zawiążemy.. ewentualnie wezmę jakąś wstążkę lub doszyje po prostu jeśli będzie na rzep ten rożek w pepco

@LutekPaulutek zdrówka dla Was ❤️ nie wiem w ciąży to chyba najgorzej przeszłam choróbsko w całym swoim życiu.. więc Cię rozumiem. A jaką masz różnice w wadze? Może tak być, że kolana nie wytrzymują albo po prostu od choroby stawy Cię bolą bo ja miałam bóle mięśniowo-stawowe w czasie choroby. Spojenie łonowe też czasami mnie boli i to raczej od ustawienia dziecka, napiera na kanał rodny i po prostu są uciski. Zazdro co do komplementów od lekarza. U mnie gin ostatnio mówił tak na temat wagi i ogólnych badań. Lekarze muszą Nas trochę podbudować przed porodem 😅 Rozstępy to kwestie genetyczne, ja zawsze miałam taki problem i pogodziłam się z tym faktem. Cieszę się z mojej kuleczki, gdzie ludzie pytają gdzie się chowa 2,6 kg 🙈

@Pusshka u mnie rozmiar się zgadzał, bo otoczka mi się powiększyła przy ciąży. Wtedy Dziewczyny zamawiały na stronie producenta, brałyśmy laktatory od Neno przy tej dużej promocji. A jaki masz laktator? @Blabla polecała te butelki i zamierzam kupić 3 sztuki:
    http://www.rossmann.pl/Produkt/Mleka-modyfikowane-i-napoje-na-bazie-mleka/Bebilon-Advance-Pronutra-1-mleko-poczatkowe-od-urodzenia-200-ml,340003,14024

@A_Agnieszka wszystko zrobisz instynktownie, sama zobaczysz 🙂 przecież to Twoje Maleństwo. Jedynie co położna mi radziła jeśli jestem słaba po porodzie to nie brać dziecka na ręce.. może przecież ktoś podać na łóżko i pilnować czy jest ok (ojciec dziecka, nasi rodzice, teściowie, rodzeństwo).

@Balbinka8 nie kupuję, zawsze można w mikrofali lub w garnku.. z takich sprzętów to jedynie mam dostać podgrzewacz do butelek. Ze smoczkami podobno tak jest, że nie każdy pasuje dziecku i czasami trzeba szukać.

@Agula31 za mało węglowodanów lub za duży wysiłek, dzięki za e-booka 🙂

@eliz to może być też od Naszych ostatnich nerwów/złego samopoczucia, bo ja tak normalnie też mam w szczególności przy większych stresach. Mam też taką nadzieję 🫂 dzisiaj też spałam jak dziecko 😅 korzystajmy kiedy jeszcze można 🙈 super jeśli chodzi o cukry ❤️

@Madzik2208 nie dziwię się, że się wzruszyła bo bym też ryczała jak bóbr 🥹 macie dobre serduszko, może ich jakieś przeziębienie wzięło i dlatego 🙂 ja opierdzieliłam brata z rodziną żeby się wyleczyli i dopiero jechali do rodziców bo ja 08.02 muszę jechać do rodziców, mój ma obronę studiów podyplomowych a mnie nie zostawi samej w domu.. 07.02 mam donoszoną ciążę i się boi

@Martyna Teściowa na dzień babci już gotowa 🤭

@Abilify05 zobaczysz 🙂 mam dużo też body z takim rozcięciem/zakładką na ramionach, że jest większy otwór na główkę przez to.. znów kombinezony zimowe mam zapinane, ale jakoś damy radę i już kolejne (wiosenne) mam na szczęście zasuwane 🙈 pajacyki też mam różne na szczęście 🤭 to 1 poród miałaś w innym szpitalu?

@AgaKa800 też miałam co nadrabiać więc rozumiem 🙈 dwie to mało, mi mama znalazła w ciucholandzie jeszcze dwie bo jakby zdarzył się nawał mleka to nie ma w co się przebrać. Dobrze, że kontrolują ilość wód. Musisz dużo pić, teraz mi aplikacja wyświetliła info, że dziecko potrafi nawet wypić 0,5 litra wód na dobę 🙂 kciuki za ktg ✊️🍀

Dzisiaj trochę wezmę się za ogarnianie i może rozbiorę choinkę, tak jeszcze u mnie stoi bo późno ubrałam 😅 sosu pieczarkowego zostało, zrobię kurczaka do tego i obiad jest.

Trzymam kciuki za wizyty i badania jeśli któraś się wybiera ✊️🍀

Miłego dnia ❤️

eliz, Katri94, AgaKa800 lubią tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l. 👶🏻💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie!

❄️Agula dzięki za ebooka ❤️
    Mam nadzieję, że teściowie przywiozą mi w czwartek/piątek duża siatkę ubrań od koleżanki z rodzinnych okolic, żebym też mogła już poprać 🥹

❄️AgaKa kciuki za ktg ✊

❄️eliz super, że cukry w normie! Powodzenia z torbą 💪

❄️Madzik ja poproszę latte! ☕️ Też dzisiaj idę już ściągnąć hybrydy, jestem ciekawa swoich odczuć 😅

❄️Martyna niby chciałam zostawić hybrydy, bo w szpitalu nie mają z tym problemu, ale stwierdziłam, że pewnie przez pierwsze 4-6 tyg nie będzie na to czasu. Później chciałabym na pewno wrócić 🤭

❄️Pinkflower bratowa pożyczyła mi poduszkę z Motherhood, wydaje się fajna, jest sztywna, ale zobaczymy czy będę używać w ogóle 🧐

eliz, Pinkflower, AgaKa800 lubią tę wiadomość

• Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Pusshka się robi, proszę i smacznego 🧋😉
    🌿Monii niestety z tymi wnukami i drugim synem to skomplikowana sytuacja. Jeśli syn nie ma większego szacunku do matki, jego żona już wcale to cóż zaszczepią w dzieciach... My też mieliśmy ich w niedzielę odwiedzić, bo męża chrześniak miał w tygodniu urodziny i nie byliśmy bo mąż był w pracy, więc ufaliśmy się na niedzielę. W sobotę wpadł na szybką kawę i pogadankę o sprzedaży ziemii (wtrąca się we wszystko, a swojego dostał dwa razy tyle co my) i jeszcze "do zobaczenia jutro" , a wieczorem SMS że nie mamy przyjeżdżać bo muszą wyjechać. Ojjj długo by opowiadać... Nie jest miło... Dlatego też ani on ani jego żona nie zostaną chrzestnymi, bo nie chcemy kogoś kto nas nie szanuje i nie ma kontaktu.

🌿Eliz u mnie w szpitalu mogą być paznokcie zrobione ale ja nie wiem jak to potem będzie z czasem na uzupełnienie itp... Dlatego z dłoni ściągam. A stopy zawsze robiłam co 2,5 miesiąca więc tu sobie poradzę mam nadzieję. Fryzjer i rzęsy mówisz - ulala to będziesz gwiazda i bardzo dobrze 💪 jeśli to ma nam też dać odrobinę komfortu to trzeba korzystać. Ja może jeszcze też wyskoczę do fryzjera... A na rzęsy umówiłam się na Wielkanoc.

eliz lubi tę wiadomość

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❄️monii00 o faktycznie długo się nacieszyłaś choinką 🤩
    Kupowałam Neno Primo i on ma właśnie w zestawie lejek 24 mm i widzę na ich stronie, że najmniejsze jakie można kupić to 21 mm.. Ja potrzebuję 16 mm (pasuje mi obwód 15, ale doradczyni mówiła, że jeśli mierzymy przed porodem to raczej kupić o 1 mm większy). Kupię sobie na tej stronie HappyMed nakładki do lejka zmniejszające, tu fajnie pokazane mierzenie
    https://www.instagram.com/reel/DDT_17QoUEu/?igsh=MTN5emMzc3BvbHN4MA==

eliz, Agula31 lubią tę wiadomość

• eliz Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ▪️Madzik akurat tak wypadło 🤣 Rzęsy mam zapisane już pare wizyt do przodu a fryzjer z wizyty na wizyty mniej więcej co 3miesiace no i wypadło ze będę zrobiona 😅 u stóp niedawno zdjęłam bo coś mi się robiło na jednym paznokci więc wolałyśmy zdjąć i przeczekać.
    ▪️Pusshka dziękuję,może się uda co nieco spakować 😅 obejrzałam filmik i teraz z ciekawości będę mierzyć 😀
    ▪️Moni powodzenia w rozbieraniu choinki. U mnie w tym roku wcześniej rozebraliśmy bo musiałam robić kącik dla małego 🥹
    Mmm...pyszny obiad będziesz miała🤤 ja jeszcze nie mam pomysłu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 09:38

age.png
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane 😘
    Przespałam całą noc 🥳🥳 tak się cieszę że już mam spokojniejsze noce i nie swędzi tak🙈☺️
    Dzisiaj w planach w sumie nic obiadek jedynie trochę prania i później mój do pracy na popołudnie to coś poszukam sobie jakiś film, zajrzę jeszcze raz do walizki co mi brakuję i chętnie poczytam tego ebooka 😉

❄️monii już mi się szczerze nie chce jeździć po specjalistach będzie co ma być trochę ćwiczeń i czekam na cud 🤭🥴 a też kochana mam jeszcze choinkę 🫣chciałam już ją dawno rozebrać ale coś nie bardzo mi to wychodzi więc stwierdziliśmy że w piątek rozbieramy ją już ostatecznie 😄

❄️ Madzik2208 oj racja przewracanie z boku na bok to wielkie wyzwanie 🤭co do paznokci to nie wiem jakie są u mnie wymogi bo niestety nadal nie wiem gdzie będę rodzic ale ja już się pozbyłam zdjęłam paznokcie i nawet nie jest z tym najgorzej dobrze się czuje bez i nie łamią się 😅więc jestem nawet zadowolona. No kochana stópki jak sobie zrobisz to elegancko będziesz się prezentować tam 😁
    Kochane życzę wam miłego dnia i trzymam kciuki za wizyty i badania 🍀 ❤️

eliz lubi tę wiadomość

Starania od 2017r.
    🙋30 lat
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️
    25.02.2025 🩷👶

age.png
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸Monii to na przyszły rok chyba na dzień babci 🤭🤭
    🌸pusshka jasne, zrozumiałe 😊 ja robię sama, więc mogę przysiąść i szybko ściągnąć po porodzie jak nie będę miała czasu na zrobienie. Dlatego też czuję się pewniej. Poza tym jak przed świętami chwilę chodziłam bez żelu to nie potrafiłam nic zrobić 🤭🤭

Pusshka lubi tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    10.03.25 Zosia ❤️
    age.png
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ