Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale tu rozmowy się toczą.... piszecie i piszecie.
Eliz piękne zdjęcie 😍😍😍
U nas doppler bez zmian. Czekamy do nastepnego czwartku co będzie.maglew, monii00, eliz lubią tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
nick nieaktualny❄️maglew ja właśnie nie miałam żadnych dolegliwości typu mdłości, spanko czy humorki, ale tak jak pisałam - nawet jakbym nie miała regularnych miesiączek to myślę, że w 4, no max. w 5 miesiącu bym ogarnęła, że to ciąża 🙈
❄️Martyna dobrze, że Twój wysiłek został wynagrodzony 😎
Mój buntownik chyba wrócił do pozycji główkowej 🧐 Czułam po południu takie mocne wiercenie się, później gdy wstałam lekki ucisk na spojenie (tak jak niekiedy odczuwałam, gdy miał tam główkę), kopniaki w żebra, a teraz ma czkawkę, którą czuję na dole brzuszka. Oby tak było 😅 Ale potwierdzę dopiero za tydzień na wizyciemonii00, eliz lubią tę wiadomość
-
Pusshka wrote:❄️maglew ja właśnie nie miałam żadnych dolegliwości typu mdłości, spanko czy humorki, ale tak jak pisałam - nawet jakbym nie miała regularnych miesiączek to myślę, że w 4, no max. w 5 miesiącu bym ogarnęła, że to ciąża 🙈
❄️Martyna dobrze, że Twój wysiłek został wynagrodzony 😎
Mój buntownik chyba wrócił do pozycji główkowej 🧐 Czułam po południu takie mocne wiercenie się, później gdy wstałam lekki ucisk na spojenie (tak jak niekiedy odczuwałam, gdy miał tam główkę), kopniaki w żebra, a teraz ma czkawkę, którą czuję na dole brzuszka. Oby tak było 😅 Ale potwierdzę dopiero za tydzień na wizycie
Trzymam kciuki aby tak było 🤗😍 ja nadal nie czuje w jakiej pozycji moja akrobatka jest 🤭a wierci się tak że po prostu jedynie odczuwam że zmieniła kierunek stópki po drugiej stronie tym razem brzucha 🙈 nie ogarniam jużPusshka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy oznaczalyscie ostatnio poziom cholesterolu? Zawsze miałam bardzo niskie wartości a dzisiejsze wyniki mnie powaliły. Niby czytam że w ciąży może rosnąć ale aż tyle? Czy jest w ogóle się już czym przejmować czy na razie odpuścić czytanie u poczekać do wizyty w poniedziałek 🤷🏼♀️
Reszta dobrze, tarczyca się poprawiła znacznie, mocz extra a morfologia wciąż żyje własnym życiem.. -
Eliz w odpowiedzi na Twoje pytanie - totalnie dziwnie mi bez paznokci 😂 muszę się przyzwyczaić. Tyle lat ich nie widziałam 😂😂😂
A zdjęcie CUDOWNE! 😻eliz lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry 🌸
@ŻonaMarynarza to długie starania, podziwiam wytrwałość 🙂 pewnie praca męża też nie pomagała w tym.. zawsze się zastanawiałam jak pary dają radę planować rodzinę na taką odległość bo przecież pracodawca nie da wolnego na już. To mocne te wzdęcia miała 🫣
@Pusshka no tak granica się przesunęła dosyć mocno, jak żyć z jednej pensji nawet pod tym względem.. naprawdę ciężko. Jak się obrócił to super, właśnie mój też coś kombinował ale wczoraj kopał pod żebrami 🤭
@Pinkflower najważniejsze, że się udało 🙂 też tak krzyże nawalają 🙈
@Madzik2208 chyba ładujemy baterie do porodu, ja to tak odbieram 🤭 my też dosyć szybko chcemy kolejne a jeśli zdecydujemy się na trzecie to już z większą przerwą. Moich też, ogólnie dzieci odmładzają 🙂
@Katri94 trzeba afirmować, że tak będzie ❤️ podobno z kolejnym jest łatwiej bo organizm już zna "tryb ciąża"
@Natkaaaa tak miało być, bliźniaki.. to jest dopiero co robić 🤭 z ciekawości macie bliźniaki w rodzinie? Kiedyś dyskutowałam z koleżanką na ten temat bo jest jedną z bliźniaczek i ma duże szanse na bliźniaki 🙂
@Polcja wiek to tylko liczba, najważniejsze jak się czuje i na pewno Ola Go jeszcze bardziej odmłodzi 😊
@Martyna wypierała tą informację z głowy a ciało mówiło "jesteś w ciąży". To że brała antykoncepcję to i tak mogła pominąć dawkę i już dojdzie do ciąży. Niestety jeśli decydujemy się na współżycie to mimo metod zapobiegania ciąży trzeba mieć z tyłu głowy, że można zajść w ciążę. Dlatego najlepsza metoda antykoncepcji - brak współżycia 😉 no chyba, że by nie mieli organów płciowych to też do ciąży nie dojdzie
@Abilify05 miałam podobnie jak Ty.. i po prostu wiedziałam, że jestem w ciąży bo mnie odrzuciło od jajek na miękko, alkoholu, nie mogłam wejść na wielką górę i spałam wszędzie gdzie się dało na wakacjach w Grecji. Miałam mieć owulacje później, ale przez wcześniejsze poronienie dostałam ją wcześniej. Po powrocie pierwsze co z rana test i dwie kreski 🙈 akurat ja każdą ciąże czułam od początku, ale domyślam się, że mamy różne organizmy. Też piłam alkohol, ale nie jakieś ogromne dawki.. widocznie tak miało być 🙂 nie no te kopanie to ciężko pomylić 🙈 nie wiem jak spokojne musiałoby być to dziecko w brzuchu.. nawet wczoraj siedziałam przy komputerze to tak się wypiął pupskiem, że się z tego śmialiśmy z moim 🙂
@eliz sesje noworodkową też myślimy zrobić bo chcemy mieć pamiątkę, za rok rodzinne na święta też.. jednak profesjonalne zdjęcia to profesjonalne 🤭
@maglew to właśnie pokazuje jak środowisko wokół Nas wpływa na Nasze decyzje. U kogoś tak to wyglądało to nie znaczy, że u Nas tak będzie. Owszem uważam, że rodzicielstwo to poświęcenie, ale piękne i tyle ile się da dla dziecka to procentuje. Uśmiech dziecka jest bezcenny. Szanuje też osoby, które nie chcą mieć dzieci - to ich wybór i jeśli tego nie czują to po co się męczyć. Znam kobitkę co jest już po 40-tce i mówiła, że żałuje braku próby, ale nad rozlanym mlekiem nie będzie płakała bo tak zdecydowali z mężem. Mówiłam, że jak ma owulacje to mogą jeszcze spróbować a sama była zdziwiona, że ją ma tylko ryzyko chyba ją przeraża jak my dużo młodsze mamy problemy. Ooo widzisz, my do Końskich to tylko na chińczyka jeździmy 🤭 czasami na badania prywatnie jeszcze jeżdżę. W samych Końskich czy okolice? Poczekaj może do wizyty, widełki mogą być inne dla Nas.
@PaulaG będzie dobrze, wierzę w Was ✊️🍀
Po 4 znów wstałam, pewnie potem usnę. Wybieram się dzisiaj na to szczepienie na krztusiec, bo pielęgniarki kazały mi przyjść bez umawiania się. Zobaczymy czy będzie bolało. Wgl to mam takie siniory po pobraniu krwi, już dawno takich nie miałam a znów wybieram się na badania we wtorek przed ktg. Skorzystam z pierwszeństwa bo na czczo ostatnio słabo mi było, na szczęście mąż będzie na tej samej ulicy na ratunek jak coś 🤭 wgl cieszę się bo w pracy odciążyli go obowiązkami i ma prowadzić tylko swoje sprawy, mówiłam że musi na mnie opiekę po porodzie wziąć z uwagi na nadciśnienie i się szykują na dłuższą nieobecność a on zawsze w robocie jest 🙈 już wybił 35 tydzień, za 2 tyg donoszona ciąża 🤭 jak ten czas leci 😳
Trzymam kciuki za badania i wizyty ✊️🍀
Przyjemnego dnia ❤️Marcycha, Pusshka, maglew, Katri94, eliz, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
maglew wrote:Dziewczyny czy oznaczalyscie ostatnio poziom cholesterolu? Zawsze miałam bardzo niskie wartości a dzisiejsze wyniki mnie powaliły. Niby czytam że w ciąży może rosnąć ale aż tyle? Czy jest w ogóle się już czym przejmować czy na razie odpuścić czytanie u poczekać do wizyty w poniedziałek 🤷🏼♀️
Reszta dobrze, tarczyca się poprawiła znacznie, mocz extra a morfologia wciąż żyje własnym życiem..maglew lubi tę wiadomość
12.04.2025 👶 Lidia 3550 g 52 cm 🩷 -
Dzień dobry kochane 😘
Obudziłam się z lekkim kijem w gardle 🥴😄 zgaga . Mała już fika 🥰 dzisiaj plan wkońcu rozebrać choinkę i jakieś zakupy. Mam nadzieję że jakoś przetrwam bo ostatnio to już po zakupach spojenie łonowe ciągnie.
❄️monii trzymam kciuki żeby nie bolało i fajnie że mąż będzie blisko 😄 dobrze że ma już mniej pracy. Jejku ten czas tak szybko już leci teraz 🥹🙈mój końcówke lutego wziął już urlop bo coś czujemy że to będzie koniec lutego a nie marzec 🤭mała o tydzień przeważnie do przodu była na USG wolę żeby czuwał ze mną 😄 bo niestety u niego w pracy średnio żeby odebrał tel itd
Kciuki kochane za wszystkie wizyty i badania 🍀❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 07:32
monii00 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry 🙂 Wczoraj udało mi się zaszczepić na krztusiec. Samo szczepienie nie bolało, ale reka wieczorem dość mocno. I do tego byłam bardzo rozdrażniona 🫣 Czy Wy też musiałyście mieć od gin zaswiadczenie o braku przeciwskazan? Bo u mnie internista tego wymagał.
My mamy po 36 lat, chcieliśmy dziecko przed 30, ale życie pisze różne scenariusze i nasze starania trwały dłuuugo.
Chcielibyśmy mieć drugie dziecko, a jak szybko to zobaczymy bo nie wiemy jaki egzemplarz nam się trafi 😉😅
❄️Eliz zdjęcie bomba!!! 😍
❄️Maglew ja nie oznaczalam, bo wiem, że w ciąży te wyniki mogą być niewiarygodne tak jak i np próby wątrobowe mogą wyjść podwyższone.
❄️Moni kciuki za bezbolesne zaszczepienie i żeby po ręką bardzo nie bolała 😘
❄️Katri moja nadal kopie mnie nisko, więc obrotu nie było 😅Katri94, monii00, eliz lubią tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Dzień dobry,
Nefertiti89 u mnie nie wymagali, nawet skierowania nie chcieli.
Monii kciuki za szczepienie.
Ja szczepienie miałam w środę i ręka dalej lekko pobolewa. Ja już nie wiem jak to moje dziecko jest ułożone, czasem czuje kopniaki na dole, czkawkę też na dole, a dziś rozpycha się w okolicy pępka i powyżej. Za tydzień wizyta więc się dowiem.
Kciuki za wizyty i badaniaKatri94, monii00 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry! Ale się tu dzieje 😅
Wyczekane te maluszki, podziwiam 🥹
Droga ciężka, ale prowadzi do pięknych miejsc ❤️
Co do historii o tych "krótszych" ciążach to szok! 🫣
U nas starania od ślubu, ja przez PCOS nie nastawiałam się od razu na ciążę i tak mijały miesiące, suplementy, dodatkowe badania.. stres i lęk i oczywiście wokół pełno nowych małżeństw które po 1cs w ciąży..
Finalnie mam 28 mąż 29 a na pokładzie druga ciąża starania trwały rok
Ja zaszczepiłam się we wtorek na krztusiec, ręka boli do teraz 😅
Wczoraj poszłam też na grypę, musiałam szukać po aptekach szczepionki 😅
Udało mi się wyskoczyć do galerii na godzinę i to był błąd, duszności, sapanie i spocona od góry do dołu. Już się nie nadaję na takie aktywności 🫣
U mnie w badaniach też cuda w morfologii, lekarz z POZ wgl nie potrafił odpowiedzieć o co im chodzi, prowadzący powiedział że sobie zrobili dodatkowy rozmaz i mam się nimi nie przejmować 😅
@maglew mąż złoto z tym cateringiem! 🤩 co do wyników, wysłałabym SMS z zdjęciem i poprosiła o kontakt jezeli jest coś nie tak
@Eliz nie ma słów żeby opisać jak pięknie wyglądasz! To się nadaje na fototapetę na całą ścianę! 💣💣💣
Miłego dnia kochane, udanych wizyt I badań 🤞🤞🤞monii00 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! 👋
Dzisiaj drugi dzień prania – tym razem dolne części garderoby 🧺. Potem wybieram się na jogę, a na obiadek i ploteczki wpada mama. 🍲💬
@Martyna, straszna historia... 😔
@maglew, ja akurat cholesterolu nie oznaczam, nie chcę się dodatkowo stresować. Ale moja lekarka zawsze mówiła, żeby po porodzie pamiętać o sobie i zrobić sobie komplet badań.
@moonii, moja żyła też już ledwo daje radę po tych wszystkich badaniach. 😅 Siniaki zostają mimo uciskania, a po szczepieniu bolała mnie ręka kilka dni.
@nefretiti, ja nie potrzebowałam żadnego zaświadczenia, ale lekarz zrobił obszerny wywiad i bardzo dokładnie mnie zbadał.
Trzymam za Was kciuki na badaniach i wizytach! ✊monii00, Katri94 lubią tę wiadomość
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
02.01 29+4 1598 g🩷
04.02 34+2, 2700 g🩷
20.02 36+4 2900g 🩷
05.03 ?
-
@maglew Longi mam 50-56 i MOS, a gatki 62-68 z Disany, S z Magabi i jeszcze jedne z Vinted, które nie mają rozmiaru, ale na oko są troszkę większe niż te z Magabi. Większość kupiłam na Vinted. Mam też 5 formowanek i właśnie myślałam, żeby używać ich w nocy z gatkami. Ale starałam się kupić różne systemy, żeby popróbować co nam pasuje.
@Pusshka Ja mam wyprawkę w Excelu ☺️
Ja z mężem będę miała 29 lat. Chociaż mąż tylko rocznikowo, bo termin mam na 11.03, a mąż ma urodziny 22.03. Mam nadzieję, że dzidziuś nie będzie chciał czekać z wyjściem aż do urodzin męża 😛
@Nefertiti ode mnie internista nie chciał żadnego zaświadczenia, ani do szczepienia na krztusiec, ani RSV.
Po krztuścu ręka mnie bolała chyba z 5 dni. A teraz po RSV prawie nie czuć. Ale nie wiem czy to kwestia szczepionki, czy jak się pielęgniarka wkłuje.
Planuje któraś z Was zaszczepić się na grypę? W ciąży mamy za darmo, ale do tej konkretnej szczepionki jakoś nie jestem przekonana.monii00 lubi tę wiadomość
-
Hejo 🌷
Kciuki jeżeli któraś wizytuje !
Ja dziś na badania , ale to aż przed zamknięciem diagnostyki pójdę, a potem okulista . Pamietam że była kiedyś rozmowa na ten temat, a czy któraś dostała zalecenie na cc przez problemy ze wzrokiem? Tak z ciekawości 😊
Monii, mnie ręka bolała tylko 1 dzień , ale czułam się taka mocno osłabiona.monii00, eliz lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczynki moje! ❤️
Dziękuję jeszcze raz za wszystkie cudowne słowa w moim kierunku ❤️❤️❤️
Niedawno wstałam a w nocy się kręciłam.
Dzisiaj dzień w domku,sprzątnie tak na wszelki wypadek jak by goście jutro mieli wpaść 😅 Naklejki dokleję bo przyszły kolejne do kącika
a później do mamy i do pracy ja podwiozę więc dzień zleci. Teraz śniadanko i kawka ☕️
34tydzień 🥹 coraz bliżej do spotkania z KUBULKIEM ❤️ czasem po prostu niedowierzam.
▪️Maglew Kochana dziękuję! ❤️ ta sesja to było spełnienie moich marzeń i naprawdę fotograf zrobiła dobrą robotę czekam na resztę zdjęć. 😀
Ja robiłam cholesterol to miałam wysoki ale kardiolog powiedziała żebym się za bardzo nie przejmowała. U mnie morfologia też swoim życiem żyje więc Kochana nie przejmuj się 🫂
▪️Martyna też właśnie ten odcinek najbardziej odczuwam. No i bardzo dobrze maczek musiał być 😀 ale kolega zadowolony z zakupów?
▪️Paula Kochana dziękuję! ❤️
Trzymam kciuki aby u Ciebie było wszystko dobrze,tyle mocno! 🫂
▪️Pusshka no to mam nadzieję że Młody już się odwrócił tak jak powinien i nie zrobi psikusa 🤣
▪️AgaKa800 jej no to Kochana przyzwyczajaj się,mnie to czeka w połowie lutego,będę łysa 😅 dziękuję! ❤️
▪️Moni właśnie tak a później z każdej sesji będę wieszać takie zdjęcie i pamiątka bedzie CUDOWNA. 😍
Kciuki za szepipnke aby nic nie bolało! 🤞Korzystaj z pierwszeństwa póki możesz. Ostatnio siniak 2tygodnie mi się utrzymywał,tak się wbiła w żyłę. Tak mało zostało do poznania naszych bąbelków 🥹❤️
▪️Katri powodzenie w rozbieraniu choinki 🫣 u mnie najgorzej jest w nocy się przekręcić wtedy bardzo boli 😔
Zaczynamy 34t Kochana ❤️
▪️Nefertiti89 Dziękuję Kochana! ❤️
A jak dzisiaj czujesz się po szczepionce?
▪️Kasiula mniejmy nadzieję że mała ułożyła się tak jak powinna,trzymam mocno za to kciuki. 🤞
▪️Lubieczekolade Kochana dziękuję! 😊
▪️Polcja ja będę robić dnooka w poniedziałek we wtorek mam wizytę u Ginekolog w Warszawie i zobaczymy co z tego wyniknie. Dam znać Ci napewno.
Trzymam kciuki za wizyty,badania 🤞🍀
Przyjemnego Dnia ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 09:13
Katri94, monii00 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry, ja dziś wstałam po 6:00, mąż mnie obudził jak się szykował do wyjścia. Mam nadzieję, że uda mi się teraz zdrzemnąć 😅
Wieczorem na nockę przyjeżdża kuzynka męża - żebym nie była sama, chociaż myślę że niepotrzebnie się tak stresują, chyba jeszcze nie rodzę 😂 I czuję się naprawdę dobrze. Ale w sumie przynajmniej będzie okazja, żeby spędzić razem czas. Choć czas w samotności też sobie bardzo cenię i potrzebuję - dlatego trochę się obawiam, że będę za tym tęsknić przy dzieciątku. Będę musiała sobie wygospodarować czas na choćby krótkie, samotne spacerki 🙏
❄️Monika96 szczepiłam się na grypę, kilka dziewczyn też. Ja akurat w ten sam dzień z krztuścem ☺️
Kciuki za badania i wizyty ✊eliz, Katri94, monii00 lubią tę wiadomość
-
Abilify05 nie wiem co pomogło bo ciąża z córka to cud i totalny luz, 💗 dwa dni przed owulacją która odbyła się w samolocie ( lot na święta do szwagierki), najlepsze jest to że z synem zaszliśmy za pierwszym razem, mówiłam do męża "chodź zrobimy syna" A ta trzecia ciąża też taki złoty strzał bo tylko raz bez starań poprostu się zapomnieliśmy. Jak to przy PCOS miałam bardzo nieregularne cykle i długie, w pierwszej ciąży owulację miałam w 36dc, w drugiej w 32dc, a teraz normalnie w 14dc tylko że byłam na diecie redukcyjnej
eliz, Abilify05, monii00 lubią tę wiadomość
28.03.2025🤴Wiktor 3430g 55cm 11:11 SN
22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20 SN
31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25 SN
10.09.2016💒
17.03.2008💞 -
Czyli z tymi zaświadczeniami, to pewnie co lekarz, to inaczej. U mnie powiedzieli, że interniści nie chcą podejmować takiego ryzyka i sami decydować 🙄
🔹️Monika96 to pewnie te kilka dni ręka poboli. Najgorzej, bo ciężko się na niej położyć.
🔹️Eliz jak ten czas leci, u mnie zaraz 33 tydz, a torba niespakowana 🫣 Ogólnie czuję się dobrze, tylko ręką boli 🙂
🔹️Pusshka jak mój mąż gdzieś wyjeżdża, to też ktoś do mnie przyjeżdża, żebym nie była sama. Troszczą się o nas 🥰
Pusshka, monii00 lubią tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
▪️Pusshka mąż będzie spokojniejszy po prostu jak ktoś będzie z Tobą,martwi się 🥹❤️
▪️Nefertiti89 Oj czas za szybko leci,u mnie torba patrzy na mnie i czeka kiedy ja spakuje. 🤣Pusshka lubi tę wiadomość
-
monii00 wrote:Dzień dobry 🌸
@ŻonaMarynarza to długie starania, podziwiam wytrwałość 🙂 pewnie praca męża też nie pomagała w tym.. zawsze się zastanawiałam jak pary dają radę planować rodzinę na taką odległość bo przecież pracodawca nie da wolnego na już. To mocne te wzdęcia miała 🫣
@Pusshka no tak granica się przesunęła dosyć mocno, jak żyć z jednej pensji nawet pod tym względem.. naprawdę ciężko. Jak się obrócił to super, właśnie mój też coś kombinował ale wczoraj kopał pod żebrami 🤭
@Pinkflower najważniejsze, że się udało 🙂 też tak krzyże nawalają 🙈
@Madzik2208 chyba ładujemy baterie do porodu, ja to tak odbieram 🤭 my też dosyć szybko chcemy kolejne a jeśli zdecydujemy się na trzecie to już z większą przerwą. Moich też, ogólnie dzieci odmładzają 🙂
@Katri94 trzeba afirmować, że tak będzie ❤️ podobno z kolejnym jest łatwiej bo organizm już zna "tryb ciąża"
@Natkaaaa tak miało być, bliźniaki.. to jest dopiero co robić 🤭 z ciekawości macie bliźniaki w rodzinie? Kiedyś dyskutowałam z koleżanką na ten temat bo jest jedną z bliźniaczek i ma duże szanse na bliźniaki 🙂
@Polcja wiek to tylko liczba, najważniejsze jak się czuje i na pewno Ola Go jeszcze bardziej odmłodzi 😊
@Martyna wypierała tą informację z głowy a ciało mówiło "jesteś w ciąży". To że brała antykoncepcję to i tak mogła pominąć dawkę i już dojdzie do ciąży. Niestety jeśli decydujemy się na współżycie to mimo metod zapobiegania ciąży trzeba mieć z tyłu głowy, że można zajść w ciążę. Dlatego najlepsza metoda antykoncepcji - brak współżycia 😉 no chyba, że by nie mieli organów płciowych to też do ciąży nie dojdzie
@Abilify05 miałam podobnie jak Ty.. i po prostu wiedziałam, że jestem w ciąży bo mnie odrzuciło od jajek na miękko, alkoholu, nie mogłam wejść na wielką górę i spałam wszędzie gdzie się dało na wakacjach w Grecji. Miałam mieć owulacje później, ale przez wcześniejsze poronienie dostałam ją wcześniej. Po powrocie pierwsze co z rana test i dwie kreski 🙈 akurat ja każdą ciąże czułam od początku, ale domyślam się, że mamy różne organizmy. Też piłam alkohol, ale nie jakieś ogromne dawki.. widocznie tak miało być 🙂 nie no te kopanie to ciężko pomylić 🙈 nie wiem jak spokojne musiałoby być to dziecko w brzuchu.. nawet wczoraj siedziałam przy komputerze to tak się wypiął pupskiem, że się z tego śmialiśmy z moim 🙂
@eliz sesje noworodkową też myślimy zrobić bo chcemy mieć pamiątkę, za rok rodzinne na święta też.. jednak profesjonalne zdjęcia to profesjonalne 🤭
@maglew to właśnie pokazuje jak środowisko wokół Nas wpływa na Nasze decyzje. U kogoś tak to wyglądało to nie znaczy, że u Nas tak będzie. Owszem uważam, że rodzicielstwo to poświęcenie, ale piękne i tyle ile się da dla dziecka to procentuje. Uśmiech dziecka jest bezcenny. Szanuje też osoby, które nie chcą mieć dzieci - to ich wybór i jeśli tego nie czują to po co się męczyć. Znam kobitkę co jest już po 40-tce i mówiła, że żałuje braku próby, ale nad rozlanym mlekiem nie będzie płakała bo tak zdecydowali z mężem. Mówiłam, że jak ma owulacje to mogą jeszcze spróbować a sama była zdziwiona, że ją ma tylko ryzyko chyba ją przeraża jak my dużo młodsze mamy problemy. Ooo widzisz, my do Końskich to tylko na chińczyka jeździmy 🤭 czasami na badania prywatnie jeszcze jeżdżę. W samych Końskich czy okolice? Poczekaj może do wizyty, widełki mogą być inne dla Nas.
@PaulaG będzie dobrze, wierzę w Was ✊️🍀
Po 4 znów wstałam, pewnie potem usnę. Wybieram się dzisiaj na to szczepienie na krztusiec, bo pielęgniarki kazały mi przyjść bez umawiania się. Zobaczymy czy będzie bolało. Wgl to mam takie siniory po pobraniu krwi, już dawno takich nie miałam a znów wybieram się na badania we wtorek przed ktg. Skorzystam z pierwszeństwa bo na czczo ostatnio słabo mi było, na szczęście mąż będzie na tej samej ulicy na ratunek jak coś 🤭 wgl cieszę się bo w pracy odciążyli go obowiązkami i ma prowadzić tylko swoje sprawy, mówiłam że musi na mnie opiekę po porodzie wziąć z uwagi na nadciśnienie i się szykują na dłuższą nieobecność a on zawsze w robocie jest 🙈 już wybił 35 tydzień, za 2 tyg donoszona ciąża 🤭 jak ten czas leci 😳
Trzymam kciuki za badania i wizyty ✊️🍀
Przyjemnego dnia ❤️
Hej u nas bliźniaków nie było. Było ciężko nie powiem bo urodzili się bardzo wcześnie więc ogrom problemów na mnie spadł a byłam taka młoda. Teraz liczę że życie mi trochę to wynagrodzi i będę mogła cieszyć się spokojnym macierzyństwem.Ivf 2012, dwa zarodki, cc 25t Starania od 2019,2021 4x ivf beta 0
2023 zmiana kliniki:
01.2024 20 komórek, zamrożonych 12
- 22.06.2024 crio transfer blastki 5.1.1 po pgta,
- 5 dpt test neg, 6dpt beta 20 prog 70🙏
8 dpt beta 95 prog 50😍,10 dpt beta 230,12 dpt 550 prog 66, 14 dpt 1293,
16 dpt 3029,18 dpt 5098
19 dpt USG pęcherzyk z ciałkiem żółtym
20 dpt 9873 ,23 dpt 19988
25 dpt 26483 prog 60 plamienie 25 dpt jest💙
30.07 8 tc crl 1.8 cm, ♥️
09.08 9+4tc crl 2.8cm
22.08 11+3 crl 4,8 cm