Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
🌸Balbinka powiem ci na moim przykładzie.
Podaje dane Przychodni do której chce, aby moje dziecko było zapisane będąc w szpitalu jeszcze.
Do Przychodni mam iść na spokojnie po powrocie do domu-wyślę narzeczonego, żeby pobrał dokumenty i uzupełnię je w domu, a dostarczę uzupełnione na pierwszą wizytę z Zosią
le_bonheur, Balbinka8, AgaKa800 lubią tę wiadomość
04.24 22+2 💔
06.24 ⏸️
24.07❤️1,05cm❤️
7.08 ❤️2,4cm 🐻
07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
16.09 120g szczęścia 🥰
2.10 213g wstydziocha 🫣
15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
29.10 438g łobuziary 🍩
12.11 628g echo ❤️ ok
29.11 814g akrobatki 🤸🏼♀️
18.12 1145g ✨✨
28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
10.01 1969g wielkoluda 🥹
27.01 2227g 😍
11.02 wizyta 🙏🏽
-
Dodam jeszcze że położna nie musi być z przychodni do której jesteście zapisani czy dziecko.
Pinkflower, Monika96 lubią tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
💊 euthyrox, bisocard, insulina, acard, clexane
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url] -
Martyna wrote:🌸monii dziękuję za tipa na golenie! Nogi i pachy to bez większych problemów, ale właśnie „tam” to czułam się jakbym maraton przebiegła. I popadłam przez to w jeszcze większą beznadzieje, że nawet golenie się jest dla mnie takim problemem…
Był temat badań. Jeszcze nie dostałam dziś zlecenia posiewu gbs, mam na kolejnej wizycie dostać. Na razie na za dwa tygodnie do wykonania krew, mocz i HBS.
Jestem coraz bardziej przerażona tym wszystkim, wiecie? Czuję się w ogolę niezorganizowana. Jutro dzwonię do szpitala, żeby w końcu na ten obchód się umówić. Nie mam wybranej położnej. Muszę zadzwonić do kadr jak to z wnioskiem do ZUS jeżeli chce od razu macierzyński i rodzicielski 😵💫 no i hitem jest to, że muszę do porodu napisać pracę kończąca studia podyplomowe. Zrobiłam się tak cholernie niezorganizowana w ciąży, że aż żal opowiadać.👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
30.12.2024 Ważę już 1841 g 💙
19.12.2024 Prenatalne III trymestru 🐻 prawidłowe
18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150 💊 Metocard 47,5 mg
🩺 13.01 wizyta ginekologa NFZ
🩺 16.01 wizyta ginekologa prywatnie
-
Martyna, to pięknie po wizycie 🥰
ŻonaMarynarza, kuruj się kochana 😘
Marcycha, podpytam o to 😊
Z goleniem tak to już serio wyzwanie.
Majania, tak trzeba te info mieć. Najlepiej sobie przygotować kartkę z danymi położnej i poz, wrzucić też do torby.
Pisałam Wam, że słaba jestem itd, poszłam na drzemkę. Coś mnie kącik ust pobolewał, myślałam że może dalej zajad od anemii. Jednak nie, opryszczka, już mam pęcherzyki równiutko na dolnej linii wargi 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ polopiryna rozpuszczona i plastry poszły w ruch. Czy macie jakieś sprawdzone domowe sposoby? Nie chce brać tabsowWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 18:16
Marcycha lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Dzień dobry 🙂 Dzisiaj od rana postanowiłam chociaż częściowo spakować torbę do szpitala 😁 Nadal jestem w trakcie, ale chęci już brak. Myślę, że jutro rano będę mieć więcej energii.
Ostatnio wieczorem jak kładę się spać, to łapie mnie taki ból w dole brzucha 🤔 Jakby skurcz lub ból miesiączkowy. Przez chwilę ciężko się ruszyć. Chwilę trzyma i później już jest spokój. Czy to te słynne skurcze braxtona-hicksa?
W nocy zazwyczaj wstaje raz, max dwa razy na sikanie 🙂 Nawet ostatnio w miarę śpię, oby nie zapeszyć. I po szczepieniu ręka już duzo mniej boli.
🔹️Madzik ja też się często zastanawiam jak kiedyś ludzie dawali sobie radę bez tych wszystkich udogodnień. My tak na prawdę nawet nie musimy z domu wychodzić. Jedno kliknięcie i rzeczy zamówione przychodzą prosto pod drzwi ☺️
🔹️Agula szkoda, że nie dali kogoś na zastępstwo, przynajmniej wiedziałabyś przed kwalifikacja w jakiej pozycji jest mała.
🔹️Maglew to jednak dzidzia prawie na końcówce potrafi się jeszcze obrócić. Oby teraz zechciał ustawić się główka w dół ☺️ Moja ostatnio wyczyniała takie akrobacje, że ja już nie wiem jak ona jest ustawiona 😅
🔹️Ola28.28 ja mam zgage i refluks 🤢 Ale najczęściej jak położę się spać albo refluks mnie w nocy wybudza. Staram się jeść mniejsze porcję, kolację jem tak 3 godziny przed pójściem spać. W ostateczności biorę syrop gaviscon, można w ciąży 🙂 Aa i jeszcze jak siedzę lub stoję staram się prostować, żeby nie zgniatać żołądka. Pomaga mi też oddychanie przepona.
🔹️Moni pewnie ostatnio ta waga wyszła za wysoka. Inny sprzęt, inny lekarz i już są rozbieżności. Super, że po wizycie dobrze. Ty chodzisz prywatnie i na nfz do gina? Gin na nfz będzie Ci pobierał wymaz na gbs? Bo u mnie gin na nfz mówił o pobieraniu i ten prywatnie też i raczej bez sensu dwa razy, do tego jeszcze płacić 🤔
🔹️Katri moj jak wychodzi np na basen i wiem, że nie ma telefonu, to już jestem w stresie 😅 Rodzina daleko, ewentualnie musiałabym dzwonić do koleżanek 😁
🔹️Martyna witaj w klubie! Ja też mam wrażenie, że coraz mniej ogarniam. Pakowanie torby mnie przytłacza, a niby mam wszystko. Miałam dzisiaj umyć i wysterylizować laktator, smoczek itp.. i jakoś nie mogłam się zebrać 🫣 Do szpitala na zwiedzanie też się jeszcze nie umówiłam, w końcu okaże się, że będę zwiedzać jak już tam trafię 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 18:18
Katri94, Ola28.28 lubią tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Nefertiti89 wrote:Dzień dobry 🙂 Dzisiaj od rana postanowiłam chociaż częściowo spakować torbę do szpitala 😁 Nadal jestem w trakcie, ale chęci już brak. Myślę, że jutro rano będę mieć więcej energii.
Ostatnio wieczorem jak kładę się spać, to łapie mnie taki ból w dole brzucha 🤔 Jakby skurcz lub ból miesiączkowy. Przez chwilę ciężko się ruszyć. Chwilę trzyma i później już jest spokój. Czy to te słynne skurcze braxtona-hicksa?
W nocy zazwyczaj wstaje raz, max dwa razy na sikanie 🙂 Nawet ostatnio w miarę śpię, oby nie zapeszyć. I po szczepieniu ręka już duzo mniej boli.
🔹️Madzik ja też się często zastanawiam jak kiedyś ludzie dawali sobie radę bez tych wszystkich udogodnień. My tak na prawdę nawet nie musimy z domu wychodzić. Jedno kliknięcie i rzeczy zamówione przychodzą prosto pod drzwi ☺️
🔹️Agula szkoda, że nie dali kogoś na zastępstwo, przynajmniej wiedziałabyś przed kwalifikacja w jakiej pozycji jest mała.
🔹️Maglew to jednak dzidzia prawie na końcówce potrafi się jeszcze obrócić. Oby teraz zechciał ustawić się główka w dół ☺️ Moja ostatnio wyczyniała takie akrobacje, że ja już nie wiem jak ona jest ustawiona 😅
🔹️Ola28.28 ja mam zgage i refluks 🤢 Ale najczęściej jak położę się spać albo refluks mnie w nocy wybudza. Staram się jeść mniejsze porcję, kolację jem tak 3 godziny przed pójściem spać. W ostateczności biorę syrop gaviscon, można w ciąży 🙂 Aa i jeszcze jak siedzę lub stoję staram się prostować, żeby nie zgniatać żołądka. Pomaga mi też oddychanie przepona.
🔹️Moni pewnie ostatnio ta waga wyszła za wysoka. Inny sprzęt, inny lekarz i już są rozbieżności. Super, że po wizycie dobrze. Ty chodzisz prywatnie i na nfz do gina? Gin na nfz będzie Ci pobierał wymaz na gbs? Bo u mnie gin na nfz mówił o pobieraniu i ten prywatnie też i raczej bez sensu dwa razy, do tego jeszcze płacić 🤔
🔹️Katri moj jak wychodzi np na basen i wiem, że nie ma telefonu, to już jestem w stresie 😅 Rodzina daleko, ewentualnie musiałabym dzwonić do koleżanek 😁
🔹️Martyna witaj w klubie! Ja też mam wrażenie, że coraz mniej ogarniam. Pakowanie torby mnie przytłacza, a niby mam wszystko. Miałam dzisiaj umyć i wysterylizować laktator, smoczek itp.. i jakoś nie mogłam się zebrać 🫣 Do szpitala na zwiedzanie też się jeszcze nie umówiłam, w końcu okaże się, że będę zwiedzać jak już tam trafię 🤣👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
-
🌸monii w takim razie mocno kibicuję w pisaniu projektu!
U mnie całe szczęście podyplomowka online, więc tylko załączę im prace na koncie studenta i zdam sesję.
Tylko, że jak pomyślę o pisaniu tego to już mi się odechciewa 🫣🫣04.24 22+2 💔
06.24 ⏸️
24.07❤️1,05cm❤️
7.08 ❤️2,4cm 🐻
07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
16.09 120g szczęścia 🥰
2.10 213g wstydziocha 🫣
15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
29.10 438g łobuziary 🍩
12.11 628g echo ❤️ ok
29.11 814g akrobatki 🤸🏼♀️
18.12 1145g ✨✨
28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
10.01 1969g wielkoluda 🥹
27.01 2227g 😍
11.02 wizyta 🙏🏽
-
Dzisiaj w biedrze chusteczki nawilżane dada aqua 2+2 gratis, a jutro pampersy 🙂
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Pinkflower wrote:Agula, rozumiem oczywiście że jesteś zła bo się człowiek nastawi, że będzie wiedział co i jak, zapyta a tu lipa. No szkoda ze lekarka chora a rozumiem, że nie chcesz iść do kogoś innego bo ja też ufam tylko swojej lekarce. Czy na tej wizycie kwalifikacyjnej Cię zbadają?
Możesz sobie sprawdzić na ktomalek gdzie ta szczepionka jest w pobliżu Ciebie a potem podzwonić u porównać ceny. Ja kupiłam w niezapominajce za 900 zł a np luxmed mi proponowal po zniżce 1100 z hakiem.
Nie bardzo mam nawet do kogo iść, bo wszyscy są maksymalnie obłożeni w takiej sytuacji- to miejsce jest znane z badań prenatalnych, więc podejrzewam, że po kokardy ludzi, a ona jeszcze prowadzi pary w klinice niepłodności nie chce wiedzieć co tam się dzieje, jak przecież trzeba chodzić w konkretnym dniu cyklu, tak samo zabiegi- nie można odwołać np. transferu... A nie chcę szukać kogoś kto ma wolne terminy, bo to zwykle o czymś świadczy, jeszcze mnie nastraszy z czymś, albo się do czegoś przyczepi i mi wjedzie na psychę (jak ten z luxmed dziad co mnie straszył tym polipem), a nic mi się nie dzieje jak do tej pory.. Wystarczy mi ten lekarz ze szpitala, a też myślę, że nie będzie miał wyjścia i będzie musiał mnie dokładnie zbadać jak przyjdę do niego z usg sprzed miesiąca bo musi podjąć decyzję co i jak. Z jednej strony wiem, że póki co było wszystko ok, szpital jest prywatny i zarabiają na porodach na NFZ, a z drugiej zawsze jest ta niepewność. Bardziej chodzi o to, że wiedziałabym na czym stoję, jeśli coś jest nie tak jak powinno, chociażby właśnie z tym obrotem to wolałabym to usłyszeć od niej po prostu... Wiem też że to nawet nie ja tylko hooormooonyyyyyy potęgują tą emocję, chociaż już pomału opada. Mąż mi pizzę ukulał na otarcie łez.
Co do tych informacji do szpitala – ja już kiedyś wrzucałam tutaj taki screen i w sumie chyba sobie to w najbliższych dniach przygotuję, żeby potem w panice nie szukać. 😅 Też mąż będzie miał łatwiej, a nie że ciągle pyta i nas drażni. 😂 Tylkooo....
Podajecie w takich zestawieniach przychodnię, czy konkretnego pediatrę?
Tutaj linki do tego, co znalazłam wcześniej:
https://zapodaj.net/plik-t5lTh9If3p
https://zapodaj.net/plik-Kt2vcFORUC
@moonii z tą wagą – wooow, to pokazuje, jak wiele zależy od sprzętu i ułożenia, a my się tylko martwimy niepotrzebnie. Super, że wszystko okej! ❤️ Patent z goleniem zapisuję, haha, będę próbować w środę! 😂
@Domi – wierzę, że będzie wszystko dobrze, kochana! ❤️ Oszczędzaj się i wypoczywaj, bo te 4 godziny to faktycznie jakby można było jajko znieść... 😅 Trzymam mocno kciuki!
@żonamarynarza – suuuper info, zdrowia życzę! ✨ Widzisz, jak to jest – u niektórych ciągnie się to w nieskończoność, a u innych nagle zwrot akcji.
@Martyna – hahaha, też już ledwo daję radę i robię wszystko na ślepo… Potem tylko pytam, czy przypadkiem czegoś nie przeoczyłam. 😆 Dobrze, że wszystko okej po wizycie! Ja też czuję się nieogarnięta – dziś dzwoniłam po aptekach za szczepionką na RSV i kompletnie nie mogłam się dogadać z tymi babkami… Ale w końcu się udało, choć zrobiłam mały chaos. 😅 Na szczęście one już zaczęły się śmiać razem ze mną! Ale tak jak Ty, bardzo mnie to przytłacza, że czasem człowiek czegoś nie ogarnia. 😓
monii00, Domi ^^ lubią tę wiadomość
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
02.01 29+4 1598 g🩷
-
Przeczytałam w całości ostatnie dwa dni.
Ja przez nieobecność męża to ogarnęłam dwa pokoje, posortowalam już ostatecznie ubrania, mam wyprawę do rozmiaru 110 a rozmiary 74-86 to będę pewnie wydawać na bieżąco tyle tego...mam też już wszystko wyprane i wyprasowane, w sumie zostało mi jeszcze skompletować trochę wyprawki pieluchowej ale już część jest gotowa
Wczoraj też byłam z synkiem na śniadaniu rano i bardzo miło spędziliśmy czas. Mam nadzieję że będę potrafiła znaleźć chwilę żeby pobyć tylko z nim sam na sam, ale wierzę że wypracujemy jakąś logistykę
Mąż przyleciał od siostry zadowolony, ostatecznie cieszył się że go wysłałam 🤣dużo ponosił i wyprzytulal swojego 6 tygodniowego siostrzeńca i nie może się doczekać kiedy już przejmie Leosia 💙
@Polcja kciuki za wizytę
@Lubieczekolade dajcie se spokój z budową 😅 a tak na serio, jak już ktoś pisał to ciągły stres, niepokój i wyzwania. Nam zajęło ok 4 lat od zakupu działki do wprowadzenia się, budowaliśmy systemem gospodarczym jeszcze w dobie covid gdzie ekipy po prostu odmawiały, przesuwały terminy. No było ciężko, ja sama w domu z małym dzieckiem, mąż po pracy, każdy weekend i święta i wolne na budowie. Załatwianie i pilnowanie i wszystkiego to dodatkowy etat i naprawdę fajnie jakby był ktoś kto wam to wszystko zrobi ( szczególnie papierologia w urzędach). U nas niestety był i jest problem z jednymi sąsiadami więc jak będziecie kupować działkę to też warto popytać wokół co i jak. Niestety Ci "nasi" w trakcie okazali się wielkimi burakami ale cóż, z nimi po prostu się nie trzymamy i tyle.
@Kciuki za wizyty środowe i piękne przyrosty bobasów
@Abilify patrzę na twój suwaczek, wow nie wierzę że już jesteś tak daleko!
U mnie jedna torba spakowana jeszcze druga musi pójść ze szlafrokiem dodatkowymi ręcznikami, itp. ale jedna już stoi gotowa uspokaja mnie to. Dzięki za info o zastawie zapomniałam o tym.
@Kasiula jak ostatnie dni w pracy, zdecydowałaś się już na to L4 czy jeszcze rozkminiasz?
@Madzik2208 kiedyś były inne czasy, nam się żyje teraz o wiele łatwiej i trzeba mądrze korzystać z różnych udogodnień bo możnaby oszaleć z natłoku informacji ii rxeczy. Nie ma też co porównywać zobaczcie jak żyło się tym ludziom, jakie ich dzieci miały dzieciństwo, wychowanie? Czy ludzie byli szczęśliwi? Ja widzę że dopiero moje pokolenie dobrze wychowuje dzieci. Nasi rodzice i dziadkowie to rodzice nieszczęśliwi często po traumach w domach. Dzisiaj mamy coraz to lepszą świadomość, bardziej o siebie dbamy, ile mamy możliwości medycznych. Jak duża kiedyś była śmiertelność dzieci czy kobiet umierających po porodzie.
@Pushhka, nie ma iem czy dobrze rozumiem ale otulacze mają dziury dedykowane do fotelika i dziecko jest normalnie zapięte swoimi pasami i po prostu przykryte. My odkąd synek miał jakoś 9 miesiecy to używaliśmy poncho uwielbiałam go w tym, taki mały krasnalek.
Co do siku nie chodzę, byłam może dwa razy i okazało się że już jest 6 rano więc w sumie nie zaliczam tego do nocnych wędrówek.
@Pinkflower zdążysz, będziesz czuła że coś się dzieje. Godzina drogi męża to nie jest bardzo dużo. A może bliżej terminu / wywołania będzie mógł pracować bardziej stacjonarnie i da Ci to wewnętrzny spokój?
@Agula a jakieś zastępstwo dla twojej prowadzącej jest mozliwe? Wydaje mi się że na tym etapie to nie powinnaś zostać pozostawiona na taką przerwe. Idź na tę kwalifikacje i potraktuj to po prostu jako wizytę na ktorej się czegoś dowiesz i poczujesz się bezpieczniej.
Moja dr mówiła że na Gemini była najtaniej RSV ale dobrym pomysłem też jest ta strona gdziepolek o ktorej pisze Pinkflower.
@Monii kiedy następna wizyta żeby skonsultować wagę?
@Domi ale się naczekałas ale informacje są dość pozytywne myślę?
@ZonaMarynarza zdrówka! Dobre wieści po wizycie.
@Martyna dobre wieści po wizycie ja chyba mam +1kg no ale wszystko idzie w brzuch
@Lilou my mieliśmy sensor z Angelcare i też nie współpracował z dostawką. Ty masz ten przypinany do pieluszki?
Abilify05 lubi tę wiadomość
-
Lilou wrote:Ja poprosiłam o Snuza Hero - babysense niestety nie sprawdza się w dostawkach/gdy dziecko śpi obok rodziców.
Co do kamerki, my mamy TP LINK Tapo, jest super, obraz bardzo wyraźny, dźwięk też, aplikacja na telefon też super śmiga. Dostajemy powiadomienia o ruchu etc. Także typowej niani nie kupujemy, tylko będziemy używać tego w razie potrzeby + dodatkowego telefonu (wiadomo, można i w swoim codziennym, ale wtedy nie można mieć obrazu non stop)
Czytam Was na bieżąco dziewczyny - ale... nie mam "weny" na pisanie 😆 Postaram się odezwać jeszcze dzisiaj - ale teraz idę na drzemkę 🙈
❄️monii00 muszę spróbować golenia na siedząco na podłodze - myślę, że to może też się fajnie sprawdzić na nogi, bo ostatnio goliłam je w misce na krześle i nieźle się zmachałam 🙈
Kupiliśmy fotelik - w końcu 😅🙈 Avionaut Pixel z obrotową bazą, tak jak planowałam.
Co do otulacza to pani mówiła, że są okej, ale skoro będę rodzić w marcu to raczej według niej nie będzie mi potrzebny żeby nie zagrzać (zażartowała czy chciałabym z dziecka zrobić ogórek szklarniowy 🫣). Kupilismy też od razu matę ochronną pod fotelik za stówkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 19:23
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
@Balbinka tak, z tą przychodnia POZ już było dawniej że trzeba podać. Oni chyba wpisują te dane w książeczkę zdrowia dziecka którą dostaje się w szpitalu.
Ja pewnie będę z położną na telefonie i przyjedzie może z 1-2 razy. Ma trochę dalej do mnie teraz i poproszę męża żeby ją zabral kiedyś do nas myślę tak tydzień po porodzie.
Mamy ten "luksus" że pediatra to nasza rodzina więc większość wizyt odbywac się będzie w domu w tym ta pierwsza -
Dobry wieczór dziewczynki 😊
Ależ się rozpisałyscie,tak czytam to wszystko to teraz stwierdziłam że naprawdę jestem mało zorganizowana,nieprzygotowana,zostały 3tygodnie a ja jestem w d... 😢 nie mam wybranej położnej ani nic. Jeszcze jutro wizyta u Gin w Instytucie ostatnia przed porodem. Czuję że tego wszystkiego nie ogarnę. 😢
Przepraszam - musiałam się wyżalić 😢
Jeszcze przesunęli mi wizytę u Optyka i mam w czwartek...
Bardzo się cieszę że Wasze dzisiejsze wizyty wypadły dobrze i Maleństwa cudownie rosną to najważniejsze ❤️❤️❤️
Dobrego wieczoru. 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 19:21
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
Aktualne leki:
💊1×1acard 150mg
💊3x1 no-spa/magnez
💉Neoparin 40mg
💉Insulina
22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
17.10 -19+6 - 328g 💙
24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
14.11 -23+6 - 718g 💙
22.11 -25t - 788g 💙
13.12 -28t - 1313g 💙
19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
02.01 - 30+6 - 1977g 💙
14.01 - 32+4 - 2300g 💙
23.01 - 33+6 - 2470g 💙
28.01 - Ginekolog NFZ
13.02 - Ginekolog
18.02 - wstawienie się na oddział 🏥
-
Witam się z wami wieczorową porą,
Bardzo się cieszę ze wszystkich pozytywnych wizyt.
Maglew witamy w teamie oby te nasze dzieci jak najszybciej się przekręcily i nie stresowały już matek.
Monii dziwnie z tą waga ale widać co sprzęt i lekarz to inaczej.
Agula przykro mi że wizytę odwołali, najgorzej jak tak na ostatnią chwilę.
Co do golenia to też mam problem ostatnio robiłam na czuja, ale w czwartek mam wizytę i chyba pójdzie w ruch lusterko.
To prawda w szpitalu pytają się gdzie będzie dziecko zapisane, nie pamiętam czy o położną też pytali. Pamiętam że po porodzie mąż też chodził do przychodni zapisać dziewczyny.
Ja jestem w lesie z wyprawką ale za tydzień zaczynam kupowanie reszty brakujących rzeczy, została mi głównie apteka i jakieś pojedyncze muszę zobaczyć co jeszcze brakuje -
Maglew dziękuję że pytasz póki co w czwartek mam wizytę i zamierzam od 3 lutego już byc na zwolnieniu, także jeszcze 4 dni mi zostały. Stresuje mnie trochę że się nie wyrobie ze wszystkim, jeszcze jak robię swoim tempem to inaczej bo po kolei sobie odhaczam rzeczy do zrobienia, a jak przychodzi ta babka za mnie tak już nie idzie po mojej myśli, bo jest strasznie powolna i kilka razy tłumaczę jej to samo i mam wrażenie że dalej nie rozumie 🫢 Rozmawiałam też z szefową i chyba jest przerażona bo widzi jakie ma tempo no i nie ogarnia zbytnio pracy.
maglew lubi tę wiadomość
-
maglew - jeszcze nie mam, ale tak - będę miała ten przypinany do pieluszki Generalnie z tego co się orientowałam to licencje jako wyrób medyczny ma tylko babysense i snuza hero właśnie.
Każdy ma jakieś plusy i minusy - wiadomo. I o tym i o tym znajdą się dobre i złe opinie. Ale snuzę można używać właśnie w dostawce - my co prawda nie będziemy mieli takiej typowej, tylko chcemy nie montować jednego boku łóżeczka i przymocować od naszego łóżka. No ale na jedno wychodzi - babysense w w takiej sytuacji u nas zupełnie odpadał.
Jest jeszcze owlet, na stópkę - ale kosztuje cholernie duże pieniądze - 1,5 tys. I wcale nie zbiera samych pozytywnych opinii.
A to gagatek Ci się obrócił! Mam nadzieję że mój nadal ma głowę na dole 🙈
Ja dzisiaj przeleżałam cały dzień, zrobiłam tylko szybki obiad. Cały weekend składaliśmy meble - nadal nie mogę uwierzyć w to, że to się dzieje. Jeszcze tylko muszę zamówić przewijak na komodę i półeczki na ścianę - i będzie pięknie.
Planuję pod koniec tygodnia zacząć akcje pranie.
Agula, rozumiem frustrację - ale dobrze że nie jesteście narażeni na choroby.
eliz, przepiękne zdjęcia!
My wybraliśmy nasze 10 z sesji - było ciężko! Ale myślę że pamiątka będzie niesamowita.
Co do kosza na pieluchy - mu się w taki zaopatrzymy, upatrzyłam sobie angelcare. Mamy mały kosz pod zlewem dla siebie i absolutnie brak tam miejsca na zużyte pieluchy.
Na ten moment nie zaopatrujemy się w podgrzewacz na chusteczki 🙈
Pinkflower - jeśli chodzi o warkocz, zostaw na później po prostu Te ochraniacze około roku rzeczywiście zaczynają mieć sens Wtedy podobno dzieci się rzucają - ale to niech się tutaj nasze mamusie wypowiedzą
Co do GBS - mój dr jeszcze o nim nie mówił, no ale ja jeszcze mam czas - wg tygodni . Swoją drogą jak widzę Wasze suwaczki - to sobie myślę, że to na prawdę już za chwilę 🥹🥹🥹
monii - wiadomo jak to z tymi wagami, mój ostatnio niby tylko 100g przybrał w dwa tygodnie (inne sprzęty właśnie), a w poprzednie dwa ponad 0,5 kg - tu już na bank wchodzą jakieś błędy pomiarów. Podobno paradoksalnie im dziecko większe tym ciężej zmierzyć dobrze.
Co do szczepień - ja i mąż zaszczepiliśmy się na grypę (całe szczęście, bo jako jedyni jej nie złapaliśmy, a moja siostra zaraziła całą rodzinę), no i na krztuśca. Na RSV się nie szczepię - bo po pierwsze jest to bardzo drogie, po drugie, nie mamy kontaktu z dziećmi - także to ryzyko nie jest jakieś wielkie.
Co do pakowania walizki - planujemy zacząć w ten weekend - jeszcze muszę tylko dokupić sety do szpitala dla małego, koszulę do porodu i szlafrok.
Cieszę się z Waszych pozytywnych wizyt dziewczyny! Ja kolejną mam 3.02 Mam nadzieję, że szyjka nadal trzyma, przepływy dają radę, a maluch rośnie. Już się stęskniłam za tym małym gagatkiem.
Ostatnio jak się ruszy za mocno, to aż mnie czasem boli 🙈 No i zdecydowanie mniej kopie, a więcej pełza, wypina się etc. ciężko mi robić zastrzyki przez to 🤣
Generalnie ostatnio ciężko mi się zmotywować do czegokolwiek - jednak szkoła rodzenia 2 razy w tygodniu, przez trzy tygodnie, po 3,5 h mnie wykończyła. Ale myślę, że było warto!
Dziewczyny jeśli chodzi o stronę bezpieczny maluch - zapisałam się na te darmowe warsztaty - któraś brała udział? Pamiętam, że dawno już o tym rozmawiałyście. Bo nie wiem czy wystarczą te warsztaty, czy to zupełnie coś innego niż pierwsza pomoc i lepiej po prostu wykupić ten kurs.
Buziaki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 20:11
eliz lubi tę wiadomość
PCOS❌ Starania od 11.2019
🏳 - 2022 - IVF. 03.22 - transfer ❄ 💔😥; 05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo - II
5.08 - 6+2 4 mm kropeczka i
21.08 8+4 2 cm; krwawienie/szpital/krwiak.
26.08 9+2 2,5 cm malucha.
07.09 11+0 4,2 cm
20.09 12+6 7cm chyba dziewczynki 🩷
10.10 15+5 132 g 🩷
31.10 18+5 259g... chłopaka 😆💙
15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹
03.12 23+3 581g 💙
24.12 26+3 955g 🩵 (skracająca się szyjka)
08.01 28+4 1469g 💙
20.01 30+2 1570g 🩵
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo, od 26 tc luteina, magnez.
Zostań z Nami 🙏🙏🙏
-
❄️Lilou ja brałam udział w szkoleniu Bezpieczny Maluch online, całość trwała jakoś 3,5h i na koniec było spotkanie z typowym ratownikiem, który pokazywał pierwszą pomoc. Jest naprawdę spoko. Miałam nadzieję, że w moim mieście będą od nich spotkania stacjonarne w styczniu/lutym, ale niestety nie ma
Lilou lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
@Martyna czy online czy stacjonarnie i tak pracę trzeba napisać a szczerze z koncentracją bywa różnie teraz. Ja ogólnie u siebie zauważyłam, że jak mam dużo czasu to rozwlekam a jak czas nagli to spinam się i robię szybko. Taki już chyba mam charakter 🤣 trzymam kciuki też za Twoją pracę, damy radę ogarnąć ✊️🍀 kto jak nie My 🙂
@maglew mam awaryjną wizytę w czwartek, zobaczymy jak jutro moje ktg i badania bo jak będzie ok to odpuszczę sobie po prostu. Na nfz mam 10.02 a prywatną 11.02. Omówione miałam szczegółowo postępowanie i to ktg co tydzień więc chyba nie ma sensu. Dzisiaj ten puls mi tylko wariował, ciśnienie kontroluje.
@Lilou też brałam udział online i polecam, dużo praktycznych rzeczy. W tym ile max czasu może być dziecko w nosidełku, podróże, pierwsza pomoc itd. Nie wiem na jakiej zasadzie to jest mierzone.. chyba wymiary, ilość wód i sama waga się generuje.
@eliz wdech i wydech.. na spokojnie, ogarniesz wszystko co potrzeba. U mnie w przychodni jest wszystko więc nie musiałam bardzo szukać. Najlepiej popytać innych o położną czy pediatrę dla dziecka. U mnie jeszcze wszystko nie jest spakowane jak u większości Dziewczyn podejrzewam.
@Kasiula09 szefowa wybrała taką osobę i niestety nie masz na to wpływu. Ja zaszłam do pracy i 3 nowe osoby już są od końca lipca 🙂 u nas jak jest problem to przełożony przejmuje część obowiązków i część rozdziela między innymi. To nie Twoje zmartwienie, inaczej musiałabyś na macierzyńskim pracować 🙈
Ogólnie Dziewczyny dzięki za pocieszanie w kwestii wagi, z uwagi na historie tutaj po prostu na razie się nie martwię. U obu lekarzy waga się zwiększa co wizyta, ilość wód jest prawidłowa, szyjka długa i zamknięta, Miki szaleje w brzuchu. Nie nakręcam się bo u mojego bratanka była też źle waga oszacowana i ważył ponad 4 kg a szacowali dużo mniej. Pisałyście też o innych historiach więc to powszechne zjawisko. Brzuch mi rośnie, waga moja też a jem tak samo jak zwykle nic nie zmieniłam. Jeszcze zmiana terminu z 8.03 na 28.02 myślę, że daje duży zapas i mogę urodzić 39-40 tydzień.. nawet po tłustym czwartku żeby mieć siłę na poród 🙈 żarty żartami, ale ostatnio pączki uwielbiamLilou, eliz, maglew, Martynka.98 lubią tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
-
@Monii my robimy tłusty czwartek tydzień wcześniej 20.02 jeśli dotrwamy 🤣co roku robię kilka rodzajów pączków keto, zwykle I donuty ciekawe co mi wyjdzie w tym Ja ostatnio jadłam pączka z pistacja no i cóż...był wyśmienity chociaż ciut za słodki.
Oby jutrzejsze ktg było pomyślne i ciśnienie nie wariowalo 💪🏻🙏
@Kasiula - dobra decyzja, uważam że jesteś na samej końcówce i potrzebujesz trochę zwolnić. A to że ktoś nie pracuje tak jak ty, wiem to zawsze irytuje ale...nim się obejrzysz ta osoba będzie śmigać jak Ty i poradzą sobie, na pewno firma nie upadnie. Trzeba się wyzbyc takich myśli o swoim nie zastąpieniu. Długo się tego próbowałam wyzbyć i nie chciałam iść na L4 ale ostatecznie się udało i mam czysta głowę.monii00 lubi tę wiadomość
-
@Lilou ja byłam na bezpiecznym maluchu stacjonarnie 6 lat temu bardzo sobie to chwaliłam. Jeśli chociaż w połowie jest taki poziom online to zachęcam oglądać. Myślę że pierwsza pomoc jest też w tym szkoleniu. Ale na YouTube jest dużo fajnych wartościowych filmów z udzielania pomocy, warto pooglądać i pokazać dziadkom.
Dziewczyny nie odwróconych bobasów jakie polecacie filmy z cwiczeniami? Ja jutro dostanę namiar na certyfikowanego doradcę od spinning babies i zobavzyny może uda się spotkać i coś omówić.
Idę robić obiad na jutro i spanie
Wielkie kciuki dla wszystkich wizytujących i badających się! 👌👌🤞🏼🤞🏼🤞🏼Agula31 lubi tę wiadomość