Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja po południu dużo ćwiczyłam, potem odpoczywałam, upiekłam chleb i ogarnęłam fotelik dla malucha. Jutro czekają mnie wypieki na sobotnie baby shower. Będzie ogółem 22 osób razem z dziećmi i mam nadzieję że będzie super impreza. Kupiłam też dekoracje balonowe więc coś przystroimy w domu. Każdemu coś zleciłam do zrobienia do jedzenia a na wieczór zamówimy hindusa na ciepło mam nadzieję że będę miała siły posiedziec/postać i ze wszystkimi pogadać. Czuje że to taka ostatnia szansa na razie przed i chwilę po porodzie na spotkania towarzyskie więc chcemy skorzystać.
@Madzik @Eliz dajcie znać jak jutro w szpitalu. Eliz fajnie że jesteś zadowolona, to najważniejsze czuć się pewnie w tym miejscu gdzie ma Kubuś przyjść na świat
@Agula31 powodzenia jutro na wizycie!
Czy każda z was mierzy ciśnienie. Ja nigdy nie miałam problemów, na wizycie też ok i tego nie robię, myślicie że powinnam?
I mam taką rozkmine że z rzeczy aptecznych to nie mam nic oprócz jałowych gazików, Wit d i soli fizjologicznej. Nawet sobie nic nie kupowałam po porodzie i się zastanawiam czy to taki mus teraz. Po synku miałam tylko otarcie i po myciu/prysznicu wybierałam krocze do sucha i wietrzylam w miarę możliwości nie stosując żadnych preparatów. Zastanawiam się kiedy trzeba się w jakieś wyposażyć. -
Witam się z Wami nocną porą ze szpitala😞
Z drzemki wybudziło mnie niesamowite swędzenie skóry, takie 11/10, bolał mnie brzuch i średnio czułam ruchy Dawida, więc stwierdziłam, że jedziemy na sor. Z soru od razu wysłali mnie na patologię ciąży, pobrali krew, zrobili ktg, USG i werdykt, że zostaje na obserwacje na 5dni. Lekarz zaczął się zastanawiać nad cholestazą, więc zlecił mi milion badań (5 fiolek krwi mi pobrali, więc obstawiam, że była tego masa). Mąż pojechał mnie spakować i przywiózł mi torbę. Poproszę go jutro jeszcze o kilka rzeczy i będzie dobrze. Może dziwnie to zabrzmi, ale w pewnym sensie cieszę się, że mnie położyli, bo przynajmniej nas przebadają porządnie. Mam to wielowodzie, nowotwór tarczycy, więc wolałam po prostu nie ryzykować i przyjechac. Personel z dzisiejszej zmiany wspaniały, oby jutro było tak samo. Wiem, że jutro w szpitalu będzie mój lekarz prowadzący, więc też morale trochę wyższe. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze..NovaS, Pusshka, Agula31, Nefertiti89, nutulka lubią tę wiadomość
26 lat
Hashimoto, policystyczny jajnik
Starania od 02.2024
2 II 25.05.2024
29.07 156bpm❤️1.36mm szczęścia -
Domi ^^ wrote:Witam się z Wami nocną porą ze szpitala😞
Z drzemki wybudziło mnie niesamowite swędzenie skóry, takie 11/10, bolał mnie brzuch i średnio czułam ruchy Dawida, więc stwierdziłam, że jedziemy na sor. Z soru od razu wysłali mnie na patologię ciąży, pobrali krew, zrobili ktg, USG i werdykt, że zostaje na obserwacje na 5dni. Lekarz zaczął się zastanawiać nad cholestazą, więc zlecił mi milion badań (5 fiolek krwi mi pobrali, więc obstawiam, że była tego masa). Mąż pojechał mnie spakować i przywiózł mi torbę. Poproszę go jutro jeszcze o kilka rzeczy i będzie dobrze. Może dziwnie to zabrzmi, ale w pewnym sensie cieszę się, że mnie położyli, bo przynajmniej nas przebadają porządnie. Mam to wielowodzie, nowotwór tarczycy, więc wolałam po prostu nie ryzykować i przyjechac. Personel z dzisiejszej zmiany wspaniały, oby jutro było tak samo. Wiem, że jutro w szpitalu będzie mój lekarz prowadzący, więc też morale trochę wyższe. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze..
Wszystkiego dobrego!Domi ^^ lubi tę wiadomość
-
Z drzemki wybudziło mnie niesamowite swędzenie skóry, takie 11/10, bolał mnie brzuch i średnio czułam ruchy Dawida, więc stwierdziłam, że jedziemy na sor. Z soru od razu wysłali mnie na patologię ciąży, pobrali krew, zrobili ktg, USG i werdykt, że zostaje na obserwacje na 5dni. Lekarz zaczął się zastanawiać nad cholestazą, więc zlecił mi milion badań (5 fiolek krwi mi pobrali, więc obstawiam, że była tego masa). Mąż pojechał mnie spakować i przywiózł mi torbę. Poproszę go jutro jeszcze o kilka rzeczy i będzie dobrze. Może dziwnie to zabrzmi, ale w pewnym sensie cieszę się, że mnie położyli, bo przynajmniej nas przebadają porządnie. Mam to wielowodzie, nowotwór tarczycy, więc wolałam po prostu nie ryzykować i przyjechac. Personel z dzisiejszej zmiany wspaniały, oby jutro było tak samo. Wiem, że jutro w szpitalu będzie mój lekarz prowadzący, więc też morale trochę wyższe. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze..
Dużo zdrowia !.
Domi ^^ lubi tę wiadomość
-
Kochana trzymaj się dużo zdrówka dla Was 😘 będziesz spokojniejsza wszystkie badania porobią i mają was pod kontrolą to najważniejszeDomi ^^ lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 😘
W sumie nie wiem gdzie już pisać czy tu czy na drugim forum 😅 zanim ogarnęłam tam że już aktywne to kilka stron już było 🤭
Ja standardowo nadaje z łóżka wczesną porą a później śpię do 10🙈 jakoś mi się ciężko zasypia bo tak sobie myślę że to wszystko jest już blisko poród itd bardzo się boje natłok myśli mam, czekam na tą wizytę w środę i zobaczymy jak panna ułożona i co dalej.
Dzisiaj w planach nic nie mam prócz ogarnięcia obiadu i później jedziemy na kawę do siostry więc miły wieczór się zapowiada
Kciuki kochane za wizyty i badania 🍀✊ i dajcie znać kochane jak tam w szpitalu co u was 😘eliz lubi tę wiadomość
-
Ja chyba zostanę tu, a na tamto forum będę zaglądać po porodzie. Jakoś bardziej tu przejrzyście. To tez moja pora wybudzenia 🙈 Później śpię do 8-9 i gramole się strasznie ze wszystkim wiec nie wiem kiedy wybija południe.
Domi - bardzo dobra decyzja, jesteś pod opieką i to najważniejsze. Oby szybko pomogli i wypuścili 🍀eliz, Domi ^^, Katri94, monii00, maglew, Martynka.98 lubią tę wiadomość
-
Mysikrólik dużo zdrówka dla was i sił, abyś jak najszybciej mogła zobaczyć synka. Jak będziesz miała ochotę zdradzisz co było powodem przedwczesnego porodu?
Domi dobrze że pojechałaś dużo zdrówka dla was, dokładnie jak napisałas porobią wszystkie badania i będziesz spokojniejsza.Domi ^^, Katri94 lubią tę wiadomość
-
Z drzemki wybudziło mnie niesamowite swędzenie skóry, takie 11/10, bolał mnie brzuch i średnio czułam ruchy Dawida, więc stwierdziłam, że jedziemy na sor. Z soru od razu wysłali mnie na patologię ciąży, pobrali krew, zrobili ktg, USG i werdykt, że zostaje na obserwacje na 5dni. Lekarz zaczął się zastanawiać nad cholestazą, więc zlecił mi milion badań (5 fiolek krwi mi pobrali, więc obstawiam, że była tego masa). Mąż pojechał mnie spakować i przywiózł mi torbę. Poproszę go jutro jeszcze o kilka rzeczy i będzie dobrze. Może dziwnie to zabrzmi, ale w pewnym sensie cieszę się, że mnie położyli, bo przynajmniej nas przebadają porządnie. Mam to wielowodzie, nowotwór tarczycy, więc wolałam po prostu nie ryzykować i przyjechac. Personel z dzisiejszej zmiany wspaniały, oby jutro było tak samo. Wiem, że jutro w szpitalu będzie mój lekarz prowadzący, więc też morale trochę wyższe. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze.. -
Hey dziewczyny,
Wracam ponownie po jakimś czasie i chciałam napisać ten post bo może któraś z was będzie w tej sytuacji i po prostu lekarz lub twoj Gyn moze to przeoczyc. Ja ze swojej hiperaktywnosci wiedzy medycNej od razu przeszukałam researche medyczne. Itd.
Do rzeczy!
Week 31 - zaczęłam odczuwać opuchnięte ręce głównie dłonie i twarz. Oprócz tego zero innych symptomów, byłam bardziej śpiąca i drzemałam dużo. Cały czas odpoczywam więc nie ma to związku z żadnymi aktywnościami.
Zatem zaniepokoiło mnie że tylko ręce mi zaczęły puchnąć więc zaczęłam szukać.
Trafiłam na wątek fb preclamspia (ang) po polsku to się nazywa stan przedrzucawkowy coś takiego.
Na najbliższej wizycie zaczęłam rozmawiać z moją Gyn bo zanim zdążyłam powiedzieć o co mi chodziło ona sama zauważyła że spuchłam po buzi.
Zatem zeobilismy dużo badań: wszystkie poniżej miały być symptomami preclamspia:
Mocz: czy mam białko w moczu - brak u mnie
Krew: wątroba i nerki - na badaniu wyszło czysto - 4 dni później na wizycie w szpitalu podwyższone - kolejny symptom
Dalej konkretne badania na preclamspia:
sFlt-1 sfms-like Tyrosine Kinase
PLGF Placental growth factor
sFlt-1/PLGF Quotientin
Wynik wyszedł wywalony w kosmos: czyli wszystko powyżej 85 ( ja mam 216) to albo obecność albo wysokie ryzyko preclamspia
Ciśnienie : ja osoba o niskim ciśnieniu: teraz 145/94 i trend wzrostowy: - jakieś symptomy ? Żadnych z mojej strony
Spuchnięte dłonie i twarz tylko.
Dodam że swędzące ręce i ból w brzuchu to są symptomy preclamspia.
Warto porozmawiać o tym z lekarzem
Mi właśnie z uwagi że jestem w szpitalu podali the lung mutation steryd dla dziecka mimo że jestem w 32+4, z uwagi że preclamspia może pojawić się nagle i szybko może się zwiększyć lub ustabilizować więc ciagly monitoring jest ważny.
U mnie to akurat wyjaśnia niską wagę dziecka z uwagi że preclamspia hamuje wydolność łożyska więc czekamy jak wyklarują się sprawy.
Lekarz był akurat mało optymistyczny odnośnie dotrzymania do 37 tygodnia.
@Domi nie straszę nie mówię po prostu dodaje kawałek ze swojego doświadczenia. Może twój przypadek jest inny ale warto sprawdzić
To na tyle znów wpadam ( jak zwykle znowu coś u mnie nie tak) i skąd to? Nikt nie wie
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:37
Domi ^^ lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Kochane. ❤️
Ja już z samego rana podłączona pod KTG(bylo to o 6),ciśnienie 118/77 jestem ciekawa co dzisiaj powiedzą. Mam nadzieję że wyjdę jutro no...😔
▪️Maglew jeśli chodzi o personel na tym oddziale to jest CUDOWNY! 😊 czuje się bardzo zaopiekowana.
Jeśli chodzi o ciśnienie to ja zawsze miałam problem na wizytach więc w domu tez mierzyłam ale jeśli Cie nie pokoi to dla własnego spokoju możesz sobie 2x1 sprawdzać. 🫂 Co do rzeczy aptecznych to też nie mam za wiele...najwyżej będę na szybko dokupywać.
▪️Domi to trzymam mocno kciuki aby było wszystko dobrze,trzymaj się Kochana! 🫂❤️
▪️Katri ja tak samo ogarnęłam je wczoraj 😅 ale z przyzwyczajenia tutaj wchodzę...tam myślę że też będę się udzielać i w ogóle beż stresu zdjęcia wstawiać ☺️ ale tutaj to już taka rutyna - muszę zajrzeć i koniec 😅 jej...jeśli chodzi o zasypianie to też nie jest łatwo. A tutaj w szpitalu to już w ogóle się kręcę z boku na bok bo łóżko nie wygodne 😅
▪️NovaS no właśnie ja mam ogólnie tewysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego (1:22) ale żadnego puchniecia u mnie nie ma i wyniki z moczu też były dobre...ale dziękuję Ci że podzieliłaś się tym tutaj. I jak U Ciebie na dzień dzisiejszy wyglada sytuacja? 🫂❤️
▪️Agula kciuki za dzisiejszą wizytę! 🍀❤️
▪️Moni z tego co pamiętam też dzisiaj masz wizytkę więc też mocne kciuki za nią! 🍀❤️
▪️Madzik Kochana Ma jak tam nocka po holterze? Dałaś radę? 🫂
Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie wizyty oraz badania 🍀🤞 Kochane musi być dobrze,przetrwamy to wszystko! 🫂❤️
Przyjemnego Dnia ❤️
Katri94, monii00, Domi ^^, maglew, NovaS lubią tę wiadomość
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
Aktualne leki:
💊Magnez /Metocard 0,5x2
💉Neoparin 40mg
💉Insulina do posiłków oraz nocna
22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
17.10 -19+6 - 328g 💙
24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
14.11 -23+6 - 718g 💙
22.11 -25t - 788g 💙
13.12 -28t - 1313g 💙
19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
02.01 - 30+6 - 1977g 💙
14.01 - 32+4 - 2300g 💙
23.01 - 33+6 - 2470g 💙
13.02 - Ginekolog
18.02 - wstawienie się na oddział 🏥
-
Dzień dobry Mamuśki 🌸
@Pinkflower czasami z humorem trzeba podejść, Ty tym bardziej masz utrudnione bo wyszła późno ta cukrzyca.. wtedy co trzeba więcej jeść i chyba jest więcej tych zachcianek.
@Lubieczekolade lepiej skontrolować jak wyszedł Ci taki wyskok.. mi przecież w 26 tyg dopiero wprowadzili leki na nadciśnienie
@Agula31 zanim się wyreguluje to też pare dni trzeba czekać tak jak pisałam wcześniej, chociaż i tak szybciej po tym Dopegyt. Ja miałam tak we wtorek poleciałam po te gotowe mleko w butelce, pampersy i rożek 🙈 przemyślałam rożek z uwagi na męża bo nie miał styczności z takimi maleństwami a jak zrobią mi cesarkę to kto się Małym zajmie jak ciśnienie będzie nie takie 🫣
@Natkaaaa czasami coś piszemy chyba w sumie jest 9 stron ale są krótkie i dużo cytowaliśmy swoje posty w tym witaliśmy się na nowym wątku prywatnym
@Madzik2208 daj znać jak wyniki, samopoczucie i mam nadzieję, że na weekend wyjdziecie Kochana ❤️ najgorzej z lokatorkami.. jak nie chrapanie to śpi tylko przy włączonym świetle itd., odpoczywaj ile się da 🙂
@maglew powodzenia z baby shower ❤️ cudownego czasu z najbliższymi i celebrowania ciąży na ostatniej prostej 🙂 jak nie masz problemów to nie ma potrzeby, jakbyś się źle czuła to lepiej zmierzyć. Co do apteki to sprawa mocno indywidualna. Jak są preparaty na zmniejszenie tego bólu to lepiej sobie ulżyć. Dosyć, że nowa sytuacja bo bobas na świecie, trzeba się nim zająć i nie chcę myśleć o sobie jak mogę po prostu przyspieszyć gojenie lub pozbyć się bólu.
@Domi ^^ jejku mamy tu ostatnio jakiś maraton szpitala.. dobrze zrobiłaś bo lepiej raz więcej pojechać niż potem się zadręczać, po za tym zrobią Ci wszystkie badania na już. Jak masz takie problemy i jeszcze to wielowodzie to nie ma dyskusji nawet, Wasze zdrowie najważniejsze 🫂 cieszę się, że personel ze szpitala Ci odpowiada, z prowadzącym to zawsze większy komfort 🙂 daj znać jak sytuacja i jak się czujecie, odpoczywajcie ❤️
@Katri94 też wstaje wcześnie.. dzisiaj bez drzemki bo jadę do gina. Pisz gdzie chcesz 😉 Dziewczyny zaczęły temat metod łagodzenia bólu podczas porodu. To miły dzionek się zapowiada 🙂
Wstałam z takim niepokojem, że Miki się nie rusza.. masakra nie życzę żadnej z Was tego uczucia. Prawie całą noc prawdopodobnie spałam na prawym boku, dopiero się kapnęłam rano. Zaczęłam go wybudzać, zjadłam jogurt i słodkiego cukierka. Mąż gadał do brzucha i nic. Na szczęście po 30 min się obudził. Męża wysłałam do pracy, późno wyjechał ale trudno sytuacja wyjątkowa. Zawsze buszował w brzuchu o tej godzinie i mąż o tym wie bo z Nim gada.
Co u Was Dziewczyny @eliz, @Madzik2208, @Domi ^^?
Trzymam kciuki za badania, wizyty, dobre samopoczucie✊️🍀
Miłego dnia ❤️
Domi ^^, Pinkflower lubią tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
30.12.2024 Ważę już 1841 g 💙
19.12.2024 Prenatalne III trymestru 🐻 prawidłowe
18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150 💊 Metocard 47,5 mg
🩺 13.01 wizyta ginekologa NFZ
🩺 16.01 wizyta ginekologa prywatnie
-
❄️ eliz oj tak łóżka niewygodne jak byłam w szpitalu na kilka dni to myślałam że nie wyrobie tak plecy bolały 🥴🤭 do tego wczesne pobudki, kręcą się 😅ale kochana dasz radę najważniejsze że jesteś zadowolona z opieki i mam nadzieję że będziesz coś już więcej wiedzieć i super że ciśnienie dobre. Trzymam kciuki
❄️Madzik jak u Ciebie?
❄️ monii też miałam niedawno tak że mała wogóle nie ruszała się od razu różne myśli stres ale jakoś wkońcu chyba obudziłam ją 🙈gdzie zwykle się czuło ruchy o stałych porach ale jednak nie zawsze tak jest czasem zdarzy się leniwy dzień bobasów i robią nam niespodzianki:) dobrze że się uspokoiłaś. Co do pisania na forum to będę tu i tu pisać 😅 jakoś przywiązałam się tutaj więc będę zaglądać do dwóch chyba ogarnę 😜🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:59
-
NovaS wrote:Hey dziewczyny,
Wracam ponownie po jakimś czasie i chciałam napisać ten post bo może któraś z was będzie w tej sytuacji i po prostu lekarz lub twoj Gyn moze to przeoczyc. Ja ze swojej hiperaktywnosci wiedzy medycNej od razu przeszukałam researche medyczne. Itd.
Do rzeczy!
Week 31 - zaczęłam odczuwać opuchnięte ręce głównie dłonie i twarz. Oprócz tego zero innych symptomów, byłam bardziej śpiąca i drzemałam dużo. Cały czas odpoczywam więc nie ma to związku z żadnymi aktywnościami.
Zatem zaniepokoiło mnie że tylko ręce mi zaczęły puchnąć więc zaczęłam szukać.
Trafiłam na wątek fb preclamspia (ang) po polsku to się nazywa stan przedrzucawkowy coś takiego.
Na najbliższej wizycie zaczęłam rozmawiać z moją Gyn bo zanim zdążyłam powiedzieć o co mi chodziło ona sama zauważyła że spuchłam po buzi.
Zatem zeobilismy dużo badań: wszystkie poniżej miały być symptomami preclamspia:
Mocz: czy mam białko w moczu - brak u mnie
Krew: wątroba i nerki - na badaniu wyszło czysto - 4 dni później na wizycie w szpitalu podwyższone - kolejny symptom
Dalej konkretne badania na preclamspia:
sFlt-1 sfms-like Tyrosine Kinase
PLGF Placental growth factor
sFlt-1/PLGF Quotientin
Wynik wyszedł wywalony w kosmos: czyli wszystko powyżej 85 ( ja mam 216) to albo obecność albo wysokie ryzyko preclamspia
Ciśnienie : ja osoba o niskim ciśnieniu: teraz 145/94 i trend wzrostowy: - jakieś symptomy ? Żadnych z mojej strony
Spuchnięte dłonie i twarz tylko.
Dodam że swędzące ręce i ból w brzuchu to są symptomy preclamspia.
Warto porozmawiać o tym z lekarzem
Mi właśnie z uwagi że jestem w szpitalu podali the lung mutation steryd dla dziecka mimo że jestem w 32+4, z uwagi że preclamspia może pojawić się nagle i szybko może się zwiększyć lub ustabilizować więc ciagly monitoring jest ważny.
U mnie to akurat wyjaśnia niską wagę dziecka z uwagi że preclamspia hamuje wydolność łożyska więc czekamy jak wyklarują się sprawy.
Lekarz był akurat mało optymistyczny odnośnie dotrzymania do 37 tygodnia.
@Domi nie straszę nie mówię po prostu dodaje kawałek ze swojego doświadczenia. Może twój przypadek jest inny ale warto sprawdzić
To na tyle znów wpadam ( jak zwykle znowu coś u mnie nie tak) i skąd to? Nikt nie wie👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
-
▪️Katri Powiem Ci ze nigdy nie wiedziałam co to ból pleców,to tutaj już bardzo dobrze wiem co to znaczy. Parę razy w nocy z boku na bok. Na plecach jak się położę to później wstać nie mogę😅 przed 6pobudka na KTG więc zabawnie a mówią że w szpitalu się można wyspać. 🤣
▪️Moni no to miałaś przeżycia z samego rana. U mnie któregoś dnia też tak Kubulek mnie zrobił że cała noc nie czułam jak się rusza i nad ranem też nic. W końcu użyłam detektora to się książę obudził. 😅 A za to tutaj w szpitalu daje dobrze znać o sobie,przy ktg cały czas się wiercił...
U mnie narazie bez zmian,czekam na obchód.monii00, Katri94 lubią tę wiadomość
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
Aktualne leki:
💊Magnez /Metocard 0,5x2
💉Neoparin 40mg
💉Insulina do posiłków oraz nocna
22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
17.10 -19+6 - 328g 💙
24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
14.11 -23+6 - 718g 💙
22.11 -25t - 788g 💙
13.12 -28t - 1313g 💙
19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
02.01 - 30+6 - 1977g 💙
14.01 - 32+4 - 2300g 💙
23.01 - 33+6 - 2470g 💙
13.02 - Ginekolog
18.02 - wstawienie się na oddział 🏥
-
Dzień dobry,
Maglew ja również przy obu porodach nie miałam żadnych preparatów, a byłam nacinana przy jednym i drugim. W szpitalu dużo wietrzenia i to wystarczyło, jakoś dałam radę, ale myślę to kwestia indywidualna.
Ja pewnie bedę i tu i tu zaglądać.
U mnie dziś ciężki dzień wyszłam z domu o 6:30 a wrócę podejrzewam około 18, ale na 15:30 prenatalne więc mam nadzieje jeden przyjemny akcent będzie tego dnia.
-
@Katri94 wszystko robiłam żeby się obudził.. teraz przez to ktg mam takiego stresa i się kumuluje coraz bardziej. Dzisiaj dopakuje torbę, puszczam jeszcze pranie bo sterta rośnie. Wrócę to zrobię kolejne. Co do forum to też tu najpierw zaglądam bo nie każda ma dostęp do forum prywatnego i po za tym tak jak piszesz - przyzwyczajenie 🙂
@eliz ostatnio u mojej położnej tak pukał w detektor, muszą czuć te fale bo to niemożliwe inaczej.. no chyba, że dźwięk tak na bobasa działa 😅 przy ktg to też co chwilę rusza się tam gdzie są te diody aż w szoku byłam bo mój jest ogólnie spokojny a tam dawał popis 🙂 daj znać jak ktg
@maglew dobrze pamiętam, że u Ciebie ma być Synek Leon? Jakoś zapomniałam wpisać a tak mi się coś kojarzy 🙂
@blabla czy mogę wpisać tu też imię Córeczki? Czy nie chcesz?
Ogólnie to jeśli udało się wybrać imię to chętnie dopiszę, wiem też, że mamy Mamusie które czekają na niespodziankę do końca ❤️ podziwiam, mnie by zjadła ciekawość 🤭Katri94 lubi tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
-
Witam się i ja!
🌸monii dziś przeżyłam to samo. W końcu sama czkawki dostała i mi ulżyło 🤭 teraz po śniadaniu leżę i też czekam na jej ruchy, bo zawsze były…
Szpitale u nas w pełni widzę… dziewczyny pamiętajcie, że to dla was i waszych maluchów zdrowia! A wy jako mamy jestem przekonana, że dacie radę!!
Zaraz dzwonię do urzędu. Ciekawe czy dzisiaj łaskawie wydadzą mi dokumenty 😵💫04.24 22+2 💔
06.24 ⏸️
24.07❤️1,05cm❤️
7.08 ❤️2,4cm 🐻
07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
16.09 120g szczęścia 🥰
2.10 213g wstydziocha 🫣
15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
29.10 438g łobuziary 🍩
12.11 628g echo ❤️ ok
29.11 814g akrobatki 🤸🏼♀️
18.12 1145g ✨✨
28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
10.01 1969g wielkoluda 🥹
27.01 2227g 😍
11.02 wizyta 🙏🏽
-
Hej dziewczyny! 😊
Jak nie ja – przed wizytą przespałam całą noc! 😅 Jeszcze bym pospała, ale trzeba się zbierać.
@majesty Miałam długo podlinkowany ten ze Smyka i zamiast pojechać na wyprzedaże, to nie wiem, co sobie myślałam... No i już ich nie ma. 😑 Wzięłam ten z Canpol, bo wydawał mi się podobny, a już nie chciałam tego od nowa analizować: https://allegro.pl/oferta/canpol-plecak-torba-do-wozka-z-przewijakiem-black-12124089008
@maglew O wow, jaka impreza, ale fajnie! 🥳 Masz rację, trzeba korzystać, póki można. Co do ciśnienia – mi to wyszło na wizycie już na początku ciąży. Ja bym chyba sprawdzała sobie dwa razy dziennie, dla pewności.
@Domi ^^ Masz rację, lepiej jechać niż nie – jesteś pod dobrą opieką. Trzymam kciuki! ✊
@NovaS Tak, te badania miałam przy okazji pierwszych i drugich prenatalnych (dodatkowo płatne). Na pierwszych wyszło ryzyko 1:56, a na drugich 1:929, także po lekach spadło. Też nie czuję zwiększonego ciśnienia wcale. Dobrze, że doszli u Ciebie do przyczyny i że jesteś w szpitalu – trzymam za Ciebie kciuki! ❤️
@eliz Super ciśnienie! Trzymam kciuki za wyjście! 🤞
@mooni Współczuję porannych nerwów. 😕 Ja też jestem przyzwyczajona do dużej aktywności i jak jej nie ma, to ją budzę... pewnie niepotrzebnie. 😂
Trzymam kciuki za Wasze badania i wizyty! 💕👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷