Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje!! O rany jaki to już duży Człowieczek!!!!Daga121222 wrote:Jestem po prenatalnych, dzidziuś zdrowy 🥹🥰 wszystkie parametry książkowe. Wzrusz był niesamowity, gdy zobaczyliśmy jak nasz dzidziuś się rusza i jak usłyszeliśmy bicie serduszka ❤️
https://ibb.co/bjs2fLXf
Daga121222 lubi tę wiadomość
starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
⏳14.10 - połówkowe

-
Daga121222 wrote:Jestem po prenatalnych, dzidziuś zdrowy 🥹🥰 wszystkie parametry książkowe. Wzrusz był niesamowity, gdy zobaczyliśmy jak nasz dzidziuś się rusza i jak usłyszeliśmy bicie serduszka ❤️
Wspaniałe wieści! Wielkie gratulacje! 🥳 jak się widzi te fikołki, machanie rączką, coś cudownego 😍
-
@Neta gratulacje 🩷🩷
@Daga ale to już kawał bobasa! Piękny 😊
Neta, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
Daga121222 wrote:Jestem po prenatalnych, dzidziuś zdrowy 🥹🥰 wszystkie parametry książkowe. Wzrusz był niesamowity, gdy zobaczyliśmy jak nasz dzidziuś się rusza i jak usłyszeliśmy bicie serduszka ❤️
Super, niech rośnie zdrowo ♥️ piękne zdjęcie 😍
Ja mam na 15 prenatalne, proszę o kciuki 🤞🏼
Aliana, Kłębuszek, Patisonek 25, Daga121222, Kasiastaraczka, Andzia2519, Dżozu, _Hope, AneY, Katt lubią tę wiadomość
93'
AMH - wrzesień 0,9 styczeń 0,66
PAI-1 -> heparyna
10.02.2024 ⏸️ - beta 308, prog. 36,8
28.02.2024 - CRL 1 i bijące ❤️
NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷
04.04- I prenatalne - wszystko dobrze, CRL 5,7 cm
29.05 - połówkowe - 334 g
30.07 - III prenatalne - 1369 g
27.08 - 33 tc - 1900 g
11.09. - 35+1 tc - 2270 g
25.09. - 37+1 tc - 2650 g
24.10. - 41 tc - 3110 g Alicja 🩷

-
Kasiastaraczka wrote:Tak, cały czas ktg...ale mają też przenośne, więc można było się ruszać,2h byłam w wannie 🙂
Polecam spróbować,mnie osobiście 2 cc przerażało,nie chciałam,a mogłam sobie zażyczyć
Dałaś mi teraz do myślenia… 🤔
Daga, gratulacje, piękny duży człowieczek 🥰
Daga121222, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Daga gratulacje. To już kawał człowieka jest.
Bardzo chciałam mieć vbac, ale mój szpital totalnie temu nie sprzyja. U mnie wody odeszły. Miałam trochę jakieś skurcze ale lekarz na IP zdiagnozwal rozejście blizny po cc czego moja lekarka dwa dni wcześniej nie zauważyła więc i tak wylądowałam na stole. Teraz już nawet nie myślę o porodzie sn. Będę od razu brać skierowanie ba planowe cc. Mam dwoje dzieci a taki porod po dwóch cc może być już bardzo niebezpieczny i tak naprawdę niewielu lekarzy w Polsce sie tego podejmuje wiec czeka mnie ciecie numer trzy
-
Daga super wieści zobaczylam jaki to wielki czlowiek masz juz jakies przeczucie kto tam zamieszkał ?

Mnie czeka ciecie numer 2 a po jakims czasie laparoskopia. Słyszalam że kolejne cięcie bardziej boli nie wiem czy to prawda nie boje sie wiem co mnie czeka i wiem, że to ostatni raz.
-
Fantastycznie, gratulacje! 🥳 Śliczny bobas 😍🥰
-
Zosiu, ile kobiet, tyle historii. Może będzie lepiej

Mnie bolało, wiadomo, ale najgorsze były odczucia podczas operacji, brr. Będę musiała porozmawiać z lekarzem o czymś na uspokojenie, bo nie chcę im tam na stole sfiksować. -
Zosia drugie cięcie wspomonam dużo lepiej niż pierwsze. Po pierwszym płakałam za każdym razem jak musiałam wstać. Bardzo bolało. Po drugim na drugi dzień było naprawdę ok. Karmiłam na siedząco. Położne były w szoku ze daje radeZOSIA88 wrote:Daga super wieści zobaczylam jaki to wielki czlowiek masz juz jakies przeczucie kto tam zamieszkał ?

Mnie czeka ciecie numer 2 a po jakims czasie laparoskopia. Słyszalam że kolejne cięcie bardziej boli nie wiem czy to prawda nie boje sie wiem co mnie czeka i wiem, że to ostatni raz. -
Mi ta ciąza daje tak popalic , że dla mnie ten dzien będzie wyjatkowy sama się poloże będę grzecznie sluchala poleceń a ból jakoś przecierpie myśl , że nie będe w ciazy mnie uzdrowiSagi wrote:Zosiu, ile kobiet, tyle historii. Może będzie lepiej

Mnie bolało, wiadomo, ale najgorsze były odczucia podczas operacji, brr. Będę musiała porozmawiać z lekarzem o czymś na uspokojenie, bo nie chcę im tam na stole sfiksować.
szkoda , że tak przechodzi sie przez ta ciażę cieżko może wcześniej wystaralabym sie o 2 dziecko a tak przyoadek zdecydował bo ja juz nie tyle, że nie chcialam dziecka ale nie chciałam byc w ciąży.
-
ZOSIA88 wrote:Daga super wieści zobaczylam jaki to wielki czlowiek masz juz jakies przeczucie kto tam zamieszkał ?

Mnie czeka ciecie numer 2 a po jakims czasie laparoskopia. Słyszalam że kolejne cięcie bardziej boli nie wiem czy to prawda nie boje sie wiem co mnie czeka i wiem, że to ostatni raz.
Miałam dwa cięcia i nie powiedziałabym, że ból po drugim cięciu był większy. 😉
Za drugim razem szybciej doszłam do siebie.
ZOSIA88 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Wam bardzo 🥰 nie wiemy na 100%, ale jest podejrzenie, że to dziewczynka. Pani dr nie daje nam gwarancji, na połówkowych będą juz konkrety 🙂
Kasiastaraczka, Sagi, Kłębuszek, _Hope, Patisonek 25, Katt, Neta lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️ 6t+1d
24.07 ➡️ CRL 1,64 cm ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
20.10 ➡️ połówkowe
Córeczka 🩷 382 g 🩷
26.11 ➡️ wizyta

-
Jest grupa na fb naturalnie po cesarce,sporo dobrych opowieści porodowych,polecamSagi wrote:Dałaś mi teraz do myślenia… 🤔
Daga, gratulacje, piękny duży człowieczek 🥰
Sagi lubi tę wiadomość
-
Myślę, że tak, mało jest jeszcze takich miejscJednorożec89 wrote:Daga gratulacje. To już kawał człowieka jest.
Bardzo chciałam mieć vbac, ale mój szpital totalnie temu nie sprzyja. U mnie wody odeszły. Miałam trochę jakieś skurcze ale lekarz na IP zdiagnozwal rozejście blizny po cc czego moja lekarka dwa dni wcześniej nie zauważyła więc i tak wylądowałam na stole. Teraz już nawet nie myślę o porodzie sn. Będę od razu brać skierowanie ba planowe cc. Mam dwoje dzieci a taki porod po dwóch cc może być już bardzo niebezpieczny i tak naprawdę niewielu lekarzy w Polsce sie tego podejmuje wiec czeka mnie ciecie numer trzy
Przede wszystkim ta żelazna w wwa
Znam dziewczynę, która urodziła na żelaznej po 3 cc 2 razy naturalnie,a była bardzo zdesperowana,bo przyjechali z okolic szczecina -
ZOSIA88 wrote:Mi ta ciąza daje tak popalic , że dla mnie ten dzien będzie wyjatkowy sama się poloże będę grzecznie sluchala poleceń a ból jakoś przecierpie myśl , że nie będe w ciazy mnie uzdrowi
szkoda , że tak przechodzi sie przez ta ciażę cieżko może wcześniej wystaralabym sie o 2 dziecko a tak przyoadek zdecydował bo ja juz nie tyle, że nie chcialam dziecka ale nie chciałam byc w ciąży.
Znaczy się, chciałaś po prostu być ojcem
alta marea lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Myślę, że tak, mało jest jeszcze takich miejsc
Przede wszystkim ta żelazna w wwa
Znam dziewczynę, która urodziła na żelaznej po 3 cc 2 razy naturalnie,a była bardzo zdesperowana,bo przyjechali z okolic szczecina
Znam przypadek, ode mnie z Nowego Sącza gdzie dziewczyna po dwóch cięciach i korekcji blizny urodziła naturalnie. Jednym lekarzem który podjął się tego porodu był profesor Ludwin. Ale że względu na odległość już w 36 tc musiała położyć się na oddział. Spędziła tam ponad trzy tygodnie zanim cokolwiek zaczęło się dziać. Ja nie dałem rady ze względu na chłopców za bardzo bym pewnie to przezywała -
Jasne, każdy przypadek jest innyJednorożec89 wrote:Znam przypadek, ode mnie z Nowego Sącza gdzie dziewczyna po dwóch cięciach i korekcji blizny urodziła naturalnie. Jednym lekarzem który podjął się tego porodu był profesor Ludwin. Ale że względu na odległość już w 36 tc musiała położyć się na oddział. Spędziła tam ponad trzy tygodnie zanim cokolwiek zaczęło się dziać. Ja nie dałem rady ze względu na chłopców za bardzo bym pewnie to przezywała