X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Natalia_2204 Debiutantka

Wysłany: 25 sierpnia, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Miałyście już może pobieraną krew na badania pappa? Jak długo czekałyście na wyniki?😊

Ja pobranie mam w przyszłą środę a prenatalne na 14 września, odliczam każdy dzień 🙈

• Aliana Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okropny dzień dziś… Na noc nie wzięłam doksylaminy bo jestem w ciągu dnia senna to owszem dziś senna nie jestem ale przywitałam dzień wymiotami i mdłościami, których nie odczuwałam już od tygodnia. Lepiej chyba być sennym 🫣

Zmuszam się dzisiaj pójść po pracy na basen. Siedzę przed biurkiem i dosłownie wyje z powodu bólu pleców. Robię jogę ciążową, ale ulga jest na chwilę… normalnie pomagała mi mata z kolcami do leżenia ale w ciąży nie wolno 😭 żeby ten basen tylko odciążył te plecy bo jak teraz tak mnie walnęło to co będzie z dużym brzuchem później?

👩35 🧔‍♂️37

01.2025 - poronienie zatrzymane 6,5tc/10tc 💔

05.2025 staramy się dalej 💪

30.06 - ⏸️
    15.07- 6+1 crl 3,8mm ❤️
    25.07- 7+4 crl 1,3cm! ❤️ fhr 160!
    20.08 - 11+4 CRL 4,75 cm 😍 fhr 174 🩵💙🩵 synek

preg.png
  • Neta Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Gratulacje 🥰
    Ale to jest ulga, prawda?

Ogromną ulga, dziś na prenatalne idę spokojniejsza 😊

93'
    AMH - wrzesień 0,9 styczeń 0,66
    PAI-1 -> heparyna

10.02.2024 ⏸️ - beta 308, prog. 36,8
    28.02.2024 - CRL 1 i bijące ❤️

NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷
    04.04- I prenatalne - wszystko dobrze, CRL 5,7 cm
    29.05 - połówkowe - 334 g
    30.07 - III prenatalne - 1369 g
    27.08 - 33 tc - 1900 g
    11.09. - 35+1 tc - 2270 g
    25.09. - 37+1 tc - 2650 g
    24.10. - 41 tc - 3110 g Alicja 🩷

age.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia_2204 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Miałyście już może pobieraną krew na badania pappa? Jak długo czekałyście na wyniki?😊

Ja pobranie mam w przyszłą środę a prenatalne na 14 września, odliczam każdy dzień 🙈
    U mnie pobranie ma być 2 września,a wynik ma być na 4 września,bo wtedy idę na usg prenatalne

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 25 sierpnia, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliana wrote:
    Okropny dzień dziś… Na noc nie wzięłam doksylaminy bo jestem w ciągu dnia senna to owszem dziś senna nie jestem ale przywitałam dzień wymiotami i mdłościami, których nie odczuwałam już od tygodnia. Lepiej chyba być sennym 🫣

Zmuszam się dzisiaj pójść po pracy na basen. Siedzę przed biurkiem i dosłownie wyje z powodu bólu pleców. Robię jogę ciążową, ale ulga jest na chwilę… normalnie pomagała mi mata z kolcami do leżenia ale w ciąży nie wolno 😭 żeby ten basen tylko odciążył te plecy bo jak teraz tak mnie walnęło to co będzie z dużym brzuchem później?
    Oj współczuję..
    A masz możliwość pójść do fizjo urogin?
    Znasz prawidłową pozycję,czyli podwinięcie miednicy, ustawienie całego ciała?

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Aliana Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Oj współczuję..
    A masz możliwość pójść do fizjo urogin?
    Znasz prawidłową pozycję,czyli podwinięcie miednicy, ustawienie całego ciała?

Planowałam iść ale w drugim trymestrze jak wrócę z urlopu. Więc tak w połowie września. Jak pytałam o wcześniejszą wizytę to lekarka powiedziała mi że dopiero 2-3 trymestr można iść. Prawdopodobnie robię wszystkie możliwe błędy w pozycjach i przez lata ciało mi to wybaczało a teraz się skończyło 🥲

Przed ślubem dorwała mnie rwa kulszowa, która dopiero po jakimś czasie okazała się spiętym mięśniem gruszkowatym. Odkąd zaczęłam ćwiczyć na siłowni już nie wróciły bóle ale w związku z depresją i zaraz zajściem w ciążę przestałam ćwiczyć z ciężarami i wszystko mi się odzywa…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 13:30

👩35 🧔‍♂️37

30.06 - ⏸️
    15.07- 6+1 crl 3,8mm ❤️

preg.png

Wysłany: 25 sierpnia, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliana wrote:
    Planowałam iść ale w drugim trymestrze jak wrócę z urlopu. Więc tak w połowie września. Jak pytałam o wcześniejszą wizytę to lekarka powiedziała mi że dopiero 2-3 trymestr można iść. Prawdopodobnie robię wszystkie możliwe błędy w pozycjach i przez lata ciało mi to wybaczało a teraz się skończyło 🥲

Przed ślubem dorwała mnie rwa kulszowa, która dopiero po jakimś czasie okazała się spiętym mięśniem gruszkowatym. Odkąd zaczęłam ćwiczyć na siłowni już nie wróciły bóle ale w związku z depresją i zaraz zajściem w ciążę przestałam ćwiczyć z ciężarami i wszystko mi się odzywa…
    Ojc,jak masz czas to idź, koniecznie już teraz. Niestety lekarze to często bagatelizują fizjo i tego co mogą zrobić,tzn pomóc nam
    Ja chodziłam od pierwszego trymestru w pierwszej i drugiej ciąży,bo właśnie miałam problem z mięśniem gruszkowatym
    Teraz o dziwo wszystko ok🥰

Odciążająca jest np. pozycja kolankowo łokciowa
    Można poszukać na yt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 13:44

Aliana lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Aliana Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Spróbuję :)

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

👩35 🧔‍♂️37

30.06 - ⏸️
    15.07- 6+1 crl 3,8mm ❤️

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliana, jedną z bardziej uroczych rad jaką dostałam od fizjo w poprzedniej ciąży jest ta, że lepiej leżeć, niż siedzieć. Czyli praca biurowa szkodzi :P
    Ale rzeczywiście tak było. Siedzenie mnie zabijalo.

Aliana lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Aliana Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Aliana, jedną z bardziej uroczych rad jaką dostałam od fizjo w poprzedniej ciąży jest ta, że lepiej leżeć, niż siedzieć. Czyli praca biurowa szkodzi :P
    Ale rzeczywiście tak było. Siedzenie mnie zabijalo.

Oj to chyba plany pracowania do końca roku to sobie mogę wybić z głowy 😂 wyszłam na spacer i podczas chodzenia było ok, wróciłam usiadłam przed kompem i mimo poduszki pod plecami jest koszmarnie, więc faktycznie siedzenie szkodzi 🫣

Za tydzień mam wizytę u swojej lekarki, powiem jej o tym i ciekawa jestem czy w ogóle poruszy temat l4 i kiedy dobrze byłoby przejść.

👩35 🧔‍♂️37

30.06 - ⏸️
    15.07- 6+1 crl 3,8mm ❤️

preg.png
  • alta marea Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Witam w 13 tc. Plan na ten tydzień to pobranie pappy tak żeby mieć wynik w przyszłym tygodniu na prenatalnych .

Dziewczyny, w Polsce to badanie można wykonać innego dnia? Ja nie mieszkam w Polsce i zalecenia są wyraźne, że krew na PAPPA musi być pobrana w dniu badania, inaczej korelacja obu jest nieważna i nierzetelna. Tu mnie zaskoczyłyście!

• Katt Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    Dziewczyny, w Polsce to badanie można wykonać innego dnia? Ja nie mieszkam w Polsce i zalecenia są wyraźne, że krew na PAPPA musi być pobrana w dniu badania, inaczej korelacja obu jest nieważna i nierzetelna. Tu mnie zaskoczyłyście!

Też o tym słyszałam że powinno się to robić tego samego dnia, ale wydaje mi się że ze względu na ten program z NFZ to chcą sobie ułatwić. Dziś się zapisałam na badania i pan w rejestracji powiedział że na krew mam przyjechać dwa dni wcześniej tak żeby na badanie USG był już komplet wyników, ale jak nie chce to mogę to załatwić jednego dnia ale wtedy wyniki będą dostępne po jakiś dwóch tygodniach. Zakładam że po prostu jak lekarz będzie miał chęć znowu do tego przysiąść. W pierwszej ciąży jeszcze jak robiłam prywatnie to rano była krew, popołudniu USG a w międzyczasie jeszcze ankieta i wyniki do odebrania po 2-3 dniach i nikt z tym nie robił problemu.

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:

Lekarz mi powiedzial że mam to sobie pobrać przy okazji jak będę w laboratorium, nawet nie wiedziałam że to robi różnicę

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

Badania prenatalne - zdrowy dzidziuś. Czyżby 🩷?

preg.png
  • Neta Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po prenatalnych, wszystko w porządku! ♥️
    6,3 cm człowieczka. Ginekolog mówi że jesteśmy zadowoleni, nie ma się do czego przyczepić.
    Termin porodu zostaje taki sam jak z OM czyli 4 marca.

1acfcca38f8c5.jpghttps://zapodaj.net/plik-glUgpeMvpi

alta marea, Kłębuszek, Sagi, Katt, Kasiastaraczka, _Hope, Jednorożec89, Aliana, Go0cha, M_onia, Patisonek 25, bambusek-94, Dżozu, Daga121222, A-6, aleksaa, AneY lubią tę wiadomość

93'
    AMH - wrzesień 0,9 styczeń 0,66
    PAI-1 -> heparyna

10.02.2024 ⏸️ - beta 308, prog. 36,8
    28.02.2024 - CRL 1 i bijące ❤️

NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷
    04.04- I prenatalne - wszystko dobrze, CRL 5,7 cm
    29.05 - połówkowe - 334 g
    30.07 - III prenatalne - 1369 g
    27.08 - 33 tc - 1900 g
    11.09. - 35+1 tc - 2270 g
    25.09. - 37+1 tc - 2650 g
    24.10. - 41 tc - 3110 g Alicja 🩷

age.png
  • alta marea Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę poczytałam z ciekawości, faktycznie dopuszczalna jest różnica poniżej tygodnia, ale najrzetelniejszy wynik będzie jeśli usg i PAPPA są pobrane tego samego dnia, max do 48h różnicy. Człowiek uczy się przez całe życie :) u nas oba badania wykonuje się w jednym miejscu i później dzwonią z wynikiem skorelowanym po kilku dniach.

dziewczyny, które decydują się na NIFTY - robicie pełne prenatalne z PAPPA czy tylko usg? Ja chyba z pappa w ogóle zrezygnuję robiąc NIFTY, bo potrafi uspokoić jak i bardzo namieszać (wiem z autopsji). Podajcie Wasze argumenty dla obu :)

• Sagi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neta, cudo 🥰 ale szybko się te kropki zmieniają w małe ludziki.

Alta, ja robię pełne - lubię wiedzieć wszystko co się da, o zaburzeniach funkcji łożyska też.

alta marea, Neta lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png

Wysłany: 25 sierpnia, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    Tak,ja w tej ciąży mam krew pobieraną 2 dni przed USG
    W drugiej ciąży w ten sam dzień miałam pobranie
    A w pierwszej nie robiłam pappy

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 25 sierpnia, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Też o tym słyszałam że powinno się to robić tego samego dnia, ale wydaje mi się że ze względu na ten program z NFZ to chcą sobie ułatwić. Dziś się zapisałam na badania i pan w rejestracji powiedział że na krew mam przyjechać dwa dni wcześniej tak żeby na badanie USG był już komplet wyników, ale jak nie chce to mogę to załatwić jednego dnia ale wtedy wyniki będą dostępne po jakiś dwóch tygodniach. Zakładam że po prostu jak lekarz będzie miał chęć znowu do tego przysiąść. W pierwszej ciąży jeszcze jak robiłam prywatnie to rano była krew, popołudniu USG a w międzyczasie jeszcze ankieta i wyniki do odebrania po 2-3 dniach i nikt z tym nie robił problemu.
    Do kogo się zapisalas?

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:

Ja w każdej ciąży pappę robiłam kilka dni przed USG. Teraz też będę pobierała wcześniej.

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    ⏳🐝 2026🤍

preg.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po konsultacji wyników badań z moim ginekologiem. Jest dobrze. 😊
    Teraz czeka mnie długie oczekiwanie na prenatalne. 🫣 To dla mnie najbardziej stresujące badanie w całej ciąży. 😱

Dziś też rozpoczynam 10 tydzień 🥰 i u mnie powoli zaczyna pojawiać się odrobinę zaokrąglony brzuszek. 🤰W poprzedniej ciąży dość szybko ciąża stała się widoczna; teraz pewnie będzie podobnie.🤭

IMG-20250825-114805.jpg
    darmowy hosting minecraft

Kłębuszek, Jednorożec89, Sagi, Kasiastaraczka, Aliana, Katt, alta marea, Go0cha, M_onia, ZOSIA88, Patisonek 25, bambusek-94, Dżozu, Daga121222, aleksaa, Idawoll, CaroOline lubią tę wiadomość

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    ⏳🐝 2026🤍

preg.png
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ