X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • alta marea Koleżanka

Wysłany: 8 września, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @A-6 kiedy poczulas pierwsze ruchy?

• alta marea Koleżanka

Wysłany: 8 września, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatarzynaBak wrote:
    10 tydzień ciąży jest zupełnie wystarczający i nie trzeba czekać dłużej (zakładając, że wiek został poprawnie określony). Ja też robiłam wcześniej (chociaż akurat FeliaTest). Wiarygodność tego typu badań nie zależy od frakcji płodowej jeśli tylko został osiągnięty jej minimalny poziom. Każdy test na swój poziom i jest to zwykle około 3-4%. Warto o tym wiedzieć, bo właśnie czasami powtarza się, że powinno czekać się dłużej, a tymczasem niekoniecznie trzeba :)

Hej, nie widzę, żebyś była teraz w ciąży , a rekomendujesz ten test wielokrotnie tu u nas , nie jestem pewna czy mi umknęła ta informacja czy pracujesz dla tej firmy?

• ZOSIA88 Ekspertka

Wysłany: 8 września, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam dzisiaj bardzo ogromna ochote na pączka kupiłam i całego przed chwila zwróciłam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 14:52

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Naay95 Autorytet

Wysłany: 8 września, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się z wynikami Pappy, wszystkie ryzyka bardzo niskie :)

ZOSIA88, Kasiastaraczka, Sagi, alta marea, aqq, _Hope, CaroOline, Jednorożec89, Ronnie, Katt, A-6, Magnes, Dżozu, Kokosq, bambusek-94, Kłębuszek, AneY, Daga121222, Patisonek 25 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 8 września, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naay95 wrote:
    Wspaniale 🥰

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • CaroOline Przyjaciółka

Wysłany: 8 września, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się cieszę dziewczyny ❤️ gratulacje dla super wyników ❤️ ja w piątek prenatalne i będą w tym samym dniu pobierać pappe i będę musiała czekać 2 tygodnie ... mam nadzieje ze będzie wszystko okej bo panikarą jestem

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 8 września, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaroOline wrote:
    Ale się cieszę dziewczyny ❤️ gratulacje dla super wyników ❤️ ja w piątek prenatalne i będą w tym samym dniu pobierać pappe i będę musiała czekać 2 tygodnie ... mam nadzieje ze będzie wszystko okej bo panikarą jestem
    Ja niby usg mam, pappe mam ale obliczyć ryzyka idę dopięto pod koniec miesiąca bo lekarz na urlopie

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Badania prenatalne czyżby 🩷?

preg.png
  • Natalia_2204 Debiutantka

Wysłany: 8 września, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🌸
    Moje prenatalne zostały przełożone na sobotę, więc będę wtedy 11+6. Wydaje mi się, że to trochę wcześnie ale mam nadzieję, że uda się wszystko dobrze zbadać. PAPPA miałam pobieraną w zeszłą środę, a wyniki z opisem dostanę dopiero po USG.
    Macie może jakieś sprawdzone polecajki do smarowania brzuszka? 🥰

• Elliana Nowa

Wysłany: 8 września, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnes wrote:
    O ile czekałaś na wynik Felia? Ja dziś dostałam smsa, że próbka dotarła do laboratorium i zastanawiam się, czy do piątku będą wyniki

Ja robiłam niedawno, pobranie krwi miałam w piątek, w poniedziałek dostałam smsa, że próbka trafiła do laboratorium i już w piątek miałam wyniki :) A wstępnie mi pisali, że będą w następną środę, także szybko dość się uwinęli, także jest szansa, że i Tobie przyjdą wyniki w piątek :)

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 8 września, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, serdecznie gratuluję dobrych wyników, informacji o plci 😘😘😘
    Postaram się później odnieść osobiście bo czuję się pasqdnie. Pierwszy raz zaliczyłam prawdziwe wymioty w tej ciąży. Nie wiem dlaczego infekcje wirusowe w ciąży wywołują u mnie wymioty, w poprzedniej też tak było.
    Będę przekładać prenatalne, chyba na poniedziałek. Nikt mnie jutro z domu nie wyciągnie.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️
    07.07.2025 - beta 24,8
    30.07.2025 - 6+3, crl 6,9mm, fhr 121 ❤️
    07.08.2025 - 7+4, crl 14mm

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • A-6 Autorytet

Wysłany: 8 września, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    @A-6 kiedy poczulas pierwsze ruchy?
    12 tydzień (nie zwracałam uwagi konkretnie które dni bo mimo iż to najprawdopodobniej był maluch nie notowałam w głowie jako pierwszy ruch), to były bardziej tak jakby ktoś mi strzelił z gumki recepturki od środka, albo stuknął ołówkiem, krótki sygnał, myślę że to były jeszcze takie odruchy bezwarunkowe przy zmianie/obrocie przecinka. Takie typowo, że wiem że to on się świadomie wierci to 13 tydzień. W poprzedniej ciąży był pierwszy sygnały (motylki) w 14 tygodniu, a takie pewne wiercenie w 15(14+0 dokładnie :D) mam wąskie biodra, jestem krótka, szczupła i bardzo aktywna (a raczej byłam 😂) i sporo ćwiczę (teraz mam zakaz), plus łożysko na tylnej ścianie. Lekarz powiedział że to możliwe w takim przypadku. Bardzo się cieszę bo uwielbiam to uczucie.
    Oj to się rozpisalam 🥲

@Jednorożec, to zostałaś sama na placu boju 🫡 Oby cię nie chwyciło, Walcz kobieto, probiotyki przyjmuj i z dala od zarazków (tak wiem, łatwo się mówi 🥲). Powodzenia!

@Zosia... No i masz, nawet małe przyjemności takiego psikusa potrafią w ciąży zrobić 🥲

@Nay, wspaniałe wieści! Jeżu złoty, jak ja bym chciała to samo przeczytać. Bardzo się cieszę, poważnie 🥹

@Caroline, cierpliwość to cnota której też mi brakuje, mogę tylko napisać, że trzymam kciuki i żeby piątkowe prenatalne cię na tyle uspokoiły, że szybko ci te dwa tygodnie zlecą 🤞

@Natalia, termin jak najbardziej ok, 6 dni zapasu więc powinno już być trochę widać! Używałam głównie biooil i całkiem ok wspominam, ale cudów nie robil. Używałam też pod koniec takiego musu (tummy mousse od mum &who) i świetne uczucie po nim było (choć jak dobrze pamiętam to troszkę tłusty) oraz bardzo przyjemna aplikacja :D

@Sagi, faktycznie męcząca przypadłość 🫤 To pod kocyk, ciepłe pićku, i kurować się, żeby prenatalne były dla ciebie przyjemnością w przyszłym tygodniu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 16:27

alta marea, CaroOline lubią tę wiadomość

♀️♂️'96
    PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔
    11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, CRP 42, antybiotyk 🧐
    09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
    30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹

27.06.25 - cień ⏸️
    30.07- piękne ⏸️
    17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
    02.09 - ryzyko trisomii 21 1:118, robimy NIFTY
    age.png
    preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 8 września, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-6 wrote:
    12 tydzień (nie zwracałam uwagi konkretnie które dni bo mimo iż to najprawdopodobniej był maluch nie notowałam w głowie jako pierwszy ruch), to były bardziej tak jakby ktoś mi strzelił z gumki recepturki od środka, albo stuknął ołówkiem, krótki sygnał, myślę że to były jeszcze takie odruchy bezwarunkowe przy zmianie/obrocie przecinka. Takie typowo, że wiem że to on się świadomie wierci to 13 tydzień. W poprzedniej ciąży był pierwszy sygnały (motylki) w 14 tygodniu, a takie pewne wiercenie w 15(14+0 dokładnie :D) mam wąskie biodra, jestem krótka, szczupła i bardzo aktywna (a raczej byłam 😂) i sporo ćwiczę (teraz mam zakaz), plus łożysko na tylnej ścianie. Lekarz powiedział że to możliwe w takim przypadku. Bardzo się cieszę bo uwielbiam to uczucie.
    Oj to się rozpisalam 🥲

@Jednorożec, to zostałaś sama na placu boju 🫡 Oby cię nie chwyciło, Walcz kobieto, probiotyki przyjmuj i z dala od zarazków (tak wiem, łatwo się mówi 🥲). Powodzenia!

@Zosia... No i masz, nawet małe przyjemności takiego psikusa potrafią w ciąży zrobić 🥲

@Nay, wspaniałe wieści! Jeżu złoty, jak ja bym chciała to samo przeczytać. Bardzo się cieszę, poważnie 🥹

@Caroline, cierpliwość to cnota której też mi brakuje, mogę tylko napisać, że trzymam kciuki i żeby piątkowe prenatalne cię na tyle uspokoiły, że szybko ci te dwa tygodnie zlecą 🤞

@Natalia, termin jak najbardziej ok, 6 dni zapasu więc powinno już być trochę widać! Używałam głównie biooil i całkiem ok wspominam, ale cudów nie robil. Używałam też pod koniec takiego musu (tummy mousse od mum &who) i świetne uczucie po nim było (choć jak dobrze pamiętam to troszkę tłusty) oraz bardzo przyjemna aplikacja :D

@Sagi, faktycznie męcząca przypadłość 🫤 To pod kocyk, ciepłe pićku, i kurować się, żeby prenatalne były dla ciebie przyjemnością w przyszłym tygodniu!
    Biorę probiotyki, cała moja ferajna spi w oddzielnym pokoju na oddzielnym piętrze, nie całuję ale wiadomo....
    Co do ruchów ja mam wrażenie że czasem coś czuję ale lekarz mówi że to nie czas jeszcze

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Badania prenatalne czyżby 🩷?

preg.png
  • alta marea Koleżanka

Wysłany: 8 września, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po dwóch cesarkach i w okolicy blizny mam zupełnie inne czucie. Jestem prawie pewna że też coś czuję dokładnie przy bliźnie, ale nie chcę się wkręcać bo to dopiero 12 tydzień. Ale mogłabym opisać dokładnie jak ty @A-6 z tą recepturką 😇 W pierwszej ciąży wyraźne ruchu czułam w 15/16 tc, w drugiej w 14 tc

A-6 lubi tę wiadomość

• Magnes Ekspertka

Wysłany: 8 września, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naay95 wrote:
    Super, gratulacje!!! ❤️❤️❤️

👫 29&33
    02.2019 🤱🩵
    01.25 💔 (8 tydz.)
    04.25 cb 💔

27.06 ⏸️
    będzie dziewczynka 🩷

preg.png
  • Magnes Ekspertka

Wysłany: 8 września, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia_2204 wrote:
    Hej dziewczyny 🌸
    Moje prenatalne zostały przełożone na sobotę, więc będę wtedy 11+6. Wydaje mi się, że to trochę wcześnie ale mam nadzieję, że uda się wszystko dobrze zbadać. PAPPA miałam pobieraną w zeszłą środę, a wyniki z opisem dostanę dopiero po USG.
    Ja miałam 11+5 i wszystko było bardzo dobrze widoczne. Nie martw się 😊

Natalia_2204 lubi tę wiadomość

👫 29&33
    02.2019 🤱🩵
    01.25 💔 (8 tydz.)
    04.25 cb 💔

27.06 ⏸️
    będzie dziewczynka 🩷

preg.png
  • Magnes Ekspertka

Wysłany: 8 września, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elliana wrote:
    Ja robiłam niedawno, pobranie krwi miałam w piątek, w poniedziałek dostałam smsa, że próbka trafiła do laboratorium i już w piątek miałam wyniki :) A wstępnie mi pisali, że będą w następną środę, także szybko dość się uwinęli, także jest szansa, że i Tobie przyjdą wyniki w piątek :)
    O, dziękuję za informację 😊😊

👫 29&33
    02.2019 🤱🩵
    01.25 💔 (8 tydz.)
    04.25 cb 💔

27.06 ⏸️
    będzie dziewczynka 🩷

preg.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 8 września, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciocie❤️
    20250908-150046.jpg

U nas na usg wszystko super, krew na pappe dziś pobrana.
    Lekkie wskazanie na dziewczynke, ale to zadna deklaracja ze strony pani dr, mówiła coś o przewodach płciowych, ale ze za wcześnie.

ZOSIA88, CaroOline, Sagi, Magnes, Kokosq, Katt, A-6, bambusek-94, Kłębuszek, aqq, AneY, Daga121222, Kasiastaraczka, Patisonek 25, _Hope, aleksaa lubią tę wiadomość

starania od 2/24; 📣

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe

⏳23.09 - wizyta usg

preg.png
  • A-6 Autorytet

Wysłany: 8 września, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Biorę probiotyki, cała moja ferajna spi w oddzielnym pokoju na oddzielnym piętrze, nie całuję ale wiadomo....
    Co do ruchów ja mam wrażenie że czasem coś czuję ale lekarz mówi że to nie czas jeszcze
    Czyli środki ostrożności wdrożone, trzymajcie się!
    No widzisz, co lekarz to opinia.

@Alta Marea, ah to ja bym już się pokusiła, że to to! Tym bardziej, że w poprzednich ciążach również wcześnie czułaś 😏😃

alta marea lubi tę wiadomość

♀️♂️'96
    PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔
    11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, CRP 42, antybiotyk 🧐
    09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
    30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹

27.06.25 - cień ⏸️
    30.07- piękne ⏸️
    17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
    02.09 - ryzyko trisomii 21 1:118, robimy NIFTY
    age.png
    preg.png
  • Kokosq Znajoma

Wysłany: 8 września, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia_2204 wrote:

Ja w pierwszej ciąży używałam balsamu od Palmers z Rossmana i sobie chwalę, na brzuchu udało mi się uniknąć rozstępów, troszkę gorzej na piersiach ale do przeżycia 😄

Daga121222 lubi tę wiadomość

12.2023 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    16.09.2025 Prenatalne 🤞🏻⏳

preg.png

age.png
  • ZOSIA88 Ekspertka

Wysłany: 8 września, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam dzisiaj w Rosmanie z musteli krem. Ale dzisiaj bardzo slabo sie czuje oby jutro było lepiej bo mam po poludniu prenatalne

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ