Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Sagi wrote:Ostatnio jadłam wczoraj rano. Koło 16-17 będę miała pomoc ale póki co jestem sama.
-
Sagi mój maż poszedł wtedy na l4 ja nie byłam w stanie nic zrobić te wymioty mnie tak wymordowały:(
Musisz mieć jakąs pomoc, żeby chociaż się zregenerować.
Odliczam tak dni aby ta ciąża szybciej mi leciała ale mam wrażenie, że bardzo powolutku to wszysyko idzie z każdym dniem jest lepiej ale wczoraj i tak były wymioty po pączku nie wiem czemu miałam taka ochote a potem wszystko zwróciłamWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września, 09:22
-
Sagi wrote:Ech, zdycham. Wczorajszy dzień to był lajcik. O 20 się zaczęła porządna gorączka, mdłości, wymioty. Te mdłości najgorsze. Jak się uda zwrócić to jest już taki luzik, mogę sobie znosić te gorączkę i bóle mięśniowe. Ale mdłości mnie zabijają.
Sagi, bardzo współczuję. 😣🫂 Dobrze, że będziesz miała pomoc.
Jak nie dajesz rady jeść, to staraj się dużo pić.
Oby szybko przeszło!🍀🤞
Ja rok temu byłam z malutkim synkiem w szpitalu z powodu covida i dopiero po fakcie skojarzyłam, że u mnie pierwszymi objawami były właśnie wymioty. Zrzuciłam to na stres i strach o małego, a później doszły okropne dreszcze, gorączka, bóle mięśni i głowy.🤯
Teraz szaleje tyle wirusów, że aż strach. 😱
Oby nas omijały.🤞 -
Sagi wrote:
https://zapodaj.net/plik-4OXLExnm68
No jajca, nawet minuta od zakroplenia nie minęła. Co ja mam z tym covidem w ciąży?
@Kłębuszek, super że wszystko w porządku 🥰 A formularz z kodem otrzymasz podczas pobrania, nie musisz wyrażać zgody na te dwa punkty co będą do zaznaczenia 😉
@Daga, zależy od wielu czynników, głównie od umiejscowienia łożyska, z tyłu to szybciej ruchy są wyczuwalne!
@Aliana, to niekoniecznie za szybko, aczkolwiek z łożyskiem z przodu faktycznie może być to utrudnione. No u mnie nie było to takie mocne, bardziej takie puknięcie niż walnięcie 😁
@Jednorożec, no jeżeli czujesz że to jelita to pewnie jelita, bo dla mnie to typowo ruchy które pamiętam z poprzedniej ciąży 😊 No ale nie będę cię przekonywać, choć z łożyskiem z tyłu jest to mocno prawdopodobne, ale byłaś już w ciąży, więc sama powinnaś czuć czy to to, jeśli myślisz że nie to pewnie nie, ale na pewno zaraz się pojawią!
@Gocha, dobrze, że się chociaż tak udało 💪 Daj znać koniecznie jak lekarz i badanie, choć każdy kto przeprowadza musi mieć odpowiednie kwalifikacje, więc będzie dobrze 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września, 10:59
Kłębuszek, Aliana lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, CRP 42, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
02.09 - ryzyko trisomii 21 1:118, robimy NIFTY
-
Oj Sagi biedna jesteś, dużo zdrówka życzę!
U mnie znowu migrena 😶 mam dość... zapisałam się do lekarza na jutro. Nie mam siły pracować. -
Sagi, odpoczywaj i się kuruj..
A ja odebrałam wczoraj wyniki cytologii, jest adnotacja o prawdopodobnej infekcji, objawów brak, ale w weekend zamierzsliśmy jechać nad morze, więc umówiłam się dziś na wizytę, może choćby profilaktycznie coś dostanę...
Zosia, cierpliwości.. Byle do jutra..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września, 13:09
alta marea lubi tę wiadomość
-
Go0cha wrote:Czy na prenatalnych USG, dają wydruk pomiarów itp, czy tylko ustnie mówią co i jak?
Mój lekarz na każdej wizycie robi USG i dostaję wydruki z pomiarami, opisem i zdjęciami.
Wydruki z prenatalnych oczywiście mają więcej informacji. 😉
W poprzednich ciążach od razu na USG miałam wyniki pappy i miałam te wyniki korygowane. Teraz też tak będę miała.Go0cha lubi tę wiadomość
-
@Gocha, zawsze dostawałam wszystko ładnie opisane na papierze 😁
Przyszły NIFTY, tak jak myśleliśmy wszystkie ryzyka, dzięki Bogu, oznaczone jako niskie 🥹 Mimo wszystko testu nie żałuję, teraz mogę rodzić w spokoju 😁 No i potwierdziło się, będzie drugi chłopczyk 😊
Mam nadzieję, że wam dzisiejszy dzień przyniesie równie dobre wiadomości!Sagi, _Hope, Aliana, ZOSIA88, bambusek-94, MMM123, alta marea, aqq, Kłębuszek, Kokosq, Patisonek 25, Magnes, AneY, Daga121222, Kasiastaraczka, Dżozu, Katt, CaroOline lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, CRP 42, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
02.09 - ryzyko trisomii 21 1:118, robimy NIFTY
-
A-6 wrote:@Gocha, zawsze dostawałam wszystko ładnie opisane na papierze 😁
Przyszły NIFTY, tak jak myśleliśmy wszystkie ryzyka, dzięki Bogu, oznaczone jako niskie 🥹 Mimo wszystko testu nie żałuję, teraz mogę rodzić w spokoju 😁 No i potwierdziło się, będzie drugi chłopczyk 😊
Mam nadzieję, że wam dzisiejszy dzień przyniesie równie dobre wiadomości!
Wspaniała wiadomość z rana!🥳🥳🥳 Gratuluję synka!🩵A-6 lubi tę wiadomość
-
Bardzo się cieszę! Teraz już tylko spokoj i radość) i gratulacje synka! 🥳
A-6 lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dobrych wieści.
Powiem wam że mam od wczoraj jakoś taki wewnetrzyny niepokój. Nie mam pojęcia z czego to wynika. To jest mocno pokręcone. Mam chore sny, poza tym nie mam powodów do niepokoju. Aż wzięłam przed chwilą detektor żeby posłuchać serduszka myślałam że to mnie jakoś uspokoi ale nie.... -
Ja juz też jestem po badaniach prenatalnych anatomicznie wszystko ok ryzyka już sie nie dało ocenic bo dzidziuś za duży i drugi lekarz potwierdził chlopca.
Jednak troche sie zdenerwowalam bo lkerz mi sie zapytał jakbym chciala rodzić a ja mu mówię że przez cc to mi powiedział że musze miec do tego wskazania a ja nie xhce naturalnie trudno bede zaltawiać dziwnw że niektirzy dostaja bez problemu do cc przy córce to nawet nie mieli wysjcia bylam na przeciwzakrzepowych dziecko siw niw obróciło i tetno zaczelo spadać to mniw od razu wziwli na stół w znieczuleniu ogólnym .Sagi lubi tę wiadomość
-
ZOSIA88 wrote:Ja juz też jestem po badaniach prenatalnych anatomicznie wszystko ok ryzyka już sie nie dało ocenic bo dzidziuś za duży i drugi lekarz potwierdził chlopca.
Jednak troche sie zdenerwowalam bo lkerz mi sie zapytał jakbym chciala rodzić a ja mu mówię że przez cc to mi powiedział że musze miec do tego wskazania a ja nie xhce naturalnie trudno bede zaltawiać dziwnw że niektirzy dostaja bez problemu do cc przy córce to nawet nie mieli wysjcia bylam na przeciwzakrzepowych dziecko siw niw obróciło i tetno zaczelo spadać to mniw od razu wziwli na stół w znieczuleniu ogólnym . -
Jednorożec89 wrote:Przecież pierwsze cc jest wskazaniem do drugiego. Możesz jak chcesz i lekarz Ci pozwoli spróbować sn, ale po jednej cesarce beż problemu powinnaś dostać skierowanie do planowego cięcia
-
ZOSIA88 wrote:No własnie on powiedział ze nie jest wskazaniem . Bede rozmawiac za tydzien ze swoim lekarzem.
Powiem Ci jak u mnie to wygladalo: ja chciałam rodzić naturalnie, ale lekarka nie widziała żadnych problemów z wystawieniem skierowania na cięcie.
No i u mnie w szpitalu lekarze są totalnie nie sprzyjający na vbac. Pchali mnie na siłę na cięcie i skończyłam na stole ostatecznie -
Najlepsze wiesci!A-6 lubi tę wiadomość
-
A-6 wrote:
Mam nadzieję, że wam dzisiejszy dzień przyniesie równie dobre wiadomości!A-6 lubi tę wiadomość