Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednorożec89 wrote:Gratulacje dobrych wieści.
Powiem wam że mam od wczoraj jakoś taki wewnetrzyny niepokój. Nie mam pojęcia z czego to wynika. To jest mocno pokręcone. Mam chore sny, poza tym nie mam powodów do niepokoju. Aż wzięłam przed chwilą detektor żeby posłuchać serduszka myślałam że to mnie jakoś uspokoi ale nie....
Jejku miałam wczoraj to samo… boje się, że coś jest nie tak… rozmawiałam z mężem na temat detektora, ale nie chce się zgodzić ze względu na mnie, boi się co będzie jak nie znajdę serduszka… nie wiem ciągle towarzyszy mi niepokój od poniedziałku 😞1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
19.08 badanie prenatalne, dzidziuś prawidłowo się rozwija 🙏
28.10 II badanie prenatalne -
M_onia wrote:Jejku miałam wczoraj to samo… boje się, że coś jest nie tak… rozmawiałam z mężem na temat detektora, ale nie chce się zgodzić ze względu na mnie, boi się co będzie jak nie znajdę serduszka… nie wiem ciągle towarzyszy mi niepokój od poniedziałku 😞
Mam detektor, lubię go, potrafię już bez porbelemu znaleźć dzidziusia ale trzeba mieć do tego duży dystans bo nie zawsze to jest takie prosteM_onia lubi tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Mam detektor, lubię go, potrafię już bez porbelemu znaleźć dzidziusia ale trzeba mieć do tego duży dystans bo nie zawsze to jest takie proste
I tu chyba jest problem z moim dystansem… bo sama czuje, ze chyba nie dam sobie rady jak nie znajdę serduszka. Nie wiem co robić żeby się uspokoić, do tej pory było w miarę gładko. Ciągle myślę też o tym, że nie czuję ruchów, ale to moja pierwsza tak daleka ciąża, więc pewnie dlatego. Aktualnie 14+4. Do wizyty 19 dni, codziennie odliczam, co ile macie wizyty u swoich prowadzących?1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
A-6 wrote:@Gocha, zawsze dostawałam wszystko ładnie opisane na papierze 😁
Przyszły NIFTY, tak jak myśleliśmy wszystkie ryzyka, dzięki Bogu, oznaczone jako niskie 🥹 Mimo wszystko testu nie żałuję, teraz mogę rodzić w spokoju 😁 No i potwierdziło się, będzie drugi chłopczyk 😊
Mam nadzieję, że wam dzisiejszy dzień przyniesie równie dobre wiadomości!
Cudowne wiadomości 😊 Gratulacje 🩵❤️A-6 lubi tę wiadomość
-
M_onia wrote:I tu chyba jest problem z moim dystansem… bo sama czuje, ze chyba nie dam sobie rady jak nie znajdę serduszka. Nie wiem co robić żeby się uspokoić, do tej pory było w miarę gładko. Ciągle myślę też o tym, że nie czuję ruchów, ale to moja pierwsza tak daleka ciąża, więc pewnie dlatego. Aktualnie 14+4. Do wizyty 19 dni, codziennie odliczam, co ile macie wizyty u swoich prowadzących?
Oj ten czas od wizyty do wizyty się strasznie ciągnie, na początku miałam co 2 tyg że względu na plamienia, teraz wyjątkowo po 1.5 tygodnia bo nie było terminów a kolejne wizyty co 3 tyg ale pomiędzy mam prenatalne to podejrzymy bobasa.M_onia lubi tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
👱♀️35 L 👨36 L 🐕
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
Zivafert 5000j.m x2
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm 🐻
10.09 10+6tc CRL 3.76 cm 🐼
Sanco⏳️
-
M_onia wrote:I tu chyba jest problem z moim dystansem… bo sama czuje, ze chyba nie dam sobie rady jak nie znajdę serduszka. Nie wiem co robić żeby się uspokoić, do tej pory było w miarę gładko. Ciągle myślę też o tym, że nie czuję ruchów, ale to moja pierwsza tak daleka ciąża, więc pewnie dlatego. Aktualnie 14+4. Do wizyty 19 dni, codziennie odliczam, co ile macie wizyty u swoich prowadzących?
Ja zawsze staram się zająć głowę czymś innym, w pierwszej ciąży jakoś bardziej na luzie do wszystkiego podchodziłam ale teraz po jednej stracie już się tak po prostu nie da 😅 Pomyśl sobie,że maleństwo potrzebuje spokojnej mamy żeby mogło zdrowo rosnąć 😊 14 tydzień to jeszcze troszkę wcześnie na czucie ruchów, ja w pierwszej ciąży miałam je jakoś w okolicach 20 tygodnia dokładnie już nie pamiętam.
Ja też się nie mogę nigdy wizyty doczekać, najchętniej chodziłabym co tydzień sprawdzić czy wszystko ok 😅
Ja mam wizyty co 4 tygodnieM_onia lubi tę wiadomość
-
A-6 wrote:@Gocha, zawsze dostawałam wszystko ładnie opisane na papierze 😁
Przyszły NIFTY, tak jak myśleliśmy wszystkie ryzyka, dzięki Bogu, oznaczone jako niskie 🥹 Mimo wszystko testu nie żałuję, teraz mogę rodzić w spokoju 😁 No i potwierdziło się, będzie drugi chłopczyk 😊
Mam nadzieję, że wam dzisiejszy dzień przyniesie równie dobre wiadomości!A-6 lubi tę wiadomość
-
Ja wizyty mam co 4 tygodnie.🫣⏳
Prenatalne też robię u mojego prowadzącego.
Gdyby cokolwiek się w tym czasie działo mogę pisać SMSa lub dzwonić do doktora i zawsze odpowiada. A gdy zajdzie potrzeba przyjmuje wcześniej niż planowano.M_onia lubi tę wiadomość
-
Kokosq wrote:Ja zawsze staram się zająć głowę czymś innym, w pierwszej ciąży jakoś bardziej na luzie do wszystkiego podchodziłam ale teraz po jednej stracie już się tak po prostu nie da 😅 Pomyśl sobie,że maleństwo potrzebuje spokojnej mamy żeby mogło zdrowo rosnąć 😊 14 tydzień to jeszcze troszkę wcześnie na czucie ruchów, ja w pierwszej ciąży miałam je jakoś w okolicach 20 tygodnia dokładnie już nie pamiętam.
Ja też się nie mogę nigdy wizyty doczekać, najchętniej chodziłabym co tydzień sprawdzić czy wszystko ok 😅
Ja mam wizyty co 4 tygodnie
No właśnie teraz też nam Pani doktor zaleciła, że widzimy się za 4 tygodnie, byliśmy 1.09 i wszystko było dobrze. Czuję, że u mnie też to wygląda tak po stracie, bo wtedy też nie miałam nad tym kontroli. Dzięki za wiadomość ❤️❤️ chyba muszę iść na spacer i faktycznie zająć głowę. Dzięki ❤️
Kokosq lubi tę wiadomość
1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Patisonek 25 wrote:Oj ten czas od wizyty do wizyty się strasznie ciągnie, na początku miałam co 2 tyg że względu na plamienia, teraz wyjątkowo po 1.5 tygodnia bo nie było terminów a kolejne wizyty co 3 tyg ale pomiędzy mam prenatalne to podejrzymy bobasa.
Oj bardzo się ciągnie! To macie teraz super okazję podglądać bobasa regularnie ☺️ to widzę, że faktycznie te wizyty statystycznie wypadają co 3-4 tygodnie.Patisonek 25 lubi tę wiadomość
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Ja nie widziałam prowadzącego już pięć tygodni. Miałam w międzyczasie prenatalne i powiedział że to bez sensu częściej. Idę do niego w środę, to będzie 15+2, pewnie każe mi umówić połówkowe, i wizytę będę mieć dopiero po nich .
Też nie czuje ruchów ale mam jeszcze na to czas. Myślę że spokojnie jakieś dwa, trzy tygodnie, dlatego detektor czasem mi przysłowiowo ratuje doope bo bym pewnie mocno swirowałaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 11:56
M_onia, Magnes lubią tę wiadomość
-
_Hope wrote:Ja wizyty mam co 4 tygodnie.🫣⏳
Prenatalne też robię u mojego prowadzącego.
Gdyby cokolwiek się w tym czasie działo mogę pisać SMSa lub dzwonić do doktora i zawsze odpowiada. A gdy zajdzie potrzeba przyjmuje wcześniej niż planowano.
To mamy podobną sytuacjęja mam dokładnie tak samo, bo moja prowadząca robi też badania prenatalne. Gdy coś się dzieje też mogę do niej napisać, ale szczerze? Oprócz mojego wewnętrznego niepokoju nic się nie dzieje, nie mam plamień, ostrych skurczy… dosłownie nic. Lekko ciągnie mnie macica lub czasami zabolą plecy, ale raczej trwa to chwilę. Mój mąż jest fizjo, więc często jego wiedza mój strach zaspakaja 😂😂 może się też stresuje, bo jestem umówiona na wizytę u stomatologa, ale wszystko pod zgodą Pani doktor. Mimo wszystko dobrze, że możemy skontaktować się z lekarzem, świadomość takiego wsparcia też jest super 👍
_Hope lubi tę wiadomość
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Jednorożec89 wrote:Ja nie widziałam prowadzącego już pięć tygodni. Miałam w międzyczasie prenatalne i powiedział że to bez sensu częściej. Idę do niego w środę, to będzie 15+2, pewnie każe mi umówić połówkowe, i wizytę będę mieć dopiero po nich .
Też nie czuje ruchów ale mam jeszcze na to czas. Myślę że spokojnie jakieś dwa, trzy tygodnie, dlatego detektor czasem mi przysłowiowo ratuje doope bo bym pewnie mocno swirowała
Okej, czyli faktycznie jeszcze czas na odczuwanie ruchów, dzięki ❤️ będę myśleć nad tym detektorem, ale chyba muszę do niego złapać trochę dystansu, napiszesz mi na wszelki wypadek jaki masz model? Wydaje mi się, że gdzieś wspomniałaś, ale nie mogę znaleźć tej wiadomości ☺️1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Przesunęli mi badania prenatalne, miałam mieć w piątek 12.09, a zrobią mi 13.09 w sobotę, ale za to będzie mi je robił jakiś super profesor, który będzie w tym momencie szkolił innych lekarzy właśnie w diagnostyce prenatalnej, ma to trwać koło godziny i ma być super dokładne. Zanim się zastanowiłam i zgodziłam i teraz mam jeszcze większego stres. 13-ego o 13:00 …
Sagi lubi tę wiadomość
-
Na ruchy jeszcze wczesnie!
Ja tez odczuwam ciagly niepokoj, te pierwsze tygodnie sa najtrudniejsze i ja osobiscie tez staram sie w ogole nie przywiazywac do plodu bo sie zwyczajnie boje
rozczarowania. Jak przyjda pierwsze ruchy bedzie
ulga, ale moze byc tak ze one znikna na kilka dni i tak w kolko, takie regularne pojawiaja sie dobrze po 20 tygodniu.
Ciaza i macierzynstwo ucza bardzo duzo cierpliwosci, ale te obawy zawsze sa takie same, niezaleznie od doswiadczenia. Tak naprawde to pewnie wizyta co tydzien by tylko byla w stanie nas utrzymac w miare spokojne, no ale wiemy jak jest, niewykonalne.
Magnes, M_onia lubią tę wiadomość
-
Carla wrote:Przesunęli mi badania prenatalne, miałam mieć w piątek 12.09, a zrobią mi 13.09 w sobotę, ale za to będzie mi je robił jakiś super profesor, który będzie w tym momencie szkolił innych lekarzy właśnie w diagnostyce prenatalnej, ma to trwać koło godziny i ma być super dokładne. Zanim się zastanowiłam i zgodziłam i teraz mam jeszcze większego stres. 13-ego o 13:00 …
Carla lubi tę wiadomość
-
alta marea wrote:Na ruchy jeszcze wczesnie!
Ja tez odczuwam ciagly niepokoj, te pierwsze tygodnie sa najtrudniejsze i ja osobiscie tez staram sie w ogole nie przywiazywac do plodu bo sie zwyczajnie boje
rozczarowania. Jak przyjda pierwsze ruchy bedzie
ulga, ale moze byc tak ze one znikna na kilka dni i tak w kolko, takie regularne pojawiaja sie dobrze po 20 tygodniu.
Ciaza i macierzynstwo ucza bardzo duzo cierpliwosci, ale te obawy zawsze sa takie same, niezaleznie od doswiadczenia. Tak naprawde to pewnie wizyta co tydzien by tylko byla w stanie nas utrzymac w miare spokojne, no ale wiemy jak jest, niewykonalne.
Z kolei z własnego doświadczenia wiem, że jak już przyjdą te ruchy to potem jak jakiś czas jest spokój to człowiek dopiero odchodzi od zmysłów czy wszystko jest ok 😅 pamiętam u siebie jak trochę więcej w domu popracowałam to mała w brzuchu była mniej aktywna i włączała się panika 😅 W takich sytuacjach położna kazała mi się położyć na lewym boku i zjeść coś słodkiego, po tym mała zaczynała kopać i kamień z serca😉
M_onia lubi tę wiadomość
-
W pierwszej ciąży ruchy poczułam pod koniec 18 tc, w drugiej miałam łożysko na przedniej ścianie i podobnie pod koniec 18 tc, teraz liczę że może ciut wcześniej ale nie przywiązuje się do tej mysli
Ps. Ostatnio źre słodycze na potęgę: oficjalnie- jak zjem pół czekolady może dziecko mnie kopnie🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 12:35
-
Jednorożec89 wrote:Ja nie widziałam prowadzącego już pięć tygodni. Miałam w międzyczasie prenatalne i powiedział że to bez sensu częściej. Idę do niego w środę, to będzie 15+2, pewnie każe mi umówić połówkowe, i wizytę będę mieć dopiero po nich .
Też nie czuje ruchów ale mam jeszcze na to czas. Myślę że spokojnie jakieś dwa, trzy tygodnie, dlatego detektor czasem mi przysłowiowo ratuje doope bo bym pewnie mocno swirowała
Ja odczuwałam za 1 razem jakoś 19-20, w drugiej nieco wcześniej, ale te początkowe były mylące, nie byłam pewna czy to przesuwające się jelita, takie delikatne muśnięcia od środka, trzepotanie … ale co w sumie jest w sumie urocze jak się pupą wypina i wbija w żebro, to ostatnie nawet mnie wręcz bolałoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 13:01
-
Ja po prenatalnych, niskie ryzyka. Po USG była pobrana krew, wyniki za ok tydzień mają być.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 13:14
Sagi, A-6, Kasiastaraczka, _Hope, Carla, aleksaa, Kłębuszek, Katt lubią tę wiadomość