X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Molly534 Znajoma

Wysłany: 21 lipca, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliana wrote:
    Cześć! Dzięki dziewczyny, że tworzycie tak wspaniałe miejsce, z chęcią do niego dołączę :)

Forum przeglądam od prawie roku, najintensywniej w styczniu/ lutym tego roku gdy straciłam ciąże w 10tc. Od początku było coś nie tak, zarodek rozwijał się zbyt wolno.. Dość mocno to przeżyłam, mąż był wtedy zagranicą, zaopiekowała się mną najbliższa przyjaciółka, która sama była w 16tc. To forum dało mi siłe, żeby dotrwać do wizyty u psychiatry i podjąć leczenie depresji, która swoje początki miała już przed zajściem w ciąże, o którą staraliśmy się 8 miesięcy.

Podniosłam się z tego doświadczenia, dalej przyjmuję antydepresanty i 31 czerwca zobaczyliśmy z mężem ponownie 2 kreski! Pierwsza beta robiona w 35dc 3,330! 3 dni później beta 11,300! I choć codziennie męczą mnie mdłości i okropna senność to cieszymy się na te objawy. Tydzień temu byliśmy na USG i w 6+3 było już pięknie bijące serduszko <3 Martwi mnie nieco to, że pęcherzyk ciążowy nie jest okrągły, jest nieco spłaszczony, przypomina fasolę, ale w poprzedniej ciąży - tej poronionej pęcherzyk był idealnie okrągły a serduszko zabiło jedynie na chwilke i stanęło. Także staram się być dobrej myśli, bo książkowy pęcherzyk nie zawsze da szczęśliwą ciążę. Za tydzień kolejne usg i mam nadzieję, że nie skończy się to jak zimą.

OM. 31.05 a data porodu z aplikacji 09.03 :)
    Super, ze jesteś tu z nami! ❤️ trzymam za Ciebie mocno kciuki i przytulam! Jak się obecnie czujesz?

Aliana lubi tę wiadomość

• Magdanowa Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly534 wrote:
    7+2 wg. OM - 1.06, chociaż zakładam, że owulacja mogła się sporo przesunąć, cykle nieregularne śtednio 32 dni

Ja bym poszła. Tym bardziej jeśli nie jest łatwo o termin do tej Pani :)

28.06 - transfer 5AA ❤️
    03.07 - ⏸️
    07.07 - beta 269,9
    09.07 - beta 658,7
    15.06 - widoczny pęcherzyk 🥹❤️
    23.07 - 0,6 cm bobaska z bijącym serduszkiem 🥰❤️
    06.08 - 1,8 cm misia 🐻❤️
    01.09 - ⏳badania prenatalne

preg.png
  • Magdanowa Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od kilku dni ogromne mdłości, non stop latam do toalety z myślą że będę wymiotować ale nic. Okropnie się czuję ale mam nadzieję że to świadczy o tym że ciąża pięknie się rozwija. Nie mogę się już doczekać wizyty w środę. To będzie 25 dpt i liczę że będzie już serduszko..

Dżozu lubi tę wiadomość

28.06 - transfer 5AA ❤️
    03.07 - ⏸️
    07.07 - beta 269,9
    09.07 - beta 658,7
    15.06 - widoczny pęcherzyk 🥹❤️
    23.07 - 0,6 cm bobaska z bijącym serduszkiem 🥰❤️
    06.08 - 1,8 cm misia 🐻❤️
    01.09 - ⏳badania prenatalne

preg.png
  • Molly534 Znajoma

Wysłany: 21 lipca, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanowa wrote:
    Ja mam od kilku dni ogromne mdłości, non stop latam do toalety z myślą że będę wymiotować ale nic. Okropnie się czuję ale mam nadzieję że to świadczy o tym że ciąża pięknie się rozwija. Nie mogę się już doczekać wizyty w środę. To będzie 25 dpt i liczę że będzie już serduszko..
    Najważniejsze, że nie ma wymiotów, same mdłości idzie jeszcze wytrzymać.
    Trzymam kciuki oczywiście dawaj znać po wizycie☺️
    U mnie wizyta dopiero jednak 31.07 - zadzwonili z przychodzi, że pod koniec lipca mnie wcisną.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

• Aliana Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly534 wrote:
    Super, ze jesteś tu z nami! ❤️ trzymam za Ciebie mocno kciuki i przytulam! Jak się obecnie czujesz?

Mdłości codzienne, ale właśnie bez wymiotów. Herbata i nawet napar z imbiru powoduje mdłości a pomaga mi.. kawa z lodami waniliowymi 😂 oczywiście tylko szklanka dziennie, żeby nie przesadzać z kawa.

Mam problemy ze spaniem, to taka dolegliwość sprzed ciąży- bardzo lekki sen ale psychiatra przepisała mi leki, które stosuje sie u kobiet w ciąży przeciwwymiotnie i działają też lekko nasennie. I nieco ten sen poprawia.

Czy Wy dziewczyny też macie problem z ciągłym wybudzaniem się? Czy to na siku czy, żeby przekręcić się na drugi bok? Jak sobie radzicie ze zmęczeniem w trakcie dnia gdy noc nie była idealna?

👩35 🧔‍♂️37

01.2025 - poronienie zatrzymane 6,5tc/10tc 💔

05.2025 staramy się dalej 💪

30.06 - ⏸️
    15.07- 6+1 crl 3,8mm ❤️
    25.07- 7+4 crl 1,3cm! ❤️ fhr 160!

preg.png
  • Molly534 Znajoma

Wysłany: 21 lipca, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliana wrote:
    Mdłości codzienne, ale właśnie bez wymiotów. Herbata i nawet napar z imbiru powoduje mdłości a pomaga mi.. kawa z lodami waniliowymi 😂 oczywiście tylko szklanka dziennie, żeby nie przesadzać z kawa.

Mam problemy ze spaniem, to taka dolegliwość sprzed ciąży- bardzo lekki sen ale psychiatra przepisała mi leki, które stosuje sie u kobiet w ciąży przeciwwymiotnie i działają też lekko nasennie. I nieco ten sen poprawia.

Czy Wy dziewczyny też macie problem z ciągłym wybudzaniem się? Czy to na siku czy, żeby przekręcić się na drugi bok? Jak sobie radzicie ze zmęczeniem w trakcie dnia gdy noc nie była idealna?
    Nawet nie miałam pojęcia, że są leki nasenne do stosowania w ciąży, nie wiem czy nie będę musiała iść po receptę.
    Łączę się z Tobą w niewyspaniu. Budze sie codziennie o 5, a wieczorem zasnąć nie mogę. O ile w weekendy sobie z tym radzę to niestety na tygodniu w pracy jak mam dużo projektów etc., to jestem przez to bardziej rozkojarzona. Kawa mi akurat nie pomaga więc ją bardzo ograniczyłam.

• Angela… Znajoma

Wysłany: 21 lipca, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliana wrote:

Ostatnio niestety sen nie jest najlepszej jakości, a dzisiejsze zmęczenie w ciągu dnia to był dramat 😖 w pewnym momencie myślałam, że położę głowę na biurku w pracy i sobie pośpię, bo nie wyrobię, ale jakoś przetrwałam, cieszę się, że wracam do domu i będę mogła pójść spać 😅
    U mnie z mdłościami jest tak, że nie mogę robić zbyt długich przerw od jedzenia, bo jest dramat, wymiotów jeszcze nie było, ale czuję się jak 💩

• Go0cha Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Go0cha kciuki za dzisiejszą wizytę daj znać po🙂
    Niestety ale nic się nie dowiedziałam. Lekarki dzisiaj nie było,nawet nie dali znać żeby nie jechać.

• Sagi Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Go0cha wrote:
    Niestety ale nic się nie dowiedziałam. Lekarki dzisiaj nie było,nawet nie dali znać żeby nie jechać.

Słabo :/ Zaproponowali chociaż nowy termin?

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️
    07.07.2025 - beta 24,8
    30.07.2025 - 6+3, crl 6,9mm, fhr 121 ❤️
    07.08.2025 - 7+4, crl 14mm

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Migajka Debiutantka

Wysłany: 21 lipca, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy wynik 339- przyrost 47%.
    Nadziei na dobre zakończenie brak.

Starania od maja 2022

👩29 (PCOS, hipoglikemia reaktywa)
    👱‍♂️34 (Morfologia 1%, żylaki 2st.+Wyleczony S.aureus po 3 procedurze)

Pierwsza procedura IVF:
    Punkcja 08.2024 (18 🥚, 1❄️ blastocysta 5CC)
    FET ❌
    Druga procedura IVF
    Punkcja 11.2024 (22🥚, 1❄️ blastocysta 5CC)
    FET ❌
    Trzecia procedura IVF
    Punkcja 07.04 (18 🥚, 0 zarodków w 5 dobie)
    Czas na chwile przerwy…

Naturalny cud 😱😍
    15.07 ⏸️ beta 39
    Kolejne bety 125, 230, 339, 638, 1129
    25.07 pęcherzyk 4,2mm 🤞🤞🤞
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliana wrote:

Lekko nie jest, ale póki jestem u mamy to po południu trochę drzemie na drzemce młodszego synka. Mam nadzieję, że w drugim trymestrze już będę miała więcej siły,bo opiekować się dwoma chłopcami i jeszcze ogarniać dom to będzie wyzwanie

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 21 lipca, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Go0cha wrote:
    No coś Ty...a to na NFZ? Wkurza mnie takie traktowanie pacjenta
    To kiedy teraz będziesz miała wizytę?

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 21 lipca, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migajka wrote:
    O kurcze 😥 a jak progesteron? Badałas?

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Eurcynia Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migajka wrote:
    wiem co czujesz. nadzieja umiera ostatnia pamiętaj Kochana , trzymam kciuki żeby jednak los okazal sie łaskawy 😘

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migajka wrote:

Konsultowałaś z lekarzem? 🫂

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️
    07.07.2025 - beta 24,8

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    No coś Ty...a to na NFZ? Wkurza mnie takie traktowanie pacjenta
    To kiedy teraz będziesz miała wizytę?

Mnie tak prywatnie załatwili. Pojechałam na prenatalne, a tam pan doktor przedłużył sobie wolne. A w systemie info, że wysłali mi sms. Nie no, spoko, szkoda, że nie doszedł… 😅
    Jak ja pracowałam w przychodni to się dzwoniło do pacjentów…

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️
    07.07.2025 - beta 24,8

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migajka wrote:
    ☹️🫂 Migajka dawaj znać jak się sytuacja rozwinie, trzymamy mocno kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca, 19:51

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)

preg.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brak mdłości, jedynie lekki ból piersi. Wgl nie czuje jakbym miała być w ciąży. Chyba zrobię betę w tym tygodniu...

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)

preg.png
  • Inhabituel Ekspertka

Wysłany: 21 lipca, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zrobiłam dziś ponownie bete i w pt była 14,70 a dziś jest 115 🥹 Według kalkulatora wychodzi 307,1% przyrost więc oby tak dalej. Witam też nowe koleżanki, trzymam kciuki abyśmy jednak wszystkie zostały do końca 🤞🏻 Migajka ściskam i wierzę, że będzie dobrze naprawdę

Sagi, Biochemiczka, Angela…, Kasiastaraczka, DiDi, Dżozu lubią tę wiadomość

preg.png
  • A-6 Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello there, mam nadzieję, że się nie wbijam 🙈 11.03.2026 na świecie planowo ma się pojawić moje drugie dziecię. Poprzednie starania przeżywałam wraz z ovu w 2022 roku. Do dziś z szczęśliwymi dziewczynami mamy nieprzerwany kontakt. Pomyślałam, że miłoby było, gdyby powtórzyć całą historię od początku 😊Można dołączyć?

Ta ciąża jest inna od tamtej, objawowo głównie, choć tak jak i w pierwszej miałam torbiel, tak i teraz, z tym, że ta jest ponad 5 cm, celibat oraz duphaston wskazany przez lekarza. Także pierwszą wizytę, na której pokazało się serduszko, mam już za sobą. Kolejna 07.08 🤞 Z racji problematycznego zawodu jestem już na zwolnieniu, także troszkę czasu mam(choć muszę poogarniac życie, bo nie miałam na to czasu wcześniej xD)

Mnie również męczą mdłości (mąż się śmieje, że dla odmiany może na dziewczynkę 😂), ale podejrzewam, że to głównie sprawa duphastonu.

Inhabituel, Biochemiczka, Sagi, Kasiastaraczka, Daisy1, DiDi, Dżozu lubią tę wiadomość

♀️♂️'96
    PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔
    11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
    09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
    30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹

27.06.25 - cień ⏸️
    30.07- piękne ⏸️
    17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
    07.08 - kolejna wizyta
    age.png
    preg.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ