Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Aliana wrote:Cześć! Dzięki dziewczyny, że tworzycie tak wspaniałe miejsce, z chęcią do niego dołączę
Forum przeglądam od prawie roku, najintensywniej w styczniu/ lutym tego roku gdy straciłam ciąże w 10tc. Od początku było coś nie tak, zarodek rozwijał się zbyt wolno.. Dość mocno to przeżyłam, mąż był wtedy zagranicą, zaopiekowała się mną najbliższa przyjaciółka, która sama była w 16tc. To forum dało mi siłe, żeby dotrwać do wizyty u psychiatry i podjąć leczenie depresji, która swoje początki miała już przed zajściem w ciąże, o którą staraliśmy się 8 miesięcy.
Podniosłam się z tego doświadczenia, dalej przyjmuję antydepresanty i 31 czerwca zobaczyliśmy z mężem ponownie 2 kreski! Pierwsza beta robiona w 35dc 3,330! 3 dni później beta 11,300! I choć codziennie męczą mnie mdłości i okropna senność to cieszymy się na te objawy. Tydzień temu byliśmy na USG i w 6+3 było już pięknie bijące serduszkoMartwi mnie nieco to, że pęcherzyk ciążowy nie jest okrągły, jest nieco spłaszczony, przypomina fasolę, ale w poprzedniej ciąży - tej poronionej pęcherzyk był idealnie okrągły a serduszko zabiło jedynie na chwilke i stanęło. Także staram się być dobrej myśli, bo książkowy pęcherzyk nie zawsze da szczęśliwą ciążę. Za tydzień kolejne usg i mam nadzieję, że nie skończy się to jak zimą.
OM. 31.05 a data porodu z aplikacji 09.03Aliana lubi tę wiadomość
-
Molly534 wrote:7+2 wg. OM - 1.06, chociaż zakładam, że owulacja mogła się sporo przesunąć, cykle nieregularne śtednio 32 dni
Ja bym poszła. Tym bardziej jeśli nie jest łatwo o termin do tej Pani -
Ja mam od kilku dni ogromne mdłości, non stop latam do toalety z myślą że będę wymiotować ale nic. Okropnie się czuję ale mam nadzieję że to świadczy o tym że ciąża pięknie się rozwija. Nie mogę się już doczekać wizyty w środę. To będzie 25 dpt i liczę że będzie już serduszko..
Dżozu lubi tę wiadomość
-
Magdanowa wrote:Ja mam od kilku dni ogromne mdłości, non stop latam do toalety z myślą że będę wymiotować ale nic. Okropnie się czuję ale mam nadzieję że to świadczy o tym że ciąża pięknie się rozwija. Nie mogę się już doczekać wizyty w środę. To będzie 25 dpt i liczę że będzie już serduszko..
Trzymam kciuki oczywiście dawaj znać po wizycie☺️
U mnie wizyta dopiero jednak 31.07 - zadzwonili z przychodzi, że pod koniec lipca mnie wcisną.Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Molly534 wrote:Super, ze jesteś tu z nami! ❤️ trzymam za Ciebie mocno kciuki i przytulam! Jak się obecnie czujesz?
Mdłości codzienne, ale właśnie bez wymiotów. Herbata i nawet napar z imbiru powoduje mdłości a pomaga mi.. kawa z lodami waniliowymi 😂 oczywiście tylko szklanka dziennie, żeby nie przesadzać z kawa.
Mam problemy ze spaniem, to taka dolegliwość sprzed ciąży- bardzo lekki sen ale psychiatra przepisała mi leki, które stosuje sie u kobiet w ciąży przeciwwymiotnie i działają też lekko nasennie. I nieco ten sen poprawia.
Czy Wy dziewczyny też macie problem z ciągłym wybudzaniem się? Czy to na siku czy, żeby przekręcić się na drugi bok? Jak sobie radzicie ze zmęczeniem w trakcie dnia gdy noc nie była idealna? -
Aliana wrote:Mdłości codzienne, ale właśnie bez wymiotów. Herbata i nawet napar z imbiru powoduje mdłości a pomaga mi.. kawa z lodami waniliowymi 😂 oczywiście tylko szklanka dziennie, żeby nie przesadzać z kawa.
Mam problemy ze spaniem, to taka dolegliwość sprzed ciąży- bardzo lekki sen ale psychiatra przepisała mi leki, które stosuje sie u kobiet w ciąży przeciwwymiotnie i działają też lekko nasennie. I nieco ten sen poprawia.
Czy Wy dziewczyny też macie problem z ciągłym wybudzaniem się? Czy to na siku czy, żeby przekręcić się na drugi bok? Jak sobie radzicie ze zmęczeniem w trakcie dnia gdy noc nie była idealna?
Łączę się z Tobą w niewyspaniu. Budze sie codziennie o 5, a wieczorem zasnąć nie mogę. O ile w weekendy sobie z tym radzę to niestety na tygodniu w pracy jak mam dużo projektów etc., to jestem przez to bardziej rozkojarzona. Kawa mi akurat nie pomaga więc ją bardzo ograniczyłam. -
Aliana wrote:Mdłości codzienne, ale właśnie bez wymiotów. Herbata i nawet napar z imbiru powoduje mdłości a pomaga mi.. kawa z lodami waniliowymi 😂 oczywiście tylko szklanka dziennie, żeby nie przesadzać z kawa.
Czy Wy dziewczyny też macie problem z ciągłym wybudzaniem się? Czy to na siku czy, żeby przekręcić się na drugi bok? Jak sobie radzicie ze zmęczeniem w trakcie dnia gdy noc nie była idealna?
U mnie z mdłościami jest tak, że nie mogę robić zbyt długich przerw od jedzenia, bo jest dramat, wymiotów jeszcze nie było, ale czuję się jak 💩 -
Go0cha wrote:Niestety ale nic się nie dowiedziałam. Lekarki dzisiaj nie było,nawet nie dali znać żeby nie jechać.
SłaboZaproponowali chociaż nowy termin?
-
Dzisiejszy wynik 339- przyrost 47%.
Nadziei na dobre zakończenie brak.Starania od maja 2022
👩29 (PCOS, hipoglikemia reaktywa)
👱♂️34 (Morfologia 1%, żylaki 2st.+Wyleczony S.aureus po 3 procedurze)
Pierwsza procedura IVF:
Punkcja 08.2024 (18 🥚, 1❄️ blastocysta 5CC)
FET ❌
Druga procedura IVF
Punkcja 11.2024 (22🥚, 1❄️ blastocysta 5CC)
FET ❌
Trzecia procedura IVF
Punkcja 07.04 (18 🥚, 0 zarodków w 5 dobie)
Czas na chwile przerwy…
Naturalny cud 😱😍
15.07 ⏸️ beta 39
Kolejne bety 125, 230, 339, 638, 1129
25.07 pęcherzyk 4,2mm 🤞🤞🤞 -
Czy Wy dziewczyny też macie problem z ciągłym wybudzaniem się? Czy to na siku czy, żeby przekręcić się na drugi bok? Jak sobie radzicie ze zmęczeniem w trakcie dnia gdy noc nie była idealna? -
Go0cha wrote:Niestety ale nic się nie dowiedziałam. Lekarki dzisiaj nie było,nawet nie dali znać żeby nie jechać.
To kiedy teraz będziesz miała wizytę? -
Kasiastaraczka wrote:No coś Ty...a to na NFZ? Wkurza mnie takie traktowanie pacjenta
To kiedy teraz będziesz miała wizytę?
Mnie tak prywatnie załatwili. Pojechałam na prenatalne, a tam pan doktor przedłużył sobie wolne. A w systemie info, że wysłali mi sms. Nie no, spoko, szkoda, że nie doszedł… 😅
Jak ja pracowałam w przychodni to się dzwoniło do pacjentów… -
Migajka wrote:Dzisiejszy wynik 339- przyrost 47%.
Nadziei na dobre zakończenie brak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca, 19:51
-
U mnie brak mdłości, jedynie lekki ból piersi. Wgl nie czuje jakbym miała być w ciąży. Chyba zrobię betę w tym tygodniu...
-
Hej dziewczyny, zrobiłam dziś ponownie bete i w pt była 14,70 a dziś jest 115 🥹 Według kalkulatora wychodzi 307,1% przyrost więc oby tak dalej. Witam też nowe koleżanki, trzymam kciuki abyśmy jednak wszystkie zostały do końca 🤞🏻 Migajka ściskam i wierzę, że będzie dobrze naprawdę
Sagi, Biochemiczka, Angela…, Kasiastaraczka, DiDi, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Hello there, mam nadzieję, że się nie wbijam 🙈 11.03.2026 na świecie planowo ma się pojawić moje drugie dziecię. Poprzednie starania przeżywałam wraz z ovu w 2022 roku. Do dziś z szczęśliwymi dziewczynami mamy nieprzerwany kontakt. Pomyślałam, że miłoby było, gdyby powtórzyć całą historię od początku 😊Można dołączyć?
Ta ciąża jest inna od tamtej, objawowo głównie, choć tak jak i w pierwszej miałam torbiel, tak i teraz, z tym, że ta jest ponad 5 cm, celibat oraz duphaston wskazany przez lekarza. Także pierwszą wizytę, na której pokazało się serduszko, mam już za sobą. Kolejna 07.08 🤞 Z racji problematycznego zawodu jestem już na zwolnieniu, także troszkę czasu mam(choć muszę poogarniac życie, bo nie miałam na to czasu wcześniej xD)
Mnie również męczą mdłości (mąż się śmieje, że dla odmiany może na dziewczynkę 😂), ale podejrzewam, że to głównie sprawa duphastonu.Inhabituel, Biochemiczka, Sagi, Kasiastaraczka, Daisy1, DiDi, Dżozu lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
07.08 - kolejna wizyta