Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiastaraczka wrote:No,ale to ciekawe po czym stwierdzi, że ok dawka? Dla mnie to chyba badanie progesteronu jest wyznacznikiem,hmm
a dziś jakos lepiej mi psychicznie, nie wiem może to kwestia pogody i stąd taki dramat byl wczoraj 🫠
A Wy dziewczęta jak sie dziś czujecie ?Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Ja dziś powiedziałam mojej babci o bobo. Ma dziś urodziny i powiedziałam, że prezent do odpakowania w marcu 😂 to będzie jej 16 prawnuczek 🥰
Daisy1, Dżozu, Daga121222, Sagi, Molly534, DiDi lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
U nas po pierwszym usg - na ten moment wszystko dobrze, jest pęcherzyk żółtkowy🥰 na zarodek trzeba jeszcze poczekać, bo za wcześnie i ciężko coś dostrzec 😊 ale ogólnie jestem zadowolona z Medicoveru w czasie ciąży- dostałam pakiet badań z krwi, skierowanie na kolejne usg poniżej 10tyg i skierowanie na prenatalne (ok. 12 tyg). Cieszę się, że byłam bo lekarz zapisał mi też duphaston na wszelki wypadek, żeby wesprzeć progesteron.
@Kasiastaraczka poproszę o wpisanie na 31 lipca - kolejne badanie 😊
Lecę po jakieś mini skarpetki dla tuptusia, niech się rozgości!!😊Kasiastaraczka, Dżozu, Daga121222, Monini15, Sagi, Magdanowa lubią tę wiadomość
-
Super Daisy1! ❤️❤️
Ja będę miała 1szą wizytę 29 lipca 🤞🤞będzie to 7+3Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca, 13:15
Daisy1 lubi tę wiadomość
-
Daisy1 wrote:Cześć Dziewczyny!
U nas po pierwszym usg - na ten moment wszystko dobrze, jest pęcherzyk żółtkowy🥰 na zarodek trzeba jeszcze poczekać, bo za wcześnie i ciężko coś dostrzec 😊 ale ogólnie jestem zadowolona z Medicoveru w czasie ciąży- dostałam pakiet badań z krwi, skierowanie na kolejne usg poniżej 10tyg i skierowanie na prenatalne (ok. 12 tyg). Cieszę się, że byłam bo lekarz zapisał mi też duphaston na wszelki wypadek, żeby wesprzeć progesteron.
@Kasiastaraczka poproszę o wpisanie na 31 lipca - kolejne badanie 😊
Lecę po jakieś mini skarpetki dla tuptusia, niech się rozgości!!😊
Daisy1 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ pierwsze prenatalne 🤞🏻
-
ja wczoraj profilaktycznie zrobiłam betę co by mieć spokojny weekend 😅 3258 😍
w środę kolejna wizyta, potem będę kombinować po powrocie z wakacji. 😅Kasiastaraczka, Daisy1, Daga121222, Sagi, Dżozu lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅ laparohistero ✅
On 🙋🏻♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷10cs (1 cykl na CLO, zivafert, utrogestan 3x300)
🩸09.06
🥚27.06 potrójna owulacja
🤞10.07 ⏸️
I beta 187,14. II beta 400,92. III beta 812,61
16.07 usg- kropek 🥹
25.07 USG mamy jedno ♥️ ale obok pojawił się młodszy drugi kropek 🫣
08.08 dwa bijące serduszka ♥️♥️ -
Ja za to czekam na moją czwartkową wizytę 😍 będzie to 8+1 🥰
A pierwsze prenatalne mam 25.08 🙂 także zabieram ze sobą męża. Dziewczyny, które mają już swoje pociechy - też się stresowałyście przed pierwszymi prenatalnymi? 🫣👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ pierwsze prenatalne 🤞🏻
-
Daga121222 wrote:Ja za to czekam na moją czwartkową wizytę 😍 będzie to 8+1 🥰
A pierwsze prenatalne mam 25.08 🙂 także zabieram ze sobą męża. Dziewczyny, które mają już swoje pociechy - też się stresowałyście przed pierwszymi prenatalnymi? 🫣
A wiesz, że nie pamiętam, czy się stresowałam? Pamiętam tylko, że byłam wściekła, bo źle się czułam, a na miejscu mi powiedzieli, że pan doktor przedłużył sobie urlop 😂 i przepisali mnie chyba na tydzień później. -
Dżozu wrote:Ja mam okropne problemy ze spaniem i to jeszcze jakieś 2 dni przed poztywnym testem się zaczęły. Caly czas się wybudzam, płytki sen, niedospanie.
Jeszcze głowa zaczyna mnie boleć (mam migreny). Nie wiem co teraz zrobię bez tabletek. Dziś już był gorący prysznic, medytacja, spacer, pas lypako, masowanie skroni... chyba czas na masaż stóp i rozgrzewanie.
Biedna jesteśA paracetamol coś daje na migreny? Pamiętam, że jak miałam covid na początku ciąży, pozwolili mi brać „aż” 4 tabletki na dobę 😅
Dżozu lubi tę wiadomość
-
Dżozu wrote:Super Daisy1! ❤️❤️
Ja będę miała 1szą wizytę 29 lipca 🤞🤞będzie to 7+3Sagi, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Daisy1 super 🥰 i fajnie, że jesteś zadowolona z pakietu
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Sagi wrote:Biedna jesteś
A paracetamol coś daje na migreny? Pamiętam, że jak miałam covid na początku ciąży, pozwolili mi brać „aż” 4 tabletki na dobę 😅
Myślę, ze w kryzysowych sytuacjach będę sie ratować paracetamolem, czasem pomaga. Dziś na szczęście nie jest tragicznie i mam możliwość odpoczywać i robić drzemki.
Dziś na spacerze odnotowałam szybkie męczenie się, czyli zadyszka wjechala 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca, 16:41
-
Cześć!
Mam do Was pytanko: czy na pierwsze USG zabieracie swoich partnerów/mężów? Mój bardzo chce iść i bardzo mnie to cieszy, ale zastanawiam się czy nie będzie jedynym facetem w poczekalni 😂
U mnie tak jak myślałam dzisiaj rano pierwsze nudności, gorąco mi się robiło. Wstaje o 5-6 rano, gdzie u mnie to nie jest normalne, bo ludzie sobie pospać. Ale cieszę się tymi objawami, bo tyle na nie czekałam 🩷Magdanowa, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
DiDi wrote:Cześć!
Mam do Was pytanko: czy na pierwsze USG zabieracie swoich partnerów/mężów? Mój bardzo chce iść i bardzo mnie to cieszy, ale zastanawiam się czy nie będzie jedynym facetem w poczekalni 😂
U mnie tak jak myślałam dzisiaj rano pierwsze nudności, gorąco mi się robiło. Wstaje o 5-6 rano, gdzie u mnie to nie jest normalne, bo ludzie sobie pospać. Ale cieszę się tymi objawami, bo tyle na nie czekałam 🩷
Ja osobiście męża nie zabierałam, chciałam być sama, bałam się i chciałam dla swojego spokoju dowiedzieć się o umiejscowieniu pęcherzyka ciążowego.
Jeżeli Ty masz ochotę to bierz partnera i na każdą wizytę, a nawet jak będzie sam (z mężczyzn) w poczekalni, co z tego? Liczysz się Ty i Twój komfort ☺️
DiDi lubi tę wiadomość
-
U mnie tak jak myślałam dzisiaj rano pierwsze nudności, gorąco mi się robiło. Wstaje o 5-6 rano, gdzie u mnie to nie jest normalne, bo ludzie sobie pospać. Ale cieszę się tymi objawami, bo tyle na nie czekałam 🩷 -
Cześć dziewczyny!
Na razie dosyć nieśmiało, ale przywitam się z wami.
Jesteśmy z mężem po 3 nieudanych procedurach IVF. Za nami ponad 3 lata starań, w których nigdy nie pojawił się nawet cień kreski.
15.07 umówiłam się na wizytę w klinice, żeby ustalić stymulacje do kolejnej procedury i coś mnie tknęło, żeby zrobić test, przed kolejnymi dawkami leków.
I wyobraźcie sobie moje zaskoczenie kiedy pojawiły się na nim dwie (całkiem wyraźne) kreski 😱
Tego samego dnia beta 39, po 48h 125 (przyrost 220%), po kolejnych 48h 230 (przyrost 85%).
Ostatni przyrost naprawdę mnie zmartwił, bo jeden zauważalnie beta zwolniła w porównaniu do pierwszego razu ale mocno wierzę, że będzie dobrze.
Trzymam kciuki za nudną ciążę dla wszystkich razem i każdej z osobna ❤️Sagi, Kasiastaraczka, Daisy1, Dżozu, Monini15, DiDi lubią tę wiadomość
Starania od maja 2022
👩29 (PCOS, hipoglikemia reaktywa)
👱♂️34 (Morfologia 1%, żylaki 2st.+Wyleczony S.aureus po 3 procedurze)
Pierwsza procedura IVF:
Punkcja 08.2024 (18 🥚, 1❄️ blastocysta 5CC)
FET ❌
Druga procedura IVF
Punkcja 11.2024 (22🥚, 1❄️ blastocysta 5CC)
FET ❌
Trzecia procedura IVF
Punkcja 07.04 (18 🥚, 0 zarodków w 5 dobie)
Czas na chwile przerwy…
Naturalny cud 😱😍
15.07 ⏸️ beta 39
Kolejne bety 125, 230, 339, 638, 1129
25.07 pęcherzyk 4,2mm 🤞🤞🤞 -
U mnie tak jak myślałam dzisiaj rano pierwsze nudności, gorąco mi się robiło. Wstaje o 5-6 rano, gdzie u mnie to nie jest normalne, bo ludzie sobie pospać. Ale cieszę się tymi objawami, bo tyle na nie czekałam 🩷Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca, 22:33
DiDi lubi tę wiadomość