Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś obudziłam się totalnie rozwalona… coś pociągam nosem, do tego rano krew mi leciała. Boli mnie gardło i głowa.. oby to nie wróżyło żadnej choroby. Chyba wleci dziś herbatka z miodem 🙄👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️ 6t+1d
24.07 ➡️ CRL 1,64 cm ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
20.10 ➡️ połówkowe
Córeczka 🩷 382 g 🩷
26.11 ➡️ wizyta

-
Ja po wczorajszej wizycie, wszystko bez zarzutu ☺️
Maluch ma już 8,69 cm 🥰 Pani doktor powiedziała, że dla niej jeszcze za wcześnie na określenie płci i żeby poczekać do kolejnej wizyty. I teraz znowu trzeba czekać miesiąc 😅
Ale dostałam skierowanie na połówkowe i już się zapisałam, prosiłabym o wpisanie mnie na pierwszą stronę data 25.11 ☺️
Sagi, aqq, Kłębuszek, _Hope, Kasiastaraczka, Daga121222, bambusek-94, Katt lubią tę wiadomość
-
Oby nie.. Mnie od wczoraj gardło boli i głowa myślałam, że pęknie wczoraj, w nocy doszedł zatkany nos.. Masakra..Daga121222 wrote:Dziś obudziłam się totalnie rozwalona… coś pociągam nosem, do tego rano krew mi leciała. Boli mnie gardło i głowa.. oby to nie wróżyło żadnej choroby. Chyba wleci dziś herbatka z miodem 🙄
-
U mnie pojawiła się zgaga. Dwie ciążę się z nią zmagałam i teraz też mnie nie ominie. Idę kupić sobie migdały
-
U mnie dzisiaj 17 tc ciesze się, że najgorsze już za mną coraz lepiej sie czuje aczkolwiek wieczorem robi mi się nie dobrze. Pogoda bardzo mi się podoba zawiozłam córkę do przedszkola i poszłam na spacer dotleniłam sie bardzo uwielbiam taką pogodę
Kasiastaraczka, Aliana, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
Kokosq wrote:Ja po wczorajszej wizycie, wszystko bez zarzutu ☺️
Maluch ma już 8,69 cm 🥰 Pani doktor powiedziała, że dla niej jeszcze za wcześnie na określenie płci i żeby poczekać do kolejnej wizyty. I teraz znowu trzeba czekać miesiąc 😅
Ale dostałam skierowanie na połówkowe i już się zapisałam, prosiłabym o wpisanie mnie na pierwszą stronę data 25.11 ☺️
Super, że na wizycie wszystko dobrze i maluszek pięknie rośnie.🥰
U mnie w pierwszej ciąży lekarz określił płeć w 13+0 i był wyjątkowo pewny swego przekonania. Miał rację.
W drugiej ciąży ten sam lekarz określił płeć w 16+1 i na dowód dostałam zdjęcie narządów płciowych synka.🤭
Teraz kolejną wizytę mam umówioną 16+2 i szczerze mówiąc mam nadzieję, że wtedy dowiem się kto mieszka w brzuchu.🤞
Mnie też boli głowa, gardło i mam katar. 🫤
Gorąca herbatka z cytryną obowiązkowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września, 09:23
Kokosq lubi tę wiadomość
-
Widzę, że kolejna fala przeziębień nadeszła. Zdrówka, dziewczyny. Mnie w środę cały dzień bolała glowa, a wieczorem gardło. Ale po nocy przeszło. Ja zgodnie z tym co babcie i Chińczycy twierdzą, wierzę w przewianie. Więc kostki i szyja na dworze muszą być oslonione w taką chłodną pogodę 😃
-
_Hope wrote:Super, że na wizycie wszystko dobrze i maluszek pięknie rośnie.🥰
U mnie w pierwszej ciąży lekarz określił płeć w 13+0 i był wyjątkowo pewny swego przekonania. Miał rację.
W drugiej ciąży ten sam lekarz określił płeć w 16+1 i na dowód dostałam zdjęcie narządów płciowych synka.🤭
Teraz kolejną wizytę mam umówioną 16+2 i szczerze mówiąc mam nadzieję, że wtedy dowiem się kto mieszka w brzuchu.🤞
Mnie też boli głowa, gardło i mam katar. 🫤
Gorąca herbatka z cytryną obowiązkowa.
Właśnie w pierwszej ciąży na prenatalnych w 12+2 lekarz powiedział, że według niego dziewczynka i tak też zostało 😀
Teraz chodzę do całkiem innych lekarzy i Pani doktor na prenatalnych powiedziała, że na 70% chłopak ale żeby się nie przywiązywać, natomiast moja prowadząca jeszcze się wstrzymuje z tym więc w sumie jeszcze nie do końca wiadomo kto mieszka w brzuszku 🤭
A Ty jak myślisz kto mieszka u Ciebie? Chłopiec czy dziewczynka? Ja powiem szczerze, że już zgłupiałam bo byłam przekonana, że druga dziewczynka ale te męczące mnie mdłości wieczorami dają do myślenia, bo w pierwszej ciąży tak nie miałam 😅
Dziewczyny, na przeziębienie obowiązkowo herbatka z miodem do tego na katar bądź zatkany nos ja bardzo polecam inhalacje z soli fizjologicznej ☺️
_Hope lubi tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:U mnie pojawiła się zgaga. Dwie ciążę się z nią zmagałam i teraz też mnie nie ominie. Idę kupić sobie migdały
Ja pamiętam z pierwszej ciąży, że jak mnie już w 3 trymestrze łapała zgaga dosłownie po wszystkim co zjadłam to ratowało bardzo zimne mleko z lodówki -
Mnie zgaga dopadła dopiero w drugiej ciąży,nie wiedziałam co to😂
Dziś mam wizytę o 17, mam nadzieję, że mój doktorek określi płeć Bobo, ciekawe czy zgodnie z tym co mówił inny na prenatalnych
aqq, Dżozu, Aliana lubią tę wiadomość
-
Kokosq wrote:Właśnie w pierwszej ciąży na prenatalnych w 12+2 lekarz powiedział, że według niego dziewczynka i tak też zostało 😀
Teraz chodzę do całkiem innych lekarzy i Pani doktor na prenatalnych powiedziała, że na 70% chłopak ale żeby się nie przywiązywać, natomiast moja prowadząca jeszcze się wstrzymuje z tym więc w sumie jeszcze nie do końca wiadomo kto mieszka w brzuszku 🤭
A Ty jak myślisz kto mieszka u Ciebie? Chłopiec czy dziewczynka? Ja powiem szczerze, że już zgłupiałam bo byłam przekonana, że druga dziewczynka ale te męczące mnie mdłości wieczorami dają do myślenia, bo w pierwszej ciąży tak nie miałam 😅
Dziewczyny, na przeziębienie obowiązkowo herbatka z miodem do tego na katar bądź zatkany nos ja bardzo polecam inhalacje z soli fizjologicznej ☺️
Ja ciągle chodzę do tego samego lekarza. On też robi prenatalne.
Moje przeczucie wcześniej się nie sprawdziło i teraz nie przywiązuję do tego wagi... a pewnie będzie odwrotnie niż bym chciała.😂
Jeśli chodzi o samopoczucie to też nie chcę doszukiwać się znaków. Ta ciąża różni się od poprzednich, czuję się w niej najgorzej i najgorzej wyglądam.
Najbardziej to po prostu chciałabym wiedzieć czy synek, czy córeczka.🫣 Może za 3 tygodnie... (tak tak, odliczam już czas do wizyty😂)
Kokosq lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Mnie zgaga dopadła dopiero w drugiej ciąży,nie wiedziałam co to😂
Dziś mam wizytę o 17, mam nadzieję, że mój doktorek określi płeć Bobo, ciekawe czy zgodnie z tym co mówił inny na prenatalnych
Kasia, trzymam kciuki 🤞 🤞 🤞i czekam na informację o płci Waszego dzidziusia. 🥰 Jestem ciekawa czy potwierdzi się dziewczynka.🤭
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Kasia kciuki!
Zrobiłam zakupy tygodniowe i tyle z mojej energii. A miałam ambitny plan zrobić pierogi ruskie na obiad
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie wróciłam, byłam się zaszczepić na grypę. Pani doktor mnie oglądała 😂 i zasiała we mnie tyle strachu 😂 dziewczyny ja mam trądzik, jak zaszłam w ciążę tak wyszedł w mi czterech punktach pod nosem i pod ustami… miałam maseczkę zrobiło mi się ciepło, a pani doktor zapytała czy to opryszczka, że wygląda jak opryszczka 🫣 druga sprawa mówiłam jej, że od dwóch tygodni mam zatkane zatoki, ale, że nie leci mi katar, żadna podejrzana wydzielina też nie, że lekko mi to podrażnia gardło i robię inhalacje z soli fizjologicznej. No to debatowała i dopytywała co minutę czy na pewno nie miałam gorączki xD cieszę się, że się tak martwi, ufam jej, ale zasiała we mnie dzisiaj tyle niepewności 😂 druga sprawa zaczynam mieć kompleks tego trądziku powoli, bo każdy zwraca na niego uwagę, a nie maluje się na co dzień żeby też nie pogorszyć sprawy 🫣 zdrówka dziewczyny!1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
19.08 badanie prenatalne, dzidziuś prawidłowo się rozwija 🙏
28.10 II badanie prenatalne -
U nas dziś na bogato 😂krewetkiJednorożec89 wrote:Kasia kciuki!
Zrobiłam zakupy tygodniowe i tyle z mojej energii. A miałam ambitny plan zrobić pierogi ruskie na obiad -
Mam pytanie: znów po raz drugi lub trzeci w tej ciąży mam wrażenie infekcji. Zaczynają mi się uprawy typowo grzybicze. Mam od gina globulki na to okazję. Wieczorem włączę leczenie. Ale naczytałam się internetów. I czy powinnam sobie sprawdzić cukry?
-
No ogólnie cukier w diecie nie sprzyja, więc może sprawdzić?Jednorożec89 wrote:Mam pytanie: znów po raz drugi lub trzeci w tej ciąży mam wrażenie infekcji. Zaczynają mi się uprawy typowo grzybicze. Mam od gina globulki na to okazję. Wieczorem włączę leczenie. Ale naczytałam się internetów. I czy powinnam sobie sprawdzić cukry?
Podobno jakiś super probiotyk jest z Omni biotic na infekcje,ale ja nie musiałam korzystać. Od nich pandę brałam i synek też -
Wracam od lekarza, wszystko dobrze z Bobo,ma 170 g, serduszko bije 149, łożysko na tylnej ścianie, główka na górze, ale płci nie określił, powiedział, że najlepiej na połówkowych. No nic, czekam na 23 października 😁
Pytałam też o żelazo,bo hemoglobina spadła mi już z 14 na 12,1 i na widełkach w diagnostyce jest od 12, ale powiedział, że w ciąży anemia jest od 10,5 i żeby nie brać żelaza teraz,bo ma wpływ na wiele rzeczy,w tym na występowanie cukrzycy ciążowej. Ja ma razie będę wspierać się naturalnie,w poprzedniej ciąży udało się
No i szyjka długa 4,9 mam, więc zmniejszamy cyclogest do dawki tylko na nocWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września, 17:49
Kokosq, aqq, bambusek-94, Sagi, Katt, _Hope, Kłębuszek lubią tę wiadomość