Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Daga121222 wrote:Czyli wyjdzie w praniu 😃
Dobrze, że mam blisko rossmanna, więc w razie czego mąż będzie mógł podskoczyć haha
Jeszcze możesz zrobić zamówienie online do odbioru w sklepie np, wtedy zamawiasz sobie to co chcesz a mąż z kodem odbioru idzie odebrać, polecam mega wygodne rozwiązanie 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada, 10:23
Sagi, Daga121222 lubią tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
👱♀️35 L 👨36 L 🐕
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
Zivafert 5000j.m x2
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
01.10 13+6tc CRL 8.23 cm 🐇
18.11 połówkowe 393g córeczki 🩷
3.12 576 g myszki 🐭🩷

-
U mnie połóg trwał 10 tygodni, 2 tygodnie przerwy i dostałam okres, mimo intensywnego karmienia piersią. Płodność też jak widać bezproblemowo wróciła. Więc uważajcie na siebie

Jeszcze polecam tormentile baby jak się odparzenia pojawia. Nie polecam sudocremu. Zaparza rany. -
Pianka do mycia miejsc intymnych. A do rany kupilam ranisilver. I plastry z lansinoh ale je mozna uzywac dopiero po 10 dniach . Potem dokupie jeszcze sutricon. Bede jutro u lekarza to sie jeszcze dopytam co mi tam poleci do rany bo po porodzie z córką okropnie mi się goiła ropa mi się sączyła musialam lezeć na brzuchu najgorzej w miejscu zakonczenia było dlugo jednak mi zeszlo z wygojeniem.Arga wrote:Co to za pianka do cc? Ja się zastanawiam czy tym razem nie kupić jakieś maści przeciw zrostom bo to już ostatnie cc, nigdy więcej bobasów 😅🫣
Ja jeszcze nic nie mam oprócz wózka i łupiny, dobrze, że przynajmniej mam samochód 7 osobowy 😅 małe ubranka wyrzuciłam pół roku temu 🫣 większość zabawek i grzechotkę też 😶 nie wiem jak się ogarnę 🤣
Ja do szpitala muszę mieć wszystko bo u mnie nic nie dają.
Co do odparzeń hard core mam w razie czego nadmanganian potasu ale trzeba bardzo uwazac przy sporzadzaniu takiego roztworu
doslownie jeden krysztalek na 1 l wody
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada, 10:28
-
Ja też zawsze dostaję szybko miesiączkę. A płodność mi widać wraca po półtorej roku 😅🫣ZOSIA88 wrote:Tak nie ma co na zapas tych duzych robic bo potem widzialam, ze dziewczyny sprzedają.
Bardzo zaskoczyla mnie natomiast miesiaczka bo dostałam bardzo szybko pomimo , że piersią karmiłam po 3 miesiacach -
Sudokremu tez nie polecam, pogarsza sprawę i do tego bardzo wysusza skórę. U mnie sprawdzał się bephathen baby i mąka ziemniaczana
-
Jednorożec89 wrote:Sudokremu tez nie polecam, pogarsza sprawę i do tego bardzo wysusza skórę. U mnie sprawdzał się bephathen baby i mąka ziemniaczana

Ja planuję wypróbować bepanthen baby albo linomag zielony. Sudocrem tak jak piszesz nie jest polecany.Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
👱♀️35 L 👨36 L 🐕
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
Zivafert 5000j.m x2
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
01.10 13+6tc CRL 8.23 cm 🐇
18.11 połówkowe 393g córeczki 🩷
3.12 576 g myszki 🐭🩷

-
U Nas jedna znajoma zaszła w drugą ciążę 3 miesiące po urodzeniu pierwszego dziecka więc może być i tak 😅
Dziewczyny czy Wam też tak wieczorami twardnieją brzuchy? Jak rano wstaje to jest mięciutki a przez cały dzień jak coś porobię czy pobawię się z małą to na wieczór się staje twardy i czuję się taka ciężka 😅 -
Tak, twardnieje jak chodzę. Później będzie też twardnieć. Na razie szybko jeszcze chodzę ale mam już zadyszkę.Kokosq wrote:U Nas jedna znajoma zaszła w drugą ciążę 3 miesiące po urodzeniu pierwszego dziecka więc może być i tak 😅
Dziewczyny czy Wam też tak wieczorami twardnieją brzuchy? Jak rano wstaje to jest mięciutki a przez cały dzień jak coś porobię czy pobawię się z małą to na wieczór się staje twardy i czuję się taka ciężka 😅 -
Ja dla Małego mam dużo, ale w większości po starszych dzieciach. 😊 Dokupiłam dosłownie kilka rzeczy.
Dla siebie mam szlafrok, koszule do szpitala, klapki, majtki poporodowe, lanolinę, podkłady, laktator... Muszę jeszcze kupić jakieś wygodne staniki.
Po wczorajszej wizycie zamówiłam też smoczki, butelki i parę innych drobiazgów, więc stale coś mi z listy ubywa. 😉
Apteczne i kosmetyczne rzeczy zostawiam do kupienia na początek roku.
A jeśli chodzi o rzeczy potrzebne do szpitala, to polecam przede wszystkim sprawdzić czego wymaga wybrany przez Was szpital. 😉
Mój ma bardzo krótką listę. Kilka rzeczy dodatkowo brałam, ale na szczęście nie było tego zbyt dużo.
Co do płodności, to ja po obu cesarkach okres dostałam już po 3 miesiącach. 🫣
Mi brzuch też twardnieje - mam zwiększyć dawkę magnezu i oszczędzać się, ale teraz mam też brać żelazo, a doktorek powiedział, że "magnez i żelazo się nie lubią"🤷♀️ -
Ja akurat kupiłam sudocrem ale male opakowanie. Ale będe używać jak cos bephanten jesli jednak bedzie te odparzenie to i jak bedzie trzeba wyprobuje sudocremu. Te wytyczne się zmieniają tak samo bylo przy wodzie utlenionej na rany czy octanisept

Dzisiaj po tej informacji o tej kobiecie co zmarla po cc taka przybita jestem wrócily mi wspomnienia z 2017 roku jak zaszlam w ciaze pozamaciczną i rzaden z lekarzy czy pielegniarek juz w szpitalu gdy bylam przyjeta do abrazji nie sluchał jak bardzo źle się czuje ból okropny a okazalo się że dostalam u nich wstrzasu i krwotoku to cc to był pikus w porownaniu z tym. -
Straszne to jest. Nie rozumiem czemu tak się traktuje kobiety w szpitalachZOSIA88 wrote:Ja akurat kupiłam sudocrem ale male opakowanie. Ale będe używać jak cos bephanten jesli jednak bedzie te odparzenie to i jak bedzie trzeba wyprobuje sudocremu. Te wytyczne się zmieniają tak samo bylo przy wodzie utlenionej na rany czy octanisept

Dzisiaj po tej informacji o tej kobiecie co zmarla po cc taka przybita jestem wrócily mi wspomnienia z 2017 roku jak zaszlam w ciaze pozamaciczną i rzaden z lekarzy czy pielegniarek juz w szpitalu gdy bylam przyjeta do abrazji nie sluchał jak bardzo źle się czuje ból okropny a okazalo się że dostalam u nich wstrzasu i krwotoku to cc to był pikus w porownaniu z tym. -
Hej dziewczyny, u nas dzisiaj dzień pełen wrażeń i emocji! Na prenatalnych wszystko wyszło ok, ale bobas zrobił nam psikusa i okazał się chłopcem 😅 także afirmuję poród 1.04 skoro taki z niego żartowniś. W tym wypadku zamiast Anielki będziemy mieli Augusta 💙 waży już 383g.
@Kasiastaraczka proszę o aktualizację na pierwszej stronie 🙂
Niestety wychodzi na to że część tych pięknych ciuszków które ostatnio kupiłam nam się nie przydadzą 🙃
Teraz muszę się przestawić, bo od dwóch tygodni mówiłam do brzucha jak do dziewczynki xd może dlatego bobas tak kopał, bo mu się to średnio podobało 😆
Sagi, Kokosq, _Hope, Kasiastaraczka, alta marea, aqq, Kłębuszek, Arga, Patisonek 25, Carla, Dżozu, alijaa90 lubią tę wiadomość
-
bambusek-94 wrote:Hej dziewczyny, u nas dzisiaj dzień pełen wrażeń i emocji! Na prenatalnych wszystko wyszło ok, ale bobas zrobił nam psikusa i okazał się chłopcem 😅 także afirmuję poród 1.04 skoro taki z niego żartowniś. W tym wypadku zamiast Anielki będziemy mieli Augusta 💙 waży już 383g.
Niestety wychodzi na to że część tych pięknych ciuszków które ostatnio kupiłam nam się nie przydadzą 🙃
Teraz muszę się przestawić, bo od dwóch tygodni mówiłam do brzucha jak do dziewczynki xd może dlatego bobas tak kopał, bo mu się to średnio podobało 😆
No to faktycznie macie niespodziankę 😂 Gratuluję synka, śliczne imię 🩵
bambusek-94 lubi tę wiadomość
-
Miałam podobna date z córka po 5 latach staran termin porodu na Prima Aprilisbambusek-94 wrote:Hej dziewczyny, u nas dzisiaj dzień pełen wrażeń i emocji! Na prenatalnych wszystko wyszło ok, ale bobas zrobił nam psikusa i okazał się chłopcem 😅 także afirmuję poród 1.04 skoro taki z niego żartowniś. W tym wypadku zamiast Anielki będziemy mieli Augusta 💙 waży już 383g.
-
bambusek-94 wrote:Hej dziewczyny, u nas dzisiaj dzień pełen wrażeń i emocji! Na prenatalnych wszystko wyszło ok, ale bobas zrobił nam psikusa i okazał się chłopcem 😅 także afirmuję poród 1.04 skoro taki z niego żartowniś. W tym wypadku zamiast Anielki będziemy mieli Augusta 💙 waży już 383g.
Ale niespodzianka. 🤭 Gratuluję synka 🥳💙
Ja mimo zdjęcia siusiaka z wcześniejszego USG dopytywałam wczoraj doktorka czy synek na pewno nadal jest synkiem. 😉🙃
-
Ja jak miałam w 2021 puste jajo na oddziale spotkałam dziewczynę, świeżo po ślubie. Młodzika pierwsza ciąża niestety obumarła. Zrobili jej usg potwierdzili ze ciąża zatrzymała się dwa tygodnie wcześniej, ona zgłaszała zw źle się czuję że coś jest nie tak, dali jej tabletki i kazali czekać. W nocy dostała gorączki ponad 40 stopni. Dali jej paracetamol i kazali czekać. Rano na dyżur przyszedł ordynator. I awantura na cały szpital bo dziewczynie nie zrobił nikt zabiegów od razu tylko kazali czekać a tu potężne zakażenie od martwej ciąży. Ordynator wziął jak od razu na łyżeczkowanie nawet nie pytał czy jest na czczo. W trakcie zabiegu okazało się że musi operować. I wyciął jej wszystko bo stan bezpośredniego zagrożenia życia. Nie wiem jak to wszytko się skończyło bocnastepnego dnia miałam łyżeczkowanie i wieczorem poszłam do domu
-
Co za niespodzianka! 😄 gratuluję synka 🩵bambusek-94 wrote:Hej dziewczyny, u nas dzisiaj dzień pełen wrażeń i emocji! Na prenatalnych wszystko wyszło ok, ale bobas zrobił nam psikusa i okazał się chłopcem 😅 także afirmuję poród 1.04 skoro taki z niego żartowniś. W tym wypadku zamiast Anielki będziemy mieli Augusta 💙 waży już 383g.
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
⏳02.01 ➡️ KTG
⏳12.01 ➡️ III prenatalne
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
@ Jednorożec my mamy czajnik z regulacją temperatury z xiaomi, tylko jest już dość stary,bo kupowaliśmy jak mieliśmy pierwszego synka
Ale sprawuje się dobrze 🙂 no i jest cały ze stali nierdzewnej
@Daga ja korzystam z listy szpitala i to co zalecili brałam
Osobiście nie wyobrażam sobie podmywania bez butelki,bo zalecenia są takie, żeby nawet po każdej mikcji się podmyć.
Tylko ja nie kupowałam tej butelki, miałam starą dafi, taką małą i dla mnie to wystarczające
Kilka opakowańi zeszło tych podkładów bella, korzystałam też w domu, ale nie pamiętam jak długo
@Arga jaki macie samochód 7 osobowy?
My mamy teraz Touran Volkswagen,3 foteliki z tyłu wejdą,ale zastanawiamy się nad większym
@Zosia to już widać,rodzi się najmniej dzieci od czasów wojny, straszne, ludzie wolą mieć zwierzęta
@Patisonek polecam jeszcze okłady na piersi multimam
@Bambusek a to psikus 😁zaktualizuje
Imię to August czy Augustyn?
bambusek-94, Patisonek 25 lubią tę wiadomość
-
Jezu to straszne… 😭🥺Jednorożec89 wrote:Ja jak miałam w 2021 puste jajo na oddziale spotkałam dziewczynę, świeżo po ślubie. Młodzika pierwsza ciąża niestety obumarła. Zrobili jej usg potwierdzili ze ciąża zatrzymała się dwa tygodnie wcześniej, ona zgłaszała zw źle się czuję że coś jest nie tak, dali jej tabletki i kazali czekać. W nocy dostała gorączki ponad 40 stopni. Dali jej paracetamol i kazali czekać. Rano na dyżur przyszedł ordynator. I awantura na cały szpital bo dziewczynie nie zrobił nikt zabiegów od razu tylko kazali czekać a tu potężne zakażenie od martwej ciąży. Ordynator wziął jak od razu na łyżeczkowanie nawet nie pytał czy jest na czczo. W trakcie zabiegu okazało się że musi operować. I wyciął jej wszystko bo stan bezpośredniego zagrożenia życia. Nie wiem jak to wszytko się skończyło bocnastepnego dnia miałam łyżeczkowanie i wieczorem poszłam do domu
I można sobie zadawać pytanie „dlaczego?” Dlaczego nie wierzą, gdy ktoś naprawdę źle się czuje… już ta gorączka po poronieniu powinna zapalić czerwoną lampkę..👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
⏳02.01 ➡️ KTG
⏳12.01 ➡️ III prenatalne
⏳21.01 ➡️ wizyta

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH