Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi właśnie chinski w zeszłej ciąży powiedział że będzie dziewczynka i był chłopczyk teraz pokazuje znów dziewczynkę ale wcześniej nie patrzyłam na ten kalendarz 🤣 dziewczyny jak powiedzieliście swoim rodzicą( dziadką) ze będą dziadkami ? My planujemy kupić zdrapki i syn w koszulce będę starszym bratem im je wręczy 🙈🥰
-
CaroOline wrote:Mi właśnie chinski w zeszłej ciąży powiedział że będzie dziewczynka i był chłopczyk teraz pokazuje znów dziewczynkę ale wcześniej nie patrzyłam na ten kalendarz 🤣 dziewczyny jak powiedzieliście swoim rodzicą( dziadką) ze będą dziadkami ? My planujemy kupić zdrapki i syn w koszulce będę starszym bratem im je wręczy 🙈🥰
Powieidzlismy teściowej że jestem w ciąży. Tak po prostu to zrobiliśmy. A ona z tesketem: ja wiedziałam bo w tamtym tygodniu nad waszym domem bocian latał!Dżozu lubi tę wiadomość
-
Tacie kupiłam koszulkę z napisem Lord Dziadek, ale to w pierwszej ciazy. Teraz mały ma bodziaka ze bedzie starszym bratem.
Mojej babci (jest niewidoma) napisałam w tamtej ciazy brailem, ze bedzie prababciąKasiastaraczka lubi tę wiadomość
16.10.2023 - dwie kreseczki
18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem
20.07.2025 - dwie kreseczki, wciąż KP -
Biochemiczka wrote:Współczuję 🥺 mój jak zaimprezuje to go złośliwie zostawiałam z młodym 😅 szybko nauczył się pić z umiarem i wracać przed północą żeby się w miarę wyspać.
Popieram, popieram, piłeś, to Twój problem 👍
Ja to dzis przez pół dnia miałam tragiczne samopoczucie. Dopiero po obiedzie mi się poprawiło. Strasznie często czuję złość w tej ciąży! Jak jakieś napięcie przedmiesiączkowe.Biochemiczka lubi tę wiadomość
-
Biochemiczka wrote:Hej! Dzięki że dałaś znać co u was! Pęcherzyk żółtkowy pojawia się bliżej 10 mm, więc nie martw się ❤️ na następnej wizycie napewno zobaczysz już fasolkę i serduszko ❤️
a normalnie było by ponad 300 zł. Ale mnie już pod ciążowe podciagbela zniżki.
w ogóle czytam tak Was i nie nadążam pisać ale cieszę się ze u Was dobrze sie dzieje, współczuję tych męczących objawow typu miłości i itd bo pewnie dają w kość. Ale co nas nie zabije to nas wzmocni 🥰
życzę Wam miłej soboty i odpoczywajcieBiochemiczka, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Mi w pierwszej ciąży kalendarz chiński pokazał chłopaka i jest chłopak. Teraz niby wychodzi dziewczynka - co więcej wróżbą z obrączki też wychodziło że będzie chłopak i dziewczynka.
Jeśli chodzi o informowanie o ciąży to jeszcze nie mówimy, z resztą w pierwszej ciąży mówiliśmy dość późno. Wtedy kupiliśmy bodziaka "do zobaczenia latem". Teraz jakoś nie mam pomysłu -
CaroOline wrote:Mi właśnie chinski w zeszłej ciąży powiedział że będzie dziewczynka i był chłopczyk teraz pokazuje znów dziewczynkę ale wcześniej nie patrzyłam na ten kalendarz 🤣 dziewczyny jak powiedzieliście swoim rodzicą( dziadką) ze będą dziadkami ? My planujemy kupić zdrapki i syn w koszulce będę starszym bratem im je wręczy 🙈🥰
Magdanowa, Daga121222, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Ja mam wrażenie że już niedługo ukryje się z ciąża. Ulubione jeansy już niedługo się nie dopną i zaraz ludzie zaczną podejrzewać
-
Ja sama nie wiem kiedy powiedzieć, myślę że nikt się nie spodziewa. Jestem dość młoda a rodzice są z tych co twierdzą że najpierw kariera a na dziecko przyjdzie czas później. Kiedyś jak robiłam podchody to mama wprost powiedziała że ona nie wyobraża sobie być teraz babcią.
Nie mam z nimi jakiejś mocnej więzi ale mieszkamy całkiem blisko i nie wiem na ile dam radę ukryć moje złe samopoczucie.
Chciałam powiedzieć po potwierdzeniu serduszka ale teraz myślę że może jednak zaczekamy do 12 tygodnia. -
A kalendarz chiński pokazuje mi dziewczynkę. I w sumie bardzo bym się ucieszyła gdyby była to dziewczynka, zawsze widziałam siebie jako mamę dziewczynki.
Ale oczywiście będę się cieszyć również z syna.
Nie ukrywam że chciałabym już wiedzieć 😅
Wiem że najszybciej można potwierdzić badaniem nifty. W ogóle co myślicie o tych badaniach. Decydujecie się na nie czy zostajecie przy tych na NFZ? -
Magdanowa wrote:A kalendarz chiński pokazuje mi dziewczynkę. I w sumie bardzo bym się ucieszyła gdyby była to dziewczynka, zawsze widziałam siebie jako mamę dziewczynki.
Wiem że najszybciej można potwierdzić badaniem nifty. W ogóle co myślicie o tych badaniach. Decydujecie się na nie czy zostajecie przy tych na NFZ?
Ja zostaję przy tych na nfz jeśli wszystko będzie dobrze a mam nadzieję że będzie ❤️😊 rodzice się ucieszą... wiek kariera ... to wszystko jest takie pospolite ale ta miłość do wnuka to jest naprawdę super Moi rodzice mnie tak nie rozpieszczali i mojej siostry jak mojego syna i od siostry syna . Będzie dobrze 😘❤️Magdanowa lubi tę wiadomość
-
Ja o kalendarzu chińskim usłyszałam niedawno, jak koleżanka mi go podesłała, żebym zobaczyła kiedy najlepiej sie starać o chłopca, żeby było do "parki".
Ups, wyprzedziliśmy sytuację, bo już miałam pozytywnym wyniku, ale byłam przed wizytą u lekarza 😅
Też się zastanawiamy, kiedy powiedzieć. Ostatnio było prościej, bo wypadały święta.... teraz na pewno poczekam do kolejnej wizytą 08.08. A później, chcę "wykorzystać " córeczkę i nałożyć jej koszulkę "starsza siostra" czy coś w tym stylu.
Będzie zaskoczenie, bo chyba nikt nie sądził, że tak szybko podejmiemy starania, z uwagi na to, że na koniec kwietnia miałam operację kręgosłupa 🫣.
A propos objawów, czy któraś z Was też tak ma lub miała, że budziła sie koło 2:00 i miała problem z zaśnięciem? Wybudza mnie zazwyczaj parcie na pęcherz... w poprzedniej ciąży ten etap przyszedł dużo później 🫣Daga121222 lubi tę wiadomość
-
Alczii wrote:Ja o kalendarzu chińskim usłyszałam niedawno, jak koleżanka mi go podesłała, żebym zobaczyła kiedy najlepiej sie starać o chłopca, żeby było do "parki".
Ups, wyprzedziliśmy sytuację, bo już miałam pozytywnym wyniku, ale byłam przed wizytą u lekarza 😅
Też się zastanawiamy, kiedy powiedzieć. Ostatnio było prościej, bo wypadały święta.... teraz na pewno poczekam do kolejnej wizytą 08.08. A później, chcę "wykorzystać " córeczkę i nałożyć jej koszulkę "starsza siostra" czy coś w tym stylu.
Będzie zaskoczenie, bo chyba nikt nie sądził, że tak szybko podejmiemy starania, z uwagi na to, że na koniec kwietnia miałam operację kręgosłupa 🫣.
A propos objawów, czy któraś z Was też tak ma lub miała, że budziła sie koło 2:00 i miała problem z zaśnięciem? Wybudza mnie zazwyczaj parcie na pęcherz... w poprzedniej ciąży ten etap przyszedł dużo później 🫣
Jak ja nienawidzę gadania o parkach... Ja bym chciała drugiego chlopaka, ale co będzie, to będzie.
Co do spania, trzy noce temu chyba przez godzinę nie mogłam zasnąć. Spoko, moj syn już dba, żebym była zmeczona. Dziś już 3 pobudka na cycka, pewnie będą 4... umrę. Mąż chory, a ja musze spaaaaać16.10.2023 - dwie kreseczki
18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem
20.07.2025 - dwie kreseczki, wciąż KP -
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ pierwsze prenatalne 🤞🏻
-
Magdanowa wrote:A kalendarz chiński pokazuje mi dziewczynkę. I w sumie bardzo bym się ucieszyła gdyby była to dziewczynka, zawsze widziałam siebie jako mamę dziewczynki.
Wiem że najszybciej można potwierdzić badaniem nifty. W ogóle co myślicie o tych badaniach. Decydujecie się na nie czy zostajecie przy tych na NFZ?👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
-
Alczii wrote:Ja o kalendarzu chińskim usłyszałam niedawno, jak koleżanka mi go podesłała, żebym zobaczyła kiedy najlepiej sie starać o chłopca, żeby było do "parki".
A propos objawów, czy któraś z Was też tak ma lub miała, że budziła sie koło 2:00 i miała problem z zaśnięciem? Wybudza mnie zazwyczaj parcie na pęcherz... w poprzedniej ciąży ten etap przyszedł dużo później 🫣
Bo co to będzie na późniejszym etapie 😅
Dlatego ja nie wierzę w „wyśpij się na zapas, bo później nie będziesz miała na to czasu”👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
-
Daga121222 wrote:Co do wybudzania się w nocy to ja tak miałam i miewam, od transferu codziennie budzę się koło 2-3, czasem wcześniej, bo chce mi się siusiu, a później mam problem z zaśnięciem… tej nocy też tak miałam i wkurza mnie to 🙄
Bo co to będzie na późniejszym etapie 😅
Dlatego ja nie wierzę w „wyśpij się na zapas, bo później nie będziesz miała na to czasu”
Ojjj tak, wyśpij sie na zapas to największa bzdura 🫣.
Niby mam warunki do spania, bo córka śpi smacznie między 19:00 a tak 05:00-05:30, ale jak na złość moj organizm ma inne pomysły aktualnie ... -
Andzia2519 wrote:Jak ja nienawidzę gadania o parkach... Ja bym chciała drugiego chlopaka, ale co będzie, to będzie.
Co do spania, trzy noce temu chyba przez godzinę nie mogłam zasnąć. Spoko, moj syn już dba, żebym była zmeczona. Dziś już 3 pobudka na cycka, pewnie będą 4... umrę. Mąż chory, a ja musze spaaaaać
No ja sie tylko uśmiecham na tą "parke". Tak zupełnie szczerze to nawet jesteśmy "nastawieni" i czujemy ze to będzie druga dziewczyna. A jak wyjdzie, to sie okaże miejmy nadzieję, za jakies 14 tygodni 🫣 -
Mam do was pytanie bo jest coś co mnie niepokoi . Nigdy tak nie miałam. Codziennie przed snem boli mnie żołądek, to takie ostre skurcze pod żebrami które pojawiają się tylko jak układam się do snu. Jak wezmę ni spe to przechodzą ale nie wiem co mam o tym myśleć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 08:12
-
A kiedy dowiedziałyście się o płci dziecka? 🙂 w którym tygodniu? 🙂👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️