Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Aleksa, daj sobie jeszcze szansę 😘 wiem, że łatwo mówić, ale czasem zarodek pojawia się później, tak samo serduszko. Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło 🤞🏻🍀
Alczii, cudowna wiadomość 😍Alczii lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ pierwsze prenatalne 🤞🏻
-
Mamy dzisiaj widoczny pęcherzyk ciążowy 4,2mm 🥰
Beta 1129 czyli regularnie rośnie 80-85%/48h. Niby w normie ale jednak fajnie by było gdyby się podwajały.
Na razie trzymam się zdania, że to ciąża z tych „wolniejszy”.
Cała sytuacja jest dla mnie tak abstrakcyjna, że jak na pobraniu krwi pielęgniarka się zapytała czy jestem w ciąży to nie wiedziałam co odpowiedzieć 🤦♀️
Są chwile kiedy jestem najszczęśliwsza na świecie, a chwilę później wkręcam sobie, że na pewno coś będzie nie tak. Emocjonalny rollercoaster… 🎢
Biochemiczka, Kasiastaraczka, Dżozu, Sagi, Daisy1, Katt, _Hope, Daga121222, Neta lubią tę wiadomość
Starania od maja 2022
👩29 (PCOS, hipoglikemia reaktywa)
👱♂️34 (Morfologia 1%, żylaki 2st.+Wyleczony S.aureus po 3 procedurze)
Pierwsza procedura IVF:
Punkcja 08.2024 (18 🥚, 1❄️ blastocysta 5CC)
FET ❌
Druga procedura IVF
Punkcja 11.2024 (22🥚, 1❄️ blastocysta 5CC)
FET ❌
Trzecia procedura IVF
Punkcja 07.04 (18 🥚, 0 zarodków w 5 dobie)
Czas na chwile przerwy…
Naturalny cud 😱😍
15.07 ⏸️ beta 39
Kolejne bety 125, 230, 339, 638, 1129
25.07 pęcherzyk 4,2mm 🤞🤞🤞 -
Magdanowa, współczuję tych okropnych mdłodości.
Aleksaa, podobnie jak dziewczyny myślę, że mogło być za wcześnie. Trzymam kciuki za dobre wieści z kolejnej wizyty.🤞❤️
Zaniepokojona1234 super wiadomości. 😍
Alczii cudownie, trzymam kciuki za kolejną wizytę już z bijącym serduszkiem.🤞❤️
Ja zapisałam się na pierwszą wizytę dokładnie w 8+1. 🫣 Wiem, że strasznie będzie mi się do tego czasu dłużyć i będę miała mnóstwo wątpliwości, ale w poprzednich ciążach też byłam na takim etapie. Wtedy od razu widziałam bijące serduszko i mam nadzieję, że teraz też tak będzie.🤞💗
Chyba jako nieliczna tak późno idę do lekarza.🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 21:07
Zaniepokojona1234, Kasiastaraczka, Sagi, Alczii, Daga121222, Daisy1, Katt lubią tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Żołądek mnie boli, tak że leżę zwinięta w kulkę i zdycham. No spa coś da?
A może zaparz sobie miętę? -
_Hope wrote:
Ja zapisałam się na pierwszą wizytę dokładnie w 8+1. 🫣 Wiem, że strasznie będzie mi się do tego czasu dłużyć i będę miała mnóstwo wątpliwości, ale w poprzednich ciążach też byłam na takim etapie. Wtedy od razu widziałam bijące serduszko i mam nadzieję, że teraz też tak będzie.🤞💗
Podziwiam za cierpliwość 😅
_Hope lubi tę wiadomość
Starania od maja 2022
👩29 (PCOS, hipoglikemia reaktywa)
👱♂️34 (Morfologia 1%, żylaki 2st.+Wyleczony S.aureus po 3 procedurze)
Pierwsza procedura IVF:
Punkcja 08.2024 (18 🥚, 1❄️ blastocysta 5CC)
FET ❌
Druga procedura IVF
Punkcja 11.2024 (22🥚, 1❄️ blastocysta 5CC)
FET ❌
Trzecia procedura IVF
Punkcja 07.04 (18 🥚, 0 zarodków w 5 dobie)
Czas na chwile przerwy…
Naturalny cud 😱😍
15.07 ⏸️ beta 39
Kolejne bety 125, 230, 339, 638, 1129
25.07 pęcherzyk 4,2mm 🤞🤞🤞 -
_Hope wrote:Magdanowa, współczuję tych okropnych mdłodości.
Aleksaa, podobnie jak dziewczyny myślę, że mogło być za wcześnie. Trzymam kciuki za dobre wieści z kolejnej wizyty.🤞❤️
Ide 8+0, umrę z oczekiwania..._Hope lubi tę wiadomość
16.10.2023 - dwie kreseczki
18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem
20.07.2025 - dwie kreseczki, wciąż KP -
Alczii super wiadomość, najgorsze jest czekanie ale szybko zleci 🥹♥️
Jednorożec właśnie też pomyślałam o mięcie więc może warto sobie zaparzyć i będzie lepiej
Migajka O to wspaniała wiadomość, kiedy idziesz na kolejną wizytę? Mam nadzieję, że już zobaczysz serduszko ♥️
Ja idę na wizytę 05.08 i wtedy będę już 6+3 więc nam nadzieję, że też już zobaczę serduszko 🥹
W poprzedniej ciąży już widziałam w tym terminieAlczii, Migajka, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
_Hope wrote:Magdanowa, współczuję tych okropnych mdłodości.
Chyba jako nieliczna tak późno idę do lekarza.🫣Alczii, _Hope, Andzia2519 lubią tę wiadomość
-
Cześć
20 czerwca dowiedziałam się że jestem w ciąży 🤩 równo 5 tc termin na 27 marzec .
starania 4 cykle a ten ostatni odpuściłam i klikło
19 byliśmy na weselu i nie wiedząc popiłam parę piw 🙈 mam nadzieję że wszystko będzie ok ... a rano zrobiłam test bo nie przyszła @
Druga sprawa czuje się jak wyrodna
.. w pierwszej ciąży (syn ma 6 lat jest ze stycznia ) odrazu jak się dowiedziałam o ciąży to rzuciłam papierochy ... a w tej ciąży jest progres bo z 40 dziennie podgrzewaczy do glo (icos) zeszłam do 2 dziennie choć dziś wzięłam tylko z jednego parę Buszków bo mam straszne wyrzuty sumienia 😭 nie chce palić i trzymam sie ale chodze taka zdenerwowana że szok aż sama współczuję mojemu mężowi a zarazem gratuluję mu cierpliwości... jeśli macie jakieś triki na to żeby nie być nerwową przy rzuceniu nałogu to poproszę 🙈
Pozdrawiam wszystkie mamusie ! Ja do lekarza idę 1.08 to będzie 6 tc mam nadzieję że będzie już widać bo zwariuje 🙈🤯Sagi, Kasiastaraczka, _Hope lubią tę wiadomość
-
CaroOline wrote:Cześć
20 czerwca dowiedziałam się że jestem w ciąży 🤩 równo 5 tc termin na 27 marzec .
19 byliśmy na weselu i nie wiedząc popiłam parę piw 🙈 mam nadzieję że wszystko będzie ok ... a rano zrobiłam test bo nie przyszła @
.. w pierwszej ciąży (syn ma 6 lat jest ze stycznia ) odrazu jak się dowiedziałam o ciąży to rzuciłam papierochy ... a w tej ciąży jest progres bo z 40 dziennie podgrzewaczy do glo (icos) zeszłam do 2 dziennie choć dziś wzięłam tylko z jednego parę Buszków bo mam straszne wyrzuty sumienia 😭 nie chce palić i trzymam sie ale chodze taka zdenerwowana że szok aż sama współczuję mojemu mężowi a zarazem gratuluję mu cierpliwości... jeśli macie jakieś triki na to żeby nie być nerwową przy rzuceniu nałogu to poproszę 🙈
Pozdrawiam wszystkie mamusie ! Ja do lekarza idę 1.08 to będzie 6 tc mam nadzieję że będzie już widać bo zwariuje 🙈🤯
Gratuluję, ale odstaw fajki, raz Ci się udało to i drugi dasz radę. 👍
Może zuj gumę, żeby buzia się czymś zajęła. -
Cieszę się, że nie tylko ja tak późno idę na pierwszą wizytę, to zawsze raźniej.😆
Tak więc uzbrajam się w cierpliwość i czekam do 19 z nadzieją, że nic złego w tym czasie się nie wydarzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 14:18
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Moja wizyta będzie w 7+5, więc też nie za wcześnie. Strasznie mnie kusi, żeby podskoczyć do losowego lekarza na USG jeszcze w przyszlym tygodniu, ale nie chce mi się opowiadać swojej historii i zapoznawać z nowym lekarzem 🥴
-
Co do później wizyty to chyba wygrałam - według OM to będzie równo 9+0, chociaż cały czas bije się z myślami żeby pojechać gdzieś wcześniej. Co prawda jestem wpisana na listę rezerwową ale jakoś nie wierzę się uda mi się dostać do mojej ginekolog. Jedynie pociesza mnie świadomość opóźnionej owulacji i jeśli pojadę wcześniej to jest ryzyko że nie będzie nic widać i to będzie tylko niepotrzebny stres
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
CaroOline wrote:Cześć
Pozdrawiam wszystkie mamusie ! Ja do lekarza idę 1.08 to będzie 6 tc mam nadzieję że będzie już widać bo zwariuje 🙈🤯Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca, 07:08
-
Cześć dziewczyny, nieśmiało dołączam do wątku choć to dalej dla mnie jakaś abstrakcyjna rzeczywistość 🙂 wczorajsza beta potwierdziła że ktoś siedzi w brzuchu! Termin porodu wyznaczony według OM to 27.03 ale miałam owulację dopiero w 24dc więc możliwe że będę mamą kwietniową 😊 Oficjalnie dzisiaj rozpoczynam 6-ty tydzień ciąży.
Co do terminu wizyt u gina to umówiłam się na 14.08, według wieku liczonego od OM będę wtedy 7+6 ale biorę poprawkę na późną owulację. Mam nadzieję że będzie już wtedy coś widać 🥰
Plan na najbliższe dni to powtórzyć betę w poniedziałek i czwartek żeby sprawdzić przyrosty._Hope, Daga121222, Biochemiczka, Daisy1, Sagi, Dżozu, Katt, Migajka lubią tę wiadomość
-
Migajka, trzymam kciuki, żeby na kolejnej wizycie ukazał się zarodek z serduszkiem 😍
Kiedy następna wizyta?
Hope, na tym etapie na pewno dużo zobaczysz 😊 więc chyba warto poczekać
Inhabituel, to już niedługo 😍
CaroOline, spróbuj rzucić palenie 🙂
Ale gratuluję dwóch kreseczek i trzymam kciuki za wizytę!
Życzę Wam miłego i pogodnego weekendu 🤗_Hope lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ pierwsze prenatalne 🤞🏻
-
_Hope - a ty ostatecznie dotarłaś na betę? Bo pamiętam że na wątku lipcowym pisałaś że nie miałaś jak zrobić 🙂