Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
askowe wrote:Niestety u mnie pusty pęcherzyk, więc opuszczę wątek. Trzymajcie się zdrowo i trzymam kciuki za wasze marcowe bobasy ❤️👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ pierwsze prenatalne 🤞🏻
-
Magdanowa wrote:Cześć dziewczyny, wybaczcie że się nie odzywam. Całe dnie śpię i wymiotuję. Totalnie nie spodziewałam się że będę aż tak źle znosić te pierwsze tygodnie.
Wczoraj byłam u lekarza i było widać bijące serduszko ❤️ dzidzia ma 0,6 cm i wszystko wygląda idealnie.
Dostałam tabletki na mdłości, wczoraj wzięłam pierwszą ale jak na razie bez poprawy. Kręci mi się w głowie, ciągle mnie mdli, wymiotuję. Śpię po kilkanaście godzin na dobę.
Mam nadzieję że po tych lekach w końcu mi przejdzie.
W poniedziałek mam jeszcze wizytę na NFZ.
Mam nadzieję że dla was ciąża jest łatwiejsza. Trzymajcie cię ❤️
https://zapodaj.net/plik-UcVlPQuBO2
Ojj trzymaj się Magdanowa...🫂Magdanowa lubi tę wiadomość
-
askowe wrote:Niestety u mnie pusty pęcherzyk, więc opuszczę wątek. Trzymajcie się zdrowo i trzymam kciuki za wasze marcowe bobasy ❤️
-
Sagi wrote:Wiesz, tak sobie pomyślałam, że lekarze są bardzo ostrożni z tą profilaktyka konfliktu serologicznego. I jak masz rh- to dostajesz zastrzyk i już, nie interesuje ich grupa krwi ojca, nie uwierzą Ci na słowo, nie będą ryzykować. To może dlatego chcą ponownie wykonywać każdej kobiecie badanie grupy krwi, żeby mieć podkładkę, że oni to sprawdzili.
Ja mam Rh- , a masz 0Rh+
Więc wychodzi konflikt?
Dobrze mieć Was na tym forum, bo w życiu codziennym raczej o takich rzeczach się nie rozmawia 😄👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
-
Daga121222 wrote:Właśnie też tak teraz czytam i się mocno nad tym zastanawiam 🤔 przyznam szczerze, że nie znam się na tym, ale porozmawiam na kolejnej wizycie o tym z poją Panią Dr.
Ja mam Rh- , a masz 0Rh+
Więc wychodzi konflikt?
Dobrze mieć Was na tym forum, bo w życiu codziennym raczej o takich rzeczach się nie rozmawia 😄
Tak, jeśli mama ma rh- a tata rh+, jeśli dzidziuś dziedziczy po tacie rh+, to może wystąpić konflikt.
Dostajesz miedzy 28-30 tygodniem ciąży zastrzyk z immunoglobulina, który ma zapobiec wytwarzaniu przez Twój organizm przeciwciał zwalczających krew dzidziusia. Jesli dzidziuś ma rh+ to dostajesz drugi zastrzyk po porodzie.Daga121222, Dżozu lubią tę wiadomość
-
_Hope wrote:Ja ustawiłam sobie suwaczek z nadzieją, że będzie dobrze.🤞
Kasiu, możesz mi zapisać wizytę 19.08 🗓️_Hope lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
-
@askowe 🫂💔
@Daga piękna fasolka ❤️
@Magdanowa wysyłam dużo siły! Mam nadzieję że leki szybko Ci pomogą!
Ja mam jakiś spadek mocy, piąty dzień z rzędu pobudki o 5 to chyba jednak za dużo na pierwszy trymestr. Mam nadzieję że będzie mi dane odespać minimalnie w weekend. Odliczam do końca pierwszego trymestru i mam nadzieję zejść z tych wszystkich leków. Cały czas mnie boli brzuch, moje jelita wzięły urlop i w ogóle nie działają. Cos czuję że to od duphastonu.
Badania wszystkie wyszły w normie z małymi odstępstwami ale raczej nic groźnego. Ciekawe że tym razem wyniki chorób zakaźnych były w aplikacji a nie musiałam odbierać osobiście. W pierwszej ciąży pamiętam że mnie to jednak trochę zestresowało, niby człowiek wie że powinno być ok ale jakieś ryzyko zawsze jest.Daga121222, Magdanowa, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
34👩🏽35👨🏼
12/2022 🩵
02/2025 6tc 💔
07/2025 8tc 💔 -
@Magdanowa
Ja co prawda w pierwszej ciąży nie miałam aż takich mdłości, ale podobno pomaga imbir, przynajmniej trochę. Mi ciut pomógł, ale moim osobistym lekarstwem był sok grejpfrutowyNie wiem, nie kojarzę, żeby komuś pomagał, ale mi robił dobrze
A spanie po milion godzin to norma. Jak możesz to śpij.
Co do konfliktu - występuje, jeśli matka ma Rh-, a tata RH+ (i w konsekwencji spora szansa że dziecko Rh+, bo + jest dominujący), nie wiem czy jeśli matka ma 0, a ojciec jakieś literki, to też jest kiepsko, bo niby te krwi też się nie powinny lubić - ale nie wiem.
U nas mamy oboje zero, ja plus, mąż minus, dziecko po mnie plusDaga121222, Magdanowa lubią tę wiadomość
16.10.2023 - dwie kreseczki
18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem
20.07.2025 - dwie kreseczki, wciąż KP -
Mam dzisiaj potworny opad sił. Ledwo wygrzebałam się z łóżka rano i marze żeby tam wrócić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 11:47
-
Eurycynia powodzenia na wizycie!
-
Jednorożec89 wrote:Mam dzisiaj potworny opad sił. Ledwo wygrzebałam się z łóżka rano i marze żeby tam wrócić
Łączę się w bólu. Czekam na powrót męża z wyjazdu bo od kilku dni jestem sama z dzieckiem i psem i ogólnie to był świetny tydzień, ale dziś mam zjazd energetyczny -
Mój mąż momentami mnie mega wkurza ale dzisiaj jest mega kochany. Zszedł z nocnej zmiany przespał się do 11 i teraz przejoł ode mnie cały cyrk. Kazał mi odpocząć a sam wziął się za gotowanie
Kasiastaraczka, Andzia2519 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Już piateczek - wczoraj w nocy przyjechał mój mąż,nie widzieliśmy się prawie 3 tygodnie. Chłopaki rano oszaleli, dziś wszystko tata,tata,tata😄🥰
@Magdanowa ojej bardzo dokuczliwe te objawy, współczuję
Super, że jest już serduszko 💗
@_Hope 🥰 no ciekawe,ciekawe 😄
@Jednorozec89 mam podobnie z napadami głodu,a później z mdłościami. W dodatku wczoraj pierwszy raz od początku ciąży miałam ochotę na czipsy, zjadłam trochę i do tej pory je czuję,blee. Ech te zachcianki 🙃 nie dogodzisz 🤣
@Askowe przykro mi 😥
@Biochemiczka zabójcze te pobudki o 5
Oby tylko przetrwać pierwszy trymestr 😄 -
Andzia2519 wrote:@Magdanowa
Ja co prawda w pierwszej ciąży nie miałam aż takich mdłości, ale podobno pomaga imbir, przynajmniej trochę. Mi ciut pomógł, ale moim osobistym lekarstwem był sok grejpfrutowyNie wiem, nie kojarzę, żeby komuś pomagał, ale mi robił dobrze
A spanie po milion godzin to norma. Jak możesz to śpij.
Co do konfliktu - występuje, jeśli matka ma Rh-, a tata RH+ (i w konsekwencji spora szansa że dziecko Rh+, bo + jest dominujący), nie wiem czy jeśli matka ma 0, a ojciec jakieś literki, to też jest kiepsko, bo niby te krwi też się nie powinny lubić - ale nie wiem.
U nas mamy oboje zero, ja plus, mąż minus, dziecko po mnie plus
Potwierdzam, jest - tzw. konflikt serologiczny grup głównych - ja jestem 0rh+, mąż Arh+, synek ma grupę krwii po nim - tu nic nie dostawałam jedynie był taki problem ze siedzieliśmy dodatkowe 3 dni w szpitalu pod lampami ze względu na żółtaczkę. -
Kasiastaraczka wrote:Hej dziewczyny,
Już piateczek - wczoraj w nocy przyjechał mój mąż,nie widzieliśmy się prawie 3 tygodnie. Chłopaki rano oszaleli, dziś wszystko tata,tata,tata😄🥰
@Magdanowa ojej bardzo dokuczliwe te objawy, współczuję
Super, że jest już serduszko 💗
@_Hope 🥰 no ciekawe,ciekawe 😄
@Jednorozec89 mam podobnie z napadami głodu,a później z mdłościami. W dodatku wczoraj pierwszy raz od początku ciąży miałam ochotę na czipsy, zjadłam trochę i do tej pory je czuję,blee. Ech te zachcianki 🙃 nie dogodzisz 🤣
@Askowe przykro mi 😥
@Biochemiczka zabójcze te pobudki o 5
Oby tylko przetrwać pierwszy trymestr 😄 -
Jednorożec89 wrote:Kasia najdziwniejsza moja zachcianka to vifon. Zjadłam i mnie odrzuciło na samą myśl mnie mdli