Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Molly534 wrote:Tak bylam po kolei:
Dziewczyny dziekuje za słowa otuchy❤️❤️❤️❤️
Co do baby z sor-nie powinna być lekarzem, ludzie pracują na odwal się. Płacimy składki zdrowotne, a i tak chodzę prytwanie do lekarza… żenada. Mnie by już dawno wyrzucili z pracy gdybym tak olewczo podchodziła do swojej pracy.
Dobrze przechodząc do najważniejszego (po prywatnej wizycie u lekarza): ciąża jest młodsza niż wskazuje OM (tłumaczyłam to tej z sor, że mam późne owulacje i wiem, że ciąża może być młodsza, ale widocznie takiej wiedzy nie przyswoiła), ale JEST! Piękny kropek, na swoim miejscu, silny jak mama. Z wieku ciąży wynika, że za tydzień powinniśmy zobaczyć serduszko więc będę starała się jakoś przetrwać ten tydzień.
Krwawienia, a raczej plamienia są niewiadomego pochodzenia. Prawdopodobnie uraz mechaniczny przez luteinę dopochwową. Dostałam dodatkowo accard i jeszcze jedną dawkę progesteronu, ale doustnie.
Nie będę ukrywać, że się stresuje, boję i dużo płakałam i dzisiaj nie spałam. Tak długo się staraliśmy, tyle wylanych łez, niepowodzeń, pojawił się niespodziewanie - niemniej jednak trochę sobie popłaczę i wracam do siebie, bo WIEM ŻE BĘDZIE DOBRZE.
Heh też spotkałam się z tą ścianą -termin om jako twardy wyznacznik tp... sorry,teraz zmyśle datę om, żeby nie chcieli mi wywoływać porodu jak ostatnio,a bardzo zależy mi na sn (pierwsze cc, później udany vbac)
Trzymam kciuki za kolejną wizytę i serduszko 💗 -
Jednorożec89 wrote:Jakbym czytała swoją historię
Ja mam okropnie późne owulacje, w 30 dc i nawet później. Jak zaszłam w ciążę z Jasiem prowadzialam wykresy i dobrze wiedziałam kiedy było zapłodnienie, poszłam do gina, odynatora mojej porodówki. A on na tydzień położył mnie do szpitala bo to ciąża pozamaciczna bo jest zdecydowanie za młoda według OM. I na nic były tłumaczenia że mam późne owulacje. Ostatecznie mam z tego zdorwe dziecko ale co ja przeszłam to trudno opisać -
Alczii wrote:Hej!
Mam pozytywnym wyniku testu. 18.07. byłam na wizycie (5tc+0 - z miesiączki), ale lekarz nie znalazł pęcherzyka. Kazał zapisać sie na za tydzień i zrobić ponownie bete (bo zrobiłam trzy badania przed pierwszą wizytą ).
19.07.2025 - 1593 mIU/ml
21.07.2025 - 2579,00 mIU/ml
24.07.2025 - 5297,00 mIU/ml + Progesteron - 19,70 ng/ml
Jutro mam wizytę,ale mnie nosi, mimo, że to moja druga ciąża, jednak w pierwszej juz w 5tc+0 było widać pęcherzyka 😞
Objawy mam bardzo znikome, ale za pierwszym razem też, tak miałam. Głównie wyczulony węch, pobolewanie podbrzusza i sporadycznie miłości i ból głowy.
Jest sie czym denerwować? Czy przy takich wynikach może być podejrzenie ciąży pozamacicznej?
Przydałoby mi się dodatkowe słowo.
Ile ma Twoje pierwsze dziecko? -
Jednorożec89 wrote:Tak, i też dwaj faceci na pokładzie:)
-
Czy Wy miałyście sytuacje z plamieniami w pierwszych tygodniach ciąży?
Nie wytrzymałam i zapytałam się w pracy (bo bliskie kumpele/przyjaciółki dzieci jeszcze nie mają), okazało się że dwie koleżanki nazwały to normą, że macica się powiększa, że macica jest mocno ukrwiona do tego i mini pęknięcie naczynka i mamy plamienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 16:00
-
Molly534 wrote:Pytanie do dziewczyn których ta ciąża to kolejne dzieciątko. Czy Wy miałyście sytuacje z plamieniami w pierwszych tygodniach ciąży?
Nie wytrzymałam i zapytałam się w pracy, okazało się że dwie koleżanki nazwały to normą, że macica się powiększa, że macica jest mocno ukrwiona do tego i mini pęknięcie naczynka i mamy plamienie. -
Kasiastaraczka wrote:Tak
Wiesz, tak sobie pomyślałam, że lekarze są bardzo ostrożni z tą profilaktyka konfliktu serologicznego. I jak masz rh- to dostajesz zastrzyk i już, nie interesuje ich grupa krwi ojca, nie uwierzą Ci na słowo, nie będą ryzykować. To może dlatego chcą ponownie wykonywać każdej kobiecie badanie grupy krwi, żeby mieć podkładkę, że oni to sprawdzili. -
Sagi wrote:Wiesz, tak sobie pomyślałam, że lekarze są bardzo ostrożni z tą profilaktyka konfliktu serologicznego. I jak masz rh- to dostajesz zastrzyk i już, nie interesuje ich grupa krwi ojca, nie uwierzą Ci na słowo, nie będą ryzykować. To może dlatego chcą ponownie wykonywać każdej kobiecie badanie grupy krwi, żeby mieć podkładkę, że oni to sprawdzili.
-
Molly534 wrote:Pytanie do dziewczyn których ta ciąża to kolejne dzieciątko. Czy Wy miałyście sytuacje z plamieniami w pierwszych tygodniach ciąży?
Nie wytrzymałam i zapytałam się w pracy, okazało się że dwie koleżanki nazwały to normą, że macica się powiększa, że macica jest mocno ukrwiona do tego i mini pęknięcie naczynka i mamy plamienie.
Ja nie mialam, ale moja mama miała. I 30 lat temu była na sorze i jej położne stwierdziły ze "tutaj już nie ma co ratować, wszystko wyleci". Ryczała tak bardzo, ze podszedł lekarz, zbeształ położne, a jej pokazal moje bijące serduszko
A w ogole rano mialam napisanego posta i mi sie telefon odświeżył i duuupaaaa.
Ale z wiadomości to u mnie 4+2 beta 1330więc chyba sprawa powazna
wizyta 19.08 dopiero...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 15:00
Sagi, Kasiastaraczka, Biochemiczka, _Hope, Dżozu lubią tę wiadomość
16.10.2023 - dwie kreseczki
18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem
20.07.2025 - dwie kreseczki, wciąż KP -
Kasiastaraczka wrote:Hej,wg mnie wszystko będzie dobrze 🥰 uzbroj się w cierpliwość i na pewno zaraz zobaczysz serduszko 💗
Ile ma Twoje pierwsze dziecko?
Dziękuję! Jeszcze tylko jeden dzień i mam nadzieję, ze będzie wszystko jasne.
05.07. Skończyła roczek 🫣 także, jak wszystko bedzie dobrze, czeka nas przygoda 2 under 2 🥰Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Nie wytrzymałam i zapytałam się w pracy, okazało się że dwie koleżanki nazwały to normą, że macica się powiększa, że macica jest mocno ukrwiona do tego i mini pęknięcie naczynka i mamy plamienie.
Hej, rozumiem że też masz te plamienia:d moja pierwsza ciąża ale tak co drugi dzień mam lekkie, i już się wkurzam bo nie mogę majtek założyć normalnie bez wkładki. Ciagle coś tam poleci, ale lekarz powiedział że to normalne, zgłaszać się tylko jak jest „żywa krew”
Mnie uspokoił -
Alczii wrote:Dziękuję! Jeszcze tylko jeden dzień i mam nadzieję, ze będzie wszystko jasne.
05.07. Skończyła roczek 🫣 także, jak wszystko bedzie dobrze, czeka nas przygoda 2 under 2 🥰Alczii lubi tę wiadomość
-
aleksaa wrote:Hej, rozumiem że też masz te plamienia:d moja pierwsza ciąża ale tak co drugi dzień mam lekkie, i już się wkurzam bo nie mogę majtek założyć normalnie bez wkładki. Ciagle coś tam poleci, ale lekarz powiedział że to normalne, zgłaszać się tylko jak jest „żywa krew”
Mnie uspokoił
To jest tak ciekawe słuchajcie, że każda z nas tak inaczej przechodzi ciążę. Dla mnie to forum to zbawienie, że można wymienić się doświadczeniami - ja akurat w środowisku nie mam koleżanek w ciąży/z dziećmi. Moze za rok/dwa zaczną dołączać🤫😜Dżozu lubi tę wiadomość
-
Molly534 wrote:O widzisz, a jak się ogólnie czujesz poza plamieniami?
To jest tak ciekawe słuchajcie, że każda z nas tak inaczej przechodzi ciążę. Dla mnie to forum to zbawienie, że można wymienić się doświadczeniami - ja akurat w środowisku nie mam koleżanek w ciąży/z dziećmi. Moze za rok/dwa zaczną dołączać🤫😜
Molly cieszę się ze u Ciebie wszystko dobrze! Przeszlaś naprawdę stresującą sytuacjęJa nie plamiłam ani w straconej ciąży ani w obecnej, ale moja przyjaciółka, która niedawno została mamą plamiła od początku. Dostała dupka i już było ok. Później w 4-5 miesiącu wylądowała na SORze z krwawieniem takim, że pół łóżka w krwi zalane... Nie do końca umieli zdiagnozować. Gdy się powtórzyło to potrzymali ją dłużej i doszli do tego, że ma żylaki szyjki macicy. Dostała jakieś duże dawki witaminy c, jakieś leki i już później nie krwawiła w ogóle.
To prawda, że każda ciąża jest inna i dlatego to forum jest tak potrzebne. Mając dwie, trzy koleżanki porównujemy się i coś wydaje nam się nienormalne bo u nas jest inaczej. A tu grupa statystyczna jest zdecydowanie większa i to, że ktoś miał tak, albo tak nie wprowadza od razu w stres, że u nas jest akurat inaczej.
U mnie jutro druga wizyta z USG, mam nadzieję, że założymy już kartę ciąży (to będzie 7+6). Pani doktor chyba z tym zwlekała ostatnio bo pierwsza ciąża poroniona była gdy CRL wynosiło 4,2mm. Na wizycie 1,5 tyg temu CRL wynosiło 3,8mm. Chyba sama chciała dać sobie i nam czasu na ocene jak rozwija się sytuacja. Jeśli będzie progress i dzidziuś urósł prawidłowo to przysięgam, że przestanę zakładać, że to się wszystko znowu powtórzy!Dżozu lubi tę wiadomość
-
A-6 wrote:Cześć i witamy 😊 To całkiem dobrze jak nie masz objawów haha, byle do wizyty wytrzymać. Ciężką masz pracę?
Jeszcze mój mąż ma COVID 🤦 więc totalnie masakra.👩 32
Starania od 02.2025
06.07 - ⏸️
08.07 - beta 143
10.07 - beta 278
10.07 - progesteron 78
10.07 - nic nie widać 😔
24.07 - puste jajko 💔 -
askowe wrote:Niby praca nie jest ciężka, ale jest dużo nowych rzeczy - jestem programistką - i codziennie trzeba wysilać szare komórki 😅 i pod tym względem jest trudno, że ten brak koncentracji komplikuje.
Jeszcze mój mąż ma COVID 🤦 więc totalnie masakra.
U mnie dzieci zapalenie płuc więc witam w klubie. W ogóle wszyscy dookoła chorują.
Powiem wam że mi dużo spokoju psychicznego przysparza luteina. Gin chciał żebym ja odstawiła wx10 tc a poprosiłam żeby została ze mną do następnej wizyty -
@Jednorożec, witaj! Gratuluję 😍 życzę Ci, żeby ten czas do kolejnej wyżyty szybko zleciał 😊
@Zaniepokojona, ja tak miewam 😄 raz boli mniej, raz mocniej, najbardziej bolą na wieczór 🫣 także nie martw się
@Hope, miło Cię tu gościć i gratulacje!🥳
@Molly, tak się cieszę, że z kropkiem wszystko w porządku! 🥰🥹 jesteś silna, tak samo maluszek!
@Alczi, pewnie za wcześnie było wykonane USG. Rozumiem, że się martwisz, ale wszystko będzie dobrze 🙂 czasem wystarczy tydzień różnicy i już coś widać 🥰
Alczii, _Hope lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ pierwsze prenatalne 🤞🏻
-
A ja właśnie wróciłam z wizyty u mojej nowej Pani Dr 🙂 karta ciąży założona. Fasolka ma prawie 2 cm i wygląda pięknie 🥹🥰 niesamowity wzrusz na wizycie!
Dużo badań mam zleconych - w tym obciążenie glukozą już w sierpniu, ponieważ miałam podwyższoną glukozę na czczo. Także ciekawe jak to zniosę 😄
Pierwsze prenatalne mam 25.08
Stresowałam się wizytą, ale jak chyba każda z nas 🙂 teraz jestem szczęśliwaKatt, Sagi, Jednorożec89, Biochemiczka, Ola8999, Daisy1, Kasiastaraczka, _Hope, Dżozu lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ pierwsze prenatalne 🤞🏻
-
Daga mam nadzieję że moja najbardziej stresująca wizyta już za mną, w ostatniej ciąży nie było mi dane zobaczyć serduszka więc już jest spora ulga.
Ja mam zlecone tsh bo jest na granicy normy ale to dopiero w sierpniu