X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Go0cha Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę i prywatnie i na NFZ. Lekarka sama zasugerowała żeby na NFZ zapisywać się w wyznaczonym przez nią terminie , a ona wtedy wystawi skierowanie na potrzebne badania, żeby nie płacić poprostu.
    Zawsze wspominaliśmy żeby wydrukowała zdjęcie z USG na pamiątkę. Raz jak nie wspomnieliśmy to nie druknela.
    Na NfZ terminy są około dwumiesięczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 09:49

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Chodzę prywatnie i do luxmedu, fotkę zawsze dostaję :)

Dzisiaj byłam oddać krew na wszelkie kiły, HIV-y, toxo itp 😅 7 fiolek ze mnie zeszło w tym 4 duże 🫣

Mam pytanko do dziewczyn po dwóch ciążach. Powtarzałyście przy drugiej ciąży grupę krwi skoro po pierwszej wynik jest potwierdzony?
    Mam grupę krwi z pierwszej ciąży. Nie trzeba powtarzać przecież ona się bie zmienia:) tylko trzeba mieć ten papierek

Biochemiczka, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • Biochemiczka Koleżanka

Wysłany: 24 lipca, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Mam grupę krwi z pierwszej ciąży. Nie trzeba powtarzać przecież ona się bie zmienia:) tylko trzeba mieć ten papierek

No to dobrze że nie robiłam dzisiaj ;) papiery mam, tylko bez sensu mi skierowanie wystawili :) wolałam się upewnić żeby mnie potem w 40tc nie gonili 🙄

34👩🏽35👨🏼

12/2022 🩵
    02/2025 6tc 💔
    07/2025 8tc 💔
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    No to dobrze że nie robiłam dzisiaj ;) papiery mam, tylko bez sensu mi skierowanie wystawili :) wolałam się upewnić żeby mnie potem w 40tc nie gonili 🙄
    Przy drugim porodzie beż problemu mi to przeszło, ostatnio też pokazałam to ginowi i wpisał mi w kartę ciąży, nic nie mówił

Biochemiczka lubi tę wiadomość

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • Molly534 Znajoma

Wysłany: 24 lipca, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Molly, byłaś na tej prywatnej wizycie już?
    Tej lekarce że szpitala to by się przydał plaskacz na otrzeźwienie.

Tak bylam po kolei:
    Dziewczyny dziekuje za słowa otuchy❤️❤️❤️❤️
    Co do baby z sor-nie powinna być lekarzem, ludzie pracują na odwal się. Płacimy składki zdrowotne, a i tak chodzę prytwanie do lekarza… żenada. Mnie by już dawno wyrzucili z pracy gdybym tak olewczo podchodziła do swojej pracy.

Dobrze przechodząc do najważniejszego (po prywatnej wizycie u lekarza): ciąża jest młodsza niż wskazuje OM (tłumaczyłam to tej z sor, że mam późne owulacje i wiem, że ciąża może być młodsza, ale widocznie takiej wiedzy nie przyswoiła), ale JEST! Piękny kropek, na swoim miejscu, silny jak mama. Z wieku ciąży wynika, że za tydzień powinniśmy zobaczyć serduszko więc będę starała się jakoś przetrwać ten tydzień.

Krwawienia, a raczej plamienia są niewiadomego pochodzenia. Prawdopodobnie uraz mechaniczny przez luteinę dopochwową. Dostałam dodatkowo accard i jeszcze jedną dawkę progesteronu, ale doustnie.

Nie będę ukrywać, że się stresuje, boję i dużo płakałam i dzisiaj nie spałam. Tak długo się staraliśmy, tyle wylanych łez, niepowodzeń, pojawił się niespodziewanie - niemniej jednak trochę sobie popłaczę i wracam do siebie, bo WIEM ŻE BĘDZIE DOBRZE.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 11:59

Sagi, Biochemiczka, Dżozu, Inhabituel, Kasiastaraczka, Andzia2519, Angela…, Aliana, Katt, Migajka, DiDi lubią tę wiadomość

• Molly534 Znajoma

Wysłany: 24 lipca, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Magikajka to i tak, że przy becie 800-900 było widać teoretyczny pęcherzyk to super sprawa, dobry sprzęt mieli❤️

@Monini to wypoczywaj na urlopie, a po nam zdaj relację. Niezła niespodzianka 🤩

@Jednorożec @Hope cześć Witajcie super, że jesteście!☺️

• Sagi Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:

Dzisiaj byłam oddać krew na wszelkie kiły, HIV-y, toxo itp 😅 7 fiolek ze mnie zeszło w tym 4 duże 🫣

Mam pytanko do dziewczyn po dwóch ciążach. Powtarzałyście przy drugiej ciąży grupę krwi skoro po pierwszej wynik jest potwierdzony?

To jeszcze przede mną, ale pewnie trzeba będzie powtórzyć, bo żeby dostać immunoglobulinę wynik musi mieć max dwa tygodnie.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️
    07.07.2025 - beta 24,8
    30.07.2025 - 6+3, crl 6,9mm, fhr 121 ❤️
    07.08.2025 - 7+4, crl 14mm

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Daisy1 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly534 wrote:
    Tak bylam po kolei:
    Dziewczyny dziekuje za słowa otuchy.
    Co do baby z sor-nie powinna być lekarzem, ludzie pracują na odwal się. Płacimy składki zdrowotne, a i tak chodzę prytwanie do lekarza… żenada. Mnie by już dawno wyrzucili z pracy gdybym tak olewczo podchodziła do swojej pracy.

Dobrze przechodząc do najważniejszego: ciąża jest młodsza niż wskazuje OM (tłumaczyłam to tej z sor, że mam późne owulacje i wiem, że ciąża może być młodsza, ale widocznie takiej wiedzy nie przyswoiła), ale JEST! Piękny kropek, na swoim miejscu, silny jak mama. Z wieku ciąży wynika, że za tydzień powinniśmy zobaczyć serduszko więc będę starała się jakoś przetrwać ten tydzień.

Krwawienia, a raczej plamienia są niewiadomego pochodzenia. Prawdopodobnie uraz mechaniczny przez luteinę dopochwową. Dostałam dodatkowo accard i jeszcze jedną dawkę progesteronu, ale doustnie.

Nie będę ukrywać, że się stresuje, boję i dużo płakałam i dzisiaj nie spałam. Tak długo się staraliśmy, tyle wylanych łez, niepowodzeń, pojawił się niespodziewanie - niemniej jednak trochę sobie popłaczę i wracam do siebie, bo WIEM ŻE BĘDZIE DOBRZE.
    Cudowne wieści! 😊 Trzeba do końca wierzyć w kropka, że sobie poradzi. Teraz musi być już tylko dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 16:41

👧🏼36
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    12.2024 ⏸️
    02.2025 💔 11tc
    03.2025 nie poddajemy się 🫶
    08.07.2025 ⏸️ 🥹
    10.07.2025 beta 116 🥰
    14.07.2025 beta 850 🥰
    19.07.2025 pęcherzyk żółtkowy
    31.07.2025 0.5cm bąbelka z bijącym serduszkiem
    22.08.2025 🔜USG
    Zostań ze mną ✊️✊️🥹

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly, cieszę się że piszesz, że u kropka wszystko dobrze. Mam nadzieję, że na strachu się skończy. Lekarzom się wydaje, że pacjenci to idioci (to odnośnie tego że Ty wiesz, że masz późne owulacje). Ta luteina dopochwowa jest strasznie podrażniająca. Ja wytrzymałam tydzień i wymogłam zmianę na utrogestan (w poprzedniej ciąży, na skracajaca się szyjkę).
    Wypoczywaj dużo ❤️

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️
    07.07.2025 - beta 24,8

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym czytała swoją historię
    Ja mam okropnie późne owulacje, w 30 dc i nawet później. Jak zaszłam w ciążę z Jasiem prowadzialam wykresy i dobrze wiedziałam kiedy było zapłodnienie, poszłam do gina, odynatora mojej porodówki. A on na tydzień położył mnie do szpitala bo to ciąża pozamaciczna bo jest zdecydowanie za młoda według OM. I na nic były tłumaczenia że mam późne owulacje. Ostatecznie mam z tego zdorwe dziecko ale co ja przeszłam to trudno opisać

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • aleksaa Znajoma

Wysłany: 24 lipca, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly534 wrote:
    Tak bylam po kolei:
    Dziewczyny dziekuje za słowa otuchy❤️❤️❤️❤️

Dobrze przechodząc do najważniejszego (po prywatnej wizycie u lekarza): ciąża jest młodsza niż wskazuje OM (tłumaczyłam to tej z sor, że mam późne owulacje i wiem, że ciąża może być młodsza, ale widocznie takiej wiedzy nie przyswoiła), ale JEST! Piękny kropek, na swoim miejscu, silny jak mama. Z wieku ciąży wynika, że za tydzień powinniśmy zobaczyć serduszko więc będę starała się jakoś przetrwać ten tydzień.

Świetne wieści💛będzie dobrze:)

Było pytanie o lekarzy prywatni/NFZ, to ja tak pomyślałam że skoro nie mam jeszcze jakiegoś wybranego, to pochodzę sobie do kilku na NFZ I zdecyduję:P tylko się zastanawiam czy oni widzą gdzieś że byłam u różnych hehe

• Alczii Znajoma

Wysłany: 24 lipca, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Mam pozytywnym wyniku testu. 18.07. byłam na wizycie (5tc+0 - z miesiączki), ale lekarz nie znalazł pęcherzyka. Kazał zapisać sie na za tydzień i zrobić ponownie bete (bo zrobiłam trzy badania przed pierwszą wizytą ).
    19.07.2025 - 1593 mIU/ml
    21.07.2025 - 2579,00 mIU/ml
    24.07.2025 - 5297,00 mIU/ml + Progesteron - 19,70 ng/ml

Jutro mam wizytę,ale mnie nosi, mimo, że to moja druga ciąża, jednak w pierwszej juz w 5tc+0 było widać pęcherzyka 😞

Objawy mam bardzo znikome, ale za pierwszym razem też, tak miałam. Głównie wyczulony węch, pobolewanie podbrzusza i sporadycznie miłości i ból głowy.

Jest sie czym denerwować? Czy przy takich wynikach może być podejrzenie ciąży pozamacicznej?

Przydałoby mi się dodatkowe słowo.

• Inhabituel Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly całe szczęście, że się wszystko dobrze skończyło. Oszczędzaj teraz siły i trzymamy kciuki za kolejną wizytę aby było dobrze 🤞🏻 Doskonale wiem ile Cię ta sytuacja kosztuje nerwów, bo jak sama pomyślę ile nerwów i prób często bez skutecznych jest za nami i nagle jest ta upragniona druga kreska to strata boli bardzo mocno i trzeba reagować szybko ale najważniejsze, że kropek jest i walczy razem z Tobą ♥️

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Cześć, przywitam się z wami :) mój termin wypadnie gdzieś ok połowy marca. Lekarz jeszcze go nie określił bo moja ciąża jest młodsza o jakieś dwa tygodnie w stosunku do OM. We wtorek zobaczyłam centymetr maleństwa z serduszkiem.

Wizytę mam 22 sierpnia

3 września badania prenatalne:)
    Cześć ❤️ super, że jesteś 🥰
    To będzie trzecie Bobo? Jak u mnie 😄

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Cześć ❤️ super, że jesteś 🥰
    To będzie trzecie Bobo? Jak u mnie 😄
    Tak, i też dwaj faceci na pokładzie:)

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alczii wrote:
    Hej!

Mam pozytywnym wyniku testu. 18.07. byłam na wizycie (5tc+0 - z miesiączki), ale lekarz nie znalazł pęcherzyka. Kazał zapisać sie na za tydzień i zrobić ponownie bete (bo zrobiłam trzy badania przed pierwszą wizytą ).
    19.07.2025 - 1593 mIU/ml
    21.07.2025 - 2579,00 mIU/ml
    24.07.2025 - 5297,00 mIU/ml + Progesteron - 19,70 ng/ml

Jutro mam wizytę,ale mnie nosi, mimo, że to moja druga ciąża, jednak w pierwszej juz w 5tc+0 było widać pęcherzyka 😞

Objawy mam bardzo znikome, ale za pierwszym razem też, tak miałam. Głównie wyczulony węch, pobolewanie podbrzusza i sporadycznie miłości i ból głowy.

Jest sie czym denerwować? Czy przy takich wynikach może być podejrzenie ciąży pozamacicznej?

Przydałoby mi się dodatkowe słowo.

Hej, witaj. Raczej za wcześnie poszłaś na wizytę. Może z tą betą 21 lipca byłoby coś widać. Nic się nie martw :)

Edit rozumiem dlaczego Cię nosi, ja też w pierwszej ciąży w 5+0 miałam pęcherzyk i żółtko, ale weź pod uwagę że jeśli tym razem miałaś owulację nawet 2 dni później, no to już wiele zmienia na tym etapie :)
    Jeszcze raz, myślę, że wszystko będzie dobrze 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 14:12

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️
    07.07.2025 - beta 24,8

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png

Wysłany: 24 lipca, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-6 wrote:
    Pytanko, jak wasi ginekolodzy zapatrują się na robienie zdjęć USG? I czy prywatnie chodzicie czy NFZ?
    W poprzednich ciążach, prywatnie, dostawałam zdjęcia usg, ale nie zawsze

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 24 lipca, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:

Ja w drugiej ciąży robiłam ponownie grupę krwi,ale dla mnie to głupota...na szczęście w ramach pakietu to nie kosztowało mnie to

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 24 lipca, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Cześć, chciałabym do Was dołączyć. Jeszcze bardzo nieśmiało, bo dopiero zobaczyłam dwie kreski na testach, a wizyta u lekarza jeszcze przede mną. 🫣
    Z om termin wypada mi na sam koniec marca, więc jeśli wszystko będzie dobrze(🤞), to będę tutaj jedną z "najmłodszych" ciąż. 🫣 Ale przede mną trzecie CC więc maluszek pojawi się na świecie odrobinę wcześniej.
    Mam już córeczkę z 2021 roku 🩷 i synka z grudnia 2023 🩵.

Gratuluję wszystkim przyszłym mamom🎉🤰 i życzę spokojnych ciąż.🤞

W wolnej chwili spróbuję nadrobić wątek.
    Noo my się znamy z grudnia 2023, Kochana trzymam kciuki za Was mooocno 🙏🥰❤️

_Hope lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Ja w drugiej ciąży robiłam ponownie grupę krwi,ale dla mnie to głupota...na szczęście w ramach pakietu to nie kosztowało mnie to

Rozumiem, że masz rh+? To pewnie faktycznie nie ma potrzeby powtarzać :)

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️
    07.07.2025 - beta 24,8

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ