X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Karolina 26 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    Pamiętaj, że jeśli coś Cię martwi to warto to skonsultować z lekarzem 🙂
    Ja też na początku miałam takie brązowe plamienie i strasznie się wystraszyłam. Zadzwoniłam do swojego lekarza i uspokoiła mnie, że to może być od luteiny. Później nic się nie działo.
    A co do magnezu to ja przyjmuję 🙂 po transferze lekarz kazał mi brać.

Pytałam po transferze lekarza, co robić jeśli wystąpi plamienie, powiedział tylko, żeby wtedy leżeć, odpoczywać, że na takim etapie ciąży nic nie są w stanie zrobić.

♀️27
    ♂️28

22.08.2024 6+3 ❤️
    07.01-09.01 👼F.

preg.png
  • askowe Debiutantka

Wysłany: 23 lipca, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Jestem nowa na forum, ale chętnie dołączę do wątku. Kompletnie nieoczekiwanie zobaczyłam dwie kreski w tym miesiącu 🙈 Staraliśmy się nie jakoś długo, ale miałam dość nieregularne cykle, też w czerwcu testy owulacyjne nie wykazały owulacji, i byłam dość rozczarowana. A tu niespodzianka ☺️
    Jestem teraz w 7 tygodniu, jutro mam niby drugie USG, ale na pierwszym nic lekarz nie widział (5 tydzień). Trochę się stresuję, bo też nie mam za dużo objawów ciążowych, niby wszystkie badania do tej pory wyszły spoko, ale to czekanie jest bardzo męczące. Dużo bardziej niż podejrzewałam przed ciążą.
    W ubiegłym tygodniu byliśmy na wakacjach to jakoś względnie ok to zleciało, ale w tym tygodniu powrót do pracy i nie mogę się na niczym skupić, sama nie wiem, czy to objaw ciąży czy ciężki powrót po urlopie. Już drugi dzień mija jak nic nie zrobiłam w pracy przez cały dzień (praca zdalna). Zaczęłam się obawiać, że będę taka "do niczego" całą ciążę.
    Nie chcemy jeszcze mówić ludziom, i tak nawet nie mam komu ponarzekać na ten stan 😒

Także witam serdecznie i wysyłam dużo wsparcia na ten piękny, ale też ciężki czas ❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 18:35

Daisy1, Biochemiczka, Dżozu, Kasiastaraczka, Sagi, DiDi lubią tę wiadomość

👩 32
    Starania od 02.2025
    06.07 - ⏸️
    08.07 - beta 143
    10.07 - beta 278
    10.07 - progesteron 78
    10.07 - nic nie widać 😔
    24.07 - puste jajko 💔
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia2519 wrote:
    Nadrobiłam przy karmieniach starszaka (ale śmiesznie tak o nim pisac) :)
    Co do objawów to cycki bolą tylko przy karmieniu, w pierwszej ciąży mialam mdłości wieczorami, ale wczoraj to sobie je chyba wmówiłam XD
    Wizyta dopiero 21.08 (8+0), mialam zmieniać lekarkę, a w Luxmedzie byl termin tylko do tej od pierwszej ciazy (była ok, ale muszę zrobić risercz wśród prywatnych, bo nasze luxmedy mają kiepski sprzęt i np potem nie sprawdzają przepływów na każdej wizycie).
    Spać mi się wczoraj chciało totalnie, a zasnęłam po 21 (syn po 20 a ja sobie siedziałam w sypialni na telefonie), a potem w nocy przez godzinę sie kręciłam i nie mogłam zasnąć. Na dodatek jak zasnęłam to syn mi zraczkował z łóżka (niegroźnie się walnął, nic mu nie jest), więc milion stresu. Muszę odstawić tego brzdąca. A przynajmniej nauczyć go łóżeczka.
    Będę zrobię dzis po południu, zastanawiam sie czy iść na wizytę 8+0, czy próbować szukać coś wcześniej...
    Do tego zastanawiam się czy mi lekarka wystawi zwolnienie wtedy (a bardzo mi zależy, bo syn żłobkowy a ja miałabym tydzień po wizycie wracać do pracy do kiepskiej szefowej)...
    Takie tam przemyślenia o 5 rano.
    Kto nie ma dzieci - spijcie, ile możecie :)
    Ja pierwszą wizytę będę miała 8+5,tak wyszło, ale nie mam wcześniej możliwości
    To prawda,w wwa w luxmed, też mają kiepski sprzęt i ja te wizyty traktuję jako drugie - jednak najważniejsze są u lekarza prywatnie
    Też będę chciała wtedy prosić o zwolnienie,ale jestem pewna że dostanę ( w poprzednich ciążach dostawałam od razu)
    Hi hi, kiedyś usłyszałam, że rodzice dzielą się na tych którym dziecko spadło z łóżka i na tych którzy się nie przyznają 😂

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 23 lipca, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly534 wrote:
    Jestem złamana. Czułam bóle jakby zaraz okres miał przyjść, przy sikaniu pojawiła się świeżo czerwona krew. Położyłam się próbuje się uspokoić. Znalazłam prytwanie ginekologa który przyjmie mnie dzisiaj, ale dopiero wieczorem.
    Prosze powiedzcie, że któraś tak miała i to normalne. W głowie już czarne myśli.
    O kurcze, Kochana, byłaś na wizycie/ sorze?
    Przytulam i mam nadzieję, że wszystko dobrze ❤️

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 23 lipca, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly534 wrote:
    @angela cieszę się, że u Ciebie tak dobrze się skończyło❤️

Ja nie polecam. Byłam na SORZE pozwolę sobie zacytować Panią Ginekolog: „Wszystko się może zdarzyć musi się Pani pogodzić” „to dopiero początki na tym etapie to trzeba mieć świadomość, że może się stracić” „…niech Pani czeka zobaczymy co będzie” „… oj chyba coś się tam w środku odkleja, ale sama nie wiem”
    Ani jednego słowa otuchy nie dostałam wręcz czułam się, że im tam przeszkadzam.

Zostało mi wiara, ze wszystko będzie dobrze i czekanie.
    Co za lekarka,wrrr,zero empatii

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 23 lipca, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:
    Cześć :)
    Robiłam betę w sobotę wynik 316,60, we wtorek 881,60. Biorę leki od transferu: progesteron 2x1, luteinę dopochowo w formie tabletki 3x1, estrofen 3x1, accard 1x1,duphaston 2x1 i oestrogel 2x1. Zauważyłam nie dawno na papierze śluz zabarwiony taką ciemnobrązową krwią... Nie wiem co myśleć.. :( bolą mnie troszkę jajnjki.. czy któraś może też tak miała? Dzisiaj 4+5 tydzień. :(
    Stosujecie może magnez w ciąży?
    Hej,mnie dziś jajnik boli...
    Biorę magnez

Karolina 26 lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki - beta 227 czyli przyrost w 48 godzin wychodzi 277% co wydaje się być baaardzo dobrym wynikiem. Do tego całkiem nienajgorszy progesteron 23,4 😀 chyba jednak pomyśle żeby zorganizować wizytę wcześniej, może uda mi się gdzieś wcisnąć w pierwszym tygodniu sierpnia. Tym bardziej że od 1 września powinnam zacząć urlop wychowawczy więc pod koniec sierpnia wszystko musi być już potwierdzone bo muszę wycować wniosek, jeśli mam przejść na L4

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 lipca, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lynx wrote:
    Tak, jeszcze przed transferem zaczęłam brać Magne B6 Forte (jaki nie ma znaczenia, ważne, żeby był w łatwo przyswajalnej formie).
    Mniej więcej do 14 dpt brałam też 3 razy dziennie nospe. Badałaś może progesteron przy becie? 😅
    Ten magnez nadal ma w składzie dwutlenek tytanu? Kiedyś go brałam,no ale dla mnie to go wykluczyło
    Kiedyś czytałam, że ten składnik jest wycofywany z leków,ale do któregoś roku może w nich jeszcze być ( pewnie są spore zapasy tych leków)...

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 23 lipca, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksaa wrote:
    Do wszystkich dziewczyn z plamieniami wyżej - ja też wczoraj z tego wszystkiego pojechałam na sor i pani nie mogła się dopatrzeć zarodka, który był minimalnie już widoczny („być może słaby sprzęt…”), ale mimo wszystko była bardzo empatyczna i powiedziała żeby się absolutnie nie denerwować, wczesna ciąża 5+2. Takze spokojnie dziewczyny, będzie wszystko dobrze a plamienia się zdarzają na różnych etapach.
    Ja dzisiaj byłam u lekarza jeszcze i na usg niby wszystko dobrze i zarodek 6mm, ale na takim etapie nie powinno być już bijące serce? O to się trochę akurat martwię ale może czytam głupoty w necie:(
    Jeszcze na spokojnie ❤️
    Oj dużo zmienia podejście lekarza, wspierające słowo

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Karolina 26 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Hej,mnie dziś jajnik boli...
    Biorę magnez

Też mąż podjechał do apteki i mi kupił. Będę brać od dzisiaj. Panikuje, bo boję się poronienia :(
    Wizytę mam dopiero za tydzień u lekarza, to będzie 5+5, wiem, wcześnie, ale nie umiem wytrzymać już dłużej, a kolejne będę mieć w 6+5 :)

♀️27
    ♂️28

22.08.2024 6+3 ❤️
    07.01-09.01 👼F.

preg.png

Wysłany: 23 lipca, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy1 wrote:
    Dziewczyny, a jaką dawkę magnezu bierzecie? Ja zaczęłam od 2 tabletek (razem 200mg), ale ostatnio pojawiło mi się drżenie powieki, wiec chyba powinnam brać większą dawkę 🤔
    Ja biorę chyba ponad 300, rozłożone na cały dzień,nie na raz

Daisy1 lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly534 wrote:
    @angela cieszę się, że u Ciebie tak dobrze się skończyło❤️

Ja nie polecam. Byłam na SORZE pozwolę sobie zacytować Panią Ginekolog: „Wszystko się może zdarzyć musi się Pani pogodzić” „to dopiero początki na tym etapie to trzeba mieć świadomość, że może się stracić” „…niech Pani czeka zobaczymy co będzie” „… oj chyba coś się tam w środku odkleja, ale sama nie wiem”
    Ani jednego słowa otuchy nie dostałam wręcz czułam się, że im tam przeszkadzam.

Zostało mi wiara, ze wszystko będzie dobrze i czekanie.

O matko :( co za baba... znieczulica totalna. Współczuję tego doświadczenia.

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)

preg.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę magnez - dokładnie ten https://www.magicznyogrod.pl/3_magow
    Ma 3 formy magnezu, nie ma dwutlenku tytanu. Biorę 2 dziennie.

Daisy1, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)

preg.png
  • Migajka Debiutantka

Wysłany: 23 lipca, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Mały update sytuacji.
    Dzisiejsza beta 638(82%⬆️), progesteron 27.
    Na USG widoczne coś, co teoretycznie mogłoby być pęcherzykiem, ale równie dobrze może być jakimś artefaktem bo rozmiar za mały (ale przy takim poziomie bety to chyba nic dziwnego). Dodatkowo zauważalna była torbiel krwotoczna na jajniku.
    Kolejne badanie w piątek🤞

Molly534 trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze i bardzo współczuję, że trafiłaś na taki brak empatii. Wszystkie mamy wystarczająco dużo myśli w głowie- takie komentarze wcale nie pomagają.

Biochemiczka, Dżozu, Daga121222, A-6, DiDi lubią tę wiadomość

Starania od maja 2022

👩29 (PCOS, hipoglikemia reaktywa)
    👱‍♂️34 (Morfologia 1%, żylaki 2st.+Wyleczony S.aureus po 3 procedurze)

Pierwsza procedura IVF:
    Punkcja 08.2024 (18 🥚, 1❄️ blastocysta 5CC)
    FET ❌
    Druga procedura IVF
    Punkcja 11.2024 (22🥚, 1❄️ blastocysta 5CC)
    FET ❌
    Trzecia procedura IVF
    Punkcja 07.04 (18 🥚, 0 zarodków w 5 dobie)
    Czas na chwile przerwy…

Naturalny cud 😱😍
    15.07 ⏸️ beta 39
    Kolejne bety 125, 230, 339, 638, 1129
    25.07 pęcherzyk 4,2mm 🤞🤞🤞

Wysłany: 23 lipca, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Askowe super, że dołączyłas 🥰 w grupie raźniej

askowe lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 23 lipca, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Ja biorę magnez - dokładnie ten https://www.magicznyogrod.pl/3_magow
    Ma 3 formy magnezu, nie ma dwutlenku tytanu. Biorę 2 dziennie.
    O ten jest super, mój mąż go bierze. Ja teraz biorę z bestlab

Daisy1 lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Lynx Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Ten magnez nadal ma w składzie dwutlenek tytanu? Kiedyś go brałam,no ale dla mnie to go wykluczyło
    Kiedyś czytałam, że ten składnik jest wycofywany z leków,ale do któregoś roku może w nich jeszcze być ( pewnie są spore zapasy tych leków)...

Nawet nie wiem, powiedziałam w aptece, że potrzebuje łatwo przyswajalny dla kobiety w ciąży 🙈

preg.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migajka wrote:
    Dziewczyny! Mały update sytuacji.
    Dzisiejsza beta 638(82%⬆️), progesteron 27.
    Na USG widoczne coś, co teoretycznie mogłoby być pęcherzykiem, ale równie dobrze może być jakimś artefaktem bo rozmiar za mały (ale przy takim poziomie bety to chyba nic dziwnego). Dodatkowo zauważalna była torbiel krwotoczna na jajniku.
    Kolejne badanie w piątek🤞

Molly534 trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze i bardzo współczuję, że trafiłaś na taki brak empatii. Wszystkie mamy wystarczająco dużo myśli w głowie- takie komentarze wcale nie pomagają.
    Trzymam kciuki ❤️

Migajka lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Daisy1 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dzięki, Kasiastaraczka. Ja też go mam, a faktycznie dwutlenek tytanu jest w składzie jako dodatek. Z tego co wyczytałam zakaz dotyczył stosowania go w żywności, a w lekach został okresowo zezwolony do stosowania. Ogólnie w czerwcu ta firma zaliczyła wpadkę i część serii Magne b6 forte została wycofana z obrotu - wady jakościowe. Rozejrzę się za czymś innym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 19:48

Angela… lubi tę wiadomość

👧🏼36
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    12.2024 ⏸️
    02.2025 💔 11tc
    03.2025 nie poddajemy się 🫶
    08.07.2025 ⏸️ 🥹
    10.07.2025 beta 116 🥰
    14.07.2025 beta 850 🥰
    19.07.2025 pęcherzyk żółtkowy
    31.07.2025 0.5cm bąbelka z bijącym serduszkiem
    22.08.2025 🔜USG
    Zostań ze mną ✊️✊️🥹

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly, byłaś na tej prywatnej wizycie już?
    Tej lekarce że szpitala to by się przydał plaskacz na otrzeźwienie.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️
    07.07.2025 - beta 24,8
    30.07.2025 - 6+3, crl 6,9mm, fhr 121 ❤️
    07.08.2025 - 7+4, crl 14mm

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ