Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrze wiedzieć, dziękuję 🙂Sagi wrote:Daj znać, już od kilku tygodni przysługują Ci spotkania a się nie odezwali. Więc raczej się sami nie odezwą.
Sagi lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
⏳19.12 ➡️ wizyta
⏳12.01 ➡️ III prenatalne

-
Nie decyduje sięna banlowanie krwi pępowinowej ostatnio polożna z labo chciala mnie na to naklonić tak jak na szkole rodzenia worek bez dna
Nie podoba mi się tez ten caly biznes własnie nastawiony na emocje rodziców. Nie widze potrzeby też chodzić na szkołe rodzenia skoro za czasow covidu nawet nie bylo takiej możliwości i musialam poradzic sobie z filmami youtobe i ksiazkami byly tez online. Koszt szkoły rodzenia u mojego lekarza bo tam są prowadzone zajęcia to 800 zl.
Jednorożec super, że Ci się tak trafiło z ubrankami chociaż Tobie ja będe juz miala uraz i wiem, że już niczego nie wezme od tej kuzynki , praktycznie nie dostalam w ogole ubranek w rozmaiarze 56, 62 wiec podejrzewam, że sobie zostawiła a wiekszość poniszczona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia, 13:29
-
Dziewczyny oszczędzajcie się!!! Wiem że święta sprzątanie itp, ale ja wczoraj tylko trochę ponosiłam córkę i wieczorem dostałam takich bóli okresowych i twardnienia brzucha, że leżałam nieruchomo 2 godziny żeby przeszło, już miałam się pakować na szpital ale te bóle były że czułam że muszę leżeć nawet nie miałabym siły się spakować. Moja nauczka by nie dźwigać i dużo odpoczywać 😣
ZOSIA88, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Jejciu… biedna 🥺 a jak się dzisiaj czujesz?Truskawkowykompot wrote:Dziewczyny oszczędzajcie się!!! Wiem że święta sprzątanie itp, ale ja wczoraj tylko trochę ponosiłam córkę i wieczorem dostałam takich bóli okresowych i twardnienia brzucha, że leżałam nieruchomo 2 godziny żeby przeszło, już miałam się pakować na szpital ale te bóle były że czułam że muszę leżeć nawet nie miałabym siły się spakować. Moja nauczka by nie dźwigać i dużo odpoczywać 😣👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
⏳19.12 ➡️ wizyta
⏳12.01 ➡️ III prenatalne

-
Dzisiaj wszystko w porządku na szczęście, jakby było tak dłużej to mąż by mnie musiał zawieźć do szpitala. Eh teraz to nie wiem jak ogarnę sprzątanie i święta, a później porządki przed porodem z jeszcze większym brzuchem. Pierwszy raz mi się tak zdarzyło a już byłam w ciąży 2 razy i poprzednio nie oszczędzałam się i wszystko było ok. A teraz czemu tak nie wiem 😞Daga121222 wrote:Jejciu… biedna 🥺 a jak się dzisiaj czujesz?
Arga, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
Każda ciążą inna i my coraz więcej od siebie wymagamy bo świat się nie zatrzyma jak są inne dzieciaki. Ja w tej ciąży też chwilę pochodzę i wszystko twarde, mogłabym leżeć i spać a trzeba obiad zrobić, pranie złożyć, pomoc z lekcjami itp 🫣 jeszcze córka zaczyna dorastać i bunty są 🤣🫣Truskawkowykompot wrote:Dzisiaj wszystko w porządku na szczęście, jakby było tak dłużej to mąż by mnie musiał zawieźć do szpitala. Eh teraz to nie wiem jak ogarnę sprzątanie i święta, a później porządki przed porodem z jeszcze większym brzuchem. Pierwszy raz mi się tak zdarzyło a już byłam w ciąży 2 razy i poprzednio nie oszczędzałam się i wszystko było ok. A teraz czemu tak nie wiem 😞
-
A nie masz szkoły rodzenia na Nfz gdzieś ? Bo czasem są i to takie nie przy szpitalneZOSIA88 wrote:Nie decyduje sięna banlowanie krwi pępowinowej ostatnio polożna z labo chciala mnie na to naklonić tak jak na szkole rodzenia worek bez dna
Nie podoba mi się tez ten caly biznes własnie nastawiony na emocje rodziców. Nie widze potrzeby też chodzić na szkołe rodzenia skoro za czasow covidu nawet nie bylo takiej możliwości i musialam poradzic sobie z filmami youtobe i ksiazkami byly tez online. Koszt szkoły rodzenia u mojego lekarza bo tam są prowadzone zajęcia to 800 zl.
Jednorożec super, że Ci się tak trafiło z ubrankami chociaż Tobie ja będe juz miala uraz i wiem, że już niczego nie wezme od tej kuzynki , praktycznie nie dostalam w ogole ubranek w rozmaiarze 56, 62 wiec podejrzewam, że sobie zostawiła a wiekszość poniszczona
-
Robie codziennie coś ale to nie jest tak, że caly dzien sprzatam boje się trafic wcześniej do szpitala bo wtwdy dopiero będę uziemiona.
Dzisiaj ogarnęlam kuchnie blaty zmywarke i te okno poodkurzalam w 1 pokoju. Posegregowałam pranie dla syna na białe i kolorowe. Już jedna partia się suszy na strychu puściłam parę dni temu. Zaczynam już pomału wszystko szykować samo prasowanie mi sporo czasu zajmie a za kilka dni 29 tc.
Chce też zrobić pojemnik z zapasami typu chusteczki platki pampersy na strychu aby nie latac co troche do sklepu po to.
Jedną szufladę chce ogarnąć z podkladami i innymi rzeczami jakby mi zabrakło w szpitalu żeby mąż miał opisane bo on tego nie ogarnie.
Narazie jestem na etapie pakowania rzeczy dla mnie
za pare dni zaczynam 29 tc a potem będzie już 30 i świeta wiec nie bedzie ma to czasu
rozm 62 chyba popiore wyprasuje i tez dam do jakiegoś pojemnika nie wydaje mi się aby od razu w 62 wchodził.
Powiem Wam , że bardzo dużo tego jest samych pieluch ile mam
musze to jakoś ogarnąć i sie nie zatracic w tych rzeczach. Myśle, że macierzynstwo też rozwija i nigdy w to nie wątpiłam aczkolwiek wole do pracy chodzić
trzeba tez wszystko planować organizować.
Do dziewczyn co mają juz dzieci gdzie przechowujecie leki ? Myśle , że chyba bede je razem trzymać z córki lekami. Mam na szafie pojemnik jakiś z pepco plastikowy wysoko i tam jest wszystko ważne, żeby bylo blisko bo czesto w nocy korzystam z nich.
Dla nas leki są osobno w kuchni. Z wyprawki jeszcze chyba kupie ten aspirator nosiboo tylko zastanawiam sie czy taki na kablu czy taki mały bo są dwa rodzaje.
Choroby są dla mnie najgorsze zawsze mam taki stres i lęk raz córka mi się odwodnila spędzilam z nia 9 h na SORZe modle się żeby nie dopuscić do takiej sytuacji.
Mąz też już zaczął sprzątać kupił farby będzie malował. -
Nie szukam nawetArga wrote:A nie masz szkoły rodzenia na Nfz gdzieś ? Bo czasem są i to takie nie przy szpitalne
w pierwszej ciąży bardziej potrzebowałam bo nie wiedzialam nawet jak będę rodzić i rzeczywiście wtedy by się przydala ta pomoc a nawet położna nie przyszła tylko zadzwonila czy sobie daje rade
-
Zamówiłam kolejną porcję ubranek tym razem w rozmiarze 62. Z 68 na razie się wstrzymam. A w następnych dniach skupię się już bardziej na kosmetykach i aptece - wstępnie zrobiłam sobie listy na gemini. Jak to ogarnę to zostanie mi jeszcze łóżeczko, wanienka i jakaś komoda z takich grubszych rzeczy. A potem już chyba zostaną jakieś dodatki typu lampka nocna, jakieś organizery. Boję się że o czymś zapomnę, ale jeszcze mam trochę czasu. Czuję że jak już jestem teraz na zwolnieniu to czas zacznie przyspieszać i nim się obejrzę będzie koniec lutego 🙈
A kupujecie od razu jakieś zabawki dla dzieci? Ja kompletnie nie wiem co jest potrzebne, a nie chcę kupować jakiś bzdur. Myślałam o jakiś kartach kontrastowych na start, a nie wiem czy coś jeszcze potrzeba? Mata edukacyjna przydaje się od razu, czy dopiero po paru miesiącach?30 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
🩺 29.12 - wizyta

-
My kupiliśmy jakiś czas temu na promocji w empiku książeczki kontrastowe 🙂 a tak to nic nie mamy, z innymi zabawkami poczekamy 😄Kłębuszek wrote:Zamówiłam kolejną porcję ubranek tym razem w rozmiarze 62. Z 68 na razie się wstrzymam. A w następnych dniach skupię się już bardziej na kosmetykach i aptece - wstępnie zrobiłam sobie listy na gemini. Jak to ogarnę to zostanie mi jeszcze łóżeczko, wanienka i jakaś komoda z takich grubszych rzeczy. A potem już chyba zostaną jakieś dodatki typu lampka nocna, jakieś organizery. Boję się że o czymś zapomnę, ale jeszcze mam trochę czasu. Czuję że jak już jestem teraz na zwolnieniu to czas zacznie przyspieszać i nim się obejrzę będzie koniec lutego 🙈
A kupujecie od razu jakieś zabawki dla dzieci? Ja kompletnie nie wiem co jest potrzebne, a nie chcę kupować jakiś bzdur. Myślałam o jakiś kartach kontrastowych na start, a nie wiem czy coś jeszcze potrzeba? Mata edukacyjna przydaje się od razu, czy dopiero po paru miesiącach?
Oczywiście jakąś tam grzechotkę w kształcie zajączka jeszcze mam
Kłębuszek lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
⏳19.12 ➡️ wizyta
⏳12.01 ➡️ III prenatalne

-
U Ciebie to całkiem przekrój wiekowy różny. W jakim wieku masz dzieciaki?Arga wrote:Każda ciążą inna i my coraz więcej od siebie wymagamy bo świat się nie zatrzyma jak są inne dzieciaki. Ja w tej ciąży też chwilę pochodzę i wszystko twarde, mogłabym leżeć i spać a trzeba obiad zrobić, pranie złożyć, pomoc z lekcjami itp 🫣 jeszcze córka zaczyna dorastać i bunty są 🤣🫣
-
Mnie bardzo dużo odciąża mąż a też dwóch starszaków na pokładzie. Mam tyle luzu że już nie dogadują potrafią się ładnie bawić sami.
Na święta zrobie dokładnie tyle ile dam rady. Nie mam zamiaru szaleć a pracę rozkładam o kilka dni . Mam zamiar zacząć pod koniec tygodnia coś ogarniać. Nie mam zamiaru spędzić Bożego Narodzenia na paralogii ciazy bo okna mam brudneWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia, 15:16
Kasiastaraczka, Kokosq lubią tę wiadomość
-
ZOSIA88 wrote:Robie codziennie coś ale to nie jest tak, że caly dzien sprzatam boje się trafic wcześniej do szpitala bo wtwdy dopiero będę uziemiona.
Dzisiaj ogarnęlam kuchnie blaty zmywarke i te okno poodkurzalam w 1 pokoju. Posegregowałam pranie dla syna na białe i kolorowe. Już jedna partia się suszy na strychu puściłam parę dni temu. Zaczynam już pomału wszystko szykować samo prasowanie mi sporo czasu zajmie a za kilka dni 29 tc.
Chce też zrobić pojemnik z zapasami typu chusteczki platki pampersy na strychu aby nie latac co troche do sklepu po to.
Jedną szufladę chce ogarnąć z podkladami i innymi rzeczami jakby mi zabrakło w szpitalu żeby mąż miał opisane bo on tego nie ogarnie.
Narazie jestem na etapie pakowania rzeczy dla mnie
za pare dni zaczynam 29 tc a potem będzie już 30 i świeta wiec nie bedzie ma to czasu
rozm 62 chyba popiore wyprasuje i tez dam do jakiegoś pojemnika nie wydaje mi się aby od razu w 62 wchodził.
Powiem Wam , że bardzo dużo tego jest samych pieluch ile mam
musze to jakoś ogarnąć i sie nie zatracic w tych rzeczach. Myśle, że macierzynstwo też rozwija i nigdy w to nie wątpiłam aczkolwiek wole do pracy chodzić
trzeba tez wszystko planować organizować.
Do dziewczyn co mają juz dzieci gdzie przechowujecie leki ? Myśle , że chyba bede je razem trzymać z córki lekami. Mam na szafie pojemnik jakiś z pepco plastikowy wysoko i tam jest wszystko ważne, żeby bylo blisko bo czesto w nocy korzystam z nich.
Dla nas leki są osobno w kuchni. Z wyprawki jeszcze chyba kupie ten aspirator nosiboo tylko zastanawiam sie czy taki na kablu czy taki mały bo są dwa rodzaje.
Choroby są dla mnie najgorsze zawsze mam taki stres i lęk raz córka mi się odwodnila spędzilam z nia 9 h na SORZe modle się żeby nie dopuscić do takiej sytuacji.
Mąz też już zaczął sprzątać kupił farby będzie malował.
Zosiu ty za pare dni to konczysz 29 TC i wchodzisz w 30sty
29+1 to juz 30sty tydzien ciaży 🤫😁
(Tak jak pierwsze dni 0+2, 0+5 itp nie liczą się jako zerowy tylko pierwszy tydzień
)
-
Ja mam położną już wybraną, kontaktowałam się z nią i złożyłam deklarację. Nawet nie zapytałam czy się wybiera do mnie orzed porodem 🤣 ale nie wiem czy jest taka potrzeba. Jakby co kontakt mam.starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
⏳17.12 - wizyta ginekologiczna
⏳7.01.2026 - III prenatalne

-
Nie wiem jak się to liczy te tygodnie ciąży:/ już nawet tego nie analuzuje za bardzo skupiam się na tym zadaniu. Z córka podobnie się pakowałam lekarka mi kazala miec gotową torbę w 30 tc więc robie podobnie bo nie chce dodatkowych stresów i tak dużo wyplakałam sie w tej ciąży. Jutro z mężem jade na zakupy i od razu kupie wody przekąski ale musze je gdIeś schowac bo potem wyjadamalta marea wrote:Zosiu ty za pare dni to konczysz 29 TC i wchodzisz w 30sty
(Tak jak pierwsze dni 0+2, 0+5 itp nie liczą się jako zerowy tylko pierwszy tydzień
)
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
Mam impreze firmową 9 stycznia myślałam, że zrobia w grudniu to nie są jakies tańce ale spotkanie w restauracji będę wtwdy w 32 tc jak myślicie iśc czy sobie odpuśćić? Nie mieszcze się juz w buty nawet
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia, 15:50
-
alta marea wrote:Zosiu ty za pare dni to konczysz 29 TC i wchodzisz w 30sty
)
Lekarze na 29+3 powiedzą dwudziesty dziewiąty. Skończony. Pewnie stąd nieporozumienia
-
Sagi wrote:Lekarze na 29+3 powiedzą dwudziesty dziewiąty. Skończony. Pewnie stąd nieporozumienia

A to ciekawe patrzcie co kraj to obyczaj, bo ostanio sie mnie lekarz pyta w 22+6 no to ktory tydzien mamy , ja mowie 22 a ona jak to przeciez pani 23 konczy
Sagi lubi tę wiadomość