X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Daj znać, już od kilku tygodni przysługują Ci spotkania a się nie odezwali. Więc raczej się sami nie odezwą.
    Dobrze wiedzieć, dziękuję 🙂

Sagi lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    20+5 - 382 g
    26+0 - 964 g

⏳19.12 ➡️ wizyta
    ⏳12.01 ➡️ III prenatalne

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie decyduje sięna banlowanie krwi pępowinowej ostatnio polożna z labo chciala mnie na to naklonić tak jak na szkole rodzenia worek bez dna :/ Nie podoba mi się tez ten caly biznes własnie nastawiony na emocje rodziców. Nie widze potrzeby też chodzić na szkołe rodzenia skoro za czasow covidu nawet nie bylo takiej możliwości i musialam poradzic sobie z filmami youtobe i ksiazkami byly tez online. Koszt szkoły rodzenia u mojego lekarza bo tam są prowadzone zajęcia to 800 zl.

Jednorożec super, że Ci się tak trafiło z ubrankami chociaż Tobie ja będe juz miala uraz i wiem, że już niczego nie wezme od tej kuzynki , praktycznie nie dostalam w ogole ubranek w rozmaiarze 56, 62 wiec podejrzewam, że sobie zostawiła a wiekszość poniszczona :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia, 13:29

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Truskawkowykompot Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oszczędzajcie się!!! Wiem że święta sprzątanie itp, ale ja wczoraj tylko trochę ponosiłam córkę i wieczorem dostałam takich bóli okresowych i twardnienia brzucha, że leżałam nieruchomo 2 godziny żeby przeszło, już miałam się pakować na szpital ale te bóle były że czułam że muszę leżeć nawet nie miałabym siły się spakować. Moja nauczka by nie dźwigać i dużo odpoczywać 😣

ZOSIA88, Dżozu lubią tę wiadomość

preg.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:
    Dziewczyny oszczędzajcie się!!! Wiem że święta sprzątanie itp, ale ja wczoraj tylko trochę ponosiłam córkę i wieczorem dostałam takich bóli okresowych i twardnienia brzucha, że leżałam nieruchomo 2 godziny żeby przeszło, już miałam się pakować na szpital ale te bóle były że czułam że muszę leżeć nawet nie miałabym siły się spakować. Moja nauczka by nie dźwigać i dużo odpoczywać 😣
    Jejciu… biedna 🥺 a jak się dzisiaj czujesz?

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️

Córeczka 🩷
    20+5 - 382 g
    26+0 - 964 g

⏳19.12 ➡️ wizyta
    ⏳12.01 ➡️ III prenatalne

preg.png

Wysłany: 15 grudnia, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    Jejciu… biedna 🥺 a jak się dzisiaj czujesz?
    Dzisiaj wszystko w porządku na szczęście, jakby było tak dłużej to mąż by mnie musiał zawieźć do szpitala. Eh teraz to nie wiem jak ogarnę sprzątanie i święta, a później porządki przed porodem z jeszcze większym brzuchem. Pierwszy raz mi się tak zdarzyło a już byłam w ciąży 2 razy i poprzednio nie oszczędzałam się i wszystko było ok. A teraz czemu tak nie wiem 😞

Arga, Daga121222 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:
    Dzisiaj wszystko w porządku na szczęście, jakby było tak dłużej to mąż by mnie musiał zawieźć do szpitala. Eh teraz to nie wiem jak ogarnę sprzątanie i święta, a później porządki przed porodem z jeszcze większym brzuchem. Pierwszy raz mi się tak zdarzyło a już byłam w ciąży 2 razy i poprzednio nie oszczędzałam się i wszystko było ok. A teraz czemu tak nie wiem 😞
    Każda ciążą inna i my coraz więcej od siebie wymagamy bo świat się nie zatrzyma jak są inne dzieciaki. Ja w tej ciąży też chwilę pochodzę i wszystko twarde, mogłabym leżeć i spać a trzeba obiad zrobić, pranie złożyć, pomoc z lekcjami itp 🫣 jeszcze córka zaczyna dorastać i bunty są 🤣🫣

age.png

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Nie decyduje sięna banlowanie krwi pępowinowej ostatnio polożna z labo chciala mnie na to naklonić tak jak na szkole rodzenia worek bez dna :/ Nie podoba mi się tez ten caly biznes własnie nastawiony na emocje rodziców. Nie widze potrzeby też chodzić na szkołe rodzenia skoro za czasow covidu nawet nie bylo takiej możliwości i musialam poradzic sobie z filmami youtobe i ksiazkami byly tez online. Koszt szkoły rodzenia u mojego lekarza bo tam są prowadzone zajęcia to 800 zl.

Jednorożec super, że Ci się tak trafiło z ubrankami chociaż Tobie ja będe juz miala uraz i wiem, że już niczego nie wezme od tej kuzynki , praktycznie nie dostalam w ogole ubranek w rozmaiarze 56, 62 wiec podejrzewam, że sobie zostawiła a wiekszość poniszczona :/
    A nie masz szkoły rodzenia na Nfz gdzieś ? Bo czasem są i to takie nie przy szpitalne

age.png

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robie codziennie coś ale to nie jest tak, że caly dzien sprzatam boje się trafic wcześniej do szpitala bo wtwdy dopiero będę uziemiona.
    Dzisiaj ogarnęlam kuchnie blaty zmywarke i te okno poodkurzalam w 1 pokoju. Posegregowałam pranie dla syna na białe i kolorowe. Już jedna partia się suszy na strychu puściłam parę dni temu. Zaczynam już pomału wszystko szykować samo prasowanie mi sporo czasu zajmie a za kilka dni 29 tc.
    Chce też zrobić pojemnik z zapasami typu chusteczki platki pampersy na strychu aby nie latac co troche do sklepu po to.
    Jedną szufladę chce ogarnąć z podkladami i innymi rzeczami jakby mi zabrakło w szpitalu żeby mąż miał opisane bo on tego nie ogarnie.
    Narazie jestem na etapie pakowania rzeczy dla mnie :D za pare dni zaczynam 29 tc a potem będzie już 30 i świeta wiec nie bedzie ma to czasu :/ rozm 62 chyba popiore wyprasuje i tez dam do jakiegoś pojemnika nie wydaje mi się aby od razu w 62 wchodził.
    Powiem Wam , że bardzo dużo tego jest samych pieluch ile mam :/ musze to jakoś ogarnąć i sie nie zatracic w tych rzeczach. Myśle, że macierzynstwo też rozwija i nigdy w to nie wątpiłam aczkolwiek wole do pracy chodzić :D trzeba tez wszystko planować organizować.
    Do dziewczyn co mają juz dzieci gdzie przechowujecie leki ? Myśle , że chyba bede je razem trzymać z córki lekami. Mam na szafie pojemnik jakiś z pepco plastikowy wysoko i tam jest wszystko ważne, żeby bylo blisko bo czesto w nocy korzystam z nich.
    Dla nas leki są osobno w kuchni. Z wyprawki jeszcze chyba kupie ten aspirator nosiboo tylko zastanawiam sie czy taki na kablu czy taki mały bo są dwa rodzaje.
    Choroby są dla mnie najgorsze zawsze mam taki stres i lęk raz córka mi się odwodnila spędzilam z nia 9 h na SORZe modle się żeby nie dopuscić do takiej sytuacji.

Mąz też już zaczął sprzątać kupił farby będzie malował.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    A nie masz szkoły rodzenia na Nfz gdzieś ? Bo czasem są i to takie nie przy szpitalne
    Nie szukam nawet ;) w pierwszej ciąży bardziej potrzebowałam bo nie wiedzialam nawet jak będę rodzić i rzeczywiście wtedy by się przydala ta pomoc a nawet położna nie przyszła tylko zadzwonila czy sobie daje rade :D

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam kolejną porcję ubranek tym razem w rozmiarze 62. Z 68 na razie się wstrzymam. A w następnych dniach skupię się już bardziej na kosmetykach i aptece - wstępnie zrobiłam sobie listy na gemini. Jak to ogarnę to zostanie mi jeszcze łóżeczko, wanienka i jakaś komoda z takich grubszych rzeczy. A potem już chyba zostaną jakieś dodatki typu lampka nocna, jakieś organizery. Boję się że o czymś zapomnę, ale jeszcze mam trochę czasu. Czuję że jak już jestem teraz na zwolnieniu to czas zacznie przyspieszać i nim się obejrzę będzie koniec lutego 🙈

A kupujecie od razu jakieś zabawki dla dzieci? Ja kompletnie nie wiem co jest potrzebne, a nie chcę kupować jakiś bzdur. Myślałam o jakiś kartach kontrastowych na start, a nie wiem czy coś jeszcze potrzeba? Mata edukacyjna przydaje się od razu, czy dopiero po paru miesiącach?

30 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
    2025.04 - powrót do starań po zabiegu

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
    16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷

🩺 29.12 - wizyta

preg.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    Zamówiłam kolejną porcję ubranek tym razem w rozmiarze 62. Z 68 na razie się wstrzymam. A w następnych dniach skupię się już bardziej na kosmetykach i aptece - wstępnie zrobiłam sobie listy na gemini. Jak to ogarnę to zostanie mi jeszcze łóżeczko, wanienka i jakaś komoda z takich grubszych rzeczy. A potem już chyba zostaną jakieś dodatki typu lampka nocna, jakieś organizery. Boję się że o czymś zapomnę, ale jeszcze mam trochę czasu. Czuję że jak już jestem teraz na zwolnieniu to czas zacznie przyspieszać i nim się obejrzę będzie koniec lutego 🙈

A kupujecie od razu jakieś zabawki dla dzieci? Ja kompletnie nie wiem co jest potrzebne, a nie chcę kupować jakiś bzdur. Myślałam o jakiś kartach kontrastowych na start, a nie wiem czy coś jeszcze potrzeba? Mata edukacyjna przydaje się od razu, czy dopiero po paru miesiącach?
    My kupiliśmy jakiś czas temu na promocji w empiku książeczki kontrastowe 🙂 a tak to nic nie mamy, z innymi zabawkami poczekamy 😄
    Oczywiście jakąś tam grzechotkę w kształcie zajączka jeszcze mam

Kłębuszek lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️

Córeczka 🩷
    20+5 - 382 g
    26+0 - 964 g

⏳19.12 ➡️ wizyta
    ⏳12.01 ➡️ III prenatalne

preg.png

Wysłany: 15 grudnia, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Każda ciążą inna i my coraz więcej od siebie wymagamy bo świat się nie zatrzyma jak są inne dzieciaki. Ja w tej ciąży też chwilę pochodzę i wszystko twarde, mogłabym leżeć i spać a trzeba obiad zrobić, pranie złożyć, pomoc z lekcjami itp 🫣 jeszcze córka zaczyna dorastać i bunty są 🤣🫣
    U Ciebie to całkiem przekrój wiekowy różny. W jakim wieku masz dzieciaki?

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardzo dużo odciąża mąż a też dwóch starszaków na pokładzie. Mam tyle luzu że już nie dogadują potrafią się ładnie bawić sami.

Na święta zrobie dokładnie tyle ile dam rady. Nie mam zamiaru szaleć a pracę rozkładam o kilka dni . Mam zamiar zacząć pod koniec tygodnia coś ogarniać. Nie mam zamiaru spędzić Bożego Narodzenia na paralogii ciazy bo okna mam brudne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia, 15:16

Kasiastaraczka, Kokosq lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • alta marea Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Robie codziennie coś ale to nie jest tak, że caly dzien sprzatam boje się trafic wcześniej do szpitala bo wtwdy dopiero będę uziemiona.
    Dzisiaj ogarnęlam kuchnie blaty zmywarke i te okno poodkurzalam w 1 pokoju. Posegregowałam pranie dla syna na białe i kolorowe. Już jedna partia się suszy na strychu puściłam parę dni temu. Zaczynam już pomału wszystko szykować samo prasowanie mi sporo czasu zajmie a za kilka dni 29 tc.
    Chce też zrobić pojemnik z zapasami typu chusteczki platki pampersy na strychu aby nie latac co troche do sklepu po to.
    Jedną szufladę chce ogarnąć z podkladami i innymi rzeczami jakby mi zabrakło w szpitalu żeby mąż miał opisane bo on tego nie ogarnie.
    Narazie jestem na etapie pakowania rzeczy dla mnie :D za pare dni zaczynam 29 tc a potem będzie już 30 i świeta wiec nie bedzie ma to czasu :/ rozm 62 chyba popiore wyprasuje i tez dam do jakiegoś pojemnika nie wydaje mi się aby od razu w 62 wchodził.
    Powiem Wam , że bardzo dużo tego jest samych pieluch ile mam :/ musze to jakoś ogarnąć i sie nie zatracic w tych rzeczach. Myśle, że macierzynstwo też rozwija i nigdy w to nie wątpiłam aczkolwiek wole do pracy chodzić :D trzeba tez wszystko planować organizować.
    Do dziewczyn co mają juz dzieci gdzie przechowujecie leki ? Myśle , że chyba bede je razem trzymać z córki lekami. Mam na szafie pojemnik jakiś z pepco plastikowy wysoko i tam jest wszystko ważne, żeby bylo blisko bo czesto w nocy korzystam z nich.
    Dla nas leki są osobno w kuchni. Z wyprawki jeszcze chyba kupie ten aspirator nosiboo tylko zastanawiam sie czy taki na kablu czy taki mały bo są dwa rodzaje.
    Choroby są dla mnie najgorsze zawsze mam taki stres i lęk raz córka mi się odwodnila spędzilam z nia 9 h na SORZe modle się żeby nie dopuscić do takiej sytuacji.

Mąz też już zaczął sprzątać kupił farby będzie malował.

Zosiu ty za pare dni to konczysz 29 TC i wchodzisz w 30sty :D 29+1 to juz 30sty tydzien ciaży 🤫😁
    (Tak jak pierwsze dni 0+2, 0+5 itp nie liczą się jako zerowy tylko pierwszy tydzień :D)

preg.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam położną już wybraną, kontaktowałam się z nią i złożyłam deklarację. Nawet nie zapytałam czy się wybiera do mnie orzed porodem 🤣 ale nie wiem czy jest taka potrzeba. Jakby co kontakt mam.

starania od 2/24; 📣

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️

⏳17.12 - wizyta ginekologiczna
    ⏳7.01.2026 - III prenatalne

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    Zosiu ty za pare dni to konczysz 29 TC i wchodzisz w 30sty :D 29+1 to juz 30sty tydzien ciaży 🤫😁
    (Tak jak pierwsze dni 0+2, 0+5 itp nie liczą się jako zerowy tylko pierwszy tydzień :D)
    Nie wiem jak się to liczy te tygodnie ciąży:/ już nawet tego nie analuzuje za bardzo skupiam się na tym zadaniu. Z córka podobnie się pakowałam lekarka mi kazala miec gotową torbę w 30 tc więc robie podobnie bo nie chce dodatkowych stresów i tak dużo wyplakałam sie w tej ciąży. Jutro z mężem jade na zakupy i od razu kupie wody przekąski ale musze je gdIeś schowac bo potem wyjadam :D

Daga121222 lubi tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam impreze firmową 9 stycznia myślałam, że zrobia w grudniu to nie są jakies tańce ale spotkanie w restauracji będę wtwdy w 32 tc jak myślicie iśc czy sobie odpuśćić? Nie mieszcze się juz w buty nawet :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia, 15:50

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:
    U Ciebie to całkiem przekrój wiekowy różny. W jakim wieku masz dzieciaki?
    Zaraz 10 latka, 7,5 latek i najmłodsza 2,4 lata.

age.png

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:

Lekarze na 29+3 powiedzą dwudziesty dziewiąty. Skończony. Pewnie stąd nieporozumienia :)

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • alta marea Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Lekarze na 29+3 powiedzą dwudziesty dziewiąty. Skończony. Pewnie stąd nieporozumienia :)

A to ciekawe patrzcie co kraj to obyczaj, bo ostanio sie mnie lekarz pyta w 22+6 no to ktory tydzien mamy , ja mowie 22 a ona jak to przeciez pani 23 konczy :D

Sagi lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 333 334 335 336 337
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ