SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Katt Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię głównie na lewym boku ale dlatego, że mam tak ułożona poduszkę ciążową a w dodatku gdzieś od 1-2 w nocy śpię z synem od jakiegoś czasu i śpi mi tak przytulony do ręki. Ale też często śpię na prawym boku, niewygodnie mi jest na plecach ale w sumie to na plecach nigdy nie lubiłam spać.
    Co do koszul to chyba zrobię sobie zestaw 1+2 z czego do porodu sn mam z przodu otwieraną kieszonkę do karmienia, a rozpinaną na plechach na całej długości - o tyle fajna że do znieczulenia zrobili sobie okienko co im było potrzebne, a potem jak mnie zabierali na CC to zerwali co było na plecach, wyciągnęli przez ręce, ubrali operacyjny kubraczek i zabrali na drugą sale.
    Ze dwa względu na to że troche mi się zeszło z pobytem w szpitalu to mąż mi chyba raz podmieniał koszule i robił pranie. Żeby były czyste zapasy w domu. Nie ma problemu z odwiedzinami więc jeśli mi czegoś zabraknie to zawsze można dowieźć. Podobnie przywoził mi pieluchy tetrowe czy ubranka dla dziecka bo kilkukrotnie siku i kupa poszły bokiem i skończyły się zapasy ubrań.

Dżozu lubi tę wiadomość

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do poprzedniego porodu spakowałam się jakby na wojnę. Byla pandemia i i wiadomo jak było z odwiedzinami więc postarałam się żeby nic mi nie brakowało, teraz nie ma z tym problemu i spakowałam się oszczędnie

Dżozu lubi tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • alta marea Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Szczęśliwego nowego roku.

Dziś rano pies za srał pół domu 🫣

Ja śpię w każdej pozycji oprócz na brzuchu, kręcę się bo mi szybko robi się nie wygodnie.

Będę brać 3 piżamy, bo po cc i tak leży się u nas te ileś godzin na golasa 🫣
    Liczę, że tym razem wyjdę na drugą dobę bo jakoś nie chcę tyle siedzieć w szpitalu.

No u mnie też planowane cięcie ale generalnie po cc u nas wychodzi się w 5 dobie 🙈 jeśli jest ok to w 4. Planowane cięcia są w środy rano i mamy wychodzą w niedzielę rano, przy drugim dziecku udalo mi się w sobotę. I to jest generalnie praktyka ze względu na mamę, żeby dała sobie czas na regenerację, mogła już dużo chodzić to wtedy też spada ryzyko krwotoków, zakrzepicy i można odstawić heparynę i nie brać do domu. Nie ukrywam, że wolałabym wyjść jak najszybciej, ale nie będę naciskać.

preg.png
  • bambusek-94 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Arga biedna psina :/ myślisz że to ze stresu przez fajerwerki? Czy jakieś zatrucie?
    Nasza kotka dzielnie zniosła sylwestra, jak wróciliśmy po 1 to wstała z drzemki 😅

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️BETA 47 -- 219 -- 837 mIU/ml
    ✅️21.08 1,3cm bobasa
    ✅️17.09 5,0cm bobasa
    ✅️22.09 I prenatalne, niskie ryzyka
    ✅️15.10 140g bobasa
    ✅️06.11 250g bobasa
    ✅️18.11 II prenatalne, 380g zdrowego chłopaka💙
    ✅️02.12 530g łobuza 💙
    🔜08.01 kontrola
    🔜23.01 III prenatalne

preg.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przygotowane 4 koszule.
    Stanik planowałam spakować 1, może 2.
    Z tym, że u mnie to będzie CC i jak wszystko będzie dobrze to wyjdziemy w 3 dobie.

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    ⏳🐝 2026🩵

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    @Arga biedna psina :/ myślisz że to ze stresu przez fajerwerki? Czy jakieś zatrucie?
    Nasza kotka dzielnie zniosła sylwestra, jak wróciliśmy po 1 to wstała z drzemki 😅
    Myślałam, że stres ale mogła coś zjeść bo i ciasto było itp 🤔 bo na dworze aż się z niej lało więc dziwne jednak 🫣

age.png

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    No u mnie też planowane cięcie ale generalnie po cc u nas wychodzi się w 5 dobie 🙈 jeśli jest ok to w 4. Planowane cięcia są w środy rano i mamy wychodzą w niedzielę rano, przy drugim dziecku udalo mi się w sobotę. I to jest generalnie praktyka ze względu na mamę, żeby dała sobie czas na regenerację, mogła już dużo chodzić to wtedy też spada ryzyko krwotoków, zakrzepicy i można odstawić heparynę i nie brać do domu. Nie ukrywam, że wolałabym wyjść jak najszybciej, ale nie będę naciskać.
    5 dni to ja bym nie wytrzymała 🫣 na trzecią po cc już było dla mnie dużo.

age.png

preg.png
  • Kokosq Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w nowym roku dziewczyny ☺️🥳

Nadrobiłam trochę forum, my Sylwestra spędzaliśmy w domu z córcią, korzystamy z czasu tylko we 3 ile się da bo niedługo się to zmieni, trochę potańczyliśmy a o północy wyszliśmy podziwiać fajerwerki 😃

Co do spania, ja w pierwszej ciąży spałam tylko na lewym boku przytulona do poduszki ciążowej bo tak mi było wygodnie a w tej przez brak poduszki to wolna Ameryka 😂 raz na lewym, raz na prawym a czasem się budzę rano i jestem na plecach 😅

W poprzedniej ciąży miałam jedną koszulę do porodu i 3 na sale, w tej zamierzam zrobić tak samo ☺️

Arga, Kasiastaraczka, Daga121222, Sagi, Katt, _Hope lubią tę wiadomość

👩🏼31

12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    16.09.2025 Prenatalne ok, 6,5 cm maluszka 🥺
    25.09.2025 8,69 cm szczęścia 🥰
    22.10.2025 Synek 🩵
    25.11.2025 540g bobasa 🩵
    18.12.2025 928g 🩵

7.01.2026 Wizyta USG ⏳

preg.png

age.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    Wow,to długi pobyt po cc,ale widocznie tak sobie planują
    Ja zarówno po cc i sn wyszłam po 2 dobach
    Obydwu chłopców urodziłam w piątek,a wyszliśmy w niedzielę do domu

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:

Podziwiam, ja tyle siedziałam ale to ze względu na żółtaczkę. Pod koniec to po ścianach chodziłam, tak bardzo chciałam wyjść do domu, a jak jeszcze na odchodne zrobili USG i pani doktor zleciła badanie moczu to myślałam że szpital rozniosę. Jedyny plus tego że dostawałam zastrzyki w szpitalu i nie musiałam robić sobie sama w domu. No i też co innego jak jest się na to przygotowanym, ja po porodzie usłyszałam że wyjdę w sobotę, nawet mąż był przygotowany, aż tu padło hasło że jednak lampy i ostatecznie wróciłam do domu w poniedziałek wieczorem.
    Teraz nie wyobrażam sobie tyle siedzieć w szpitalu wiedząc, że w domu jest małe dziecko, ale z drugiej strony jestem przygotowana na scenariusz żółtaczki więc łatwiej mi będzie się z tym pogodzić

• Sagi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co piszecie o tej heparynie, ja po 3 dniach w szpitalu dostałam jeszcze zastrzyki do domu. Nie bolały nic a nic, ale mi się ręce pociły przed wbiciem igły i tak 😆 Ciekawe, od czego to zależy czy się dostaje czy nie. Wyniki, czy co. Czy za często lekarz przyłapywał mnie w pozycji leżącej zamiast uprawiającej spacerki po korytarzu…

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 03:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Ciekawe co piszecie o tej heparynie, ja po 3 dniach w szpitalu dostałam jeszcze zastrzyki do domu. Nie bolały nic a nic, ale mi się ręce pociły przed wbiciem igły i tak 😆 Ciekawe, od czego to zależy czy się dostaje czy nie. Wyniki, czy co. Czy za często lekarz przyłapywał mnie w pozycji leżącej zamiast uprawiającej spacerki po korytarzu…
    Mi nigdy nie przepisali do domu heparyny po cc mimo, że całą ciąże byłam na tym. Więc też nie rozumiem czemu jednym dają innym nie. I w szpitalu też zero zaszczykow.

age.png

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Mi nigdy nie przepisali do domu heparyny po cc mimo, że całą ciąże byłam na tym. Więc też nie rozumiem czemu jednym dają innym nie. I w szpitalu też zero zaszczykow.

Tak zerkałam na szybko w Google i chyba nie ma oficjalnych wytycznych o profilaktyce przeciwzakrzepowej po porodzie. Jak nie zapomnę to spytam lekarza z ciekawości, chociaż z moim mózgiem i pamięcią od zajścia w pierwszą ciążę jest średnio 😃

Jeszcze odnośnie innych tematów:
    Śpię jak mi wygodnie, najrzadziej na prawym boku, bo żołądek się wtedy tak układa, że można dostać zgagi.
    Koszul po porodzie wezmę ile fabryka dała. Pamiętam, że się pociłam i zmieniałam w ciągu dnia.

Trzymajcie kciuki za moje USG dziś. Mam już dosyć dziwnych wiadomości w tej ciąży.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sagi, kciuki zaciśnięte! ✊🏻

Ja zaraz ruszam na KTG 🙂 wczoraj cały dzień twardniał mi brzuch, nawet podczas leżenia

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    20+5 - 382 g
    26+0 - 964 g
    29+2 - 1400 g

⏳02.01 ➡️ KTG
    ⏳12.01 ➡️ III prenatalne
    ⏳21.01 ➡️ wizyta

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heperyne cały czas biorę i jeszcze po porodzie mam brac 7 dni. Ale miałam fatalna noc córka nie chciała spać i budziła się co trochę :/

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
‹‹ 364 365 366 367 368
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ