Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Sagi wrote:U nas sushi czeka w lodówce 🐟 Najciężej mi się patrzy na tę piękną surową rybę dla męża 🥹
Ooo u nas też sushi i udało się wczoraj zamówić zestaw sylwestrowy dla ciężarnej z samą pieczoną rybą! Trochę kręcili nosem ale właściciel wyszedł i powiedział że nie kłóci się z ciężarną bo później nieszczęście i oczywiście że zrobią z pieczoną
ale zjadłabym z surową oj zdecydowanie. Może zjemy na porodówce po skończonym porodzie! 😂
Katt, Sagi, Kasiastaraczka, Kłębuszek, bambusek-94, Kokosq lubią tę wiadomość
-
Aliana wrote:Ooo u nas też sushi i udało się wczoraj zamówić zestaw sylwestrowy dla ciężarnej z samą pieczoną rybą! Trochę kręcili nosem ale właściciel wyszedł i powiedział że nie kłóci się z ciężarną bo później nieszczęście i oczywiście że zrobią z pieczoną
ale zjadłabym z surową oj zdecydowanie. Może zjemy na porodówce po skończonym porodzie! 😂
Ja dostałam na drugi czy trzeci dzień po powrocie do domu, taka niespodzianka od męża. Najlepszy prezent jaki mogłam dostać. W pierwszej ciąży robiłam sobie sama w domu, teraz by mi się tak nie chciało męczyć. Ewentualnie może namówię męża na sushi bake na zaspokojenie ciążowych zachcianek
Aliana lubi tę wiadomość
-
@Hermionka ja do gondoli będę używała wełnianego spiworka z zafiro,nie liczę, że od razu będzie tak super ciepło, więc na pewno na początku skorzystamy
@Aliana, @Jednorozec super, że z dziećmi wszystko dobrze ❤️ piękne wiadomości na koniec roku
@Dzozu myślę, że nie jest zimno im w ręce 🙃 ja zawsze zakładałam dzieciom pajaca i dopiero śpiworek
Ja mam śpiworki po chłopcach i rożek,kocyki, będziemy sobie radzić tym co mamy. Choć kusi mnie rożek w kwiaty 🥰
Dżozu lubi tę wiadomość
-
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dziewczyny! Życzę nam wszystkim bezpiecznego rozpakowania, samych pięknych momentów i spełnienia w macierzyństwie 🥰❤️
Kasiastaraczka, _Hope, Sagi, Daga121222, Go0cha, Kłębuszek, Katt, Aliana, Kokosq lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego w nowym roku dziewczyny 🥳
_Hope, Sagi, Daga121222, Go0cha, Dżozu, Kłębuszek, bambusek-94, Katt, Aliana, Kokosq lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwego Nowego 2026 Roku!🥳🎉
Niech ten rok przyniesie każdej z nas piękne, niezapomniane chwile.🥰
Sam fakt, że na świecie pojawią się Maluszki sprawia, że będzie niesamowity.
Ja już nie mogę się doczekać spotkania z Tomciem.🥹🩵
Kasiastaraczka, Sagi, Daga121222, Go0cha, Dżozu, Kłębuszek, bambusek-94, Katt, Aliana, Kokosq lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwego Nowego Roku ovu-ekipo! To będzie nasz rok! 😊
W 2026 wchodzę kończąc 28 tc, z nastawieniem byle do skończonego 35 😁 za 11 dni dowiemy się więcej o moim wyrośniętym łożysku i czy jest konieczność rozwiązania ciąży wczesniej (gdzieś czytałam że wtedy rozwiązuje się między 35 a 36 tygodniem). Bardzo mnie to stresuje. To bedą moje trzecie prenatalne.
Dziewczyny Wam gratuluję udanych wizyt wczoraj.
@Hermionka ja kupiłam kombinezonik merino i mam plan na kocyk, ew użyję spiworka z fotelika.
Marzy mi się nosidło do gondoli firmy Najell SleepCarrier X, ale cena przeraża. Wtedy byśmy śpiworka w ogóle nie potrzebowali. To nosidło jest teraz mega popularne w DE i całej Skandynawii, u mnie sprawdziłoby się mega bo my plnujemy wózek zostawiać w garażu, bardzo by to ułatwiło wejście do domu i na górę później plus funkcjowanie między piętrami i na zewnątrz. Ma same zalety, jedyna wada to cena, a używane trzymają cenę jak przewijak Leander 🤣
Dziewczyny ile piżam / koszul planujecie do szpitala? Ja chyba wezmę dwie plus dwa zestawy koszulka do karnienia plus legginsy, pamiętam że po żadnym cięciu nie używałam koszuli bo nie lubię. Będzie dużo pocenia się więc tych gór dobrze byłoby mieć pewnie więcej...
Edit: ciągle zapominam się dopytać : dziewczyny wy śpicie tylko na lewym boku? Dla mnie to jest niewykonalne
na początku ciąży nje byłam w stanie spać na plecach bo twardnial mi brzuch, ale teraz sen mam płytki i kręcę się całą noc - z boku na bok i na plecy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 09:07
Kasiastaraczka, Go0cha, Dżozu, Kłębuszek, Sagi, bambusek-94, _Hope, Katt, Aliana, Kokosq lubią tę wiadomość
-
Mam jedną typowo na poród do wywalenia i dwie na później. Też nie znoszę koszul ale parę dni jakoś przeżyję 😂alta marea wrote:Szczęśliwego Nowego Roku ovu-ekipo! To będzie nasz rok! 😊
W 2026 wchodzę kończąc 28 tc, z nastawieniem byle do skończonego 35 😁 za 11 dni dowiemy się więcej o moim wyrośniętym łożysku i czy jest konieczność rozwiązania ciąży wczesniej (gdzieś czytałam że wtedy rozwiązuje się między 35 a 36 tygodniem). Bardzo mnie to stresuje. To bedą moje trzecie prenatalne.
Dziewczyny Wam gratuluję udanych wizyt wczoraj.
@Hermionka ja kupiłam kombinezonik merino i mam plan na kocyk, ew użyję spiworka z fotelika.
Marzy mi się nosidło do gondoli firmy Najell SleepCarrier X, ale cena przeraża. Wtedy byśmy śpiworka w ogóle nie potrzebowali. To nosidło jest teraz mega popularne w DE i całej Skandynawii, u mnie sprawdziłoby się mega bo my plnujemy wózek zostawiać w garażu, bardzo by to ułatwiło wejście do domu i na górę później plus funkcjowanie między piętrami i na zewnątrz. Ma same zalety, jedyna wada to cena, a używane trzymają cenę jak przewijak Leander 🤣
Dziewczyny ile piżam / koszul planujecie do szpitala? Ja chyba wezmę dwie plus dwa zestawy koszulka do karnienia plus legginsy, pamiętam że po żadnym cięciu nie używałam koszuli bo nie lubię. Będzie dużo pocenia się więc tych gór dobrze byłoby mieć pewnie więcej...
Jak tak was czytam to Widzę że powinnam wziąć się za robotę. W sumie zostało mi tylko kupić wózek poprać ubranka, kupić apteczn rzeczy które są już w koszyku więc tylko zapłata no i torba do szpitala. Wić chyba źle nie ma 😁 łóżeczko nadal rozkręcone na strychu leży ale to mąż sobie beze mnie w minutę da rade -
Witam Was dziewczyny w nowym roku 🥳
My z mężem wróciliśmy przed 3 do domu, nie wiem jakim cudem tyle wytrzymałam po nieprzespanej nocy 😅🫣
Oboje nie możemy się doczekać, aż poznamy Wikusie 🥹🥰 a to już w tym roku! Niesamowite 🥹
Na dziś planujemy zrobić sami pizzę 🍕 posiedzimy w domku i będziemy oglądać jakieś filmy. Ale pewnie spacer też zaliczymy, jeśli nie zakopiemy się w tych zaspach 🤭
@Alta ja śpię na prawym i lewym boku, tak żeby mi było po prostu wygodnie 🙂
A co do koszul to biorę jedną do porodu + na zmianę po porodzie i jeszcze dwa jakieś zestawy, wolę mieć tego więcej
Życzę Wam miłego dnia!
Kłębuszek, Kasiastaraczka, Sagi, bambusek-94, _Hope, Katt, Aliana, Kokosq lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
32+5 - 2250 g
📆04.02 i 11.02 ➡️ badania (36-37tc)
⏳18.02 ➡️ wizyta (38tc)

-
Spakowałam trzy koszule jedna do porodu dwie na potem a dwie zostawiam przygotowane w domu. Jak coś mąż dowiezie.
Nam wpadła wczoraj niespodziewana domówka u znajomych ledwo wytrzymałam do 23. Dobrze ze dzieci chciały spać to się wymiksowałam 🤣
Dżozu, Kasiastaraczka, Daga121222, bambusek-94, Sagi, Katt lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego dobrego w 2026!!! Też uważam, że to będzie nasz rok 🥰🥰🥰 szczęśliwych rozwiązań, zdrowych i kochanych Maleństw 🥰

U nas była gruba impreza przy puzzlach 🤣
Ja śpię i na plecach i na obu bokach. Inaczej wgl bym nie spała. Gadałam o tym z uroginekolog i mówiła, że w swojej 10letniej karierze miała może ze 3 pacjentki, które faktycznie miały duży problem w ciązy ze spaniem na plecach - od razu robiło im się słabo z powodu ucisku tej tętnicy. I podobno od razu brzuch zaczyna boleć. I tak kręcimy się w nocy non stop, przynajmniej ja, więc nie jest tak, że przesypiam całą noc na plecach, tylko jakąs część.
Ja mam kilka różnych koszul, wszystkie bawełniane, jeszcze nie wiem w której będę rodzić, pewnie w którejś rozpinanej do samego dołu. I nie wiem ile wziąć. Może 1+3? Zobaczymy ile to miejsca będzie zajmowac. Mam też bawelniany szlafrok, crocsy, ponoc warto miec też ciepłe skarpetki.
Kłębuszek, Kasiastaraczka, Daga121222, bambusek-94, Sagi, _Hope, Katt, Aliana, Kokosq lubią tę wiadomość
starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
⏳29.01.2025 - wizyta gin.

-
Szczęśliwego Nowego Roku 🎉 jakie to piękne, że już niedługo spotkamy nasze maluszki. Ja dzisiaj kończę 27 tydzień i aplikacja pokazuje 3 trymestr. Jak jest naprawdę nie wiem, ale symbolicznie chce myśleć że to już teraz 🤣 równo 3 miesiące do porodu 😍
@alta maera trzymam kciuki za prenatalne, wierzę że wszystko będzie dobrze 🤞
ja planowałam brać 4 koszule: 2 do porodu i 2 na potem, tak znalazłam na liście w szpitalu, ale na szkole rodzenia już mówili że 5 trzeba i ta do porodu powinna być rozpinana do samego dołu i teraz nie wiem czy dokupić, bo takiej nie mam. Myślicie że to konieczne żeby była całkiem rozpinana?
Ja tez śpię i na obu bokach i na plecach tak długo dopóki mi wygodnie i nic nie boli. Mama mnie straszyła że jak moja siostra spała tylko na lewym to potem dziecko miało asymetrię.
Daga121222, bambusek-94, _Hope, Katt, Sagi, Kokosq lubią tę wiadomość
30 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
🩺 26.01 - wizyta
🩺 11.02 - wizyta

-
No ja właśnie do porodu mam rozpinaną do samego dołu 🙂
Ale też biorę stanik sportowy, bo chcę rodzić w wodzie, jeśli nie będzie żadnych przeciwwskazań 😇
bambusek-94, Dżozu, Kasiastaraczka, Katt, Kłębuszek, Kokosq lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
32+5 - 2250 g
📆04.02 i 11.02 ➡️ badania (36-37tc)
⏳18.02 ➡️ wizyta (38tc)

-
Ja na ten moment mam przygotowane 4 koszule.
Co do spania to ja śpię na obu bokach i na plecach, z mężem się śmiejemy że ja podczas snu jestem jak kurczak na różnie i non stop się przekręcam 🤣 ale fizjo mówiła że jeżeli nic mi się złego nie dzieje (w sensie nie czuję się źle) to jak najbardziej można 🙂 -
Daga121222 wrote:No ja właśnie do porodu mam rozpinaną do samego dołu 🙂
Ale też biorę stanik sportowy, bo chcę rodzić w wodzie, jeśli nie będzie żadnych przeciwwskazań 😇
Ooo dobry pomysł, też bym chciała sprobowac w wodzie. Stanik może się przydać!
Daga121222, alta marea lubią tę wiadomość
starania od 2/24; 📣
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.

-
Spie na plecach i na obu bokach mam pod kolanami poduszkę dodatkowo rano podkurczam nogi leżac na plecach. Łapie mnie skurcz łydek już i od poczatku ciąży mam przeokropne gazy, których nie wstrzymuje bo od razu robi mi się lepiej.
U mnie okolo 7 tyg do porodu dziewczyny. Mysle, że porobie wszystko w nastepnym tygodniu.
Strasznie drażnią mnie ruchy dziecka jak jest spokój to mam jakos wiecej energii ale jak się ciągle rusza to czuje oslabienie
-
Szczęśliwego nowego roku.
Dziś rano pies za srał pół domu 🫣
Ja śpię w każdej pozycji oprócz na brzuchu, kręcę się bo mi szybko robi się nie wygodnie.
Będę brać 3 piżamy, bo po cc i tak leży się u nas te ileś godzin na golasa 🫣
Liczę, że tym razem wyjdę na drugą dobę bo jakoś nie chcę tyle siedzieć w szpitalu.
Sagi, alta marea lubią tę wiadomość
-
ZOSIA88 wrote:Spie na plecach i na obu bokach mam pod kolanami poduszkę dodatkowo rano podkurczam nogi leżac na plecach. Łapie mnie skurcz łydek już i od poczatku ciąży mam przeokropne gazy, których nie wstrzymuje bo od razu robi mi się lepiej.
U mnie okolo 7 tyg do porodu dziewczyny. Mysle, że porobie wszystko w nastepnym tygodniu.
Strasznie drażnią mnie ruchy dziecka jak jest spokój to mam jakos wiecej energii ale jak się ciągle rusza to czuje oslabienie
Mi pomogły elektrolity, te lepszej jakości. Ostatnio nie miewam juz skurczy.starania od 2/24; 📣
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.