Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Arga wrote:Powodzenia, na długo Cię zostawiają?
Mówią że do poniedziałku ale wszystko żalezy od wyników. Leżę właśnie na ktg I mam holtera założonego 😄Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
👱♀️35 L 👨36 L
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
Zivafert 5000j.m x2
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
01.10 13+6tc CRL 8.23 cm 🐇
18.11 połówkowe 393g córeczki 🩷
3.12 576 g myszki 🐭🩷

-
Patisonek 25 wrote:Mówią że do poniedziałku ale wszystko żalezy od wyników. Leżę właśnie na ktg I mam holtera założonego 😄
Pewnie do poniedziałku, bo nikomu się nie będzie chciało wypisu w weekend robić. Powodzenia 🤞 😊
Ja po prenatalnych, wszystko ok. Córeczka drobna, 28 percentyl. No i fajnie, ubranka na dłużej wystarczą.
Zosia, ja też mam mało energii i jak postoje dłużej to słabnę. Ale mam też bardzo realistyczne (niskie?) wymagania wobec siebie. Nie przyszłoby mi do głowy iść na imprezę
Także i tak nieźle, że miałaś ochotę.
Daga121222, Arga, ZOSIA88, aqq, Aliana, Kokosq, Patisonek 25, bambusek-94, Katt, _Hope, Kasiastaraczka, Kłębuszek, Dżozu lubią tę wiadomość
-
U nas juz tez się pewnie zacznie w lutym więc mamy jeszcze ten styczeń.
Sagi ja w sumie czulam od początku aby jednak napisać, że nie dam rady przecież ciąże mam od poczatku taka, że 1 dzien jest w miare ok a nast dni umieram ale nacisk koleżanki z pracy zobaczysz jak sie bedziesz czuć itp. i chyba się obrazila na mnie bo napisala mi że mogalam ostatniego dnia napisac że nie idę a nie teraz. Ja nie dość że żle sie czuje fizycznie to i wygląd mój tez już cieżko mi zaakceptować taki wieloryb popuchniety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 13:50
-
Sagi wrote:Pewnie do poniedziałku, bo nikomu się nie będzie chciało wypisu w weekend robić. Powodzenia 🤞 😊
Ja po prenatalnych, wszystko ok. Córeczka drobna, 28 percentyl. No i fajnie, ubranka na dłużej wystarczą.
Zosia, ja też mam mało energii i jak postoje dłużej to słabnę. Ale mam też bardzo realistyczne (niskie?) wymagania wobec siebie. Nie przyszłoby mi do głowy iść na imprezę
Także i tak nieźle, że miałaś ochotę.
Akurat w szpitalu gdzie jestem.sa wypisy w weekendy ale wiesz to kasa dla nich
Sagi lubi tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
👱♀️35 L 👨36 L
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
Zivafert 5000j.m x2
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
01.10 13+6tc CRL 8.23 cm 🐇
18.11 połówkowe 393g córeczki 🩷
3.12 576 g myszki 🐭🩷

-
Ja teraz mam taką opuchniętą twarz, że aż się nie poznaję 🫣ZOSIA88 wrote:U nas juz tez się pewnie zacznie w lutym więc mamy jeszcze ten styczeń.
Sagi ja w sumie czulam od początku aby jednak napisać, że nie dam rady przecież ciąże mam od poczatku taka, że 1 dzien jest w miare ok a nast dni umieram ale nacisk koleżanki z pracy zobaczysz jak sie bedziesz czuć itp. i chyba się obrazila na mnie bo napisala mi że mogalam ostatniego dnia napisac że nie idę a nie teraz. Ja nie dość że żle sie czuje fizycznie to i wygląd mój tez już cieżko mi zaakceptować taki wieloryb popuchniety. -
@Patisonek powodzenia, szybkiego powrotu do domu 🙂
@Daga @Sagi gratulacje udanych wizyt 😊
Co do imprez to my idziemy jutro na wesele, to już będzie moje 3 w tej ciąży 😅 już też mam dosyć, bo średnio widzę opcje tańców jak mi tak brzuch twardnieje... ale przynajmniej coś dobrego pojem 🙂 nawet jeszcze sukienki nie zmierzyłam, a to taka którą mam sprzed ciąży także może się zaraz okazać że nie mam co ubrać
Patisonek 25, Daga121222, Arga, Sagi, Aliana, Kokosq, Katt, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Jak jest siła na imprezy to super korzystać, a jak jej nie ma to jak najbardziej zadbać o siebie i zostać w domu i odpocząć
a koleżanki niech się bujają, to nie one będą później cierpieć.
Mam pytanie, już nie pamiętam która z Was miała przewijak Haucka, dziś właśnie kupiłam w stanie idealnym na olx. Czy warto dokupować te ręczniki na tą matę czy to już trochę gadżet bo i tak będziemy ją po prostu wycierać mokrą szmatką? -
Nie wiem co to za przewijak ale ja z doświadczenia wiem, że to najlepiej kupić jednorazowe podkłady bo zazwyczaj wszystko jest w kupie jak już poleci i łatwiej to wyrzucić niż w panice ratować wszystko 😅🫣Aliana wrote:Jak jest siła na imprezy to super korzystać, a jak jej nie ma to jak najbardziej zadbać o siebie i zostać w domu i odpocząć
a koleżanki niech się bujają, to nie one będą później cierpieć.
Mam pytanie, już nie pamiętam która z Was miała przewijak Haucka, dziś właśnie kupiłam w stanie idealnym na olx. Czy warto dokupować te ręczniki na tą matę czy to już trochę gadżet bo i tak będziemy ją po prostu wycierać mokrą szmatką? -
Nie przejmuj się koleżankami najważniejsze żebyś ty czuła dobrze. Zawsze denerwowały mnie komentarze innych mówiące mi co mam robić… jesteśmy w trzecim trymestrze trzebazadbac przede wszystkim o siebie i dzidziusiaZOSIA88 wrote:Powiem Wam, że nie mam siły na imprezy a druga kwestia to nie wyglądam za specjalnie mam w czym wyjść ale czuję się jak wieloryb.
ZOSIA88, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Zosia my dostaliśmy zaproszenie w sylwestra dosłownie w ostatniej chwili najpierw się ucieszyłam ze gdzieś wyjdziemy potem odliczałam każda minute żebym mogła pójść do domu, wiec w stu procentach Cię rozumiem
-
@Kokosq super, że hemoglobina troszkę wzrosła,jest jeszcze czasu do porodu, więc pójdzie do góry, trzymam kciuki ❤️
Ech, zawsze coś,ja też mało wody teraz piję...
Mój dwulatek raczej ma tatoze 🤣 ale ogólnie jest bardzo charakterny, cokolwiek zwróci mu się uwagę to obraża się i to ten typ co kładzie się na podłogę i tupie nóżkami. Mój starszy też miał bunt dwulatka,ale on raczej z krzyczących,inny charakter
Kokosq, Arga lubią tę wiadomość
-
Jednorożec pewnie też bym odliczała bo na wigili miałam podobnie trochę posiedzialam i chciałam do domu iść .
Byłam dzisiaj u siostry z moją córką z druga sisotra jej meżem i dzieckiem pomimo, że miwszka bardzo blisko pojwchalismy autem a ciezko mi bylo nawet się już poruszać wrócilam do domu z taka zadyszką
-
alta marea wrote:Do dziewczyn ktore beda zamawiac wozek / fotelik - zamawialyscie juz? 😄 ja jakos przesądnie wciaz czekam dobdan 3 trymestru
ale nie wiem czy lepiej już nie zamówić...
Ja zamówiłam jakoś w listopadzie z opcja odbioru w drugiej połowie lutego. I dobrze ze to zrobiłam, bo potem trafiłam do szpitala i teraz bym czuła większą presję.30 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
🩺 29.12 - wizyta

-
alta marea wrote:Do dziewczyn ktore beda zamawiac wozek / fotelik - zamawialyscie juz? 😄 ja jakos przesądnie wciaz czekam dobdan 3 trymestru
ale nie wiem czy lepiej już nie zamówić...
My zamówiliśmy koniec listopada, do odbioru był koniec grudnia
więc tak z miesiąc bezpiecznie warto założyć
-
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH