Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Daga121222 wrote:Najgorzej tak zimą 😬 gdyby nie ten śnieg to jeszcze.
Dobrze, że trochę opuchlizna zeszła
Latem nie było by problemu no ale co zrobię 🫣Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
👱♀️35 L 👨36 L
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
Zivafert 5000j.m x2
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
01.10 13+6tc CRL 8.23 cm 🐇
18.11 połówkowe 393g córeczki 🩷
3.12 576 g myszki 🐭🩷
13.01 28+5 991g 🫒

-
Na razie mam jedną nową z dolce sonno,jest bardzo fajnaKokosq wrote:Dziewczyny czy Wy kupowałyście już koszule do porodu? Chodzi mi o taką rozpinaną z przodu najlepiej do samego dołu i możecie coś polecić? Ta którą miałam przy pierwszym porodzie średnio mi się sprawdziła i szukam czegoś innego
Domowilam sobie drugą (inną)i jeszcze jedną z allegro z doctor nap
Kokosq lubi tę wiadomość
-
Mam tę i już używamKokosq wrote:Dziewczyny czy Wy kupowałyście już koszule do porodu? Chodzi mi o taką rozpinaną z przodu najlepiej do samego dołu i możecie coś polecić? Ta którą miałam przy pierwszym porodzie średnio mi się sprawdziła i szukam czegoś innego
Koszula ciążowa i do karmienia Roma | Dolce Sonno https://share.google/XWUzRY4OvWyVgWjGP
Dżozu, alta marea lubią tę wiadomość
-
Dziękuję,na szczęście wczoraj do 38,5 i udało się naturalnie zwalczyć,a dziś ból głowy, jestem osłabiona, bolą mnie mięśnie,stawy,mam kaszel -zrobilam sobie syrop z cebuliaqq wrote:My na grypę szczepilismy się jakoś w październiku, a mąż i tak teraz złapał niestety... Ja póki co się trzymam i mam nadzieję, że tak zostanie. Na krztusiec też się już szczepiłam, ale tu było łatwiej, bo po prostu wyznaczyli mi godzinę na kwalifikacje i zaraz po szczepienie i tyle. Rsv muszę dopiero ogarnąć i cieszę, że się zabrałam się za to wcześniej, bo najpierw mój covid, teraz grypa i męża..
Wczoraj temperatura przekroczyła 40 stopni. Ma szczęście po lekach spadło, dziś z lekami jest lepiej, ale za to stracił głos.. Masakra.
Kasia, trzymaj się z tym covidem, oby się obeszło bez gorączki, u nas się na szczęście udało..
Obyś nie zachorowała na grypę, trzymam kciuki -
Ja się nie szczepię na nic.
Pieprzyki na sutkach też mam i mi nigdy nie przeszkadzało to w karmieniu.
Koszule będę kupować na allegro takie do kangurowania na mini zamki bo najłatwiej mi się w takich karmi a do porodu nie potrzebuję bo cc.
Kokosq, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Ja też się nie szczepię.
Co do koszul to mam z formommy ale one są do karmienia rozpinane przy dekoldzie a do porodu będę mieć szpitalną
Pieprzyki na piersiach też mi się pokazały w ciąży
Kokosq, Arga, Dżozu lubią tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
👱♀️35 L 👨36 L
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Start stymulacji 4.04🍀
Zivafert 5000j.m x2
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
3.12 576 g myszki 🐭🩷
13.01 28+5 991g 🫒

-
Ja chyba właśnie od nich mam takie na zamki już 2,5 roku i jakość jest dla mnie super.Patisonek 25 wrote:Ja też się nie szczepię.
Co do koszul to mam z formommy ale one są do karmienia rozpinane przy dekoldzie a do porodu będę mieć szpitalną
Pieprzyki na piersiach też mi się pokazały w ciąży -
Kasiastaraczka wrote:Na razie mam jedną nową z dolce sonno,jest bardzo fajna
Domowilam sobie drugą (inną)i jeszcze jedną z allegro z doctor nap
O właśnie też myślałam o tym modelu z dolce sonno, chyba zamówię sobie od razu dwie sztuki, w pierwszej ciąży miałam z doctor nap i od urodzenia małej śpię tylko w nich, no są wspaniałe ale widać że już trochę znoszone od prania przez te 2 lata więc do szpitala zakupie po prostu nowe.
Dżozu, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Arga wrote:Ja chyba właśnie od nich mam takie na zamki już 2,5 roku i jakość jest dla mnie super.
Wydają się spoko bawełniane przede wszystkim
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
👱♀️35 L 👨36 L
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Start stymulacji 4.04🍀
Zivafert 5000j.m x2
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
3.12 576 g myszki 🐭🩷
13.01 28+5 991g 🫒

-
Ja mam z dolce sonno ale muslinowe i są super jak ktoś lubi taki styl. Na dzień porodu mimo ze mam mieć cc kupiłam jakąś przypadkową rozpinaną do dołu bo mimo że pewnie pójdę na cięcie jest dużo wygodniej z takiej koszuli się rozebrać
Dżozu, Kasiastaraczka, Kokosq lubią tę wiadomość
-
Ja tez mam koszule z dolce sonno i z dr nap, wszystkie z drugiej ręki. Wydają się bardzo dobrej jakości, zero oznak użytkowania 🙂 rozpinane do dołu, czysta bawełna. Mam 4 ale mój szpital wymaga aż 5 więc muszę jeszcze jedną dokupić.
Co do szczepień to u mnie kwalifikacja na rsv wygląda dokladnie tak jak pisałyście. Planuję się szczepić na przełomie lutego i marca. Na krztusiec i tężec kwalifikują na podstawie karty ciąży i szczepionki są na miejscu, podejdę w czwartek albo w przyszłym tygodniu.
U mnie dzisiaj też fatalna noc, przed 2 jeszcze nie spałam a dziś jak na złość musiałam wstać o 7 i wyjść z domu. I jeszcze dojechać do centrum w tej śnieżycy... ale udało się dojechać do labu, pomimo spóźnienia pobrali mi krew j nawet już mam wyniki - wszystko w normie. Jutro mam wizytę u kardiologa także fajnie że już pójdę z wynikami krwi.
Ja też mam tak że jak jednego dnia wiecej porobię to potem muszę to odleżeć. A najgorsze jest to że serio non stop coś się dzieje. Niby jestem na L4 ale jakoś nie odczuwam żebym miała tyle wolnego czasu 😅
@Kasia dużo zdrówka!
@Patisonek dobrze że opuchlizna trochę zeszła, u mnie jeszcze nie ma obrzękow i mam nadzieję że nie będzie aż tak źle jak piszesz. Bo serio wychodzenie w taką pogodę bez odpowiednich butów może być problematyczne i niebezpieczne!
Dżozu, Kasiastaraczka, Kokosq, Patisonek 25 lubią tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedzi, czyli nie ma co świrowac z pieprzykami. Nie wiem co to gruczoły Montgomerego, a google nie chce mi pokazać żadnych zdjęć 🤣 ale chodzi o zwykłe pieprzyki.
Te koszule z dolce sonno są boskie, długo się na nie czailam. W końcu kupiłam z allegro... w kotki 🤣 i jakieś czarne. A już mam tyle tych koszul, ze nic nie będę dokupywać.
Kokosq, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
⏳14.01.2025 - wizyta gin.

-
A ja się dziwię, że mam problem z wejściem po schodach...
https://www.instagram.com/reel/DTabqxtjOzl/?igsh=Ym5zeG1jbGtjZGV2
Tyle do dźwigania 😅💪starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
⏳14.01.2025 - wizyta gin.

-
Ja też mam stare od mamy ginekolog i uwielbiam je, śpię w nich cały czas. Mam też 2 z Triumph,ale są na guziki od góry do dołu.Kokosq wrote:O właśnie też myślałam o tym modelu z dolce sonno, chyba zamówię sobie od razu dwie sztuki, w pierwszej ciąży miałam z doctor nap i od urodzenia małej śpię tylko w nich, no są wspaniałe ale widać że już trochę znoszone od prania przez te 2 lata więc do szpitala zakupie po prostu nowe.
A do porodu to wezmę taką starą, rozpinaną z przodu i z tyłu - w razie znieczulenia fajna opcja
Kokosq lubi tę wiadomość
-
Ja te co kupowałam teraz to też z drugiej ręki - tzn na vinted,ale nowe. Hit, że przed wczoraj kupiłam koszulę, która na stronie kosztuje 149,a ktoś sprzedał za 50 zł nową 🙃bambusek-94 wrote:Ja tez mam koszule z dolce sonno i z dr nap, wszystkie z drugiej ręki. Wydają się bardzo dobrej jakości, zero oznak użytkowania 🙂 rozpinane do dołu, czysta bawełna. Mam 4 ale mój szpital wymaga aż 5 więc muszę jeszcze jedną dokupić.
Co do szczepień to u mnie kwalifikacja na rsv wygląda dokladnie tak jak pisałyście. Planuję się szczepić na przełomie lutego i marca. Na krztusiec i tężec kwalifikują na podstawie karty ciąży i szczepionki są na miejscu, podejdę w czwartek albo w przyszłym tygodniu.
U mnie dzisiaj też fatalna noc, przed 2 jeszcze nie spałam a dziś jak na złość musiałam wstać o 7 i wyjść z domu. I jeszcze dojechać do centrum w tej śnieżycy... ale udało się dojechać do labu, pomimo spóźnienia pobrali mi krew j nawet już mam wyniki - wszystko w normie. Jutro mam wizytę u kardiologa także fajnie że już pójdę z wynikami krwi.
Ja też mam tak że jak jednego dnia wiecej porobię to potem muszę to odleżeć. A najgorsze jest to że serio non stop coś się dzieje. Niby jestem na L4 ale jakoś nie odczuwam żebym miała tyle wolnego czasu 😅
@Kasia dużo zdrówka!
@Patisonek dobrze że opuchlizna trochę zeszła, u mnie jeszcze nie ma obrzękow i mam nadzieję że nie będzie aż tak źle jak piszesz. Bo serio wychodzenie w taką pogodę bez odpowiednich butów może być problematyczne i niebezpieczne!
bambusek-94, Kokosq lubią tę wiadomość
-
Ja też mam koszule z dolce sonno. Jakościowo są super. Mam model już niedostępny, rozpinany tylko u góry, który wygląda jak sukienka, ale ze względu na to, że jestem krasnalem to S jest na mnie zbyt obszerna. 🫣 Szkoda, że nie robią mniejszych. Przydałoby mi się xxs.😂
Teraz dokupiłam sobie muślinowe sukienki z łatwym dostępem do biustu i dwie biorę do szpitala. 😉 Koszul na co dzień nie używam, a sukienki na pewno później wykorzystam.
Mój szpital ostatnio zrobił aktualizację potrzebnych rzeczy do porodu. Lista jest bardzo skromna.😉 Ja trochę od siebie dorzucę.
Kasiastaraczka, bambusek-94, Kokosq lubią tę wiadomość
-
Ja miałam koszule dr Nap , dolce sono i dostalam w prezencie koszule francis hanry i materiał w porownaniu z poprzednimi to luksus
i mam same ciemne z francis biore do szpitala tylko te ale zamierzam wykorzystać po porodzie do spania 
Mogłam kupic też z dolce sono ale powiem szczerze,że w tej koszuli czuje się jakbym nic nie miala na sobie jest tak wygodna o stanikach z tej firmy juz nie mogę tego powiedzieć ja mam za duże piersi i o wiele lepsze dla mnie sa z h and m ale nie odpinane tylko takie sportowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 15:58
-
Kasia dużo zdrówka dla Ciebie. Trzymam kciuki żeby szybko minęło i żeby chłopcy nic nie złapali.
Sagi u mnie szczepienie wygląda tak że wcześniej zamawiam receptę na szczepionkę w rejestracji, na umówiony termin w punkcie szczepień przychodzę ze szczepionką, mam kwalifikacje u lekarza i szczepienie u pielęgniarki. Mam to przećwiczone teraz z grypą u syna, uważam że to w miarę sensowne rozwiązanie.
Zosia co do opuchlizny i butów męża to u mnie będzie to bardzo niebezpieczne on nosi 46 a ja 37 😅 to już chyba wolę w klapkach po śniegu, ale na szczęście jeszcze się względnie trzymam. Co innego po porodzie, to bałam się z łóżka wstać.
Kokosq z koszul ja mam z formommy z pierwszej ciąży i porodu. Raczej budżetowe ale sprawdziły się dobrze, ale ja czekałam tylko żeby je schować bo ja jednak jestem team piżama.
Dżozu z pieprzykami w ciąży chyba nie ma co działać, jeśli już to chyba bardziej przy kp chociaż w sumie nie wiem jak to wygląda z brodawkami. Warto podejść do dermatologa jeśli Cię to martwi. Ja w ciąży częściej częściej chodziłam właśnie przez szalejace hormony, miałam od zawsze na piersi, po porodzie stał się bardziej wypukły, zaczął mi przeszkadzać, co więcej młody zaczął mi go drapać więc jakieś pół roku po porodzie byłam na usunięciu.
Sagi, Kasiastaraczka, Dżozu, Kokosq lubią tę wiadomość
-
Gruczoły Montgomery’ego to małe, normalne guzki wokół otoczki sutkowej, które są tam u każdej kobiety. W ciąży i podczas karmienia stają się bardziej widoczne i większe, więc łatwo je pomylić z pieprzykami. Są zupełnie naturalne i potrzebne, bo wydzielają olejek, który chroni skórę i pomaga dziecku przy ssaniu.
Dżozu, Kokosq lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH