SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    Dziewczyny mieszkające na niezbyt dużych metrażach - jakie macie podejście do nani elektronicznej? My mamy 3 pokoje, 52m, i się zastanawiam czy nam sie przyda. Zakładam że jak bobas będzie spał w pokoju za ścianą to i tak usłyszę że się obudził. Fajną opcją są te z kamerką, bo wtedy można zareagować np. zanim dziecko się wybudzi ale nie wiem na ile bym zerkała na ten monitor. Co myślicie? Kupujecie? 🙂
    Powiem Ci tak: szkoda kasy na typową nianie, są dość drogie, i mają ograniczony zasięg jak już chcesz to kup na allegro najzwyklejszą kamerkę internetową z aplikacją na telefon. Efekt ten sam a zaoszczędzisz parę stów i zyskujesz niegoraniczony zasiąg:)

bambusek-94, Kasiastaraczka, Kokosq, _Hope, Kłębuszek lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambusem - my mamy niecałe 60m, ale wszystko obok siebie, nie mam niani, wszystko słyszę, mam zwykłą kamerkę która łączy się po wifi ale z niej nie korzystam. Jest też sposób na dwa telefony i połączenie przez wideorozmowe, można zacząć od tego żeby wiedzieć czy faktycznie tego potrzebujecie.

Co do koszuli do porodu to tak się przyjęło, równie dobrze można rodzić w samym biustonoszu tak jak np. są porody do wody to nikt tam w koszuli nie siedzi. Można siedzieć w samej koszulce. Zastanawiam się że jeśli bym miała rodzić sn to nie wiem czy nie wygodniej by mi było w dłuższej koszulce np. męża i do tego biustonosz. Bo jednak koszula po kolana jest kłopotliwa.
    Jeśli chodzi o ubranie na pobyt w szpitalu to jednak koszule są wygodne. Mówię to ja gdzie kompletnie sobie z nimi nie radzę. Dosadnie powiem tak z własnego doświadczenia - na obchodzie jak przychodzi lekarz podwija się koszule w górę, ogląda bliznę jeśli jest po CC, czasami zagląda w majtki żeby ocenić stan krwawienia - obfitość, skrzepy itp. pyta się kiedy była ostatnia wymiana podkładu/podpaski. Wydaje mi się że będzie to ciężkie logistycznie w przypadku spodni, ale mogę się mylić. Ja po CC nie miałabym siły na takie akrobacje ze zdejmowaniem spodni.

bambusek-94, alta marea, Kokosq, _Hope lubią tę wiadomość

• bambusek-94 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kłębuszek na profilu położnych z Oleśnicy dzisiaj wieczorem pojawił się post z checklistą torby do szpitala i jest zmiana na 4 koszule 🙂 a jeszcze w tym tygodniu robiłam screena poprzedniej wersji i było że 5 😅

Kłębuszek lubi tę wiadomość

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️BETA 47 -- 219 -- 837 mIU/ml
    ✅️21.08 1,3cm -- 17.09 5,0cm -- 15.10 140g -- 06.11 250g -- 18.11 380g💙 -- 02.12 530g 💙 -- 08.01 1240g 💙
    🔜20.01 III prenatalne

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    Dziewczyny mieszkające na niezbyt dużych metrażach - jakie macie podejście do nani elektronicznej? My mamy 3 pokoje, 52m, i się zastanawiam czy nam sie przyda. Zakładam że jak bobas będzie spał w pokoju za ścianą to i tak usłyszę że się obudził. Fajną opcją są te z kamerką, bo wtedy można zareagować np. zanim dziecko się wybudzi ale nie wiem na ile bym zerkała na ten monitor. Co myślicie? Kupujecie? 🙂
    My mieszkamy na 45 m.kw.-2 pokoje. Nie mieliśmy nigdy niani elektronicznej 😄

bambusek-94 lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 13 stycznia, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    A ja nawet lubię koszule do spania, choć najbardziej to lubię spać bez niczego 🙈 kupiłam 4 koszule, ale szpital chce 5, uważam że to lekka przesada i zastanawiam się czy dokupić czy nie. Niestety nie mam też takiej rozpinanej do samego dołu, więc chyba dobrze by było kupić, ale raz że żadna mi się nie podoba, dwa są dość drogie. Te co mam udało mi się kupić za ~50-70 zł za szt. i to w dodatku nowe.
    Może szukaj na vinted/ olx ,tylko zaznacz sobie, że chcesz nowe
    Ja tak kupiłam 2 nowe za ułamek ceny. Dosłownie 2 dni temu kupiłam nową za 50 zł, gdzie na stronie taka 149

Kłębuszek lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 13 stycznia, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusille wrote:
    A co z tym wietrzeniem krocza i oglądaniem go przez lekarza po porodzie? Spodnie nie będą utrudniać?
    Myślę, że będzie utrudniać
    Ja uwielbiam spać w koszulach
    Pamiętacie akcje mamy ginekolog "wietrzenie narodowe"? 😁 Bardzo zdrowa praktyka, żeby spać bez majtek
    Wtedy też chyba zachęcała do rezygnacji z wkładek higienicznych

Sagi, Kłębuszek lubią tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 13 stycznia, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    @Kłębuszek na profilu położnych z Oleśnicy dzisiaj wieczorem pojawił się post z checklistą torby do szpitala i jest zmiana na 4 koszule 🙂 a jeszcze w tym tygodniu robiłam screena poprzedniej wersji i było że 5 😅
    Te 4/5 koszul to bezpieczna opcja 🙂 jednak to pocenie się w połogu jest straszne...co trochę można się myć i zmieniać koszule

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    My mieszkamy na 45 m.kw.-2 pokoje. Nie mieliśmy nigdy niani elektronicznej 😄
    Ja mam tylko dlatego że mam dom z ogrodem, jak chłopcy byli mniejsi, bo teraz to nie ma już opcji🤣🤣🤣 w lecie nam sie czasem zdarzało ze kładliśmy ich spac a potem szliśmy jeszcze na trochę do ogrodu wiec kamerka była na podgląd czy wszytko u nich ok.

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

preg.png
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aqq wrote:
    Super, że wszystko dobrze :)

A z ciekawości jakie tabletki? Coś na receptę?

Tak ma receptę ale nie powtórzę nazwy teraz ale hydro coś tam 🤣

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe 🖤
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔

👱‍♀️35 L 👨36 L
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
    Zivafert 5000j.m x2
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
    Mamy ❄️ 4.3.3

transfer 15.07🤰🏼
    15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
    29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
    10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
    Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
    23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
    01.10 13+6tc CRL 8.23 cm 🐇
    18.11 połówkowe 393g córeczki 🩷
    3.12 576 g myszki 🐭🩷
    13.01 28+5 991g 🫒
    preg.png

Wysłany: 14 stycznia, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja mam tylko dlatego że mam dom z ogrodem, jak chłopcy byli mniejsi, bo teraz to nie ma już opcji🤣🤣🤣 w lecie nam sie czasem zdarzało ze kładliśmy ich spac a potem szliśmy jeszcze na trochę do ogrodu wiec kamerka była na podgląd czy wszytko u nich ok.
    W większym domu z ogródkiem to fajna opcja, może za rok o tym pomyślimy
    Tak sobie myślę, że nawet jak chłopcy będą starsi i będą się sami bawili na górze to może też fajnie będzie ich podejrzeć,hm?

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • alta marea Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieszkamy w domu i mam niestety dużo poziomów o niewielkiej powierzchni, generalnie bez niani się nie uda szczególnie na dzienne drzemki przy starszych dzieciach albo właśnie później na wieczór (na dole nic nie słychać z pokoi na górze), ale jeszcze nie kupiliśmy. Nje do końca wiem co będę potrzebować. Dwa telefony też mnie nie przekonują, raz że nikt nie poswieci telefonu na czas drzemki 😂 a dwa to wkladanie telefonu do lozeczka albo tuż obok tez mnie nie przekonuje.
    Nie jestem fanką samej kamerki tylko ze względu na ochronę danych osobowych 😂 bo one są wszystkie chińskie i nie przechodzą atestów EU w zakresie ochrony, więc trochę mnie wkurza mieć takie urządzenie z mikrofonem i video podłączonym cały czas (póki jest wpięte do gniazdka).

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na pół dnia do fryzjera, chlop zostaje sam na placu boju😂 duzy jest niech ogarnia

Sagi, Daga121222, alta marea, ZOSIA88, _Hope, Arga, Katt, Kokosq, Kasiastaraczka, aqq, Kłębuszek, Dżozu lubią tę wiadomość

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

preg.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Jednorożec i bardzo dobrze, korzystaj 😁 należy Ci się 🥰

A ja właśnie jadę na krew 🩸, ciekawa jestem czy wyniki mi się trochę poprawiły 🤭
    Ale ogólnie dramat jeździć komunikacją o tej godzinie… wszystkie autobusy zapełnione.

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    20+5 - 382 g
    26+0 - 964 g
    29+2 - 1400 g
    31+2 - 1800 g
    32+5 - 2250 g

⏳21.01 ➡️ wizyta

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia wszystkim :) Ja mam dziś wizytę… o 19.
    Mam nadzieję ustalić dziś datę cc, więc jestem podekscytowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 08:17

ZOSIA88, _Hope, Zaniepokojona1234, Arga, Katt, Daga121222, Kokosq, Kasiastaraczka, aqq, Kłębuszek, Dżozu, bambusek-94, Go0cha lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Zaniepokojona1234 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Miłego dnia wszystkim :) Ja mam dziś wizytę… o 19.
    Mam nadzieję ustalić dziś datę cc, więc jestem podekscytowana.
    Pochwal się na kiedy jeżeli oczywiście będziesz chciała :) ja mam od dłuższego czasu zagwozdkę. Zastanawiam
    Się czy inwestować w bazę do fotelika już teraz czy dopiero po zmianie. Czytałam sporo i zdania są podzielone. Już sama nie wiem czy będziemy na tyle jeździć by na pół roku zrobiło nam to różnicę

alta marea lubi tę wiadomość

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaniepokojona1234 wrote:
    Pochwal się na kiedy jeżeli oczywiście będziesz chciała :) ja mam od dłuższego czasu zagwozdkę. Zastanawiam
    Się czy inwestować w bazę do fotelika już teraz czy dopiero po zmianie. Czytałam sporo i zdania są podzielone. Już sama nie wiem czy będziemy na tyle jeździć by na pół roku zrobiło nam to różnicę
    Ja byłam zadowolona z bazy ale ja odwoziłam starszaki do szkoły i przedszkola więc mam porównanie z pasami i bazą i baza jest super, szkoda, że nie kręciła mi się ale i tak było warto bo zapinanie pasów było męczące a ja szkoła, sklep, babcia i znowu po nich, mała spała i tylko było pik i już gotowe 😅

Zaniepokojona1234, Kokosq lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że się podzielę :)

Co do bezpieczeństwa to ciężko mi się wypowiedzieć, ale z bazą jest rzeczywiście dużo wygodniej.

Zaniepokojona1234, Kokosq lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • alta marea Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaniepokojona1234 wrote:

Zamierzasz uzywac fotelik lupine tylko pol roku? Zalecenia sa zeby nie przesadzac zbyt wczesnie, my nigdy przed skinczeniem 15 miesiecy nie zmienialismy fotelika.

Co do bazy to zalezy ile jezdzicie. Mam auto w uzyciu codziennie i przy pierwszym synku nie mialam, przy drugim tak. Nieporownywalny komfort. Teraz wzielismy taka ktora bedzie tez pasowac do fotelika po tym nosidle

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaniepokojona1234 wrote:

Baza jest wygodna, sekunda i po temacie. Ja jeździłam regularnie do fizjo, nie było problemu z montażem. Często zasypiał w samochodzie i bez względnego kombinowania wyjmowałam fotelik. No i czułam się bezpieczniej, że wszystko jest stabilnie. Musisz mieć na uwadze, że może być tak że sam fotelik ma zły kąt na kanapie, a z bazą jest już w porządku i odwrotnie.
    My mamy avionauta Pixel pro z bazą, na roczek zrobiliśmy prezent i kupiliśmy nowy fotelik axkid minikid. Była propozycja zmiany na fotelik pasujący do naszej bazy ale nie chciałam jej blokować fotelikiem dla starszego i słusznie bo za chwilę będzie znowu potrzebna do łupiny.

• _Hope Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę Wam zazdroszczę 🤭 bo u mnie nie ustalają terminu CC z takim wyprzedzeniem.

Ale patrzyłam w kalendarz i w przyszłym tygodniu mam III prenatalne u mojego prowadzącego i jak wszystko będzie dobrze to później już tylko 1-2 wizyty u niego i KTG. Kolejne już u ginekologa, który zrobi cięcie.😱
    No chyba, że jednak zdecyduję się po prostu ustalić termin w szpitalu.. 🤔 ale chyba lepiej trafić w dobre ręce na to trzecie cięcie nawet jeśli humorki i ton wypowiedzi tego doktora mi się nie podobają. On w tym szpitalu jest najlepszy do cesarek.. i ma podejście żeby maluch jak najdłużej był w brzuchu.

Co do pierwszego fotelika to ja łupinę mam po synku, bez bazy i nie zamierzam jej wymieniać. Zobaczę jak sobie będziemy radzić z tymi dowozami i jeśli uznam za konieczne to wtedy dokupię bazę. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 09:47

Kasiastaraczka, Kokosq lubią tę wiadomość

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    ⏳🐝 2026🩵

preg.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ