Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie wynik gbs ujemny , synek bardzo mało przybrał tylko 80 g ale nie martwie się tym narazie. Wizyte kolejna jednak mam za 2 tyg pomimo, że mówił że co tydzień to zmienil zdanie. Dostałam juz skierowanie na cc pojade w następnym tygodniu zalatwiać . Za 2 tyg czeka mnie ostatnie pobieranie krwi.
Emocjonalnie jestem dzisiaj wykończona nie lubie takich egositów jak mój mąż nie odzywam się dzisiaj do męża wkurzył mnie niesmaowicie a teraz usilnie mi sie podlizuje nie potrzebuje takich rzeczy na końcu ciazy trochę sobie popłakałam w końcu już nie długo.
Sagi, Zaniepokojona1234, Kłębuszek, Arga, Daga121222, alta marea, _Hope, Kasiastaraczka, aqq, Go0cha, bambusek-94 lubią tę wiadomość
-
Tak, mieliśmy tylko fałszywe alarmy przy snuzie, wrażliwy sprzęt. Raz mąż podłączył ją w takim trybie, ze przy każdym oddechu pikala cichutko. Myślałam że zwariuję, i miałam dylemat czy ryzykować obudzenie dziecka czy wytrzymać xD
-
ZOSIA88 wrote:Jestem po wizycie wynik gbs ujemny , synek bardzo mało przybrał tylko 80 g ale nie martwie się tym narazie. Wizyte kolejna jednak mam za 2 tyg pomimo, że mówił że co tydzień to zmienil zdanie. Dostałam juz skierowanie na cc pojade w następnym tygodniu zalatwiać . Za 2 tyg czeka mnie ostatnie pobieranie krwi.
Emocjonalnie jestem dzisiaj wykończona nie lubie takich egositów jak mój mąż nie odzywam się dzisiaj do męża wkurzył mnie niesmaowicie a teraz usilnie mi sie podlizuje nie potrzebuje takich rzeczy na końcu ciazy trochę sobie popłakałam w końcu już nie długo.
Polubiłam za wizytę, nie za męża 😕 -
ZOSIA88 wrote:Jestem po wizycie wynik gbs ujemny , synek bardzo mało przybrał tylko 80 g ale nie martwie się tym narazie. Wizyte kolejna jednak mam za 2 tyg pomimo, że mówił że co tydzień to zmienil zdanie. Dostałam juz skierowanie na cc pojade w następnym tygodniu zalatwiać . Za 2 tyg czeka mnie ostatnie pobieranie krwi.
Jejku dobrze już znać datę 😮💨
A co do mężów… ja na swojego nie mogę narzekać, bo oprócz bałaganu który robi wokół siebie i po mieszkaniu to nie mam mu nic więcej do narzucenia, ale wiem, jak to jest w czasie choroby u nich, wtedy trzeba się nad nimi litować, a niektórzy to zapominają o tym jak my na co dzień się źle czujemy i co znosimy psychicznie i fizycznie 🫣
Ja dzisiaj cierpię na ból żołądka, nie jakiś mocny, ale czuję, że ciężko mi na nim, ale mam podejrzenia, że mały mnie uciska, bo dzisiaj bardzo wysoko się rusza. Kolejna sprawa pierwszy raz w tej ciąży chwyciło mnie przeziębienie… test zrobiony, gorączki brak, ale mam okropny katar przez co lekko podrażnione gardło, macie jakieś sposoby oprócz inhalacji? 🫣 dopóki nic się poważniejszego nie dzieje wolę omijać przychodnie, bo tam się nabawię jeszcze czegoś gorszego 😂1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
19.08 badanie prenatalne, dzidziuś prawidłowo się rozwija 🙏
28.10 II badanie prenatalne -
Kasiastaraczka wrote:Wow,gdzie placiliscie 200 zł za dopasowanie fotelika?
My za każdym razem za darmo w 8 gwiazdek,w każdym momencie możemy też podjechać i sprawdzić czy wszystko ok
W przetestuj wózek. Ale możliwe, że odliczyliby te 200 zł, jakbyśmy ostatecznie zdecydowali się na zakup u nich. A tak to sklep internetowy dał nam o wiele lepszą ofertę na wózek, bazy i fotelik i inne duperele i nie zdecydowaliśmy się u nich kupić.
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Ja też team jak najdłużej tyłem -na razie wychodzi nam dobrze - 4 i 2 latkowie w axkid tyłem. Rozmawiają sobie między sobą, bawią się albo śpią
W ogóle nie żałuję tej różnicy wieku między nimi,bo pomimo że się biją to ich rozmowy mnie rozbrajają
Ostatnio zaczęli tańczyć razem za ręce, już tak dłużej 😄
Bardzo mnie pocieszają takie wiadomości, przyznam że boje się mieć dwóch takich wariatów w domu ale jest nadzieja że będą też i dobre momenty.
-
Bardzo boli mnie w kroczu przy przekręcaniu się jak leżę i przy chodzeniu:(
Mam nianie elektroniczną używaliśmy do córki szczegolnie jak schodzilam puszczac pranie.
Monitora oddechu nie mam ale miałam raz sytuacje, że miała bezdech w nocy. Byly tez sytuacje, że mi bardzo ulewała po jedzeniu ale po jakims czasie i to tez było niebezpieczneWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 14:49
-
Jestem po wizycie. Dostałam skierowanie na posiew moczu chociaż bakterii w moczu było nieliczne ale no dobra, zrobię nic mnie to nie kosztuje. Tylko dostałam też od razu receptę na antybiotyk 🤔 Moim zdaniem trochę przesada. W żadnej ciąży nie brałam antybiotyku nawet przy dość licznych bakteriach pojadłam trochę żurawiny i soku i było git. Nie pamiętam też czy pobierając mocz wtedy czy ja się umyłam, było rano, zbierałam się szybko na tą krzywą i chyba zapomniałam o tym. Zobaczymy co wyjdzie z posiewu, ale jak będzie git to antybiotyku nie biorę... Pech że moj lekarz na urlopie i byłam u innego wtedy na wizycie.
No dobra a ze spraw kalendarzowych można mi wpisać w kalendarzu, że będzie dziewczynka już mam pewność 99.99%
Usg 3 trymestru 2 lutego, a zwykła wizyta 11 lutego.
I właśnie stałam sobie sprawę iż zostały mi tylko 2 wizyty do porodu 😱😱😱 ależ to leci.
Sagi, Kasiastaraczka, Go0cha, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Ahhh i waga mi niewiele ruszyła, jestem w tej chwili dalej 10 kg na plus to może tragedii nie będzie jeśli do końca przebiorę max 5kg.
Zgaga skutecznie ogranicza mnie we wpieprzaniu słodyczy 😆 mogę sobię tylko pozwolić na coś przed południem,jakieś ciasteczko do kawki np, bo po południu jak coś zjem to jest już źle i pali żywym ogniem, ile ja już paczek rennie zjadłam, nie zlicze. -
Ja twz z córką mialam okropną zgage teraz nie mam ale poczekam na ten 35 tc wtedy mialam apogeum
ja bede mieć wizyte w 35tc a potem nie wiem moze jeszcze 1 albo 2
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 14:51
-
@Zosia, czyli Ty też zaraz poznasz datę cc 🥹 zazdroszczę Wam!
Co do bólu w kroczu to może dzidziuś Cię uciska? 🤔
@Monia współczuję bólu żołądka i przeziębienia.. zdrówka!
Co do żołądka to też czasem dzidzia mnie tam uciska i mi źle.
@Truskawkowykompot dziwne, że lekarz przepisał antybiotyk nawet nie wiedząc jakie to bakterie 🙄 u mnie zanim Pani dr przepisała to musiała zlecić dodatkowe badania, by dobrze ten lek dobrać.
Ale fajnie, że dostałaś skierowanie na posiew moczu, lepiej sprawdzić 🙂 mam nadzieję, że nic Ci nie wyjdzie.
Gratuluję córeczki 💕
M_onia lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
32+5 - 2250 g
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
A tak z ciekawości - w poprzednich ciążach, kiedy zaczął obniżać Wam się brzuch? To jakoś widać?👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
32+5 - 2250 g
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
@Truskawkowykompot, gratuluję córeczki.🩷🥳 Macie już wybrane imię?
Co do wagi, to ja właśnie teraz zaczęłam sporo tyć.🫣🫣🫣 Dobijam do 10 kg na plusie 🤭 i widzę, że nogi zaczynają mi puchnąć. 😕 Obrączkę zdjęłam już jakiś czas temu.
Wiem, że jeśli zdecyduję się na wizyty u tego lekarza co mógłby mnie przyjąć do szpitala i wykonać CC (jestem zdecydowana na 80%), to wizyty u niego będę miała co tydzień.🙃 Mój prowadzący na końcówce ciąży gdy wszystko jest ok nie zaleca wizyt aż tak często🤷♀️
Niesamowite, że niektórym z Was zostało tak mało czasu do rozwiązania 😍 i że poznajecie już terminy cesarek 😍
Mi zostały jeszcze 2 miesiące.⏳🥹
Dziś mam okropne kołatanie serca i ciągle kręci mi się w głowie. Byle dotrwać do 19 aż mąż wróci z pracy.. 😵💫
-
My dziś po spacerze po jednej porodówce, jutro spacer po kolejnej
jestem też po wizycie u fizjo, która stwierdziła że moje tkanki wyglądają obiecująco i zaczęłam już masaż krocza
lekarka mówiła że mogę od 32tc i wydawało mi si to zawsze takie odlegle a tu proszę już się dzieje 
Jestem w trakcie robienia piątego prania, zaraz prasowanie i pakowanie ubranek do komody
oraz pakowanie torby. Jeszcze wanienka i przewijak na łóżeczko drewniany i jestem gotowa na wszystko 😁
Myślę o niani elektronicznej, upatrzyłam jeden model za 250zl, z osobnym ekranem. Nie przekonują mnie aplikacje na telefon bo człowiek jest uziemiony do telefonu. Drażni mnie że te. telefon wszędzie ze sobą zabieramy 🫣 mamy 70 metrów mieszkania ale myślę pod kątem balkonu, gdy maluszek będzie spał a ja będę zajmować się roślinami na balkonie to może wtedy lepiej mieć? Ale to jeszcze rozważam
Dodatkowych monitorów oddechu nie zakładam, więcej stresu moze to generować niż faktycznego bezpieczeństwa. Zwłaszcza jeśli miałoby się kamerkę.
M_onia, Kłębuszek, Kasiastaraczka, Daga121222, _Hope, Kokosq, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Dawno mnie tu nie było.
U mnie wszystko w porządku, czekam na córeczkę 🎀. Na ostatnim badaniu ważyła niecałe 2100 g. Nawet na już włoski.
Macie jakieś sposoby na bezsenność? Staram się spać na raty, ale jestem już wykończona 😴
Sagi, Aliana, Kasiastaraczka, Daga121222, _Hope, alta marea, Go0cha, Kokosq, bambusek-94, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Ja nie widzę różnicy, ale poprzednim razem jak byłam na ktg dzień przed porodem to mi położna zwróciła uwagę ze jest bardzo niskoDaga121222 wrote:A tak z ciekawości - w poprzednich ciążach, kiedy zaczął obniżać Wam się brzuch? To jakoś widać?
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
Lynx wrote:Dawno mnie tu nie było.
U mnie wszystko w porządku, czekam na córeczkę 🎀. Na ostatnim badaniu ważyła niecałe 2100 g. Nawet na już włoski.
Macie jakieś sposoby na bezsenność? Staram się spać na raty, ale jestem już wykończona 😴
Doksylamina działa nasennie i przeciwwymiotnie i jest bezpieczna w ciąży. Jest przepisywana kobietom w ciąży, ja biorę od samego początku bo mam problemy ze spaniem. Psychiatra żebym nie poszła z torbami poleciła mi kupować noctis noc bo to ta sama czysta substancja, tyle że bez Wit b6, która działa też przeciwwymiotnie. Biorę pół tabletki na noc. Śpię lepiej, zasypiam lepiej ale na siku i tak się wybudzam kilka razy
-
Oo cześć, gratuluję córeczki, macie imię?💗Lynx wrote:Dawno mnie tu nie było.
Ja niestety nie mam sposobu na bezsenność,chyba taki czas -
Ja tego nie widziałam...🙃Daga121222 wrote:A tak z ciekawości - w poprzednich ciążach, kiedy zaczął obniżać Wam się brzuch? To jakoś widać?
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH