Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też mam duży brzuszek, on się pojawił dużo wcześniej w takim wymiarze, mogłabym na luzie być w 9 miesiącu a nie w 7. i generalnie zaczęła się u mnie faza ciąży „minimum pół kilo na tydzień” , przybieranie na wadze przybrało tempa
mam nadzieję, że nie zostało mi więcej niż 8 tygodni 🤣 bo przybieram na wadze od jedzenia powietrza 😆 nawet nie jestem spuchnięta więc serio nie wiem czemu ta waga zaczęła tak galopować.
Mnie boli tylko spojenie łonowe, szczególnie jak za dużo leżę na kanapie. jak rozchodzę jest ok, ale ten ból też znam z końcówki ciąży z poprzednich ciąż, a tu mi doskwiera już od 20-22 tygodnia. Chodzę normalnie cały czas przynajmniej tak mi się wydaje -
Moja waga też rośnie. Dalej sobie wmawiam, że ciało wie co robi… Jeszcze nie mam takiej makabrycznej zgagi jak w poprzedniej ciąży, ale może to się zmieni.
Powiem Wam dziewczyny, że patrzylam dziś na ten okrągły pyszczek synka podczas drzemki. I sobie pomyślałam, że to ostatnie dni tylko we dwoje. Jakoś tak zakłuło w sercu 🥲
Kasiastaraczka, Kokosq, Arga lubią tę wiadomość
-
Daga ślicznie wyglądasz ja nawet nie mam ochoty robic sobie zdjęć musialabym ubrac na czarno stroj aby mnie wyszczuplił naprawdę moje piersi waza chyba z 6 kg brzuch ogromny i wydaje mi się ze tam jest tyle wód cieżko mi się chodzi i obraca.
Udało mi sie dzisiaj założyć materiał wyprany z gondoli zostalo umyc stelaż wanienki a spacerówke zostawie po porodzie. Torbę spróbuje dopakować jutro bo skonczyły się leki a bylam tak zła na męża, że naeet nie mówilam mu tego bo zajety byl dzisiaj malowaniem pokoju chyba jak widzi ten mój brzuch to go stresuje.
Jeszcze tylko tydzień jak musze brac acard
-
Wow,to już za mniej niż 2 miesiące 😄Sagi wrote:Będę miała cięcie 12 marca 😊(wzięliśmy datę z 1 prenatalnych, wg której ciąża jest troszkę starsza)
To już zaraz 🫣
Chyba zacznę zapisywać te daty cc na pierwszej stronie
Ktoś jeszcze chyba miał wyznaczony -przypomnijcie się 😚
Sagi, Arga lubią tę wiadomość
-
Tak,mam największy brzuch ze wszystkich ciąż...ciekawa jak Lidka teraz z wagą, a wizyta dopiero pod koniec styczniaZOSIA88 wrote:My też damy na drugie zastanawiałam sie nad Aleksandrem. Czy Wy tez juz macie takie wielkie brzuchy ja chodze rzeczywiscie jak pingwin a dziecko jeszcze 2 kg nie ma
skad ten brzuch ?
Arga lubi tę wiadomość
-
Oj pamiętam to uczucie,a później poszłam do szpitala i mój mały synek stał się taaaki dorosłySagi wrote:Moja waga też rośnie. Dalej sobie wmawiam, że ciało wie co robi… Jeszcze nie mam takiej makabrycznej zgagi jak w poprzedniej ciąży, ale może to się zmieni.
Powiem Wam dziewczyny, że patrzylam dziś na ten okrągły pyszczek synka podczas drzemki. I sobie pomyślałam, że to ostatnie dni tylko we dwoje. Jakoś tak zakłuło w sercu 🥲 -
Ale miałam przed chwilą skurcz, aż mnie zgięło w pół.
Ma to tak wyglądać?miałam je w poprzednich ciążach ale były jak leciutki okres ale ten był mocnyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 21:47
-
Wow Sagi to już wiesz kiedy a który to będzie u Ciebie tc? Ja mam taką nadzieję, że dowiem się w nast. tygodniu oby nie chcialabym 2 razy tam jezdzić.Sagi wrote:Będę miała cięcie 12 marca 😊(wzięliśmy datę z 1 prenatalnych, wg której ciąża jest troszkę starsza)
To już zaraz 🫣 -
ZOSIA88 wrote:Wow Sagi to już wiesz kiedy a który to będzie u Ciebie tc? Ja mam taką nadzieję, że dowiem się w nast. tygodniu oby nie chcialabym 2 razy tam jezdzić.
Wg usg 39 tydzień. Trzymam kciuki żebyś się dowiedziała. Jestem trochę przerażona, ale też czuję ulgę że jest ustalone. -
@Daga, właśnie sporo osób poleca i zachwala aż chyba sama pójdę nawet ze względu na tą bliznę,którą mam po pierwszym porodzie bo jestem ciekawa w jakim ona jest stanie.
@Sagi, my kupiliśmy jakiś czas temu wagę ale weszłam na nią tylko raz w sumie 😅 a zgaga na szczęście mi ustąpiła od jakiegoś tygodnia jak odstawiłam całkowicie rzeczy słodkie 😅 Ale w razie jakby wróciła to prowadząca przepisała mi na ostatniej wizycie Polprazol.
Oj tak, ja staram się jak mogę wykorzystać na maksa czas z córką póki jeszcze jesteśmy tylko we trójkę 🥺
Najgorzej mam wieczorami z bólem pleców jak w dzień za dużo pochodzę, bolą mnie lędźwia jak siedzę a jak się wygnę tak, że przestają boleć to zaczyna ciągnąć między łopatkami 😅
Zapisałam nas też na sesje rodzinno-brzuszkową w lutym, w pierwszej ciąży też taką mieliśmy więc teraz nie mogło być inaczej 🤭 fajnie jest zachowywać takie chwile ☺️ -
Na ten ból kręgosłupa to spróbuj tej pozycji kolankowo łokciowej, odciąża. Chyba, że już robisz 🙃Kokosq wrote:@Daga, właśnie sporo osób poleca i zachwala aż chyba sama pójdę nawet ze względu na tą bliznę,którą mam po pierwszym porodzie bo jestem ciekawa w jakim ona jest stanie.
@Sagi, my kupiliśmy jakiś czas temu wagę ale weszłam na nią tylko raz w sumie 😅 a zgaga na szczęście mi ustąpiła od jakiegoś tygodnia jak odstawiłam całkowicie rzeczy słodkie 😅 Ale w razie jakby wróciła to prowadząca przepisała mi na ostatniej wizycie Polprazol.
Oj tak, ja staram się jak mogę wykorzystać na maksa czas z córką póki jeszcze jesteśmy tylko we trójkę 🥺
Najgorzej mam wieczorami z bólem pleców jak w dzień za dużo pochodzę, bolą mnie lędźwia jak siedzę a jak się wygnę tak, że przestają boleć to zaczyna ciągnąć między łopatkami 😅
Zapisałam nas też na sesje rodzinno-brzuszkową w lutym, w pierwszej ciąży też taką mieliśmy więc teraz nie mogło być inaczej 🤭 fajnie jest zachowywać takie chwile ☺️
My brzuszkowa robiliśmy tylko w pierwszej ciąży,ale każde dziecko będzie miało noworodkową,już napisałam do fotografki i jesteśmy umówione
Dodatkowo robi się dużo innych zdjęć rodzinnych,starszakom 🥰i takim sposobem to ostatnio wzięliśmy 44 zdjęcia, idzie zbankrutować
Od razu teraz wzięliśmy jakiś pakiet max
Kokosq, Arga lubią tę wiadomość
-
Też marzy mi się taka sesja noworodkowa 🥹🥰
Kokosq, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
32+5 - 2250 g
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
Kasiastaraczka wrote:Na ten ból kręgosłupa to spróbuj tej pozycji kolankowo łokciowej, odciąża. Chyba, że już robisz 🙃
My brzuszkowa robiliśmy tylko w pierwszej ciąży,ale każde dziecko będzie miało noworodkową,już napisałam do fotografki i jesteśmy umówione
Dodatkowo robi się dużo innych zdjęć rodzinnych,starszakom 🥰i takim sposobem to ostatnio wzięliśmy 44 zdjęcia, idzie zbankrutować
Od razu teraz wzięliśmy jakiś pakiet max
Poszłam za ciosem i zapisałam się od razu do tej fizjo na 21.01, zobaczymy co mi doradzi ☺️ a pozycje kolankowo łokciową zdarza mi się stosować ale frustruje mnie mocno,że jak na chwilę usiądę wieczorem przy stole z mężem to zaraz czuję ten ból pleców 😅
I my robiliśmy i ciążową i potem noworodkową córce, teraz na pewno też się zdecydujemy. Oj wiem coś o tym, za każdym razem jak trzeba wybrać określoną liczbę zdjęć to zawsze muszę dobrać dodatkowe bo podoba mi się ich za dużo 😅
Kasiastaraczka, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
Daga121222 wrote:Też marzy mi się taka sesja noworodkowa 🥹🥰
Od siebie bardzo polecam, nasze zdjęcia z córci sesji noworodkowej zdobią ściany w naszym salonie i po dwóch latach za każdym razem jak na nie patrzę to łapie mnie wzrusz, taka była maleńka w naszych rękach 🥺
Kasiastaraczka, Sagi, Daga121222, Katt lubią tę wiadomość
-
39 tc to kurcze póżno mi się wydaje mam nadzieję, że dotrwamy ale mam tez nadzieję, że jednak bedzie ten 38 tc orientowałam sie trochę i wpisuja na cc od 38 tc nie wcześniej.Sagi wrote:Wg usg 39 tydzień. Trzymam kciuki żebyś się dowiedziała. Jestem trochę przerażona, ale też czuję ulgę że jest ustalone.
Nie mam sposobu na bezssenośc myśle, że organizm juz nas przystosowuje działają tez inne hormonyco robie ostatnio obejrzałam wszystkie filmiki o ozempicu botolsach lifitingu i medycynie estetycznej nie dlatego, że chce sobie zrobić ale jaki wpływ na zdrowie mają a kobiety coraz więcej z tego korzystają. Zainstalowalam sobie tez gre jestem na 700 poziomie no tak ksiazka może lepszym bylaby wyborem ale zarówno w tej jak i poprzedniej ciązy mam nie chęc do czytania pomimo , że leża na szafce książki, które chcialam przeczytać jeszcze przed tym jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 23:27
-
@Lynx, fajnie, że się odezwałaś, gratuluję córeczki!🩷🥳💗
@Sagi, jak super, że znasz już datę CC.😍 Wow, to już mniej niż 2 miesiące i będziecie się tulić.🥰
Ja też nastawiam się na cięcie w 39tc.
@Daga, śliczny brzuszek 😍💗 Świetnie wyglądasz.
Ja brzuch mam bardzo duży. Mąż się śmieje, że najpierw idzie piłka, a dopiero później ja. 🫣😂 Ogólnie ostatnio sporo przytyłam.🤭 Jestem bardzo ciekawa ile Mały już waży.
Sagi, Daga121222, Kokosq, Kłębuszek, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Dla mnie 39 tc jest spoko, jeszcze chcę się trochę nacieszyć spokojnymi (choć trochę bezsennymi) nocami i kąpielami w wannie 🥴
Arga, współczuje że musisz sama odśnieżać. Kręgosłup pewnie pęka?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:50
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH