Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
No, te skurcze bywają bardzo upierdliwe. Mi się bardzo wcześnie zaczynają. Całe ciało woła, że chce urodzić naturalnie, a ja niedobra mu nie pozwalam 😂
Jestem po szczepieniu na Rsv, poszło gładko bo udało mi się męża do pomocy zaprzęgnąć (przywiózł szczepionkę) 🥳
Lekarka zapytała mnie, czy szczepiłam się na krztusiec. A ja na to „już się krztusiłam” 😑Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:26
Daga121222, Kłębuszek, Dżozu, Katt, Aliana lubią tę wiadomość
-
U mnie też są już skurcze przepowiadające, brzuch robi się jak skała i czuć takie ciśnienie które schodzi falowo od góry od dna macicy aż do dołu do pachwin i później puszcza, jak przy porodzie. Nie są bolesne ale mega nieprzyjemne i czasami są dni że nie mam nic, a czasami kilka nieregularnych. Generalnie krótkie, myślę do 15-20 sekund.
Co do CC to mi się marzy cesarka na skurczu, na rozpoczętej akcji, to zawsze najlepsze dla dzidziusia, mało mnie w tym wszystkim interesuje moja wygoda. U mnie wizyty są regularne w szpitalu przy planowanym cięciu po 35 tc i decydują z tygodnia na tydzień czy to już. Ale zawsze chcą najpóźniej jak się da. Poprzednie CC (39+1) potwierdzili mi datę na 5 dni przed. Fajnie bo akcja zaczęła mi się skurczami w nocy przed CC, pewnie ze stresu 🤣 rano jak się stawiłam to w KTG się super pisały i było już rozwarcie 3 cm 😁
_Hope, Kokosq, Dżozu, Kasiastaraczka, Katt, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
ZOSIA88, Sagi, _Hope, alta marea, Arga, Kłębuszek, Kokosq, Dżozu, Kasiastaraczka, Katt, aqq, Lynx, bambusek-94, Aliana lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
32+5 - 2250 g
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
Dla mnie CC w 39 tc gdy wszystko jest w porządku to bardzo rozsądne, choć nie ma co kryć, ta końcówka jest ciężka.
U mnie przy poprzednich cięciach dzieci były bardzo nisko w kanale rodnym, chodziłam już z rozwarciem, na KTG pisały się też skurcze i miałam spore obawy czy dotrwam... Ale dla mnie najważniejsze, że Maluszek będzie wtedy gotowy na przyjście na świat.
Przy terminie ustalonym na 38 tc poród też może zacząć się wcześniej.😉
Jedyne czym się martwię to jak dotrę do szpitala gdyby zaczęło się przed ustalonym terminem i co wtedy zrobię z dziećmi. 😱 Najbliższą porodówkę właśnie nam zamknęli, inna 25 km od nas, a ta którą wybrałam prawie 40 km.🫣
Co do skurczy przepowiadających to w każdej ciąży dość wcześnie mi się zaczynały.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:59
alta marea lubi tę wiadomość
-
Mi się marzy cc że pojade sobie z walizeczką na spokojnie bez jakis dram i nerwowki na bloku operacyjnym jesli chodzi o personel medyczny. Sama pracuje na bloku więc wiem jak to wygląda w praktyce te niezaplanowane operacje.
-
Co do zapominania o brzuchu, to jestem idealnym przykładem, bo, a to o coś zahaczę, a to o coś uderzę 🫣
Widzę, że macie już skurcze, ja tak jak pisałam wcześniej wróciłam do magnezu i przeszło, chociaż dzisiaj coś czułam w samym dole, ale mam nadzieję to mały już się ustawia.
Ale mam wątpliwości co do mojego przeziębienia 🫣 lekko nietypowo, bo żadnych innych objawów nie mam oprócz zatkanego nosa i wodnistej wydzieliny. Chat gpt mi ciągle podpowiada, że to może być katar ciężarnych 🫣 czy któraś z was miała to? Przeszło? Czy trwało do końca ciąży?? W poniedziałek mamy wizytę pewnie o to podpytam, ale będę robić badania krwii jak zwykle przez wizytą myślicie, że zrobienie CRP żeby wykluczyć jakiś stan zapalny będzie ok?1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
19.08 badanie prenatalne, dzidziuś prawidłowo się rozwija 🙏
28.10 II badanie prenatalne -
Ja takie wszystkie cc miałam 😅 ja mam późniejsze owulacje więc ten termin z miesiączki ro i tak taki dwa tygodnie do przodu był więc ten 39 tc był dla mnie w sam raz bo bałam się, że 38 to za wcześnie. I tak sądzę, że syn spokojnie mógł jeszcze dwa tygodnie siedzieć w brzuchu.ZOSIA88 wrote:Mi się marzy cc że pojade sobie z walizeczką na spokojnie bez jakis dram i nerwowki na bloku operacyjnym jesli chodzi o personel medyczny. Sama pracuje na bloku więc wiem jak to wygląda w praktyce te niezaplanowane operacje.
-
Ja też mam pozna owulacje i znów będę musiała na porodówkę tłumacząc ze dziecko jest mlodsze o dwa tygodnie w stosunku do omArga wrote:Ja takie wszystkie cc miałam 😅 ja mam późniejsze owulacje więc ten termin z miesiączki ro i tak taki dwa tygodnie do przodu był więc ten 39 tc był dla mnie w sam raz bo bałam się, że 38 to za wcześnie. I tak sądzę, że syn spokojnie mógł jeszcze dwa tygodnie siedzieć w brzuchu.
-
Arga ja mam takie szczęście, że o mnie film można nakręcić ciaża pozamaciczna ze wstrzasem rozerwanym jajowodemArga wrote:Ja takie wszystkie cc miałam 😅 ja mam późniejsze owulacje więc ten termin z miesiączki ro i tak taki dwa tygodnie do przodu był więc ten 39 tc był dla mnie w sam raz bo bałam się, że 38 to za wcześnie. I tak sądzę, że syn spokojnie mógł jeszcze dwa tygodnie siedzieć w brzuchu.
cud że sepsy nie dostalam ale swoje wyleżałam w szpitalu. A cc tez nie lepsze było anestezjolog robil dramy nie zgodził się na znieczulenie zewnatrzoponowe naszczeście oba przypadki byly w szpitalu 
Więc dla mnie myśle ,że lepiej wcześniej i marze o spokojnym porodzie takim przygotowanym
Jeszcze jedna operacja mnie czeka mam nadzieję, że uda mi sie ją zrobic przed powrotem do pracy usunięcie pecherzyka zółciowego mam skierowanie na pilne ale chirurdzy nie robią w ciąży tylko jak jest stan zagrożenia życia.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:30
-
Ja już od bardzo długiego czasu mam zatkany nos i wodę z nosa 🫣 co oczywiście mnie drażni… a jestem totalnie zdrowaM_onia wrote:Co do zapominania o brzuchu, to jestem idealnym przykładem, bo, a to o coś zahaczę, a to o coś uderzę 🫣
Widzę, że macie już skurcze, ja tak jak pisałam wcześniej wróciłam do magnezu i przeszło, chociaż dzisiaj coś czułam w samym dole, ale mam nadzieję to mały już się ustawia.
Ale mam wątpliwości co do mojego przeziębienia 🫣 lekko nietypowo, bo żadnych innych objawów nie mam oprócz zatkanego nosa i wodnistej wydzieliny. Chat gpt mi ciągle podpowiada, że to może być katar ciężarnych 🫣 czy któraś z was miała to? Przeszło? Czy trwało do końca ciąży?? W poniedziałek mamy wizytę pewnie o to podpytam, ale będę robić badania krwii jak zwykle przez wizytą myślicie, że zrobienie CRP żeby wykluczyć jakiś stan zapalny będzie ok?👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
32+5 - 2250 g
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
Daga121222 wrote:Ja już od bardzo długiego czasu mam zatkany nos i wodę z nosa 🫣 co oczywiście mnie drażni… a jestem totalnie zdrowa
No właśnie zaczynam podejrzewać, że to może być związane z ciążą, bo nie mam gorączki, wydzielina jest wodnista no męczące to jest, ale oprócz tego no nic mi nie dolega 🫣1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
19.08 badanie prenatalne, dzidziuś prawidłowo się rozwija 🙏
28.10 II badanie prenatalne -
He he, dlatego w tej ciąży nie będę się już tłumaczyć, zmieniłam sobie datę om i mam spokójJednorożec89 wrote:Ja też mam pozna owulacje i znów będę musiała na porodówkę tłumacząc ze dziecko jest mlodsze o dwa tygodnie w stosunku do om
alta marea lubi tę wiadomość
-
Ja też miałam długie cykle, u mnie na pierwszych prenatalnych wyszedł rozjazd między datą OM i USG równo tydzień przyjęli mi ten z USG. Ale położna mówiła mi w tym tygodniu że właśnie nie każdy szpital to respektuje... też wolałabym uniknąć indukcji na siłę o tydzień wcześniej

Ja dzisiaj odespałam kilka ostatnich beznadziejnych nocy i pospałam 10h tylko z jedną pobudką na siku. Toż to szok! 😆 ale dzisiaj tętno momentami 124, także nie może być zbyt kolorowo.
Co do skurczy i twardego brzucha to po tygodniu od wprowadzenia nospy 3x dziennie i zwiększeniu dawki magnezu jest naprawdę duża poprawa! Skurczy praktycznie nie mam.
ZOSIA88, alta marea lubią tę wiadomość
-
Uff ale nadrabiania 😄 ale udało się. Ja po szczepieniu na błonicę, krztusiec i tężec. Udało się bez problemu.
Ja nie mam żadnych skurczy przepowiadajacych, jak na razie. Brzuch mi 1szy raz wczoraj mega stwardniał...
Sagi lubi tę wiadomość
starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
⏳14.01.2025 - wizyta gin.

-
Mózg ciążowy level ekspert: właśnie mi sie przypomniało ze mam księdza dzisiaj za dwie godziny, i to tylko dlatego że teściową wody święconej chciala pożyczyć a ja w rozsypce totalnej, w domu burdel, kuchnia jak pobojowisko 😅
ZOSIA88, Kasiastaraczka, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
Wróciłam ze sklepu kupiłam te przekąski razy 2 jakby mnie naszła ochota

Odebrałam sobie tez leki jaka jestem wdzieczna że heparyne zrobili bezplatnie w ciązy nie wiem ile dawałabym miesiecznie
mysle ze jeszcze z jedno opakowanie bedzie mi potrzebne poza tymi 3 kiexys jak sprawdzalam 10 ampułek kosztuje 200 zl.
Kurier dostarczyl mi tez dzisiaj nosiboo go i powiem szczerze że napewno jest ta moc napewno mniejsza niż odkurzacza jest cichy ale myśle, że bedzie ok i pozbede sie kabli odkurzacza itp.
Swoja drogą ja juz nie nadaje sis na zakupy i bede to zlecac mężowi męczy mnie to okropnie
-
M_onia wrote:Co do zapominania o brzuchu, to jestem idealnym przykładem, bo, a to o coś zahaczę, a to o coś uderzę 🫣
Ale mam wątpliwości co do mojego przeziębienia 🫣 lekko nietypowo, bo żadnych innych objawów nie mam oprócz zatkanego nosa i wodnistej wydzieliny. Chat gpt mi ciągle podpowiada, że to może być katar ciężarnych 🫣 czy któraś z was miała to? Przeszło? Czy trwało do końca ciąży?? W poniedziałek mamy wizytę pewnie o to podpytam, ale będę robić badania krwii jak zwykle przez wizytą myślicie, że zrobienie CRP żeby wykluczyć jakiś stan zapalny będzie ok?
Ja miałam i przez miesiąc był dramat. Byłam u laryngologa i dostałam jakieś spreje, maści i miałam wrażenie że jest tylko gorzej. Po miesiącu się przeziębiłam i jak przeziębienie się skończyło to katar sam zelżał. Na codzień teraz stosuję tylko wodę morską rano i wieczorem. Teraz mam taki lekki katar, ale ja jestem alergikiem i ja cały rok mam lekki katar. Z tego co wiem to u niektórych kobiet może być do końca ciąży, ale jak bardzo Cię męczy to bym poszła do laryngologa, da Ci coś i jak przetrwasz miesiąc to po miesiącu powinno pomoc, tak mi mówiła. Ja się średnio stosowałam do zaleceń, bo było gorzej i nie dawałam już rady.30 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷