SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Tez dostalam po 3 miesiacach a dokarmiałam mm pózniej dopiero ale po miesiacu już miesiaczka :/
    Podobno żeby była większa szansa żeby okres nie wrócił to trzeba karmić regularnie co 3 godziny żeby utrzymać poziom prolaktyny, a mi chłopaki już wtedy przesypiali noce wiec miałam jedna długa przerwę na dobę

Arga lubi tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się prawie nie rozstawałam z moim ssakiem, a i tak dostałam okres dwa tygodnie po zakończonym połogu, także tak 🫣

Co do rekonwalescencji po cc to chyba tylko pozycja wyprostowana, dużo chodzenia i leki przeciwbólowe.

Arga lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • alta marea Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Dziewczyny które beda karmic mm albo dokarmiać o jakim mm myślicie ? Przy córce używałam nan ale jakas mega afera z tym mlekiem wybuchła :/

Ja przy obu chłopcach starałam się unikać koncernów. używałam Hipp bo jest ekologiczne i lokalne z DE, mega sobie chwaliłam. Tyle że w Niemczech są trochę inne zalecenia, pediatrzy nie każą przechodzić na mleko następne dopóki dziecko nie jest za szybko głodne, generalnie jest rekomendacja na mleku początkowym do końca karmienia mm. My mamy 3 rodzaje: PRE, 1 i 2 i zalecenie jest żeby być na tym PRE jak najdłużej (my nigdy nie zmieniliśmy ani na 1 ani na 2).

Mleko PRE (u każdego producenta dostępnego na rynku niemieckim, nie tylko Hipp):
    - Jedynym węglowodanem jest laktoza (jak w mleku mamy)
    - brak skrobi, maltodekstryny, syropu glukozowego
    - Bardziej „rzadkie”, trudniej je przekarmić
    - Można podawać na żądanie
    - jest najbardziej zbliżone do mleka mamy

ZOSIA88 lubi tę wiadomość

preg.png
  • alta marea Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Moja koleżanka jest miesiac po cc i dostala krwawienia myślicie, że to juz miesiaczka ? Ona karmi i piesia i dokarmia mm.
    Ja woke miec jednak wiecej nawet jesli nie wykorzystam po porodzie to napewno jak miesiaczka powróci to na noc czy cos az wykorzystam ;)

A skończyły się odchody połogowe? Bo ja nie było przerwy to ja bym się zgłosiła do lekarza żeby czegoś nie przegapić.

Co do cesarki to ja też dużo lepiej wspominam tą drugą- znałam już skalę bólu i swoj próg wytrzymałości i po prostu aktywizacja poszła duuuuuzo szybciej.

Ja zaczęłam gotowac rosołki kolagenowe i już sobie piję :D mam zamiar ugotować dużo w lutym i pomrozic i codziennie w połogu pić też kubeczek przynajmniej pierwsze 3-4 tygodnie :D

Daga121222, Arga lubią tę wiadomość

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, rewelacyjny pomysł z rosolkami. Będą się same robić. Z czego robisz taki kolagenowy? Kurze łapki?

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Zaniepokojona1234 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pila któraś z was herbatę z liści malin albo zamierza? Podobno może ułatwić poród choć wiadomo to nie magiczny napój

preg.png
  • alta marea Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię z wołowych kości szpikowych, nóżek i kurzych łapek. Zbieram tylko tłuszcz później bo go nie lubię za dużo , a w skórze niestety jest sporo. Mam wielki wolnowar 8L i po prostu to jest najlepsze urządzenie (i niedrogie!!!) jakie mam w kuchni, chociaż używam go tylko do rosołów i bigosu 🤣 wstawiam wieczorem na 12-14h i rano mamy gar gotowy, nic nie trzeba pilnować. Żadne thermomixy i lidlomixy mnie tak nie cieszą jak ten wolnowar 🤣

Sagi lubi tę wiadomość

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najbardziej smakuje rosół na szpondrze 🥹 Ale często mnie potem boli brzuch od tej ilości tłuszczu, więc się przerzuciłam na kurze nóżki. Może zrobię jakiś mix. Ale mi narobiłaś smaka. Ech, i dziwić się że waga rośnie…

alta marea lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • alta marea Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też mam problemy później jak jest za tłusty więc wstawiam do lodówki (albo zimą za okno 😆) i jak się schłodzi to zbieram ten tłuszcz łyżką, zostawiam dosłownie odrobinę, bo jest potrzebny. Dzięki temu gotuję na czym chcę. Rosół dobry na każde zło 😁

preg.png
‹‹ 406 407 408 409 410
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ