Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Katt wrote:Mam nadzieję że to się zaraz uspokoi, bo długo tak nie pociągnę. I co dziwne nie mam zaparć tylko wręcz przeciwnie - łapią mnie biegunki. Najgorsze że przez to złe samopoczucie mam wrażenie że zawalam jako mama tego człowieka który jest w domu. Ostatnie dni w ramach kreatywności oglądamy bajki, ewentualnie w porywach czytamy książeczki, no i ogólnie zabawa polega na tym że leżę na podłodze kiedyś on się bawi bo na spacer nie mam siły wyjść z domu. No i pogoda nie zachęca.
Też w momentach gorszego samopoczucia mam takie wyrzuty sumienia, że przez to nie mogę poświęcić czasu córce jak ona chce się teraz bawić 😕 Ale trzeba być też dla siebie trochę łaskawym bo mali ludzie mają nielimitowane pokłady energii i nawet czasem bez ciąży ciężko jest wyrobić 😅 W takich sytuacjach mocno ratuje mąż, który ją wtedy po prostu przejmuje i idzie się z nią bawić np do jej pokoju. -
Kokosq wrote:Tak z innej beczki, dziewczyny czy któraś z Was kupowała staniki do karmienia w H&M? Jestem ciekawa jak się sprawdzają.
Mam nr produktu 1266750002 i dla mnie są oki, nie lubię rozpinanych.
Co do snu, to też jest u mnie coraz gorzej. Nie mogłam dziś zasnąć przed skurcze. Ale obniżylam temperaturę w sypialni o jeden stopień i jak już zasnęłam, to spałam dużo lepiej. Ale i tak obudziłam się jak zawsze o 4 na siku i picie.
Kokosq lubi tę wiadomość
-
Katt wrote:Ja korzystałam, miałam takie odpinane przy ramiączkach, kupowałam w dwupaku. Co prawda miałam problem ze złapaniem rozmiaru bo mam wrażenie że one były trochę większe a ciężko je złapać w sklepach stacjonarnych, żeby przymierzyć, przynajmniej ja nie mogłam ich znaleźć.
Właśnie planuję zamówić i też zastanawiam się jak wypada rozmiarówka bo cenowo wychodzi korzystnie dać 100 za dwie sztuki. Nie lubię za bardzo zamawiać takich rzeczy przez internet bo zawsze jest problem z odpowiednim rozmiarem 😅
Ale i ja patrzyłam ostatnio stacjonarnie to nie widziałam takich. -
@Katt biorę dokładnie to samo żelazo i na początku właśnie męczyły zaparcia, bolał brzuch… po tygodniu od stosowania zaczęło się w drugą stronę 😣 więc dobrze Cię rozumiem, ale później mój organizm się przyzwyczaił i już było dobrze. Jeśli u Ciebie nie będzie poprawy to wtedy warto rozważyć zmianę leku👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Miałam kiedyś to mi 10 lat wytrzymały, teraz kupiłam nowe i są spoko tylko inny wzór ale i tak są spoko, ja kupuję takie bez usztywnieniaKokosq wrote:Tak z innej beczki, dziewczyny czy któraś z Was kupowała staniki do karmienia w H&M? Jestem ciekawa jak się sprawdzają.
Kokosq lubi tę wiadomość
-
Mam taki sam komplet i majtki też wzielam chodze aktualnie w nich bo sa mega wygodneSagi wrote:Mam nr produktu 1266750002 i dla mnie są oki, nie lubię rozpinanych.
Co do snu, to też jest u mnie coraz gorzej. Nie mogłam dziś zasnąć przed skurcze. Ale obniżylam temperaturę w sypialni o jeden stopień i jak już zasnęłam, to spałam dużo lepiej. Ale i tak obudziłam się jak zawsze o 4 na siku i picie.
troche materiał mogłby byc inny.
Ja też nie lubie rozpinanych
w ciazy z córką wydawało mi się , że odpinane ramiaczka będa takie praktyczne ale nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 11:43
alta marea lubi tę wiadomość
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Ja tak miałam w pierwszej ciąży z tym terdyferonem, no nie mogłam brać bo aż mnie z bólu skręcało, później brałam actiferol plus i było dobrze. Tera zastanawiam się czy nie kupić jakiegoś lipisolmanego żelaza 🤔Sagi wrote:A z tym żelazem to bym nie zwlekała tylko zmieniała od razu, wydaje mi się że brzuch się nie przyzwyczai tylko się rozwali 🫣
-
Arga wrote:Ja tak miałam w pierwszej ciąży z tym terdyferonem, no nie mogłam brać bo aż mnie z bólu skręcało, później brałam actiferol plus i było dobrze. Tera zastanawiam się czy nie kupić jakiegoś lipisolmanego żelaza 🤔
O widzisz, ja go zawsze dobrze tolerowałam. Dlatego mi się wydaje, że to nie kwestia przyzwyczajenia tylko niedopasowanie. -
Co organizm to naprawdę różna tolerancja tego żelaza, jak widać coś co pasuje jednej osobie niekoniecznie podpasuje drugiej 😕
-
Robię research odnośnie termometrów, aspiratorów i inhalatorów. Po długich rozmowach z AI mam wybrany taki zestaw:
1. Termometr bezdotykowy: BRAUN BNT400
2. Termometr do pupy: BRAUN PRT2000
3. Aspirator na lekki katar: NENO ARIA
4. Aspirator na ciężki katar: Katarek Plus
5. Inhalator: FLAEM 4NEB
Co o tym myślicie? Polecacie, nie polecacie?
Nie wiem już co o tym wszystkim myśleć, nie jestem przekonana do tych wyborów. Zwłaszcza jeśli chodzi o aspiratory. Nosiboo Pro 2 podoba mi się najbardziej, ale cena jest kosmiczna i czy on jest faktycznie taki super? Kosztuje 450-500 zł, a cały ten mój zestaw wychodzi jakieś 550zł. Z drugiej strony boję się tego katarka, bo mamy jeden zwykły odkurzacz, taki najtańszy do brudnej roboty (remonty), nie ma regulacji ssania, jest głośny i czy to jest higieniczne go używać? A drugi pionowy, trzeba by kupić jakąś przejściówkę, a pytanie czy te gluty, albo sól fizjologiczna nie dostanie się potem do środka i go nie uszkodzi?31 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
26.01 - 1480 g 🩷
11.02 - 2080 g 🩷
25.02 - 2280 g 🩷
🩺 18.03 - wizyta

-
Ja kiedyś mierzyłam,ale u mnie nie wchodzą w grę. Potrzebuję mało pod biustem,a dużo w biuście,a te z hm są bardzo standardowe...Kokosq wrote:Tak z innej beczki, dziewczyny czy któraś z Was kupowała staniki do karmienia w H&M? Jestem ciekawa jak się sprawdzają.
U mnie się sprawdzają miękkie i później już z fiszbinami z alles mama
Kokosq lubi tę wiadomość
-
Ja sobie przez internet dopasowalam te z alles mama, zamawiałam na allegro z opcją zwrotuKokosq wrote:Właśnie planuję zamówić i też zastanawiam się jak wypada rozmiarówka bo cenowo wychodzi korzystnie dać 100 za dwie sztuki. Nie lubię za bardzo zamawiać takich rzeczy przez internet bo zawsze jest problem z odpowiednim rozmiarem 😅
Ale i ja patrzyłam ostatnio stacjonarnie to nie widziałam takich. -
Jesli myslisz o katarku to wez sobie katarek travel. Termometr maz kupował ale nie mam porównania wiwm, że pokusilam sie na zakup takiego termoteta z lidla i bardzo nie wiarygodny jak go zlokalizuje to napisze jaki my mamy

Inhalator dostalam z ubezpieczenia za to ze leżalam w szpitalu i wziwlismy jakis z apteki bardzo dużo używaliśmy.
Dzisiaj zamierzam domknąć torbe porodową trzymajcie kciuki
bo juz 5 tyg sie pakuje
Daga121222, Kłębuszek, aqq lubią tę wiadomość
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Jednorożec89 wrote:Termometr polecam do ucha braun termoscan. Mam i jestem bardzo zadowolona
Ja też, jest fajny. Wcześniej miałam bezdotykowy do czoła i rozbieżności były ogromne.
Kłębuszek, aqq lubią tę wiadomość
-
My termometr myślimy właśnie braun thermoscan, aspirator właśnie mi przyszedł, wahałam się nad nosiboo pro, ale wzięłam jednak z momcozy, były jakieś kody, wyszedł znacznie lepiej cenowo, jak się sprawdzi, zobaczymy. Inhalator też mam flaem, ale to kupiony kilka lat temu już dla nas familino pro, widzę, że już go nawet nie ma w sprzedaży chyba.
Co do zwrotów na allegro ja teraz w tej sposób kupowałam koszule, bo wg wymiarów wydawały się ok, a potem się okazało, że na napach się rozłażą i czułam się mocno niekomfortowo... 🙂
Co do żelaza ja przez długi czas nie brałam żadnego, nawet w suplementach, potem jak hemoglobina zaczęła trochę spadać to zmieniłam na takie z żelazem i przynajmniej ostatnio spadku nie było, zobaczymy jak będzie dalej.
Choć ostatnio poza tym mam jakąś kumulację ciążowych przyjemności, puchnące kostki, zgaga.. O innych nie wspominając 🙂 -
Dzięki za polecajke, moj katarek jest już mocno sfatyogwany, muszę nowy domówić i wezmę tenZOSIA88 wrote:Jesli myslisz o katarku to wez sobie katarek travel. Termometr maz kupował ale nie mam porównania wiwm, że pokusilam sie na zakup takiego termoteta z lidla i bardzo nie wiarygodny jak go zlokalizuje to napisze jaki my mamy

Inhalator dostalam z ubezpieczenia za to ze leżalam w szpitalu i wziwlismy jakis z apteki bardzo dużo używaliśmy.
Dzisiaj zamierzam domknąć torbe porodową trzymajcie kciuki
bo juz 5 tyg sie pakuje 
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷