Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    Hej dziewczyny, ja dziś miałam mega ciężki dzień, ale to zaraz Wam napiszę.
    Na prenatalnych wszystkie pomiary wyszły ok, przepływy super. Bobas jest w 75 percentylu i waży już 1600g. W 12 dni przybrał aż 360g! I jest turbo słodziakiem 😊🥰 ale się rozczuliłam jak zobaczyłam jego buźkę. Z minusów - przekręcił się i aktualnie jest ułożony miednicowo. Także teraz trzymamy mocne kciuki żeby się obrócił!

20260120-134735.jpg

Słodziaczek 🥰🥰🥰

bambusek-94 lubi tę wiadomość

starania od 2/24; 📣

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    ⏳29.01.2025 - wizyta gin.

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Wyliczyłam ze mala będzie mieć 6 tygodni jak pójdzie wszytko zgodnie z planem. Zrobimy kościół i potem obiad w restauracji bez jakiegoś długiego siedzenia wiec mam nadzieje ze damy rade
    Fajnie tak szybko,ale my akurat w święta nie chcemy
    My też planujemy obiad w restauracji,kilka przystawek,ciasto i tort

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    Hej dziewczyny, ja dziś miałam mega ciężki dzień, ale to zaraz Wam napiszę.
    Na prenatalnych wszystkie pomiary wyszły ok, przepływy super. Bobas jest w 75 percentylu i waży już 1600g. W 12 dni przybrał aż 360g! I jest turbo słodziakiem 😊🥰 ale się rozczuliłam jak zobaczyłam jego buźkę. Z minusów - przekręcił się i aktualnie jest ułożony miednicowo. Także teraz trzymamy mocne kciuki żeby się obrócił!

20260120-134735.jpg
    Cieszę się, że z maluszkiem wszystko w porządku i ładnie przybiera na wadze 🥹🥰 i przyznaje rację - jest słodziakiem!
    Piękną macie pamiątkę!

Trzymam kciuki, żeby się obrócił, w sumie ma jeszcze czas 🍀✊🏻
    I też słyszałam, że są specjalne cwiczenia, może warto spróbować?

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    20+5 - 382 g
    26+0 - 964 g
    29+2 - 1400 g
    31+2 - 1800 g
    32+5 - 2250 g

⏳21.01 ➡️ wizyta

preg.png
  • bambusek-94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mojego dnia - miałam dzisiaj dwie wizyty w jednej placówce - na 11 podanie immunoglobuliny a na 12:20 prenatalne. Przed wizytami pojechałam odebrać wyniki przeciwciał do przychodni gdzie prowadzę ciążę, bo trzeba było osobiście. No i już na wizycie kwalifikacyjnej u lekarki okazało sie że dostałam zły wynik, w sensie stary, który robiłam w grudniu razem z grupą krwi. Musiałam się znowu przedostać na drugi koniec miasta do mojej przychodni po prawidłowe wyniki, i drugi raz do tej placówki gdzie miałam wizyty. Wszystko na styk z czasem, dobrze że miałam samochód. Ale no parkowanie x3 we Wrocławiu, parkometry, bieganie tam i z powrotem... tętno to miałam z tych nerwów ponad 130. Finalnie zdążyłam, choć też nie jest tak kolorowo. Lekarka na prenatalnych wpisała mi w systemie datę porodu z OM a nie z USG i na wynikach mam percentyle wyznaczone dla 30+4 a nie 29+3. Zgłaszałam jej to w trakcie badania, ale ona nie poprawiła tego od razu a potem zapomniała. Podeszłam jeszcze do niej raz po wyjściu z gabinetu ale ona twierdzi że tak jest ok. A mój prowadzacy mówi że nie jest ok, bo ten wynik w percentylach jednak jest brany pod uwagę przy określaniu ewentualnych zaburzeń późnego wzrastania płodu albo szacowania masy urodzeniowej jakbym rodziła już po terminie i dziecko może być powyżej 4kg. No i musiałam dzwonić na infolinię do placówki gdzie robiłam te badanie, żeby to zgłosić/zareklamować. W piątek mają dać znać Jedyny plus jest taki że na pewno nie ma makrosomi ani hipotrofii, ale no rozjazd w percentylach jest spory - powinno być 75 a na wyniku 50.
    Jestem tym wszystkim na maksa zdenerwowana. Aktualnie cały ten dzień odchorowuję :/

Sorki za długaśną wiadomość, ale musiałam się pożalić 😟

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️BETA 47 -- 219 -- 837 mIU/ml
    ✅️21.08 1,3cm -- 17.09 5,0cm -- 15.10 140g -- 06.11 250g -- 18.11 380g💙 -- 02.12 530g 💙 -- 08.01 1240g 💙 -- 20.01 1600g 💙
    🔜03.02 wizyta kontrolna

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Dziewczyny podziwiam Was że macie głowę do myślenia o chrzcinach. My tak długo czekaliśmy że w końcu zorganizowaliśmy chrzto-roczek 🙈 Uważam że to miało swoje plusy, mieliśmy już rozpracowaną rutynę, co prawda młody wtedy zaczynał ząbkowanie z czwórkami, ale było fajnie. No i co najważniejsze udało mi się go uśpić na kazaniu tak że cały chrzest przespał bo inaczej by chyba nam uciekł z kościoła 😄
    Ha ha właśnie o tym pisałam, że z takim roczniakiem to już inny sport 🤣a mając jeszcze 4 i 2 latkow to chce ograniczyć przygody z dziećmi 😄🤣

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    A któraś tutaj nie chce chrzcić? 😅 jestem ciekawa takich doświadczeń, bo szykują mi się wyrzuty ze strony rodziny, a nie będę chrzcić po to tylko, zeby rodzina była zadowolona.
    Żeby zadowolić rodzinę to nie ma po co chrzcić 🙃

bambusek-94, Dżozu, Katt, Sagi lubią tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • bambusek-94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Daga mam w zaufaj położnej takie ćwiczenia na filmikach, od jutra będę próbować 🙂

Co do chrzcin to my planujemy jakoś latem, lipiec/sierpień. Bobo będzie miało wtedy 3-4 miesiące więc myślę że idealnie 🙂Problem jest taki że rodzina męża przyjedzie znad morza i musimy to jakoś wszystko logistycznie ogarnąć, poza salą są potrzebne noclegi. Plus chyba chcemy chrzcić tam, gdzie kupujemy działkę (czyli w moich rodzinnych stronach) a nie tu gdzie aktualnie mieszkamy a to dodatkowe utrudnienie organizacyjne.

@Dżozu moja siostra finalnie ochrzciła synka na roczek, ale przez kilka miesięcy twardo obstawiała że tego nie zrobi. Przeprawa z moimi rodzicami nie była łatwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:44

Dżozu lubi tę wiadomość

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️BETA 47 -- 219 -- 837 mIU/ml
    ✅️21.08 1,3cm -- 17.09 5,0cm -- 15.10 140g -- 06.11 250g -- 18.11 380g💙 -- 02.12 530g 💙 -- 08.01 1240g 💙 -- 20.01 1600g 💙
    🔜03.02 wizyta kontrolna

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    Co do mojego dnia - miałam dzisiaj dwie wizyty w jednej placówce - na 11 podanie immunoglobuliny a na 12:20 prenatalne. Przed wizytami pojechałam odebrać wyniki przeciwciał do przychodni gdzie prowadzę ciążę, bo trzeba było osobiście. No i już na wizycie kwalifikacyjnej u lekarki okazało sie że dostałam zły wynik, w sensie stary, który robiłam w grudniu razem z grupą krwi. Musiałam się znowu przedostać na drugi koniec miasta do mojej przychodni po prawidłowe wyniki, i drugi raz do tej placówki gdzie miałam wizyty. Wszystko na styk z czasem, dobrze że miałam samochód. Ale no parkowanie x3 we Wrocławiu, parkometry, bieganie tam i z powrotem... tętno to miałam z tych nerwów ponad 130. Finalnie zdążyłam, choć też nie jest tak kolorowo. Lekarka na prenatalnych wpisała mi w systemie datę porodu z OM a nie z USG i na wynikach mam percentyle wyznaczone dla 30+4 a nie 29+3. Zgłaszałam jej to w trakcie badania, ale ona nie poprawiła tego od razu a potem zapomniała. Podeszłam jeszcze do niej raz po wyjściu z gabinetu ale ona twierdzi że tak jest ok. A mój prowadzacy mówi że nie jest ok, bo ten wynik w percentylach jednak jest brany pod uwagę przy określaniu ewentualnych zaburzeń późnego wzrastania płodu albo szacowania masy urodzeniowej jakbym rodziła już po terminie i dziecko może być powyżej 4kg. No i musiałam dzwonić na infolinię do placówki gdzie robiłam te badanie, żeby to zgłosić/zareklamować. W piątek mają dać znać Jedyny plus jest taki że na pewno nie ma makrosomi ani hipotrofii, ale no rozjazd w percentylach jest spory - powinno być 75 a na wyniku 50.
    Jestem tym wszystkim na maksa zdenerwowana. Aktualnie cały ten dzień odchorowuję :/

Sorki za długaśną wiadomość, ale musiałam się pożalić 😟
    O kurcze, dzień z przygodami... współczuję tej nerwowki...

Super, że malutka pięknie rośnie i jest słodziutka 🥰
    Trzymam kciuki, żeby się obróciła znów

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Bambusek, no to swietnie! One ogólnie mają spoko filmiki 🙂
    Bardzo Ci współczuję dzisiejszego stresu… ale jesteś wielka, że to wszystko przetrwałaś 💛 jutro na pewno będzie lepiej!

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    20+5 - 382 g
    26+0 - 964 g
    29+2 - 1400 g
    31+2 - 1800 g
    32+5 - 2250 g

⏳21.01 ➡️ wizyta

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle o chrzcinach bo powiem szczerze zawsze bylam taka osobą , że musialam wczesniej cos zaplanować :D zupełne przeciwieństwo jeśli chodzi o moja siostre :D nawet jej nie mówie, że myśle juz o chrzcinach bo mnie wyśmieje :D ale z drugiej strony może lepiej takie małe ochrzcić bo rzeczywiście jeszcze spacyfikowane :D

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • aqq Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambusek współczuję przepraw, ale najważniejsze, że z maluchem wszystko dobrze 😃

Dziewczyny, które już się pakował, odpowiecie co pakowałyście do torby porodowej, a co do poporodowej?

preg.png
  • Aliana Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    A któraś tutaj nie chce chrzcić? 😅 jestem ciekawa takich doświadczeń, bo szykują mi się wyrzuty ze strony rodziny, a nie będę chrzcić po to tylko, zeby rodzina była zadowolona.

My nie chrzcimy. Rozmawialiśmy z mężem, że chcemy pokazać małemu różne możliwości, nie zamykać głowy na jedno i niech później świadomie podejmie decyzję. Jeśli przyjdzie czas komuni to z nim porozmawiamy co by chciał i jeśli główną kwestią byłoby, że wszyscy idą i że prezenty itp (a nie oszukujmy się dzieciaki w tym wieku często prezenty przekładają nad duchowość) to wtedy chcemy zorganizować jakąś super wycieczkę zgodnie z jego pasjami lub marzeniami. Ale nie chcemy zamykać się na duchowość, tylko uważamy że powinna być to bardziej świadoma decyzja

01.2025- 10tc 💔

05.2025 staramy się dalej 💪

30.06 - ⏸️ 🩵💙

preg.png
  • Aliana Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Bambusek bobasek prześliczny! 😍 a przygód dzisiejszych współczuje, te immonuglobiny to zawsze z jakimiś przeprawami 🫣 dobrze że już za Wami

Ja też miałam dziś wizytę ale u prowadzącej. Dostalam profilaktycznie nospe 3x dziennie na te bóle okresowe. No i umówiłyśmy się, że będę mniej się krzątać, nosić i chodzić, żeby zobaczyć czy ten brzuch dalej tak będzie twardniał. Ale basen powiedziała że mogę jak najbardziej bo nie obciąża szyjki a dla kręgosłupa będzie to ulga :) więc jestem happy! Mały jest faktycznie bardzo nisk ułożony, ale szyjka jest zamknięta i długa więc sama mówi że to może być moja uroda, ale już dajmy sobie te 3 tyg więcej odpoczynku. No więc kolejna wizyta za 3tyg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:28

bambusek-94, aqq, Sagi lubią tę wiadomość

01.2025- 10tc 💔

05.2025 staramy się dalej 💪

30.06 - ⏸️ 🩵💙

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aqq wrote:
    Bambusek współczuję przepraw, ale najważniejsze, że z maluchem wszystko dobrze 😃

Dziewczyny, które już się pakował, odpowiecie co pakowałyście do torby porodowej, a co do poporodowej?
    Ja mam dwie torby pierwsza to typowa na poród czyli te podklady, podpaski, majtki, jedna koszula, szlafrok , dokumenty te żele na blok, schowalam też picie po bokach, kubek i sztućce, dlugopis, notes, i dokumenty, sa tez klapki i buty pod prysznic, wszystko co od razu po porodzie jest potrzebne dla mnie w tej torbie. W kabinówce cala reszta kosmetyki dla mnie dziecka pampersy, pozostale koszule, reczniki, przekąski herbata laktor, butelka, miseczka, ciuchy na wyjscie dla mnie i dziecka, papier recznikowy, papier toaletowy, oshie i zywkla woda, torba z actiona, planuje tez worek na brudne rzeczy , czajnik turystyczny, ładowarka, spakowałam też jedna pare dodatkowych skarpet wszystkie kobiety spacerując miały skarpety :D na poczatku kosmetyczke chciałam spakować w torbie do porodu ale zele zajmuja tyle miejsca, że sobie ja przepakuje pózniej i rzeczy typowo dla mnie do jednej a do drugiej dam od syna ale to po porodzie ;) to nie koniec świata jak czegos zapomne ale zastanawialam sie jaki kremik zabrac dla dziecka bo spakowałam ten mały mysle ze wystarczy na 2 doby.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • alta marea Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:

Ja nie chrzczę :) przy pierwszym dziecku mieliśmy ogromną przeprawę z rodziną, przy drugim już odpuścili przy trzecim myślę, że nawet już nie biorą pod uwagę 😁🤣

Polecam trwać przy swoim i nie wdawać się w kłótnie, a tłumaczyć. My wytłumaczyliśmy, że nigdy nie staniemy na przeszkodzie jeśli któregoś dnia dziecko będzie chciało przystąpić do sakramentu i pomożemy się przygotować, ale nie chcemy odbierać możliwości wyboru CZY chcą być częścią jakiejś religii i JAKIEJ. Nie chcemy ich zaszufladkować od urodzenia.

Generalnie moje starsze dzieci uczymy o wszystkich religiach świata. Swoją drogą chodzili do katolickiego przedszkola i mieli totalną fazę na Boga i Jezusa, byli pewni że może być tylko tak i kropka. Na ich pytania odpowiadaliśmy, że nie jesteśmy pewni czy tak na prawdę było bo nie wierzymy do końca w taką historię, i z biegiem czasu jak poszli do szkoły to też sobie uświadomili, że są też inne historie dot religii i inne kierunki, nurty itp. Tak naprawdę dopiero teraz rodzina rozumie, bo chłopcy są zwyczajnie ciekawi świata i mega otwarci na te rozmowy. Bog w ich rozumieniu jest ponad religie i poprostu poprzez różne religie każdy go widzi inaczej. Rodzina teraz dopiero widzi i rozumie jaki mieliśmy cel

bambusek-94, Aliana, Sagi lubią tę wiadomość

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki żebym dotrwała do wizyty, brzuch znów boli, znow jest dziwnie napięty i znów sie stawia. Idę pod prysznic biorę no spe. Oby do rana

ZOSIA88, Sagi lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Trzymajcie kciuki żebym dotrwała do wizyty, brzuch znów boli, znow jest dziwnie napięty i znów sie stawia. Idę pod prysznic biorę no spe. Oby do rana
    Myśle , że powinnysmybjak najwiecej leżec i odpoczywać albo czeka nas szpital :(

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, żele na zrosty do cc! Zapomniałam zapytać o to prowadzącego. Ostatnio nie skorzystałam, on też nie wspominał, ale może się skuszę tym razem? Fizjoterapeutka zachwalała bardzo.

Dżozu, ja wychodzę z założenia, że jesteśmy za stare i za dorosłe, żeby się bać jakiejś „przeprawy z rodziną” :) Trzeba kiedyś wyjść z roli dziecka i żyć po swojemu bez szukania aprobaty 🤗

Bambusek, współczuję przejść. Mam nadzieję, że wszystko tam naprostują z tymi wymiarami.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:

Ja nie będę chrzcić. Nastawiam się, że rodzice będą niezadowoleni ale trudno. Przeboleli mój ślub cywilny, brak komunii u jednej wnuczki, to myślę że brak chrztu też przeżyją.

30 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
    2025.04 - powrót do starań po zabiegu

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
    16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷

🩺 26.01 - wizyta
    🩺 11.02 - wizyta

preg.png
‹‹ 422 423 424 425 426
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ