Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Rano boli mnie gardło bo duża wilgotność jest ale nie czuje sie chora. Ja to troche inaczej rozumiem to jest ewidentnie od skurczów macicy ktore napieraja na jelita i ztego te wypróznienia a wczoraj mialam dosyc mocny to i żolądek tez dostał. Mam podobnie przy okresie tez dochodzi do wyoróznienia oszyszczenia sie organizmu przy skurczach macicy dochodzi do skurczów jelitowychalta marea wrote:@Zosia a może tobie się jakaś wirusowka lekka przyplątała? Ja też mam mega nieprzyjemne skurcze macicy zawsze gdy pojawiają się problemy z jelitami, już ostatnio wspominałam diabetologowi że mam problem tylko z produktami pełnoziarnistymi bo powodują u mnie ostatnio skurcze jelit, a to się przekłada na skurcze macicy i straszne ból podbrzusza i blizny. Kazał trochę zmienić dietę, przy wirusie prawdopodobnie byłoby podobnie.
Przyszły dziś do mnie koszule Francis and Henry, majątek zamknięty w małej paczuszce. Jestem zachwycona nie tyle materiałem (bo modal znam i wiem jak się zachowuje) co krojem. Wyglądają tak mega stylowo, nawet na zdjęciach tego nie widać. To będą moje sukienki na wakacje na bank 🤣 no i to że nie ma żadnych guzików i nap do odpinania , po prostu jest tak mega naturalnie. Na pewno skuszę się po porodzie też na T-shirty jeśli tylko ruszy laktacja. Bardzo polecam!
wymioty były też raz w trakcie tego skurczu.
Ja juz najbardziej oczekuje tego rozwiazania cala ciąża byla dla mnie okropna te wymioty oslabienia nogdy wiecej
3 trymestr chyba najlepiej znosze pomimo tych bóli bo wiem, że to już nie daleko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:08
alta marea lubi tę wiadomość
-
@Hope, możesz już odliczać godziny do spotkania z Tomciem🥰 i bardzo dobrze Cię rozumiem!
@Sagi, ale narobiłaś mi smaka pomidorową 🤭 ja na dziś mam rosołek od teściowej
Byłam na wizycie u fizjo urogin - powiem Wam, że złota kobieta 😊 wszystko mi ładnie wyjaśniła, pokazała jak wykonywać masaż krocza, który mogę zacząć za jakieś 5 dni. Pokazała różne ćwiczenia, które mogę wykonywać w domu i nawet zaproponowała, że możemy spotkać się w połowie lutego z moim mężem, żeby jemu pokazać różne pozycje podczas porodu, w jaki sposób może mi pomóc i rozluźnić mięśnie 😊
Zrobiła USG mięśni brzucha, by sprawdzić czy jest rozejście mięśni. Jestem bardzo zadowolona z tej wizyty 😇
Kasiastaraczka, alta marea, Sagi, _Hope, Aliana, Kłębuszek lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
32+5 - 2250 g
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
@Bambusek @Patisonek powodzenia na prenatalnych🤞
@Jednorożec zależy jakim tonem powiedziała sąsiadka, ale może nie miała nic złego na myśli tylko właśnie z troski, żebyś się nie przemęczała
@Daga fajnie że wizyta u fizjo się udała. Ja też bardzo lubię, może te wizyty nie są tak kompleksowe jak u Ciebie ale samo rozmasowanie pleców i kości krzyżowej jest mega rozluźniające.
Udało mi się jeszcze zdrzemnąć na ~3h, ale dalej czuję się fatalnie, oczy mnie bolą. Nie wiem skąd u mnie taka bezsenna noc, pierwszy raz tak miałam. może miałam za dużo emocji w sobie po tej szkole rodzenia.
U mnie teraz wizyty co 2 tygodnie na moje żądanie, bo lekarz mówił że spokojnie możemy co 4 tygodnie, ale jak czuję potrzebę częściej to mogę częściej przychodzić
Co do fotelika i wózka, to pani w sklepie mówiła żeby nie prać tylko delikatnie nawilżoną szmatką przetrzeć, ale pytaliśmy pod kątem ogólnie czyszczenia, a nie pierwszego. Jak odbierzemy ze sklepu to pewnie poczytam w instrukcji co mówią.
Ja też ubranka zamawiałam sama, a w pewnym momencie przestałam nawet pokazywać mężowi, bo zawsze znalazł coś co mu się nie podoba, typu że nap jest w złym miejscu i na pewno będzie ją uwierał i będzie nie wygodnie. Jakbym go słuchała, to bym nie miała żadnych ubranek 🙈 tak samo wszystkie zamówienia kosmetyczno-apteczne. Wolę żeby on się skupił na składaniu mebli, sprzątaniu, ogarnięciu auta. Na szczęście z wózkiem i fotelikiem bardzo pomógł, podjął szybką i męską decyzję i wybraliśmy przy pierwszej wizycie w sklepie. Jakbym sama wybierała to bym kilak miesięcy chodziła od sklepu do sklepu 😆30 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
🩺 26.01 - wizyta
🩺 11.02 - wizyta

-
Kłębuszek nie mam jej tego za złe, tylko wiem ze to kobieta starej daty. Ma poglądy z przed 50 lat. Np kiedyś zwróciła mi uwagę ze noszę łańcuszek w ciąży bo dziecko pępowiną sie owinie
z tym wychodzeniem z domu to zapewne też jakiś przesada którego nie rozumiem
-