Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    @Zosia a może tobie się jakaś wirusowka lekka przyplątała? Ja też mam mega nieprzyjemne skurcze macicy zawsze gdy pojawiają się problemy z jelitami, już ostatnio wspominałam diabetologowi że mam problem tylko z produktami pełnoziarnistymi bo powodują u mnie ostatnio skurcze jelit, a to się przekłada na skurcze macicy i straszne ból podbrzusza i blizny. Kazał trochę zmienić dietę, przy wirusie prawdopodobnie byłoby podobnie.

Przyszły dziś do mnie koszule Francis and Henry, majątek zamknięty w małej paczuszce. Jestem zachwycona nie tyle materiałem (bo modal znam i wiem jak się zachowuje) co krojem. Wyglądają tak mega stylowo, nawet na zdjęciach tego nie widać. To będą moje sukienki na wakacje na bank 🤣 no i to że nie ma żadnych guzików i nap do odpinania , po prostu jest tak mega naturalnie. Na pewno skuszę się po porodzie też na T-shirty jeśli tylko ruszy laktacja. Bardzo polecam!
    Rano boli mnie gardło bo duża wilgotność jest ale nie czuje sie chora. Ja to troche inaczej rozumiem to jest ewidentnie od skurczów macicy ktore napieraja na jelita i ztego te wypróznienia a wczoraj mialam dosyc mocny to i żolądek tez dostał. Mam podobnie przy okresie tez dochodzi do wyoróznienia oszyszczenia sie organizmu przy skurczach macicy dochodzi do skurczów jelitowych :( wymioty były też raz w trakcie tego skurczu.
    Ja juz najbardziej oczekuje tego rozwiazania cala ciąża byla dla mnie okropna te wymioty oslabienia nogdy wiecej :D 3 trymestr chyba najlepiej znosze pomimo tych bóli bo wiem, że to już nie daleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:08

alta marea lubi tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Hope, możesz już odliczać godziny do spotkania z Tomciem🥰 i bardzo dobrze Cię rozumiem!

@Sagi, ale narobiłaś mi smaka pomidorową 🤭 ja na dziś mam rosołek od teściowej

Byłam na wizycie u fizjo urogin - powiem Wam, że złota kobieta 😊 wszystko mi ładnie wyjaśniła, pokazała jak wykonywać masaż krocza, który mogę zacząć za jakieś 5 dni. Pokazała różne ćwiczenia, które mogę wykonywać w domu i nawet zaproponowała, że możemy spotkać się w połowie lutego z moim mężem, żeby jemu pokazać różne pozycje podczas porodu, w jaki sposób może mi pomóc i rozluźnić mięśnie 😊
    Zrobiła USG mięśni brzucha, by sprawdzić czy jest rozejście mięśni. Jestem bardzo zadowolona z tej wizyty 😇

Kasiastaraczka, alta marea, Sagi, _Hope, Aliana, Kłębuszek lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    20+5 - 382 g
    26+0 - 964 g
    29+2 - 1400 g
    31+2 - 1800 g
    32+5 - 2250 g

⏳21.01 ➡️ wizyta

preg.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Bambusek @Patisonek powodzenia na prenatalnych🤞

@Jednorożec zależy jakim tonem powiedziała sąsiadka, ale może nie miała nic złego na myśli tylko właśnie z troski, żebyś się nie przemęczała

@Daga fajnie że wizyta u fizjo się udała. Ja też bardzo lubię, może te wizyty nie są tak kompleksowe jak u Ciebie ale samo rozmasowanie pleców i kości krzyżowej jest mega rozluźniające.

Udało mi się jeszcze zdrzemnąć na ~3h, ale dalej czuję się fatalnie, oczy mnie bolą. Nie wiem skąd u mnie taka bezsenna noc, pierwszy raz tak miałam. może miałam za dużo emocji w sobie po tej szkole rodzenia.

U mnie teraz wizyty co 2 tygodnie na moje żądanie, bo lekarz mówił że spokojnie możemy co 4 tygodnie, ale jak czuję potrzebę częściej to mogę częściej przychodzić

Co do fotelika i wózka, to pani w sklepie mówiła żeby nie prać tylko delikatnie nawilżoną szmatką przetrzeć, ale pytaliśmy pod kątem ogólnie czyszczenia, a nie pierwszego. Jak odbierzemy ze sklepu to pewnie poczytam w instrukcji co mówią.

Ja też ubranka zamawiałam sama, a w pewnym momencie przestałam nawet pokazywać mężowi, bo zawsze znalazł coś co mu się nie podoba, typu że nap jest w złym miejscu i na pewno będzie ją uwierał i będzie nie wygodnie. Jakbym go słuchała, to bym nie miała żadnych ubranek 🙈 tak samo wszystkie zamówienia kosmetyczno-apteczne. Wolę żeby on się skupił na składaniu mebli, sprzątaniu, ogarnięciu auta. Na szczęście z wózkiem i fotelikiem bardzo pomógł, podjął szybką i męską decyzję i wybraliśmy przy pierwszej wizycie w sklepie. Jakbym sama wybierała to bym kilak miesięcy chodziła od sklepu do sklepu 😆

30 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
    2025.04 - powrót do starań po zabiegu

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
    16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷

🩺 26.01 - wizyta
    🩺 11.02 - wizyta

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek nie mam jej tego za złe, tylko wiem ze to kobieta starej daty. Ma poglądy z przed 50 lat. Np kiedyś zwróciła mi uwagę ze noszę łańcuszek w ciąży bo dziecko pępowiną sie owinie :) z tym wychodzeniem z domu to zapewne też jakiś przesada którego nie rozumiem

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
‹‹ 420 421 422 423 424
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ