Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Aliana Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też sprawia problem nie robienie. Zawsze myśle, że jest coś do zrobienia i gdy zaczynam robić to zaraz wyskakuje, że jeszcze zrobić to i to i to. Ale to nie ma końca. Teraz będę się uczyć tego, żeby odpuścić. Miałam dziś zrobi śniadanie, ale miałam zarwaną noc więc mąż poszedł do piekarni po gotowe świeże kanapki, które stamtąd uwielbiam. Czy pojawia się poczucie winy, że mogłam zrobić obiecane śniadanie w domu? Pojawia. Ale z drugiej strony świat się nie zawalił, a zjedliśmy nasz comfort food. Moje układanie rzeczy w szafie też rozciąga się na parę dni zamiast na jeden. Trudno, ale muszę sobie o tym stale przypominać :)

01.2025- 10tc 💔

05.2025 staramy się dalej 💪

30.06 - ⏸️ 🩵💙

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dwie siaty zakupów i muszę to wnieść na drugie piętro. Płakać mi się chce z nie wyspania, zmęczenia itp.
    Jeszcze widzę, że moja matka nie daję sobie rady z młodą o naprawdę jestem załamana swoją przyszłością bo już widzę, że pomoc będziw minimalna. Może obiad zrobi jak przyniosę jej zakupy. A gdzie w tym wszystkim ja? Tylko mi wypomina, że mam za dużo dzieci i są straszne no płaczą 🫣😕

age.png

preg.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    Te ręczniki szybkoschnace są rewelacyjne! My mamy z Decathlonu, głównie na plażę i basen, zabiorę na pewno do szpitala dzięki za przypomnienie!

Dziewczyny czy was też tak swędzi skóra na brzuchu? U mnie wieczorami jest dramat jest tak napięta, wrażliwa i swędząca 😭😭😭 do południa ten brzuch jest mniejszy a później jakby miał wybuchnąć 😭 smaruję 2-3 razy dziennie, krem oliwka na zmianę a i tak jest dramat 😭 staram się w ogóle nie drapać ale oszaleć można, to jest ewidentnie od mega napiętej i wrażliwej skóry

Mnie brzuch nie swędzi. Codziennie wieczorem smaruję go olejem ze słodkich migdałów.
    Jest też coś takiego jak cholestaza ciążowa, ale nie znam się, mam nadzieję że to nie to, ale może warto skonsultować z lekarzem.

30 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
    2025.04 - powrót do starań po zabiegu

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
    16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷

🩺 26.01 - wizyta
    🩺 11.02 - wizyta

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga macierzyństwo jest cieżkie ale to okres przejściowy dzieci podrosną będzie lepiej pojawią się pewnie inne problemy. U mnie tylko mój tata na pokladzie ktory tez ma swoje lata nie wiadomo kiedy on będzie potrzebował pomocy. Kolezanka ni wczoraj pisala, że jej teściowa na zmiane z mama pomagaja jej przy miesiecznym dziecku wczoraj została 4 h smutno mi się zrobiło bo ja juz ich nie mam.

Ja w deugim trymestrze mialam taki świad skóry że już nie dawałam rady zrobiłam badania na próby i GGTP wyszlo podwyższone wiec nie wiem czy jakis kamien mi sie nie zatkał po jakimś czasie minęło ale w kazdym trymestrze coś nie przyjemnego zaliczyłam. .

Ja mam odwrotnie nic nie robie nie sprzątam nie chce mi się gotować i dużo leże w domu mam też bardzo minimalistycznie wszysykie pierdoły jakieś zapychacze kurzu u mnie nie stoją wiec ten balagan robi sie zazwyczaj najwiecej jednak w kuchni ale totalnie odpuściłam porządki bo za dwa dni jest to samo nie jestem balaganiara lubie porządek ale nie mam siły teraz na to i wybieram odpoczynek nawet jesli jest kurz to on mnie nie drażni w poprzedniej ciązy bym sie zagotowała a teraz .... uważam, że mąż nie ma takiego wysiłku jak ja teraz mnie męczy same ubieranie skarpet i butów.

Wczoraj napisałam do koleżanki z osiedla bo jakis czas temu chciala mnie wyciagnąć na spacer ale ja nie bard,o mam ochote wychodzic jak pisałam co się okazało cce mi ofiarować rzeczy po dziecku czy ja mam tylko takie szczeście zabawki i krzeselko do karmienia :D ludzie czyszcza magazyny ja i tak połowe wyniosłam tych zabawek boo uważam, że jak jest za dużo to dziecko nie ma się czym bawic bo nie wie i rozwala wszystko :/ i sama nie wiem co jej napisać wiec odwlekam to spotkanie :D naprawdę ciezko mi napisać komuś nie ehh juz kuzynce napisalam w sprawie ciuchów bo tez chciała mi dać, że mamy wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:16

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Malutka waży już 2200, jest ok 55 centylu czyli idealnie. Ani mala ani duza.
    Moje skurcze nie skracają szyjki. Nie wpływają na bliznę. Tak już będzie. Mam brać no spe. Następna wizyta za trzy tygodnie. Wtedy bede miec wymaz na gbs i skierowanie na cięcie :)

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
‹‹ 424 425 426 427 428
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ