Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Ja jestem zdania, że nic na siłe wiele kobiet za dużo od siebie oczekuje po porodzie a potem wpada w lęki. Nie ma co się zadręczać jeśli nie urodzi się sn to bedzie cc jeśli nie uda sie kp to sa mieszanki ja do tego na luzie podchodziłam z córką los zdecydował ;)
    Jeszcze apropo sprzątania macierzynstwo tez nauczylo mnie odpuszczać jesli nie posprzatam rano nic sie nie stanie moze bedę miala wiecej sily wieczorem ;) ja ostatnio na raty robie nawet choinkę rozbieram :D

Ja z tego powodu zamierzam odmówić wizyty CDL po porodzie. Wczoraj trafiłam na filmik na instagramie i jeden komentarz oddał moje odczucia „nie wierzę, że dzień po porodzie ktoś mnie strofował” ;)
    Karmiłam ponad 2 lata ale nie zapomnę nigdy tego jak zestresowała mnie ta pani. I widzę że to międzynarodowy problem.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna jest cdl, ale bardzo normalne ma podejście. Po pierwszym porodzie bardzo ciezko było mi rozkręcić laktacje, co o malo nie wpędziło mnie to depresję, chyba tylko dzięki niej i mężowi to przetrwałam, teraz już bede inaczej podchodzić

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • Go0cha Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A a chodzicie na te spotkania z położna chyba patronaz to się nazywa? Ja bylam dzisiaj drugi raz i w sumie mozna się wiele rzeczy dowiedzieć. Miałam sama nawet wybierać tematy które mnie interesują, ale jakoś tak nie mam za dużo pytań 😁

Gośka 34, Marcin 38.
    Córka Eliza 11.2023
    Kolejne malenstwo w drodze. Termin na 03.2026

18+4. 270 gram szczęścia najprawdopodobniej 🩷

21+4. 433 gram milosci- to już pewne dziewczynka 🩷

22+4. 547 gram bobasa 🩷

24+3 krzywa 84.7/151/135

25+4. 892 gram cukiereczka 🩷

29+2. 1532 gram dziewczynki🩷

32+3. 2500 gram 🫣🩷

preg.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Cześć :) ja też was co jakiś czas podczytuję, ale nieregularnie dlatego się nie udzielałam. Większość czasu po pracy przesypiałam, więc nie bardzo miałam siłę na telefon. Teraz już 31+3 zaczyna robić się poważnie, więc czy mi się chce czy nie pora zacząć kompletować torbę do szpitala dlatego czerpie z waszego doswiadczenia, super ze dzielicie sie wiedza, wiec i ja skorzystam :)

Widze ze pojawił się temat swędzenia brzucha. Mnie też swędzi, ale tylko po prawej stronie, tam też najwiecej kręci się maluch, więc podejrzewam że to kwestia rozciągania skóry.

Hej, ja nadrabiam wiadomości. Też mnie brzuch swędzi, ale najbardziej na pępku, tutaj też mała najbardziej się wierci. Ale dodatkowe, czestesze smarowanie brzuszka pomaga. Powinnam nosić tejpy na pępku ale już nie mogłam wytrzymać :/

starania od 2/24; 📣

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    ⏳29.01.2025 - wizyta gin.

preg.png
  • bambusek-94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie od wczoraj okropna zgaga :/ już mnie aż gardło boli od tego kwasu. Staram się uważać co jem i kiedy, mam nadzieję że pomoże. Napar z imbiru z rana też dał radę, ale z tym nie można przesadzać.

@Hope Tomcio będzie kruszynką, super że wszystko jest w normie 😊

@Go0cha do mnie położna przychodzi na wizyty, jak narazie była dwa razy ale jakbym chciała częściej to też nie ma problemu. Ale na ten moment nie czuję takiej potrzeby 🙂

@MMM123 fajnie że się odezwałaś 🙂 ja też doceniam wiedzę z forum i mam pełno screenów w telefonie z polecajkami 😀

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️BETA 47 -- 219 -- 837 mIU/ml
    ✅️21.08 1,3cm -- 17.09 5,0cm -- 15.10 140g -- 06.11 250g -- 18.11 380g💙 -- 02.12 530g 💙 -- 08.01 1240g 💙 -- 20.01 1600g 💙
    🔜03.02 wizyta kontrolna

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam napisać na marcówkach napisałam na styczniówkach :D
    Bambusek bardzi współczuje Ci zgagi zastanawiam się od czego to zależy bo w ciazy z córka to mialam okrutną zgage ale teraz nie mam wcale na poczatku ale dolownie nie wielka .

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Go0cha wrote:
    Heja mamuśki
    Miałam w poniedziałek wizytę u swojej doktor w szpitalu na fundusz. Zawsze tylko dostawałam skierowanie na krew i tyle. Tym razem dała jeszcze na USG. Gbs pobrała.
    Wczoraj byłam zrobić to badanie, młoda była ułożona miednicowo z wagą szacowana 2531, co dawało 96 percentyl. Byłam w szoku ponieważ zawsze waga szła środkiem. Dzisiaj miałam wizytę prywatną, teraz leżała głową w dol. Liczyłam na to że waga będzie dużo mniejsza. Dzisiejszy wynik to niespełna 2500. Także będzie kawał dziewczyny. Wiem że waga jest szacowana, ale myślę że to dwa wyniki zbliżone do siebie i faktycznie tak może być.
    Kolejną wizytę mam 9 lutego. W końcu wybraliśmy imię. Będzie Malwina.
    Ja jeszcze nawet nie mam torby przygotowanej ani rzeczy do pakowania 🫣. Nie mogę coś się za to zabrać, a czasu coraz mniej. Mam nadzieję że mnie nie zaskoczy nic 😀.
    Wow, kawał dziewczyny ❤️
    Super, że imię wybrane 🥰
    O a dlaczego tak szybko gbs pobrany?
    Będzie nieważny do terminu porodu...
    He he ja też niespakowana...ale mąż dziś zdjął z szafy walizki, część rzeczy mam już na stole, więc kwestia przerzucenia teraz do torby😄

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 a Ty na kiedy masz termin porodu? Bo nie ma Cię na pierwszej stronie...i będziesz miała córę czy syna? 🙂Macie imię?

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
‹‹ 426 427 428 429 430
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ