Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Zdrowia. U mnie odpukać się nie rozprzestrzenia dalej ale dziś jest tydzień od pierwszych objawów syna. On już zdrowy od piątku ale profilaktycznie go jeszcze trzymam w domu i zwariować można 🫣 jedyny plus to trochę wyrzucili zabawek a ja mam worek przeterminowanych leków 🫣 zaraz gonię córkę aby swoje ubrania ogarnęła.Kasiastaraczka wrote:Kurcze,a u nas chłopaki chorzy, gorączka,ale na szczęście do opanowania. Jutro może zrobię im testy. Z jednej strony może to dobrze, żeby się wychorowali przed porodem,ale to uciążliwe zajmować się chorutkami
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
A jeszcze dopytam co lepsze linomag (zielony?) czy bepanthen? Ogólnie zawsze najpierw smarowałam mlekiem ale wolę coś mieć w razie co a linomagu nie używałam a ten bepanthen starszą mi kiedyś podrażnił a że już mówiła to powiedziała, że piecze i nie chce i się zastanawiam czy ona taka wrażliwa czy rzeczywiście tak może być 🤔
-
Kasiastaraczka wrote:Kurcze,a u nas chłopaki chorzy, gorączka,ale na szczęście do opanowania. Jutro może zrobię im testy. Z jednej strony może to dobrze, żeby się wychorowali przed porodem,ale to uciążliwe zajmować się chorutkami
Współczuję 😔najgorsze sa takie chore marudki, nawet na chwile nie da sie usiasc. u nas wszyscy poprzeziebiani ale na szczęście bez goraczki, tylko ja się trzymam bez obajwow. Mam nadzieję, że za miesiąc zakończymy już etap chorób 😢
-
Arga wrote:A jeszcze dopytam co lepsze linomag (zielony?) czy bepanthen? Ogólnie zawsze najpierw smarowałam mlekiem ale wolę coś mieć w razie co a linomagu nie używałam a ten bepanthen starszą mi kiedyś podrażnił a że już mówiła to powiedziała, że piecze i nie chce i się zastanawiam czy ona taka wrażliwa czy rzeczywiście tak może być 🤔
A to nie jest tak, ze linomag stosujesz prewencyjnie, a bepanthen i sudocrem jak juz są podraznienia?
Ja z desperacji smaruje teraz brzuszek linomagiem i on bardzo nawilża, jest taki fajny tłusty. A bepanthen użyłam na podraznienia po tejpach, ale on nie nawilża tylko raczej goistarania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
⏳17.02.2026 - wizyta gin.

-
Ja zazwyczaj te bepantheny używałam jak już coś się działo. Czyli warto mieć oba? 😅 🫣 Kurczę, niby czwarte dziecko a ja takiej podstawy nie znałam 😅Dżozu wrote:A to nie jest tak, ze linomag stosujesz prewencyjnie, a bepanthen i sudocrem jak juz są podraznienia?
Ja z desperacji smaruje teraz brzuszek linomagiem i on bardzo nawilża, jest taki fajny tłusty. A bepanthen użyłam na podraznienia po tejpach, ale on nie nawilża tylko raczej goi -
Kasiu dużo zdrowia dla chłopaków, trzymajcie się, oby szybko choroba przeszła. ✊
Arga ja używam zielonego Linomagu na codzień do każdej kupy i co któraś zmiana pieluszki, więc dla mnie to taka podstawowa maść. Biorę też małe opakowanie do szpitala, pamiętam że po pierwszym porodzie położne mówiły żeby tym smarować brodawki jeśli lanolina nie wystarczy tylko przed karmieniem trzeba zmyć. Na poważniejsze podrażnienia u nas świetnie się sprawdza Tormentile Baby.
I proszę o gorące brawa dla mnie - jutro 35tc a ja zaczęłam pakować w kartony rzeczy do walizki porodowej. Dlaczego w kartony? Bo brakuje mi jeszcze kilku rzeczy i dopiero jak odhacze całą listę zacznę się bawić w walizkowego tetrisa. Oby się tylko nie okazało że będę to robić pomiędzy skurczami albo z cieknącymi wodami 😆
Arga, Kasiastaraczka, Dżozu, Daga121222, alta marea, bambusek-94, _Hope, Kłębuszek, Kokosq lubią tę wiadomość
-
Ja czuję, że będę się pakować w podobnym terminie jak nie później 😅 na razie kładę na stole rzeczy i ciągle myślę co jeszcze zamówić ale życie codzienne wygrywa 🤣Katt wrote:Kasiu dużo zdrowia dla chłopaków, trzymajcie się, oby szybko choroba przeszła. ✊
Arga ja używam zielonego Linomagu na codzień do każdej kupy i co któraś zmiana pieluszki, więc dla mnie to taka podstawowa maść. Biorę też małe opakowanie do szpitala, pamiętam że po pierwszym porodzie położne mówiły żeby tym smarować brodawki jeśli lanolina nie wystarczy tylko przed karmieniem trzeba zmyć. Na poważniejsze podrażnienia u nas świetnie się sprawdza Tormentile Baby.
I proszę o gorące brawa dla mnie - jutro 35tc a ja zaczęłam pakować w kartony rzeczy do walizki porodowej. Dlaczego w kartony? Bo brakuje mi jeszcze kilku rzeczy i dopiero jak odhacze całą listę zacznę się bawić w walizkowego tetrisa. Oby się tylko nie okazało że będę to robić pomiędzy skurczami albo z cieknącymi wodami 😆 -
Ja polecam linomag,od pierwszego dziecka używamy i chwalimy sobieArga wrote:A jeszcze dopytam co lepsze linomag (zielony?) czy bepanthen? Ogólnie zawsze najpierw smarowałam mlekiem ale wolę coś mieć w razie co a linomagu nie używałam a ten bepanthen starszą mi kiedyś podrażnił a że już mówiła to powiedziała, że piecze i nie chce i się zastanawiam czy ona taka wrażliwa czy rzeczywiście tak może być 🤔
-
ZOSIA88 wrote:https://ibb.co/p6zXG6x0
Ojejkuuuu Slodziaku witaj ❤️❤️❤️starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
⏳17.02.2026 - wizyta gin.

-
@zosia jaki przecudny słodziak 🥰😍
@Kasiastaraczka dużo zdrówka dla synków, oby szybko przechorowali!
@Arga ja mam linomag zielony na codzień prewencyjnie, a na odparzenia tormentile 🙂 tak mi polecała położna.
-
Jaki słodki misio 🥹🥰ZOSIA88 wrote:https://ibb.co/p6zXG6x0
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
32+5 - 2250 g
⏳18.02 ➡️ wizyta (38tc)

-
Katt wrote:Kasiu dużo zdrowia dla chłopaków, trzymajcie się, oby szybko choroba przeszła. ✊
I proszę o gorące brawa dla mnie - jutro 35tc a ja zaczęłam pakować w kartony rzeczy do walizki porodowej. Dlaczego w kartony? Bo brakuje mi jeszcze kilku rzeczy i dopiero jak odhacze całą listę zacznę się bawić w walizkowego tetrisa. Oby się tylko nie okazało że będę to robić pomiędzy skurczami albo z cieknącymi wodami 😆
Ja narazie robię listę żeby wiedzieć co wrzucać jak będzie jakaś przypadkowa sytuacja , a walizke spakuje pewnie na ostatnią chwilę bo ja cały czas używam tych piżam czy jaka tam legginsów itp które będę zabierać. Pilnuję tylko żeby prać na bieżąco 😜 i tak na ostanią chwilę są do odpakowania kosmetyki ładowarka itp, to w tej sytuacji wolę mieć chociaż listę kompletną
tym bardziej że u nas tylko rzeczy osobiste do zabrania
-
Ja osobiście kupiłam linomag i bepanthen 🤭Arga wrote:Ja zazwyczaj te bepantheny używałam jak już coś się działo. Czyli warto mieć oba? 😅 🫣 Kurczę, niby czwarte dziecko a ja takiej podstawy nie znałam 😅
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
32+5 - 2250 g
⏳18.02 ➡️ wizyta (38tc)

-
Spoko, ja też na razie rzeczy spakowałam do koszyka takiego na zakupy, a dopiero jak będę miała wszystko przygotowane to będę pakować do walizki 😆
Ja mam kilka różnych maści polecanych u pana tabletki i będę testować co się sprawdza najlepiej. Do szpitala spakowałam bepanthen bo jako jedyny mam też w wersji 30g. Resztę mam po 100g - linomag, alantan plus i linoderm plus. A na odparzenia mam tormentile i maść pieciornikowa czy jakoś tak.
@Zosia jaki słodziak 😍
U mnie progres, mąż wczoraj skończył składać komode i już dzisiaj wszystko pochowalam. 6 szuflad i wszystkie wypchane na maksa 🤯 nie wiem jak to się stało
Sagi, bambusek-94, Daga121222, Katt lubią tę wiadomość
30 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
26.01 - 1480 g 🩷
🩺 11.02 - wizyta
🩺 25.02 - wizyta
🩺 11.03 - wizyta

-
@Dżozu, u nas również powrót zimy, ale ani trochę mnie to nie cieszy.🫤 Mam mnóstwo spraw do załatwienia w tym tygodniu, a przez te opady drogi są u nas fatalne.😔 Nie mogę się doczekać wiosny.
Mam już wyniki badań, które robiłam przed wizytą i wszystko wygląda dobrze, bez większych odchyleń od norm. Nawet hemoglobina w rekordowych wartościach u mnie, bo aż 13,7. 🥳
@Kasia, współczuję choroby chłopców. Dużo zdrówka dla Was.🤞🍀🍀
@Arga, ja mam linomag zielony. A w poważniejszych sytuacjach przy poprzednich maluchach sprawdził mi się sudocrem, choć wiem, że nie każdy go poleca.🤷♀️
@Zosia, cudny maluszek!🥹🥰🩵 Aż Ci zazdroszczę, że możesz już tulić synka 🫣🤭
Sagi, bambusek-94, Daga121222, Kłębuszek, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Zosia, jaki fajny słodziak, zawsze ciężko uwierzyć że takie małe cuś może tak dać popalić mamusi ♥️

Wszystkim chorowitkom życzę dużo zdrowia.
U mnie dziś skończony 35 tc - to brzmi tak poważnie. A jeśli liczyć z USG, to ta ciąża jest prawie tydzień starsza. I tak właśnie zgodnie z USG będzie cięcie…
Ciężko mi uwierzyć, że to ostatnie chwile prawdopodobnie ostatniej ciąży 😮💨