Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
@Dżozu u mnie w szpitalu nie robią KTG w terminie porodu, tylko wtedy jak coś się dzieje. I w kilku wrocławskich szpitalach jak się orientowałam to wygląda to podobnie.
Ja się będę umawiać prywatnie.
Dżozu lubi tę wiadomość
-
He he, cały czas planuję i jakoś słabo 🤣Arga wrote:Kasia może zamiast planować ktg zacznij planować ten poród? 🤣
ZOSIA88, Carla, Arga, Katt lubią tę wiadomość
-
Ok, dziękuję za info. 👍🙏⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
3.03.2026 - 3,3 kg
+/- 400 g
9.03.2026 - ok. 3,2 kg
17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

-
Dżozu wrote:Dziewczyny, powiedzcie mi jak załatwiacie ktg? Pewnie był ten temat, ale przegapiłam... idziecie jakoś na izbę przyjęć w terminie porodu? Chat gpt mi cos takiego sugeruje, ale nie wiem..
Pytam, bo nastepny wolny termin w tym miejscu gdzie byłam prywatnie jest dopiero 20.03, a mam ograniczone opcje w moim mieście.
Ja się zapytałam i już w 35 skończonym miałam tuż przed wizytą u lekarza, żeby mi mogła loooknąć na zapis. Dzisiaj znowu miałam czyli w 39w3d. Kolejne za tydzień i też popatrzy (o ile nie urodzę) 😉
Chodzę na NFZ, ale mega fajna prywatna przychodnia.
Dżozu lubi tę wiadomość
-
Coś w tym jest, że te plany to tak nie zawsze działają 😅Kasiastaraczka wrote:He he, cały czas planuję i jakoś słabo 🤣
Szczególnie jak Twoje plany nie są kompatybilne z planami Małej, też tak mamy 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 19:29
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
aqq wrote:A jak się czujesz? Poprawiło się coś?
Ja w sumie też jutro już nocka w szpitalu, choć u mnie to może dłużej potrwać 🙂
Nie 🤣 Ale mam nadzieję, że jak mnie naszprycują przeciwbólowymi po cesarce to przestanie mnie chociaż głowa boleć.
To musimy się dzisiaj nacieszyć domkiem. Ostatnia kąpiel w wannie na długi czas!
Katt, Arga, Kłębuszek, Dżozu, Kokosq, aqq, Kasiastaraczka, Carla, _Hope lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:He he, cały czas planuję i jakoś słabo 🤣
Kasiu, a może zamiast planować to złapać chwilę spokoju? Dać sobie poczucie że już wszystko zrobiłaś, wszystko jest w porządku, pogadać do brzusia że czekacie i tyle. Olejek, masaż, dyfuzor. Gdzieś było że dzieci potrzebują spokoju i może jednak te długie spacery są zbyt obciążające?
Ja powiedziałam sobie że żeby nie urodzić przed terminem CC muszę być cały czas na wysokich obrotach bo jak tylko ogarnę wszystko to się rozsypie 🙈
-
Po cc to przez jakiś czas tylko szybkie prysznice 😕. Trzymam kciuki aby były dobre te przeciwbólowe bo emocji będzie dużo. A to jutro cięcie czy dopiero przyjęcie czy nie wiesz jeszcze? Ja się stresuję mocno tym wcześniejszym pobytem bo nie wiem jak partner ogarnie wszystko sam, śniadaniówki, zamawianie obiadów, młodą 🫣 będę się tylko stresować.Sagi wrote:Nie 🤣 Ale mam nadzieję, że jak mnie naszprycują przeciwbólowymi po cesarce to przestanie mnie chociaż głowa boleć.
To musimy się dzisiaj nacieszyć domkiem. Ostatnia kąpiel w wannie na długi czas!
Sagi lubi tę wiadomość
-
Oo musi być lekki stresik... powodzonka!!!!Sagi wrote:Nie 🤣 Ale mam nadzieję, że jak mnie naszprycują przeciwbólowymi po cesarce to przestanie mnie chociaż głowa boleć.
Sagi lubi tę wiadomość
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
3.03.2026 - 3,3 kg
+/- 400 g
9.03.2026 - ok. 3,2 kg
17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

-
@Sagi, aqq powodzenia dziewczyny 🥺
My dziś wybraliśmy się na długie zakupy spożywcze i tak mnie to jakoś wykończyło, że z ogarniania domu wyszły nici 😅
Cóż może jutro będzie lepszy dzień.
Musimy sobie z mężem zrobić jeszcze jakieś zapasy jedzonka do mrożenia żeby w połogu nie myśleć o gotowaniu.
aqq, Kasiastaraczka, Arga, Sagi, Carla lubią tę wiadomość
-
Dziś miałam spokojny dzień, kroków mało, jedynie na placu zabaw bujałam biodrami 🙃Katt wrote:Kasiu, a może zamiast planować to złapać chwilę spokoju? Dać sobie poczucie że już wszystko zrobiłaś, wszystko jest w porządku, pogadać do brzusia że czekacie i tyle. Olejek, masaż, dyfuzor. Gdzieś było że dzieci potrzebują spokoju i może jednak te długie spacery są zbyt obciążające?
Ja powiedziałam sobie że żeby nie urodzić przed terminem CC muszę być cały czas na wysokich obrotach bo jak tylko ogarnę wszystko to się rozsypie 🙈
Jutro po ktg też jeszcze dam sobie dzień spokoju
Właśnie przeszłam się do rosska i zagadalam do córki 😄
Katt, Kokosq lubią tę wiadomość
-
Arga wrote:Po cc to przez jakiś czas tylko szybkie prysznice 😕. Trzymam kciuki aby były dobre te przeciwbólowe bo emocji będzie dużo. A to jutro cięcie czy dopiero przyjęcie czy nie wiesz jeszcze? Ja się stresuję mocno tym wcześniejszym pobytem bo nie wiem jak partner ogarnie wszystko sam, śniadaniówki, zamawianie obiadów, młodą 🫣 będę się tylko stresować.
Jutro przyjęcie, w czwartek cięcie (się zrymowało).
Na pewno będzie dużo emocji, ale już w sumie nie wiem czym się martwić. W tej ciąży co chwilę jedno zmartwienie wypiera drugie. Może i dobrze z tym przeziębieniem się stało, bo głowa zapomniała o gorszych rzeczach.
Ja też lubię jak jest ogarnięte po mojemu. Dziś na przykład jeszcze prałam pościel mimo paskudnego samopoczucia, bo mnie denerwuje jak ktoś po praniu zostawi zamkniętą pralkę, nie wyjmie szufladki na detergenty żeby wyschła.
Ale zobaczysz, wszyscy przeżyją nawet jak tatuś zrobi po swojemu 👍
ZOSIA88, Katt, Kasiastaraczka, aqq, Kokosq, Kłębuszek, Arga, _Hope lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Dziś miałam spokojny dzień, kroków mało, jedynie na placu zabaw bujałam biodrami 🙃
Jutro po ktg też jeszcze dam sobie dzień spokoju
Właśnie przeszłam się do rosska i zagadalam do córki 😄
Ja jeszcze w szpitalu na chwilę przed indukcją nadzorowałam wysyłki i odbiory paczek, niby rozwarcie już było, lekarze mówili że zaraz ruszę, ale nigdy nie powiedziałam sobie że już jestem gotowa. I w sumie nadal nie jestem 😆
-
Arga wrote:Po cc to przez jakiś czas tylko szybkie prysznice 😕. Trzymam kciuki aby były dobre te przeciwbólowe bo emocji będzie dużo. A to jutro cięcie czy dopiero przyjęcie czy nie wiesz jeszcze? Ja się stresuję mocno tym wcześniejszym pobytem bo nie wiem jak partner ogarnie wszystko sam, śniadaniówki, zamawianie obiadów, młodą 🫣 będę się tylko stresować.
Jest tatą, takim samym rodzicem. Może na co dzień nie ma go w domu i nie zrobi po Twojemu ale dzieci nakarmi i ogarniem. Starsze pewnie podpowiedzą jeśli będzie kompletnie zagubiony. Będzie dobrze. Tym bardziej że w szpitalu nie będziesz jakoś wybitnie długo -
@Sagi powodzenia jutro! Oby samopoczucie się polepszyło a w szpitalu wszytko poszło sprawnie 🙂 ciekawe czy ktoś Cię jeszcze wyprzedzi z porodem i wskoczy na 11.03 😁
U mnie dziś dosyć produktywny dzień jeżeli chodzi o ćwiczenia i przygotowanie do porodu. Ale znowu wjechała mi długa drzemka i odkąd się obudziłam to mam mega twardy brzuch, problemy z oddychaniem a teraz doszły skurcze 😅 końcówka nie jest łatwa.
Sagi, Kasiastaraczka, Dżozu, Arga lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj nic się nie wydarzyło, mały sam nie chce wyjść 😂🤷♀️ więc jutro oficjalnie indukcja. Mam nadzieję, że pójdzie szybko skoro szyjka już miękka i rozwarcie jest ✊✊✊✊
Sagi, Kłębuszek, aqq, Kokosq, Daga121222, Katt, Carla, Kasiastaraczka, ZOSIA88, Dżozu, Arga, _Hope, bambusek-94 lubią tę wiadomość
1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
19.08 badanie prenatalne, dzidziuś prawidłowo się rozwija 🙏
28.10 II badanie prenatalne