Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    Co do tachykardii to ja się jej obawiam u siebie w trakcie porodu. Jak mialam badanie holterem to momentami tętno mi skakało do 160 więc może być kolorowo... najwyżej skończy się na cc.

Co do położnej to ja mam panią z POZ i to jest akurat złota kobieta. Starsza, ale turbo życiowa. Od razu złapałam z nią super kontakt i cieszę się że po porodzie w domu pojawi się ktoś kogo znam 🙂

@Kłębuszku jak tam po laserze?

Przepraszam jeżeli nie odniosłam się do części wiadomości, wiem że sporo dziewczyn robiło ktg i wyniki były ok 🙂 mam nadzieję że porody u Was same ruszą w najbliższych dniach!

Chyba jest ok. Sam laser trochę nieprzyjemny, ale nie był bardzo bolesny. Po nim do końca dnia miałam jedną źrenicę rozszerzoną i ciężko mi było patrzeć, więc po powrocie spałam do 18 🙈 do tego mała cały dzień wariowała w brzuchu i naciskała w dół, chyba juz powoli szuka drogi do wyjścia, ale niech jeszcze ze 3 tygodnie posiedzi w brzuchu.

Carla, Kokosq, Sagi, Dżozu, Pfry, aqq, Daga121222 lubią tę wiadomość

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷

🩺 18.03 - wizyta

preg.png
  • Carla Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    A z tym ulewaniem mleka, moja przyjaciółka naprawiła swoje półroczne dziecko jedną wizytą u osteopaty-fizjo od dzieci... coś pomasowali, rozluźnili i od tego czasu jest o wiele lepiej. Karmi kpi, urodziła sn. A przy cc mogą sie pojawić jakieś napięcia, albo ich brak, przynajmniej tak opowiadali na szkole rodzenia.

U mnie dwójka dzieci i obydwoje obniżone napięcie mięśniowe - urodzeni bezproblemowo SN, donoszeni, duże chłopy. Pierwszy syn to nawet ja widziałam, bo był jak szmaciana laleczka taki wiotki. Drugi nieco mniej, ale też przez rok miałam rehabilitację. U drugiego to się przełożyło na opóźnioną mowę. Z karmieniem, ssaniem nigdy nie mieli problemów za to - straszne cycoholiki. Pierwszego karmiłam 3,5 roku … drugiego ponad 4 🙈

Dżozu, Arga lubią tę wiadomość

Carla

preg.png
  • Zaniepokojona1234 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Znaczy wiecie, w szpitalu mąż minę miał twardą, skupiony, ogarnięty. Ale jak wrócilismy do domu no to już był jego koniec 😅
    Zabronilam mu chodzić do pracy i umówiłam do lekarza, jednak wolalabym żeby był w lepszej formie.

Kasiastaraczka podziwiam za te 20 tys krokow, u mnie też 10 tys to absolutny maks. Brzuch mi już tak twardnieje, że nie daje rady.

Z tą tachykardią to coś tam się zapisało (2 krótkie odcinki), ale jednak w szpitalu doktor inaczej to zinterpretował i wytlumaczył o co chodzi. Na usg przepływy wszystkie super, waga 3200, Ula się cały czas ruszała. Proponowali pobyt w szpitalu, ale raczej z lekkim uśmiechem, ze nie jest to konieczne. Umówię się po weekendzie na kolejne ktg. Ale wgl nie podoba mi się to badanie 🤣 okropnie można zdrętwieć... plus te kozetki są maksymalnie niewygodne.

Duży plus to przecwiczyliśmy z męzem parkowanie i logowanie się w szpitalu, Sor, Ip, ginekologię i porodówkę, i wypis. Pakowanie toreb do auta i dopakowywanie ostatnich rzeczy przebiegło bardzi sprawnie i bez stresu👍 w szpitalu wszyscy mega weseli i sympatyczni.
    Mnie w szpitalu stresowało bardzo ktg… szczegolnie fakt ze mam naciskać guzik jak czuje ruchy. Po porodzie zastanawiałam się czy te łóżka i kozetki to specjalnie takie niewygodne żeby ja najszybciej wyjść ze szpitala 😂
    Złamałam się z mężem i daje czase małemu smoczek do zasypiania i moje piersi są mu wdzięczne… wiem że potrzebuje bliskości ale zrobiło na się błędne koło. Płakał chciał cycka jadł i ulewał i tak w kółko. To już wolę dać na chwilę smoczka żeby się wyciszył i nie zwracał.

Kasiastaraczka, aqq lubią tę wiadomość

Antoś 20.02.2026 💕
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kasiastaraczka ja myślałam, że moja Lidka to uparciuch bo lew ale może to te imię zobowiązuje 🤣.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny po nocce jestem jak zombie maly niw dal pospać jeszcze nie czulam sie yak fatalnie nawet nie wiem czy daruje sobiw dzisiaj spacer bo siw chyba przewróce :/

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026
  • alta marea Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    A z tym ulewaniem mleka, moja przyjaciółka naprawiła swoje półroczne dziecko jedną wizytą u osteopaty-fizjo od dzieci... coś pomasowali, rozluźnili i od tego czasu jest o wiele lepiej. Karmi kpi, urodziła sn. A przy cc mogą sie pojawić jakieś napięcia, albo ich brak, przynajmniej tak opowiadali na szkole rodzenia.

Bardzo trafna uwaga! Ja też już kontaktowałam się z osteopatą żeby sobie sprawdzić dzidziusia po cc i polecili nam wizytę 3-4 tygodnie po porodzie więc na pewno zaklepię 😊 nie zrobiłam tego przy poprzednich maluchach ale bardzo chciałabym żeby sprawdzić wszystkie napięcia itp tym razem ☺️

preg.png
‹‹ 575 576 577 578 579
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ