Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
@Pfry gratulacje! Twój poród brzmi pięknie!
@alta marea cieszę się, że bobas się rozruszał. U mnie też mała zdecydowanie bardziej reaguje na głos męża 😆jak mąż tylko ma taką możliwość pracować zdalnie to jak najbardziej korzystajcie! Będziesz dużo spokojniejsza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 14:02
Pfry lubi tę wiadomość
31 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
26.01 - 1480 g 🩷
11.02 - 2080 g 🩷
25.02 - 2280 g 🩷
18.03 - 2740 g 🩷
🩺 8.04 - wizyta

-
Pfry wrote:Cześć, daję szybko info o tym, że córeczka już po drugiej stronie brzucha. ❤️ 40+6, SN, dzisiaj w nocy o 2:34, 55 cm, 3500 g. 10/10 punktów. Pachnie cudownie ❤️ i jest już moją super kumpelą.
Poród to był żywioł, jak już się zaczęło to poszło ekspresowo 🙃 indukcję zaczęli od prostaglandyn założonych ok. 15:30, zaraz po 22 mi odpłynęły wody, ok. 23 zabrali mnie na porodówkę, mąż przyjechał o północy, ok. 1 akcja zwolniła ze względu na wyciągnięcie prostaglandyn, dostałam oksy i poszło dalej 🫣 podsumowując: było super, a jednocześnie boleśnie i męcząco - od razu miałam częste i mocne skurcze. Na partych sobie nie poradziłam niestety, chyba z 20 min próbowałam i nie wyszło, więc zostałam nacięta bo już brakło mi sił. Chciałam znieczulenie, ale poród tak szybko postępował, że już nie było na to czasu i położna go odwoływała. 😅 I bardzo szybko zaczęła szykować rzeczy na Małą, i myślała, że nie zdąży 😅😅
Ps. Gaz rozweselający mi pomógł mega w pewnym momencie przy rozwarciu ok. 7 cm - przez 5 minut nie czułam ŻADNYCH skurczy, miałam serio FAZĘ 😅 i osiągnęłam transcendencję 🧘 to było NIESAMOWITE uczucie 😅❤️
Pięknych, cudownych, magicznych chwil w ramionach z Malutką 🌸 Ogromnie Ci gratuluję 🩷
Pfry lubi tę wiadomość
-
Pfry wrote:Cześć, daję szybko info o tym, że córeczka już po drugiej stronie brzucha. ❤️ 40+6, SN, dzisiaj w nocy o 2:34, 55 cm, 3500 g. 10/10 punktów. Pachnie cudownie ❤️ i jest już moją super kumpelą.
Poród to był żywioł, jak już się zaczęło to poszło ekspresowo 🙃 indukcję zaczęli od prostaglandyn założonych ok. 15:30, zaraz po 22 mi odpłynęły wody, ok. 23 zabrali mnie na porodówkę, mąż przyjechał o północy, ok. 1 akcja zwolniła ze względu na wyciągnięcie prostaglandyn, dostałam oksy i poszło dalej 🫣 podsumowując: było super, a jednocześnie boleśnie i męcząco - od razu miałam częste i mocne skurcze. Na partych sobie nie poradziłam niestety, chyba z 20 min próbowałam i nie wyszło, więc zostałam nacięta bo już brakło mi sił. Chciałam znieczulenie, ale poród tak szybko postępował, że już nie było na to czasu i położna go odwoływała. 😅 I bardzo szybko zaczęła szykować rzeczy na Małą, i myślała, że nie zdąży 😅😅
Ps. Gaz rozweselający mi pomógł mega w pewnym momencie przy rozwarciu ok. 7 cm - przez 5 minut nie czułam ŻADNYCH skurczy, miałam serio FAZĘ 😅 i osiągnęłam transcendencję 🧘 to było NIESAMOWITE uczucie 😅❤️
Ogromne gratulacje!🥳💗 Dużo zdrówka dla Was.🍀
Pfry lubi tę wiadomość
-
Gratulacje, piękny i szybki poród miałaś 😊❤️
Pfry lubi tę wiadomość
-
@Sagi to też mnie właśnie zastanawia jak ja będę wychodzić z łóżka 😅 dostawka ma z 95cm a nie chciałabym rezygnować ze stolika nocnego.
-
Gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mam 🩷🩷🩷🌸🌸 Kasiu ! Trzymamy kciuki !! 🩷 u nas wczoraj troszkę popłoch bo bol jajnikow i napinanie brzucha a mała się nie ruszała.... ale na ktg ok na usg ok i tak sobie dalej czekamy a już 38+1 jak pełny pęcherz mam to tak ostro kłuje mnie w środku jakby ktoś palec pchał taki prąd 🫣 ja chxe już tulić malutką 😪
Daga121222, Carla, Kasiastaraczka, Dżozu, ZOSIA88, _Hope, Kokosq, Katt, bambusek-94 lubią tę wiadomość
-
Pfry gratuluje
Ja od wczoraj ucze malego bycia w chuscie narwzie dobrze nam idzie bo jak go wlozylam troche porobialam w domu i zasnal wtedy moglam go spokojnie odlozyc do lózeczka.
Zrobilam zupe pomidorowa i niby taka prosta zupa a tak sie nameczylam przy niej
po drodzeoczywiscie ogarnialam troche. Bylam tez w sklepie osiedlowym na zakupach i na olacu zabaw bo córka nie poszla dzisiaj do przedszkola.
Dzisiaj moja pierwsza polozna sie do mnie odezwala i taka nie zreczna sytuacja bo juz sie przepisalam a w zasadzie ta polozna mnie przepisała nakchetniej to w ogole zrezygnowałabym z jakiejkolwiek położnej.
Pfry lubi tę wiadomość
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Kochana ogromne gratulacje ❤️ cudownie czytać, że jesteś w końcu w tym miejscu. ❤️
Pfry lubi tę wiadomość
-
Gratulacje wszystkim nowym mamom 😀i witamy na świecie nowe maluszki 💕
Ja dziś byłam na pierwszej wizycie w ośrodku mały już ma 3500🫣 pięknie rośnie
Wnprzyszlym tyg mam kontrolę u fizjo. Nic mniemanie martwi ale chciałabym żeby ktoś spojrzał fachowym okiem i mi coś podpowiedział
Carla, Kokosq, Arga, Daga121222, Katt, _Hope, Kłębuszek, Sagi, Go0cha, bambusek-94, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
Antoś 20.02.2026 💕 -
My już na oddziale, na ten moment wychodzi na to, że Mała nisko, rozwarcie tak 3-4cm (ale podobnie wychodziło w piątek). Ktg ok, choć skurcze się za bardzo nie pisały, więc jutro od rana prawdopodobnie oksy
Daga121222, Carla, _Hope, Kokosq, Kłębuszek, Sagi, alta marea, Dżozu, ZOSIA88, Go0cha, bambusek-94, Katt, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Powodzenia! 🤞🏻 🍀aqq wrote:My już na oddziale, na ten moment wychodzi na to, że Mała nisko, rozwarcie tak 3-4cm (ale podobnie wychodziło w piątek). Ktg ok, choć skurcze się za bardzo nie pisały, więc jutro od rana prawdopodobnie oksy
Mam nadzieję, że jutro będziesz tuliła maleństwo 🥹🥰👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Ja dorzuciłam do torby „ostatni brakujący element”
Plan Porodu 😂 Plan planem, ale zobaczymy, jak wyjdzie w praniu, w końcu to żywioł.
Dorzucę jeszcze wodę, klapki i legginsy i zamykam.
Coś mi się wydaje, że do weekendu przybędzie nam „marcowych” maluchów.
Trzymam za nas wszystkie kciuki. Bezpiecznych porodów, tulenia i miłości 🩵🩷
Dżozu, Kokosq, Daga121222, Kłębuszek, Arga, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dla Was, dużo zdrówka ♥️Pfry wrote:Cześć, daję szybko info o tym, że córeczka już po drugiej stronie brzucha. ❤️ 40+6, SN, dzisiaj w nocy o 2:34, 55 cm, 3500 g. 10/10 punktów. Pachnie cudownie ❤️ i jest już moją super kumpelą.
Pfry lubi tę wiadomość
Gośka 34, Marcin 38.
Córka Eliza 11.2023
Kolejne malenstwo w drodze. Termin na 03.2026
18+4. 270 gram szczęścia najprawdopodobniej 🩷
21+4. 433 gram milosci- to już pewne dziewczynka 🩷
22+4. 547 gram bobasa 🩷
24+3 krzywa 84.7/151/135
25+4. 892 gram cukiereczka 🩷
29+2. 1532 gram dziewczynki🩷
32+3. 2500 gram 🫣🩷
35+2. 3080 gram niuni🩷
38+4. 3500

-
Teraz mnie naszła taka rozkmina - czy do planowanego CC potrzebny jest plan porodu?
Swoją drogą jak mi położna dała do uzupełnienia plan porodu taki ich ze szpitala to powiedziałam że chce urodzić, po prostu, bez żadnych udziwnień, ograniczając to co zbędne i że chciałabym rozmawiać żeby wiedzieć co się dzieje. Odpowiedziała że podoba jej się takie podejście i do ostatniej chwili była ze mną i jeszcze na sali operacyjnej trzymała mnie za rękę. Każdej z Was życzę takiej położnej.
Dziś zrobiłam ostatnie zamówienie z Gemini. Jutro powinno już być. Musze jeszcze raz na spokojnie popatrzeć na walizkę i podzielić rzeczy do podręcznej torby na cześć do szpitala na dzień wcześniej i na pobyt już z maluszkiem. -
Jesteśmy już z Romkiem ☺️ zaczęło się samo w nocy! Miałam skurcze co 10 min mimo wszystko założyli mi balonik, który wypadł po niecałej godzinie i skurcze co 3 min. Jak wypadł 6 cm rozwarcia. Poród trwał 2.5h ❤️
ZOSIA88, Carla, Daga121222, _Hope, alta marea, Sagi, Pfry, Dżozu, Katt, aqq, Kokosq, Arga, Zaniepokojona1234, Go0cha, bambusek-94, Kłębuszek, Ronnie, Kasiastaraczka, CaroOline lubią tę wiadomość
1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
19.08 badanie prenatalne, dzidziuś prawidłowo się rozwija 🙏
28.10 II badanie prenatalne -
GratulujęM_onia wrote:Jesteśmy już z Romkiem ☺️ zaczęło się samo w nocy! Miałam skurcze co 10 min mimo wszystko założyli mi balonik, który wypadł po niecałej godzinie i skurcze co 3 min. Jak wypadł 6 cm rozwarcia. Poród trwał 2.5h ❤️
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Gratulacje! To naprawdę szybki poród 🥹🥰M_onia wrote:Jesteśmy już z Romkiem ☺️ zaczęło się samo w nocy! Miałam skurcze co 10 min mimo wszystko założyli mi balonik, który wypadł po niecałej godzinie i skurcze co 3 min. Jak wypadł 6 cm rozwarcia. Poród trwał 2.5h ❤️
Dużo zdrówka dla Was ❤️
M_onia lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
M_onia wrote:Jesteśmy już z Romkiem ☺️ zaczęło się samo w nocy! Miałam skurcze co 10 min mimo wszystko założyli mi balonik, który wypadł po niecałej godzinie i skurcze co 3 min. Jak wypadł 6 cm rozwarcia. Poród trwał 2.5h ❤️
Cudnie. 🥹🥰 Gratulacje!🥳🩵 Dużo zdrówka dla Was.
M_onia lubi tę wiadomość
-
M_onia wrote:Jesteśmy już z Romkiem ☺️ zaczęło się samo w nocy! Miałam skurcze co 10 min mimo wszystko założyli mi balonik, który wypadł po niecałej godzinie i skurcze co 3 min. Jak wypadł 6 cm rozwarcia. Poród trwał 2.5h ❤️
No cudownie! Gratulacje ❤️❤️❤️❤️
M_onia lubi tę wiadomość
-
Nadrobię później, ale my też już rozpakowani 💗
Lidka urodzona punkt północ,czyli już 12.03.
Waga 3750, 56 cm
Poród na moich zasadach -bez oksy i znieczulenia 💪
Bywały bardzo ciężkie momenty
Pierwsze badanie koło 21 3 cm rozwarcia,kolejne badanie to już skurcze parte po 2,5 h , parte trwały 15 minut
Kosmos 🥰
Jestem taaaaaka szczęśliwa 💗
_Hope, Sagi, Pfry, Dżozu, Katt, aqq, alta marea, Kokosq, Arga, Daga121222, Carla, Go0cha, bambusek-94, Kłębuszek, Ronnie, M_onia, CaroOline lubią tę wiadomość