X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Alczii Znajoma

Wysłany: 4 sierpnia, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Bylam u lekarza. Badało mnie 4 ginekologów. Nie znaleźli nic ani w macicy ani w jajowodzie. Nie wykluczają, że ciąża będzie zdrowa ale ro potwierdzi jutrzejsza beta. Dzis przyrost za maly

Dziewczyny, nie kloccie sie, nie ma sensu sie spinac. Trzymajcie kciuki za mojego kropka, niech zostanie

Bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie! 💚

• Maszza Nowa

Wysłany: 4 sierpnia, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dołączam do was ze swoją historią. Jestem po poronieniu samoistnym do którego doszło w 7 tygodniu. Udało nam się zajsć w ciążę w pierwszym cyklu po poronieniu.
    23.07 ⏸️
    28.07 beta 816,35 progesteron 22, 82
    30.07 beta 2187,41
    4.08 beta 15354,17 progesteron 18,87

Martwię się tym spadkiem progesteronu. Wizyty u lekarza nie mam jeszcze zaplanowanej.

Daga121222, Sagi, A-6 lubią tę wiadomość

• Naay95 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-6 wrote:
    Ooo, a którego jeśli można wiedzieć? Dla tego przykładu, ja miałam ostatnią 04.06 i termin na 11.03 :D może mamy podobnie? Jesli masz ochotę możesz nam opisać jak się z tym wszystkim czujesz? Masz objawy?

@Bang Bang, idziesz prywatnie? Bo jak byłam w 2023 w ciąży to trzeba było spełnić konkretne kryteria, a teraz ponoć od 2024 każdy 1 i 2 pren ma z NFZ. Mój lekarz jednak mi nic nie mówił, może dopiero teraz w 10 tyg na wizycie w czwartek coś powie 🤔 na pewno zapytam, bo to niemałe pieniądze.
    Z krwiakiem nie pomogę, w 1 ciąży tylko mała torbiel, sama się wchłonęła, teraz duża, ale nie wiem czy coś to wspólnego ma w sposobie" znikania" porównując do krwiaka.

@Katt, ah rozumiem. Może też kwestia sprzętu? Chyba nie pozostaje nic tylko czekać.. albo już tak skrajnie, zawsze można dodatkową wizytę umówić u kogoś z lepszym aparatem 😁

@Jednorozec, też wydaje mi się że 13+0 będzie lepsze, bo wcześniej mniej można ocenić, a przy 13+0 masz jeszcze tydzień zapasu, ale to tak wg mnie xd (ja byłam na ostatni gwizdek w poprzedniej ciąży w 14+0 bo terminów nie było, ale pani doktor mówiła, że tak lepiej niż za wcześnie)

Coś podobnie do Ciebie ale próbowałam wszędzie znaleźć czy notowałam i nic 😅 więc co do dnia ciężko mi powiedzieć. Czuję się dziwnie. Ale w końcu się cieszę, tak naprawdę... dopiero po rozmowach z mężem, z patrzeniem jak bardzo chce swojego pierwszego dziecka poczułamz że chce donosić te ciążę a myśliszły juz w zlym kierunku, że nie ma szans abym znowu to przechodziła... Ale boję się... nie spieszy mi się do lekarza nawet, bo boję się że znowu będzie coś nie tak.
    Z synkiem miałam termin na 27 marca 25r. W styczniu okazało się że obkrecil się niefortunnie pępowiną i niestety się udusił.
    Ale czuje się całkiem inaczej, mogę wręcz powiedzieć że dobrze! Gdzie obie ciążę miałam od samego poczatku okropne mdlosci, zle samopoczucie, senność tak teraz? Parę razy lekko zemdlilo i to wszystko.

Ale cieszę się bardzo że moglam tu wrócić, że będę mogła poznać tutaj każdą z Was i razem dotrzemy do tego wymarzonego końca :) oczywiście trzymam kciuki za każdego kropeczka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 19:04

Sagi, A-6 lubią tę wiadomość

• BangBang Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maszza wrote:
    Hej dziewczyny. Dołączam do was ze swoją historią. Jestem po poronieniu samoistnym do którego doszło w 7 tygodniu. Udało nam się zajsć w ciążę w pierwszym cyklu po poronieniu.
    23.07 ⏸️
    28.07 beta 816,35 progesteron 22, 82
    30.07 beta 2187,41
    4.08 beta 15354,17 progesteron 18,87

Martwię się tym spadkiem progesteronu. Wizyty u lekarza nie mam jeszcze zaplanowanej.

Jeśli masz cos w domu po prostu dołóż, progesteronu nigdy nie za wiele.
    Ja miałam również spadek w ciągu 5 dni z 50 na 22 i od razu zaczęłam ładować się dodatkowym progesteronem. Jutro sprawdzę jak wygląda sytuacja.
    Jak byłam u lekarza zaraz po tym mocnym krwawieniu zalecił mi też żebym od razu wzięła 4 tabletki duphastonu a w szpitalu po prostu dołożyli mi po 1 tabletce 3x na dzień a biorę 3x1 200mg progesteronu besins i utrogestanu

Starania od 2019;
    2023 - 2 ciąże, 2 poronienia 10t ❌❌
    2025 - OGROMNA NADZIEJA
    13.12.2024 punkcja = 8 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    7.01.2025
    I transfer ❄️
    12.01.2025
    na teście ⏸️
    15.01.2025 🔬🩸
    8dpt - B-HCG 48,1 PROG 28,9
    10dpt - B-HCG 55,4 PROG 31
    13dpt - B-HCG 8,8
    23.06.2025
    II transfer ❄️
    01.07.2025 🔬🩸
    8dpt - B-HCG 68,8 PROG 22,9
    10dpt - B-HCG 186 PROG 26
    12dpt - B-HCG 525,4 PROG 30,45
    14dpt - B-HCG 1392,8 PROG 25,86
    28dpt - CRL 0,47cm i 🩵
    38dpt - CRL 1,50cm

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Naay :) Rozgość się.

Nie mam siły się odnieść do wszystkiego, bo się chyba doigralam i tak mnie ból krzyża siekł… 😬
    Już prawie przeszło, ale z dobrą godzinę czułam się jakbym miałam dostać paskudny okres.
    Dobrze, że był już mąż i wziął młodego na chwilę.
    Właściwie od początku tej ciąży łapią mnie różne bóle. Jak to możliwe? Relaksyna tak działa, czy co?
    Jestem już zapisana do genialnej fizjoterapeutki w przyszłym tygodniu. Chcę być w tej ciąży bardziej proaktywna, żeby nie doprowadzić się do takiego stanu jak w poprzedniej. Mam nadzieję, że mam na to jakiś realny wpływ :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 19:27

BangBang lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️
    07.07.2025 - beta 24,8
    30.07.2025 - 6+3, crl 6,9mm, fhr 121 ❤️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • bambusek-94 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też czytam na bieżąco ale nie jestem w stanie spamiętać komu na co odpisać 😅 cześć wszystkim nowym dziewczynom! Super że nasza ekipa się powiększa. I gratuluję wszystkich udanych wizyt i zdrowych ciąż 🙂
    I widzę że termin porodu 27.03 najbardziej oblegany 😀 ja w głębi serca afirmuję żeby to był jednak początek kwietnia, ale zobaczymy jak wyjdzie 🙂

BangBang, Kasiastaraczka, Kłębuszek lubią tę wiadomość

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️25.07 BETA 47 mIU/ml
    ▶️28.07 BETA 219 mIU/ml, prog. 34,20 ng/ml
    ▶️01.08 BETA 837 mIU/ml

IO i hiperandrogenizm
    TSH, DHEA-SO4, 17-OH-progesteron ⬆️

Euthyrox 30

preg.png
  • BangBang Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Chcę być w tej ciąży bardziej proaktywna, żeby nie doprowadzić się do takiego stanu jak w poprzedniej. Mam nadzieję, że mam na to jakiś realny wpływ :D

Ja sobie wyobrażałam, że będę mega aktywna, nawet zakupiam książkę jak ćwiczyć w ciąży etc :D ale.. no życie swoje.
    Dwa razy poszłam na spacer i pojawiło się krwawienie z biegiem czasu nie przestało aż było mega krwawo i u mnie niestety na ten moment jedyne co mi pozostaje to leżenie...
    Jest ciężko powoli już nie umiem zasnąć bo wydatkuje prawie 0 energii....

Mam nadzieję, że nie skończę w marcu jako ziemniak 😜🍀🤞

Sagi, bambusek-94 lubią tę wiadomość

Starania od 2019;
    2025 - OGROMNA NADZIEJA
    7.01.2025
    I transfer ❄️
    12.01.2025
    na teście ⏸️
    15.01.2025 🔬🩸
    13dpt - B-HCG 8,8
    23.06.2025
    II transfer ❄️
    01.07.2025 🔬🩸
    28dpt - CRL 0,47cm i 🩵
    38dpt - CRL 1,50cm

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj poszłam do lasu, na grzyby. P. Mnie namówił po pół godziny prosiłam go żeby wracać bo czułam się jak po maratonie do tego podbrzusze zaczęło mnie cmić więc póki co jestem team raczej odpoczywamy. Zobaczę jak będzie w drugim trymestrze. Na razie przez ten pierwszy staram się obchodzić z sobą jak z jajem.

BangBang, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alczii wrote:
    Hej dziewczyny!

Dawno się nie odzywałam, ale na bieżąco czytam wątek.

Ciężko odnieść się do wszystkiego, ale jedno jest pewno, tylko spokój w naszym stanie 😊

Zaczynam się stresować piątkową (08.08) wizytą u lekarza. Będzie sprawdzane serduszko wg OM bedzie to 8tc+0. Mam dostać skierowanie na badania z krwi i mam nadzieje, że dostanę od razu OGTT. Na razie mierzę orientacyjnie cukier glukometrem po pierwszej ciąży i wyniki o tygodnia powyżej 105. Muszę podejść jeszcze na glukoza z żyły na czczo przed OGTT, zeby znów jeden lekarz nie uznał ze nie mam cukrzycy ciążowej, a drugi, że oczywiście, że mam 🫣

Jak wasze historie z tym tematem, jesli to nie wasze pierwsze bobasy?

Mam też trochę stresu z uwagi na pracę, bo niestety umowa kończy mi sie 30.09., a szefowa nie wie czy podpisać ze mną kolejną czy tylko przedłużenie do czasu porodu... pracuje tam od 2017 r. Na różnych formach zatrudnienia, więc trochę przykre...

Jeśli chodzi o cukrzycę ciążową to ja miałam w poprzedniej ciąży. Byłam tylko na diecie. Gdy teraz dowiedziałam się, że jestem w ciąży to wyciągnęłam stary glukometr i zaczęłam się badać. Od razu wprowadziłam też dietę. Raz glukometr pokazał mi na czczo 103 (tamtym razem nie miałam ani razu takiego wysokiego wyniku) 😱 poza tym jednym wyjątkiem cukier mam na poziomie 86-95. Po posiłkach jak dotąd bez problemów. Dziewczyny tu na forum pisały mi, że stary glukometr może dawać fałszywe wyniki, ale ja nastawiam się, że tym razem to też będzie ciąża z cukrzycą.

Zastanawiałam się też czy od razu dostanę skierowanie na krzywą, czy dopiero po otrzymaniu pojedynczego wyniku z krwi. 🤔

Na wizytę idę 8+1 wg OM. Z tym, że to będzie moja pierwsza.🫣 Wtedy też zobaczę co zleci mój lekarz odnośnie badania cukru.

BangBang, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

2021 🩷
    2023 🩵
    07.2025 ⏸️🥹🤞

preg.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, ale nie dam rady odnieść się do wszystkiego. 🤷‍♀️
    Dziś słabo się czuję, do tego miałam bardzo intensywny dzień z dziećmi... 🫩

Cieszę się z każdej dobrej wiadomości z Waszych wizyt 🥰 i już zaczyna mi się dłużyć do mojej.🫣

Fajnie też, że jest nas tu coraz więcej.🤩

BangBang lubi tę wiadomość

2021 🩷
    2023 🩵
    07.2025 ⏸️🥹🤞

preg.png
  • Alczii Znajoma

Wysłany: 4 sierpnia, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Jeśli chodzi o cukrzycę ciążową to ja miałam w poprzedniej ciąży. Byłam tylko na diecie. Gdy teraz dowiedziałam się, że jestem w ciąży to wyciągnęłam stary glukometr i zaczęłam się badać. Od razu wprowadziłam też dietę. Raz glukometr pokazał mi na czczo 103 (tamtym razem nie miałam ani razu takiego wysokiego wyniku) 😱 poza tym jednym wyjątkiem cukier mam na poziomie 86-95. Po posiłkach jak dotąd bez problemów. Dziewczyny tu na forum pisały mi, że stary glukometr może dawać fałszywe wyniki, ale ja nastawiam się, że tym razem to też będzie ciąża z cukrzycą.

Zastanawiałam się też czy od razu dostanę skierowanie na krzywą, czy dopiero po otrzymaniu pojedynczego wyniku z krwi. 🤔

Na wizytę idę 8+1 wg OM. Z tym, że to będzie moja pierwsza.🫣 Wtedy też zobaczę co zleci mój lekarz odnośnie badania cukru.

W widzisz, ja od tygodnia mam między 104 a 109. Też w poprzedniej ciąży byłam na diecie. Mam nadzieję, że tym razem też to wystarczy. Mąż ostatnio sie dostosował, więc mam nadzieję, że tym razem też tak będzie 🫣

• alta marea Znajoma

Wysłany: 4 sierpnia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja też już po wizycie, wg OM 6+0, wg USG 6+1, widzieliśmy już i zarodek i serduszko. Musiałam mieć bardzo wcześnie zagnieżdżenie, bo ja byłam na monitoringu i wiem dokładnie w którym dniu była owulacja. Ogromna ulga po dzisiejszej wizycie, ciekawe na ile! mój mąż się śmieje, że na 72h, a później znów zacznę panikować :D po wizycie była wyżerka w restauracji, bo dzisiaj i z nerwów i przez mdłości nic nie byłam w stanie jeść cały dzień.

trzymam mocno kciuki za Was wszystkie!

_Hope, Sagi, bambusek-94, BangBang, Daisy1, Inhabituel, Dżozu, A-6, A-6, Katt, Marisol2025, Daga121222, Magdanowa, Kasiastaraczka, Kłębuszek lubią tę wiadomość

• _Hope Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alczii wrote:
    W widzisz, ja od tygodnia mam między 104 a 109. Też w poprzedniej ciąży byłam na diecie. Mam nadzieję, że tym razem też to wystarczy. Mąż ostatnio sie dostosował, więc mam nadzieję, że tym razem też tak będzie 🫣

Troszkę zazdroszczę, bo mój mąż nie był chętny na dietę, więc i teraz na to nie liczę. 🫣
    Ale może chociaż dzieciom uda mi się przemycić trochę innego jedzenia niż zwykle. 😉

Alczii lubi tę wiadomość

2021 🩷
    2023 🩵
    07.2025 ⏸️🥹🤞

preg.png
  • Andzia2519 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku ile tematów.

U mnie cukier az za nisko na czczo wychodził, wiec ja zupełnie nie team cukrzyca.

Wizyta za 2 tygodnie, chyba mnie szlag trafi.

Mnie tez kregoslup boli, ale zdałam sobie sprawę ze to od chodzenia za rękę z moim pierworodnym... w poprzedniej ciazy od 2 trymestru byłam super aktywna, zobaczymy na ile teraz los pozwoli.

W ogole w zlobku panuje jakas jelitówka ale puszczam malego, bo w domu z nim bym umarła, ja muszę spaaaaaaać

16.10.2023 - dwie kreseczki :)
    18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem
    20.07.2025 - dwie kreseczki, wciąż KP
  • bambusek-94 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się strasznie dłuży do pierwszego USG, jeszcze dwa tygodnie 🙄
    Dzisiaj poszliśmy z mężem na spacer i tak jak wczoraj miałam już problem z powrotem do domu. Mega szybko się męczę, i jak dłużej chodzę to zaczyna mnie boleć podbrzusze. Muszę się przestawić na tryb ciążowy i nie forsować się tak mocno "na raz".

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️25.07 BETA 47 mIU/ml
    ▶️28.07 BETA 219 mIU/ml, prog. 34,20 ng/ml
    ▶️01.08 BETA 837 mIU/ml

IO i hiperandrogenizm
    TSH, DHEA-SO4, 17-OH-progesteron ⬆️

Euthyrox 30

preg.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja wczoraj poszłam do lasu, na grzyby. P. Mnie namówił po pół godziny prosiłam go żeby wracać bo czułam się jak po maratonie do tego podbrzusze zaczęło mnie cmić więc póki co jestem team raczej odpoczywamy. Zobaczę jak będzie w drugim trymestrze. Na razie przez ten pierwszy staram się obchodzić z sobą jak z jajem.
    Właśnie byłam na spacerze z mężen i z psami, jesteśmy teraz akurat w bardzoej górzystej części Pl, jak szłam pod górkę to tętno mi tak skoczyło, że miałam przez chwilę takie jakby dodatkowe uderzenie serca :O przestraszyłam się trochę, bo nigdy mi się to nie zdarzyło. Po chwili mi przeszło🤷‍♀️ trzeba się jednak oszczędzać.

A-6 lubi tę wiadomość

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)

preg.png
  • BangBang Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze słyszczeć że to nie moje urojenia tylko faktycznie większość kobiet tak ma z tym podbrzuszem..
    Damy radę dziewczyny 🍀😊

Starania od 2019;
    2025 - OGROMNA NADZIEJA
    7.01.2025
    I transfer ❄️
    12.01.2025
    na teście ⏸️
    15.01.2025 🔬🩸
    13dpt - B-HCG 8,8
    23.06.2025
    II transfer ❄️
    01.07.2025 🔬🩸
    28dpt - CRL 0,47cm i 🩵
    38dpt - CRL 1,50cm

preg.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt! 🥳🥳🥳🥳

aleksaa, Katt lubią tę wiadomość

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)

preg.png
  • A-6 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    Jestem po wizycie. Według usg jest 6+3 (wedlug OM 8+1). Póki co widoczny tylko pęcherzyk ciążowy, ale lekarz mówił że wszystko wygląda w porządku dlatego już się uspokoiłam. W piątek może zobaczę coś więcej, bo mam przyjść po skierowanie na badania (NFZ) i mówił że możliwe że zerkniemy na chwilę. A tak to wizytę mam umówić na za dwa tygodnie.

Można mi wpisać datę porodu 27.03 🙂

Nie odzywałam się od czwartku, bo już zaczęłam się stresować wizytą, ale jutro wszystko nadrobię. Widziałam tylko, że któraś z Was ma podejrzenie ciąży pozamacicznej (przepraszam nie pamiętam nicku). Bardzo mi przykro, mam nadzieję, że jednak zdarzy się cud. Trzymam kciuki 🤞
    No to bardzo dobrze, że wszystko wygląda dobrze, no i oby ta passa pozostała 🤞
    Fa to do innego lekarza idziesz na NFZ czy ten sam tylko w dany dzień przyjmuje na NFZ? W sumie fajnie jak się uda jeszcze zerknąć 😁

@Alczi, miałam cukrzycę w poprzedniej ciąży, przed samą podejrzewałam nieprawidłowości w tej kwestii, ale lekarze mnie zbywali. W ciąży na krzywej cukrowej wyszły kwiatki i już niestety pod koniec musiałam przyjmować insulinę na noc, ale tylko 7 jednostek.
    Teraz po cukrze na czczo lekarz stwierdził, że nie zapowiada się powtórka, ale mam wizytę u diabetolog i na pewno przepisze mi krzywą cukrową teraz. A jak to u ciebie wyglądało?
    Współczuję takiej akcji w pracy... Jak to wygląda jakbyś na macierzyńskim zaciążyła znów, jak umowa nie przedłużona?

@Masza, progesteron dalej w normie, jest on też wydzielany skokowo, więc może trafiłaś na spadek), ale dobrze umówić wizytę, żebyś nie musiała się niczym martwić, beta bardzo wysoko skoczyła! (Nic nie prorokuje, ale czasem wysoka beta świadczy o ciąży mnogiej). Po wartości 1000 to już raczej nie sprawdza się przyrostu bo jest niemiarodajy.

@Nayy95, bardzo dużo przeszliscie, masz prawo się bać, nie pospieszaj się, pozwól sobie przywyknąć do sytuacji i jak będziesz gotowa to pójdziecie (no chyba że coś działoby się wcześniej oczywiście). Może to dobry znak, że tak dobrze się czujesz? Przytulam i równiez cieszę się, że jesteś tu z nami 😊

@Sagi, być może relaksyna, a nie zmieniłaś jakoś trybu życia? :D

@bambusek, ja sobie wszystkie odpowiedzi w notatniku spisuje, pomaga 😂
    A to marzec jakiś niezbyt lubiany miesiąc? Czy po prostu ciepłej już w kwietniu? :D

@Bang Bang, czasem organizm decyduje za nas 🥲 Cóż, przynajmniej możesz pochłaniać literaturę czy seriale (a może i partner trochę pousługuje ;) ) :D Tzeba patrzeć na pozytywy haha

@Jednorożec, i prawidłowo, słuchać ciała i lekarzy 💪

@Alta Marea, gratulacje! No to choćby na te 72h można odetchnąć 😂

alta marea, bambusek-94 lubią tę wiadomość

♀️♂️'96
    PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔
    11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
    09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
    30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹

27.06.25 - cień ⏸️
    30.07- piękne ⏸️
    17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
    07.08 - kolejna wizyta
    age.png
    preg.png
  • A-6 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia2519 wrote:
    O jejku ile tematów.

U mnie cukier az za nisko na czczo wychodził, wiec ja zupełnie nie team cukrzyca.

Wizyta za 2 tygodnie, chyba mnie szlag trafi.

Mnie tez kregoslup boli, ale zdałam sobie sprawę ze to od chodzenia za rękę z moim pierworodnym... w poprzedniej ciazy od 2 trymestru byłam super aktywna, zobaczymy na ile teraz los pozwoli.

W ogole w zlobku panuje jakas jelitówka ale puszczam malego, bo w domu z nim bym umarła, ja muszę spaaaaaaać
    Mnie jelitowa przeraża, mogę z grypą leżeć, ale byle nie jelitowka 🥲 Na szczęście u nas spokój póki co pod tym względem 😂

@Bambusek, prawda, sam początek to takie zadyszki łapałam jak podczas maratonu, a ja tylko prowadziłam zwykłą konwersacje 🥲 Ah te ciało musi się troszkę przestawić

♀️♂️'96
    PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔
    11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
    09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
    30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹

27.06.25 - cień ⏸️
    30.07- piękne ⏸️
    17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
    07.08 - kolejna wizyta
    age.png
    preg.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ