Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Lynx wrote:Dużym nietaktem jest to co Ty piszesz. Rozumiem, hormony w końcu ciążą, ale dosłownie czepiasz się o wszystko. Przeczytałam łącznie z pierwszą wiadomość na temat ciąży pozamacicznej, dwie strony temu. Tam nie było nic złego. W tej wiadomości o której piszesz, również nie ma nic złego. Napisała, że nie chciała mieć racji.
Albo nie potrafisz przekazać to o co Ci chodzi albo próbujesz się teraz wybielić. Nie zamierzam się domyślać. Na skoczyłaś na dziewczynę, która po prostu zwyczajnie odpowiedziała. Czasami lepiej przemilczeć pewne rzeczy i nie ciągnąć tematu.
Wiadomo, wszyscy teraz nie będą rozumieć o co Ci chodzi. Chciałaś się wyżyć na kimś na forum ok. Po prostu przestań ciągnąć temat.) Proszę o cytat, będę wdzięczna.
W poprzedniej wiadomości wszystko wytłumaczyłam, ludzie mają własne rozumy, nie mam potrzeby ciągnięcia tematu.
PS: jeśli chce się dany temat zakończyć, to można zastosować się do swojej własnej rady i "przemilczeć" swoją kolejną wiadomość♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
07.08 - kolejna wizyta
-
@Ounai bardzo mi przykro, że przez to przechodzisz i trzymam kciuki, żeby wszystko zakończyło się pozytywnie i szczęśliwie. Jesteś bardzo dzielna babeczka
@Magnes suplementuje cytrynian magnezu bo on jest najlepiej przyswajalny, w tych złożonych preparatach witaminowych z tym magnezem i jego ilością oraz jakością bywa różnie. Dobrze podczytywać Pana Tabletkę, on nieźle wyjaśnia co jets warte uwagi a co nie.
U mnie sobota była super, niedziela tak mnie złożyła przez ból jelit i jakąś niestrawność, takie ściskanie w żołądku jak nigdy... pół dnia przespałam w łóżku. Jutro wizyta u lekarkii USG i zobaczymy czy wszystko w porządku.
Najadłam się dziś stresu, ale z innego powodu. Od 3 dni o 6 rano budzi nas na osiedlu jakieś rzucanie czegoś metalowego, dziś zobaczyłam, że to pies na balkonie w bloku naprzeciwko rzuca metalową miską. Okna balkonowe pozamykane, zasłonki zasunięte, na balkonie mnóstwo psich zabawek, pusta miska i klatka kojec ze skrzynką na narzędzia, żeby sie nie przewróciła. I ten pies próbuje wejść do domu, drapie łapkami i nikt mu nie otwiera. Nie ujadał poza tym rzucaniem miski... I siedzę w domu, pracuję i tak zerkam na niego i kręci się, szuka cienia bo coraz więcej słońca na balkonie. Godzina 12 i okna dalej zamknięte... 6h już minęło i nie wiem co robić, bo nie umiem stwierdzić czy ten pies jest tam od 3 dni jak słyszę ten hałas czy "tylko" od rana... Poszłam na ochronę, razem poszliśmy do drzwi, dzwonimy, pukamy i nikt nie otwiera. Ochrona miała zadzwonić do administracji, oni do właściciela,a ja zgłosić na straż miejską. Dzwonię na straż miejską a oni do mnie, że oni nic nie zrobią i proszę na policję dzwonić... Skoro tak mówią to dzwoni,ę na policję chociaż jestem zestresowana już okropnie bo przecież mogą być poważniejsze sytuacje dla policji a od tego właśnie powinna być straż miejska... Policja przyjechała, próbowali się też dostać do mieszkania, w międzyczasie dowiedziała się ochrona, że właściciel nic nie wie bo tam mieszkają najemcy... Ochrona mówi, do mnie że wzywanie policji to ostateczność, ja odpowiedziałam, że straż miejska powiedziała, że oni nic zrobi,ć nie mogą. I az policja się zdenerwowała wołając" to od czego oni w końcu są?!" I w końcu niedawno po tym jak policja znów poszła do tego mieszkania ktoś otworzył drzwi temu psiakowi, wpuszczając go do mieszkania i uzupełniając miskę z wodą.... A ja teraz siedzę i zadręczam się, że niepotrzebnie może tak zareagowałam, że może trzeba było poczekać jeszcze a nie od razu z tą policją... I tak człowiek nie wie bo z jednej strony jak reaguje to źle, a jak nie reaguje to też źle bo wszyscy mówią, dlaczego nikt nie zareagował jak coś się stało.
Chyba za mocno to przeżywam przez te hormony buzujące 😥Alczii, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Przepraszam, jeżeli to co napisałam kogoś uraziło. Nie było to moim zamiarem. Może źle ubrałam swoje myśli w słowa? Niestety nadal nie rozumiem, o co A-6 się na mnie złościsz. Chyba i tak nie zrozumiem, więc zostawmy ten temat 🙂
Bardzo możliwe, że nie jestem tak wrażliwa jak niektóre z Was i czasem napiszę coś nietaktownego. Chciałabym, żebyście wiedziały, że nie mam złych zamiarów i nie próbuję się na tym forum dowartościować 🙃
Ounai, nic mnie bardziej nie uszczęśliwi jak wiadomość, że się myliłam i że dzidziuś jest bezpieczny w macicy. Nadal trzymam mocno zaciśnięte kciuki! 🍀🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 13:20
A-6, Aliana, Magdanowa, Alczii lubią tę wiadomość
-
A-6 wrote:Oh, chętnie poczytam dokładnie o jakie "czepianie się o wszystko" chodzi 🫣. Chyba ktoś ma osobisty problem do mnie, czyżby chodziło o delikatną sugestię, żeby cieszyć się ciążą, a nie szukać nieprawidłowości przy braku wskazań? (I nie, zanim znów zasugeruje, że chodzi o temat Qunai, to napiszę czarno na białym: nie o ten chodzi, tylko że 20 stron wcześniej jak ktoś pisał bodajże o braku objawów w ciąży i czy to coś złego
) Proszę o cytat, będę wdzięczna.
W poprzedniej wiadomości wszystko wytłumaczyłam, ludzie mają własne rozumy, nie mam potrzeby ciągnięcia tematu.
PS: jeśli chce się dany temat zakończyć, to można zastosować się do swojej własnej rady i "przemilczeć" swoją kolejną wiadomość
Haha
Tak, poczułam niechęć po tym jak czepiałaś się każdego możliwego słowa u jednej użytkowniczki. Nawet nie jestem w stanie stwierdzić o czym teraz piszesz. O jakim cieszeniu się ciążą 20 stron temu? Wszystko w porządku u Ciebie?
Nie będę marnować czasu na szukanie cytatu, bo zwyczajnie mi nie zależy, żeby wygrać kłótnie na forum xD
Tak, odpuszczę temat, bo nie jesteś warta, żeby cokolwiek Ci jeszcze pisać. Zwłaszcza, że mieszasz 30 wątków, a ja nie zamierzam się w tym odnajdywać. Żyj sobie w tym swoim jadzie dalej. Teraz możesz się na mnie wyżywać, gdzieś to mam. Nawet nie zamierzam czytać Twoich wiadomości, bo i tak nic nowego nie wnoszą
Nie sądziłam nigdy, że na forum odnośnie ciąży można spotkać takie osoby. -
@Aliana, zdecydowanie miałaś ciężką decyzję do podjęcia. Dobrze, że to zrobiłaś mimo wszystko, bo jest teraz odnotowane, że już taka sytuacja miała miejsce. W razie potrzeby to dużo daje. Nie zadręczaj się, dzieki tobie psina ma trochę cienia i co pić, ale jest szansa że sytuacja znów się powtórzy.
Smutne, że ludzie biorą pod swoją opiekę zwierzęta i taki im los fundują (tak, są gorsze sytuacje, ale każdego życia szkoda, nie tylko tych co mają "gorzej niż inni"). Teraz może troszkę odetchniecie i się chociaż wyspicie przez parę dni.♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
07.08 - kolejna wizyta
-
Giosiek wrote:Przepraszam, jeżeli to co napisałam kogoś uraziło. Nie było to moim zamiarem. Może źle ubrałam swoje myśli w słowa? Niestety nadal nie rozumiem, o co A-6 się na mnie złościsz. Chyba i tak nie zrozumiem, więc zostawmy ten temat 🙂
Bardzo możliwe, że nie jestem tak wrażliwa jak niektóre z Was i czasem napiszę coś nietaktownego. Chciałabym, żebyście wiedziały, że nie mam złych zamiarów i nie próbuję się na tym forum dowartościować 🙃
Ounai, nic mnie bardziej nie uszczęśliwi jak wiadomość, że się myliłam i że dzidziuś jest bezpieczny w macicy. Nadal trzymam mocno zaciśnięte kciuki! 🍀🍀♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
07.08 - kolejna wizyta
-
Lynx wrote:Haha
Tak, poczułam niechęć po tym jak czepiałaś się każdego możliwego słowa u jednej użytkowniczki. Nawet nie jestem w stanie stwierdzić o czym teraz piszesz. O jakim cieszeniu się ciążą 20 stron temu? Wszystko w porządku u Ciebie?
Nie będę marnować czasu na szukanie cytatu, bo zwyczajnie mi nie zależy, żeby wygrać kłótnie na forum xD
Tak, odpuszczę temat, bo nie jesteś warta, żeby cokolwiek Ci jeszcze pisać. Zwłaszcza, że mieszasz 30 wątków, a ja nie zamierzam się w tym odnajdywać. Żyj sobie w tym swoim jadzie dalej. Teraz możesz się na mnie wyżywać, gdzieś to mam. Nawet nie zamierzam czytać Twoich wiadomości, bo i tak nic nowego nie wnoszą
Nie sądziłam nigdy, że na forum odnośnie ciąży można spotkać takie osoby.ps2: mi zajęło to łącznie z czytaniem 2 min. Może jednak warto?)
Odpisze tylko odnośnie twojego pierwszego zdania ostatniego akapitu: vice versa 😁♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
07.08 - kolejna wizyta
-
Ounai, trzymam kciuki za kropka 🤞🤞 🍀 Oby wszystko się dobrze skończyło, masz tu nasze pełne wsparcie.
-
Aniaaniak, Kłębuszek , alta marea , Katt - powodzenia dziś na wizytach!! Czekamy na wieści i rosnące bąbelki 🤞🤞
alta marea lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie rozumiem tego konfliktu naprawdę.
Ja już jestem po wizycie jeden progesteron mam odstawić.
Za 2 tygodnie mam kolejną wizytę wyprosiłam lekarza, żeby wizyta była za 2 tyg a bie za tydzień bo te co tygodniowe wizyty mnie zrujnują finansowo. Mam też za 2 tygodnie test panorama z racji, że mam już 37 lat.Sagi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Ja już jestem po wizycie - jest pęcherzyk, taki na 6+1 czyli wychodzi (tylko?) o tydzień młodsza (wg OM dziś 7+0) jest ciałko żółte i to na razie tyle, nie nastawiałam się na jakieś spektakularne efekty ale jednak mam taki niedosyt. Widzimy się za dwa tygodnie żeby zobaczyć co dalej, bo i tak wtedy miałam planową wizytę tj. 18.08.
I rozmawiałyśmy na wizycie o plamieniach więc piszę i Wam bo to czasami się przewija - jeśli jest brązowe, delikatne czy cokolwiek takiego to nie panikować - u mnie padło hasło że coś już zaczyna dziać się z łożyskiem i to jest normalne tzn. może się tak zdarzyć. Wtedy na spokojnie kontrola u lekarza. Najważniejsze żeby to nie była żywoczerwona krew, wtedy już na cito lekarz lub SOR.Magdanowa, Marisol2025, A-6, Sagi, Andzia2519, Kasiastaraczka, Angela…, _Hope lubią tę wiadomość
-
Witajcie kochane
U mnie pierwsza wizyta 12 sierpnia, test pozytywny z początkiem lipca ale wciąż jakoś trudno mi uwierzyć....
Mam na pokładzie 8 letnią córeczkę, w styczniu w 7 miesiącu ciąży straciliśmy synka.
Ale wracam ponownie i mam nadzieje, ze z pozytywnym finałemSagi, Andzia2519, Kasiastaraczka, Dżozu, Daga121222, Magnes, _Hope, CaroOline lubią tę wiadomość
-
Katt wrote:Ja już jestem po wizycie - jest pęcherzyk, taki na 6+1 czyli wychodzi (tylko?) o tydzień młodsza (wg OM dziś 7+0) jest ciałko żółte i to na razie tyle, nie nastawiałam się na jakieś spektakularne efekty ale jednak mam taki niedosyt. Widzimy się za dwa tygodnie żeby zobaczyć co dalej, bo i tak wtedy miałam planową wizytę tj. 18.08.
I rozmawiałyśmy na wizycie o plamieniach więc piszę i Wam bo to czasami się przewija - jeśli jest brązowe, delikatne czy cokolwiek takiego to nie panikować - u mnie padło hasło że coś już zaczyna dziać się z łożyskiem i to jest normalne tzn. może się tak zdarzyć. Wtedy na spokojnie kontrola u lekarza. Najważniejsze żeby to nie była żywoczerwona krew, wtedy już na cito lekarz lub SOR.
Czemu czujesz niedosyt? Nie odpowiada ci lekarz czy za krótko wizyta, czy może kwestia późniejszej owulacji?
Ps: chodzę na NFZ (choć nie wiem czy to ma wielkie znaczenie) i czasem mam wrażenie, że za krótko widzę kropka, stąd to pytanie o niedosyt 🥲Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 15:52
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
07.08 - kolejna wizyta
-
@Katt
Rozumiem uczucie Twojego niedosytu, moja ciąża też jest młodsza o około tydzień i spodziewałam się zobaczyć na USG więcej niż było, ale podobno to normalne i zależy oczywiście od owulacji ale i od zagnieżdżenia, kiedy miało miejsce, musimy uzbroić się w cierpliwość 🤗 -
Naay95 wrote:Witajcie kochane
U mnie pierwsza wizyta 12 sierpnia, test pozytywny z początkiem lipca ale wciąż jakoś trudno mi uwierzyć....
Mam na pokładzie 8 letnią córeczkę, w styczniu w 7 miesiącu ciąży straciliśmy synka.
Ale wracam ponownie i mam nadzieje, ze z pozytywnym finałem♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
07.08 - kolejna wizyta
-
A-6 wrote:Oj Lynx, brak dowodu dla swoich oskarżeń to pierwszy dowód na niewinność oskarżonego. Ps: mam niecałe 3 strony w moich wiadomościach na tym wątku forum (jak klikniesz na mój nick i w których wątkach się udzielam, to będziesz mieć tylko te na które coś odpisałam, to tak jakby ci się jednak chciało pokazać mi moje "czepialstwo"
ps2: mi zajęło to łącznie z czytaniem 2 min. Może jednak warto?)
Odpisze tylko odnośnie twojego pierwszego zdania ostatniego akapitu: vice versa 😁
Czytać ze zrozumieniem nie potrafisz, czyli dwie strony do tyłu od mojej odpowiedzi do której się odniosłaś. Strona 54 na tym wątku, nie na żadnym nicku. Tylko tyle chciałam jeszcze napisać.
Może warto najlepiej czytać ze zrozumieniem, moja droga, zamiast wszystkich dookoła pouczać. Albo sobie nie dopowiadać i przynajmniej przez to przestać pluć jadem
-
A-6 wrote:Witamy serdecznie 😊 Rozgośćcie się tu proszę z kropkiem aż do czasu szczęśliwych narodzin! Kiedy masz planowany termin porodu?
Nie mam pojęcia, po raz pierwszy od dawna jak dostałam pierwszą miesiączkę na poczatku czerwca tak nie zanotowałam bo jakoś to wszystko za szybko się działo... no a następnej już nie było 😅 testy pozytywne na początku lipca.Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny macie już termin prenatalnych ?
Mnie dzisiaj zapisano na 29.08 🥹 będę w połowie 12tygodnia
Generalnie tydzień temu wylądowałam w szpitalu bo miałam dość duże krwawienie i podejrzewano że to poronienie ale na całe szczęście mała fasolka nadal jest na miejscu 🥰 mija już powoli tydzień od ostatniego USG i ciągle myślę czy wszystko w porządku. W szpitalu w 2 dni zrobił mi się 2cm krwiak i powiadomiono mnie ze mogę jeszcze krwawić ale nic się nie dzieje i myślę czy on się wchłonął czy rośnie
Ma któraś z Was doświadczenie i podzieli sie informacją ?
Starania od 2019;
2023 - 2 ciąże, 2 poronienia 10t ❌❌
2025 - OGROMNA NADZIEJA
13.12.2024 punkcja = 8 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
7.01.2025
I transfer ❄️
12.01.2025
na teście ⏸️
15.01.2025 🔬🩸
8dpt - B-HCG 48,1 PROG 28,9
10dpt - B-HCG 55,4 PROG 31
13dpt - B-HCG 8,8