Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Magnes wrote:Ounai, bardzo mi przykro i trzymam kciuki żeby wszystko skończyło się, jak najbardziej to możliwe, najlepiej dla Ciebie!
Dziewczyny jakie bierzecie suplementy? I czy suplementujecie dodatkowo magnez? Przepraszam jeśli już był ten temat ale nie dam rady nadrobić 🙈Ronnie lubi tę wiadomość
-
Magnes tak jak mi gin zalecił: pregna plus 1x1, pregna dha 2x1, magne b6 forte 2x1, i do tego acard i luteina
-
@Ounai... 🥺
@Eurycynia, gratulujemy! Piękna kropeczka 🥹
@Aleksa, gratulacje! Kciuki za kolejne 7 miesięcy 😊
PS: łączę się w bólu w związku z wzdęciami 🫣
@Magnes, temat już był, ale parę stron wcześniej, także możesz zerknąć chyba coś w okolicy 48+ strony. Ja biorę puerie Uno, magnezu nie, ale staram się go zawierać w dużych ilościach w diecie 😊aleksaa, Magnes lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
07.08 - kolejna wizyta
-
Giosiek wrote:Qunai, bardzo mi przykro, że jednak miałam rację. Naprawdę wolałabym jej nie mieć 😔
Nie napisałam Ci wczoraj o tej ciąży pozamacicznej, żeby Cię straszyć, ale żeby Ci uświadomić, że jest taka możliwość. Widziałam, że wszystkie dziewczyny gratulowały Ci ciąży i nie chciałam psuć Twojego dobrego humoru. Nie mogłam jednak milczeć, bo gdybyś tego nie sprawdziła, to mogłoby to się źle skończyć. Niestety taka ciąża może być bardzo groźna.
Na szczęście wykryto ją zanim doszło do uszkodzenia jajowodu. Mam nadzieję, że uda się go uratować.
Trzymam kciuki i życzę dużo siły 🫂♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
07.08 - kolejna wizyta
-
Dziewczyny, ja Was przepraszam, że Wam się tak czasem wcinam na wątek 🫣
Podczytuję Was, mimo, że mam termin na koniec lutego. Z córką miałam na koniec grudnia, a urodziłam ją w styczniu, także kto wie, czy czy nie będę jednak marcową mamą, tak jak Wy 😊
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
A-6 wrote:Jeżu złoty, to nie miejsce na takie rzeczy. Przeczytaj proszę poprzednie wiadomości, jedna lub dwie osoby napisały gratulacje, było mnóstwo uwag do dziewczyny, żeby sprawdziła dokładnie o co chodzi. Nie wiem jak trzeba być niedowartościowanym żeby coś takiego napisać, Giosek.
Gdybyś czytała też inne wątki, to wiedziałabyś, że gratulujących osób było więcej niż jedna czy dwie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 11:30
-
Wczoraj beta 1196, dzisiaj 1201. 4 lekarzy mnie badalo i nie ma ciazy ani w macicy ani w jajowodach. Zostaje na pewno do jutra i jutro powtorza bete. Powiedzieli ze jeszcze nie beda decydowac bo moze jednak pecherzyk sie pojawi. Nic mnie nie boli, czuje sie normalnieBOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai wrote:Wczoraj beta 1196, dzisiaj 1201. 4 lekarzy mnie badalo i nie ma ciazy ani w macicy ani w jajowodach. Zostaje na pewno do jutra i jutro powtorza bete. Powiedzieli ze jeszcze nie beda decydowac bo moze jednak pecherzyk sie pojawi. Nic mnie nie boli, czuje sie normalnie
-
A-6 wrote:Jeżu złoty, to nie miejsce na takie rzeczy. Przeczytaj proszę poprzednie wiadomości, jedna lub dwie osoby napisały gratulacje, było mnóstwo uwag do dziewczyny, żeby sprawdziła dokładnie o co chodzi. Nie wiem jak trzeba być niedowartościowanym żeby coś takiego napisać, Giosek.
Oczywiście, że to miejsce na takie rzeczy. Jeśli moja ciąża w jakimkolwiek stopniu sugerowałaby ciążę zagrażającą życiu, a taka jest ciąża pozamaciczna, to wolałabym wiedzieć o takiej ewentualności.
Zwłaszcza, że są tutaj dziewczyny, które przeżyły ciążę pozamaciczną i wiedzą jakie są jej objawy. Forum to skarbnica wiedzy, nie tylko do klepania się po pleckach…Giosiek, bambusek-94, CaroOline, Magdanowa, Zaniepokojona1234 lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Wczoraj beta 1196, dzisiaj 1201. 4 lekarzy mnie badalo i nie ma ciazy ani w macicy ani w jajowodach. Zostaje na pewno do jutra i jutro powtorza bete. Powiedzieli ze jeszcze nie beda decydowac bo moze jednak pecherzyk sie pojawi. Nic mnie nie boli, czuje sie normalnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 11:57
Ounai, Kasiastaraczka, aleksaa, Magdanowa lubią tę wiadomość
-
-
Jednorożec89 wrote:W mojej ciąży z Jasiem przy becie 1500 nie było nic widać. Lekarz reż myślał że to ciąża pozamaciczna. Położył mnie na oddział, miałam mieć laparskopie, zrobili mi full badań pod operacje. Codziennie byłam przez pół dnia na czczo bo to miał być dzień zabiegu, tyle że beta rosła. Po trzech dniach takiej jazdy okazała się że jest coś w macicy. Dwa dni jeszcze mnie przetrzymali i pokazał się pecherzyk z pęcherzykiem żółtkowym i urodził się zdrowy Jaś
aleksaa lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Jeżu kolczasty, jak ten kropek będzie zdrowy, to będzie mieć stalowe nerwy
A co do suple, magnezu nie biorę dodatkowo, ale w poprzedniej ciazy od połowy brałam magnez i potas.
Dzięki światu za zlobek, wlasnie spalam ponad 2h i jeszcze bym sie położyła16.10.2023 - dwie kreseczki
18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem
20.07.2025 - dwie kreseczki, wciąż KP -
Giosiek wrote:Nie mam pojęcia co takiego napisałam, żebyś odniosła wrażenie, że jestem niedowartościowana? Serio zdziwiła mnie Twoja wypowiedź i chętnie dowiem się co w mojej wypowiedzi jest tak nieodpowiedniego.
Gdybyś czytała też inne wątki, to wiedziałabyś, że gratulujących osób było więcej niż jedna czy dwie.
Edit, żeby znów nie było niedopowiedzeń, pod słowami "czegoś takiego" mam na myśli pierwsze zdania GIosiek:
"Giosiek wrote:
Qunai, bardzo mi przykro, że jednak miałam rację. Naprawdę wolałabym jej nie mieć 😔"Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 12:46
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
07.08 - kolejna wizyta
-
Lynx wrote:Oczywiście, że to miejsce na takie rzeczy. Jeśli moja ciąża w jakimkolwiek stopniu sugerowałaby ciążę zagrażającą życiu, a taka jest ciąża pozamaciczna, to wolałabym wiedzieć o takiej ewentualności.
Zwłaszcza, że są tutaj dziewczyny, które przeżyły ciążę pozamaciczną i wiedzą jakie są jej objawy. Forum to skarbnica wiedzy, nie tylko do klepania się po pleckach…♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
07.08 - kolejna wizyta
-
Bylam u lekarza. Badało mnie 4 ginekologów. Nie znaleźli nic ani w macicy ani w jajowodzie. Nie wykluczają, że ciąża będzie zdrowa ale ro potwierdzi jutrzejsza beta. Dzis przyrost za maly
Dziewczyny, nie kloccie sie, nie ma sensu sie spinac. Trzymajcie kciuki za mojego kropka, niech zostanieA-6, Aliana, aleksaa, Daisy1, Magdanowa, Zaniepokojona1234, Alczii, Dżozu lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
A-6 wrote:Nie zrozumiałaś co mam na myśli. Przeczytaj proszę moją odpowiedź do Giosiek powyżej
Dużym nietaktem jest to co Ty piszesz. Rozumiem, hormony w końcu ciążą, ale dosłownie czepiasz się o wszystko. Przeczytałam łącznie z pierwszą wiadomość na temat ciąży pozamacicznej, dwie strony temu. Tam nie było nic złego. W tej wiadomości o której piszesz, również nie ma nic złego. Napisała, że nie chciała mieć racji.
Albo nie potrafisz przekazać to o co Ci chodzi albo próbujesz się teraz wybielić. Nie zamierzam się domyślać. Na skoczyłaś na dziewczynę, która po prostu zwyczajnie odpowiedziała. Czasami lepiej przemilczeć pewne rzeczy i nie ciągnąć tematu.
Wiadomo, wszyscy teraz nie będą rozumieć o co Ci chodzi. Chciałaś się wyżyć na kimś na forum ok. Po prostu przestań ciągnąć temat.Magdanowa lubi tę wiadomość
-
Tu na pewno jesteśmy wszystkie zgodne, trzymamy mocno, jesteś pod opieką, niech wszystko wejdzie na dobre tory 🤞🤞
Ounai, Magdanowa lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
07.08 - kolejna wizyta