Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
A-6 wrote:Oj Lynx, brak dowodu dla swoich oskarżeń to pierwszy dowód na niewinność oskarżonego. Ps: mam niecałe 3 strony w moich wiadomościach na tym wątku forum (jak klikniesz na mój nick i w których wątkach się udzielam, to będziesz mieć tylko te na które coś odpisałam, to tak jakby ci się jednak chciało pokazać mi moje "czepialstwo"
ps2: mi zajęło to łącznie z czytaniem 2 min. Może jednak warto?)
Odpisze tylko odnośnie twojego pierwszego zdania ostatniego akapitu: vice versa 😁
Przeczytałam to jeszcze raz i nie mam pojęcia jakim cudem wywnioskowałaś, że chodzi o Twój nick.
Dopisze, że chodzi wiadomości na stronach tego forum 54-57 (54, 55, 56, 57, żeby niedomówień nie było).
Moja wypowiedź nawet w żadnym stopniu nie brzmiała, że chodzi o Twoje wiadomości z klikania w nicku. Może i zajmie dwie minuty, ale czytanie ze zrozumieniem trochę dłużej. Czasem warto je poświęcić.
Hahahaa
Może czat gpt pomoże ze zrozumieniem?
Aż mi lżej po tej Twojej wiadomości, bo to nie moja wina, że nie umiesz czytać.
Już to zostawiam, bo szkoda marnować czas na Ciebie. -
BangBang wrote:Dziewczyny macie już termin prenatalnych ?
Mnie dzisiaj zapisano na 29.08 🥹 będę w połowie 12tygodnia
Generalnie tydzień temu wylądowałam w szpitalu bo miałam dość duże krwawienie i podejrzewano że to poronienie ale na całe szczęście mała fasolka nadal jest na miejscu 🥰 mija już powoli tydzień od ostatniego USG i ciągle myślę czy wszystko w porządku. W szpitalu w 2 dni zrobił mi się 2cm krwiak i powiadomiono mnie ze mogę jeszcze krwawić ale nic się nie dzieje i myślę czy on się wchłonął czy rośnie
Ma któraś z Was doświadczenie i podzieli sie informacją ?
Właśnie miałam pisać i pytać o prenatalne. Zapisałam się na 20.08 i będę wtedy 11+4 i zastanawiam się czy to nie za wcześnie...? Niby podają, że można od 11+0, ale optymalny czas to 12 tc. I czytam, że w sumie to lepiej za wcześnie niż za późno.. A teraz siedzę i głupio się stresuję, czy nie powinnam dzwonić i zmieniać termin, ale akurat trafiłam na fajnego lekarza tego 20 sierpnia... I tak chcemy zrobić badania NIFTY więc jeśli coś tam by było nie do końca jasne z ryzykiem to NIFTY będzie moim uspokajaczem. No ale jednak po coś na tym skierowaniu jest napisane żeby zrobić między 11 a 14 tc. Jakby nie można było w 11 to by nie pisali 11....
@BangBang moja bratowa miałą doświadczenie co prawda nie z krwiakiem ale z polipem i on się pęknie wchłonął. A kiedy masz wizyte, żeby upewnić się czy wszystko ok poza prenatalnymi? Czy musisz czekać na 29.08?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 16:28
-
A-6 wrote:I to niecały tydzień młodsza! Pięknie 🥰
Czemu czujesz niedosyt? Nie odpowiada ci lekarz czy za krótko wizyta, czy może kwestia późniejszej owulacji?
Ps: chodzę na NFZ (choć nie wiem czy to ma wielkie znaczenie) i czasem mam wrażenie, że za krótko widzę kropka, stąd to pytanie o niedosyt 🥲
A-6 nic z tych rzeczy - lekarz super, wizyta też. Zdawałam sobie sprawę z tego że owulacja była później, bo testy z 27,29 i 31 dnia cyklu nic nie wyłapały dopiero w 36 i jak zaczęłam analizować betę, liczyć co gdzie było kiedy, jakie miałam objawy itd. to wychodziło mi jakieś 2 tygodnie mniej i z taką myślą jechałam na wizyte i to było spoko - po prostu potwierdzić czy coś się dzieje. Więc jak usłyszałam że wygląda na młodszą "tylko" o tydzień to miałam takie "ej, to powinno być widać coś więcej", jakiś cień kropka czy cokolwiek takiego na potwierdzenie takie no bardziej. Wiem że wymyślam ale to takie dostałam palec a już bym całą rękę chciała. -
Ja mam też rozkmine czy nie umówiłam się za późno. Mogłam albo 20 sierpnia albo 3 września. 20 sierpnia to będzie równy 11+0 a we wrześniu 13+0. Boję się że sierpień to za wcześnie i dzidzia będzie za mała do pomiarów
-
Jednorożec89 wrote:Ja mam też rozkmine czy nie umówiłam się za późno. Mogłam albo 20 sierpnia albo 3 września. 20 sierpnia to będzie równy 11+0 a we wrześniu 13+0. Boję się że sierpień to za wcześnie i dzidzia będzie za mała do pomiarów
13+0 to chyba jednak bezpieczniej niż 11+0, gdyby to było 13+6 to może faktycznie za późno? A masz dużą różnicę daty między OM a USG? U mnie wychodzi różnica 2 dni a umawiając się umawiałam się patrząc na datę z OM. Kurcze im więcej o tym myślę, tym bardziej nie wiem 🫣 -
Aliana wrote:13+0 to chyba jednak bezpieczniej niż 11+0, gdyby to było 13+6 to może faktycznie za późno? A masz dużą różnicę daty między OM a USG? U mnie wychodzi różnica 2 dni a umawiając się umawiałam się patrząc na datę z OM. Kurcze im więcej o tym myślę, tym bardziej nie wiem 🫣
Ja mam rozjazd dwa tygodnie 😱 umawiam się wg tego co sugerował mój prowadzący. On rekomendował 27 sierpnia ale wtedy nie ma tego lekarza od prenatalnych więc zostaje mi albo 20 sierpień który wydaje mi wczesny albo początek września. -
ZOSIA88 wrote:Dziewczyny nie rozumiem tego konfliktu naprawdę.
Ja już jestem po wizycie jeden progesteron mam odstawić.
Za 2 tygodnie mam kolejną wizytę wyprosiłam lekarza, żeby wizyta była za 2 tyg a bie za tydzień bo te co tygodniowe wizyty mnie zrujnują finansowo. Mam też za 2 tygodnie test panorama z racji, że mam już 37 lat.
Oj tak,tak częste wizyty to mogą zrujnować...
Oo ja też 37,ale z racji wieku nie robię testu🙃 -
Naay95 wrote:Witajcie kochane
U mnie pierwsza wizyta 12 sierpnia, test pozytywny z początkiem lipca ale wciąż jakoś trudno mi uwierzyć....
Mam na pokładzie 8 letnią córeczkę, w styczniu w 7 miesiącu ciąży straciliśmy synka.
Ale wracam ponownie i mam nadzieje, ze z pozytywnym finałem
Ojej, współczuję takiej straty, trzymam kciuki za tę ciążę 🥰
Wpisałam na listę wizyt,a kiedy termin porodu? -
BangBang wrote:Dziewczyny macie już termin prenatalnych ?
Mnie dzisiaj zapisano na 29.08 🥹 będę w połowie 12tygodnia
Generalnie tydzień temu wylądowałam w szpitalu bo miałam dość duże krwawienie i podejrzewano że to poronienie ale na całe szczęście mała fasolka nadal jest na miejscu 🥰 mija już powoli tydzień od ostatniego USG i ciągle myślę czy wszystko w porządku. W szpitalu w 2 dni zrobił mi się 2cm krwiak i powiadomiono mnie ze mogę jeszcze krwawić ale nic się nie dzieje i myślę czy on się wchłonął czy rośnie
Ma któraś z Was doświadczenie i podzieli sie informacją ?
Co do krwiaka nie pomogę -
Jednorożec89 wrote:Ja mam też rozkmine czy nie umówiłam się za późno. Mogłam albo 20 sierpnia albo 3 września. 20 sierpnia to będzie równy 11+0 a we wrześniu 13+0. Boję się że sierpień to za wcześnie i dzidzia będzie za mała do pomiarów
-
Nie badałam progesteronu dal mi wiekszy bo mialam tego krwiaka ale sie wchlonął i powiedział, że mam 1 raz dziennie brać benesis.
Nie mam terminu na prenatalne jeszcze
Narazie robie badania panorama jakies dotyczace wad.
Dzisiaj fatalnie się czuję głowa boli beznadziejnie na żoładku czy to się kiedys zmieni czy zawsze juz bedzie tak do kitu -
Naay95 wrote:Nie mam pojęcia, po raz pierwszy od dawna jak dostałam pierwszą miesiączkę na poczatku czerwca tak nie zanotowałam bo jakoś to wszystko za szybko się działo... no a następnej już nie było 😅 testy pozytywne na początku lipca.
może mamy podobnie? Jesli masz ochotę możesz nam opisać jak się z tym wszystkim czujesz? Masz objawy?
@Bang Bang, idziesz prywatnie? Bo jak byłam w 2023 w ciąży to trzeba było spełnić konkretne kryteria, a teraz ponoć od 2024 każdy 1 i 2 pren ma z NFZ. Mój lekarz jednak mi nic nie mówił, może dopiero teraz w 10 tyg na wizycie w czwartek coś powie 🤔 na pewno zapytam, bo to niemałe pieniądze.
Z krwiakiem nie pomogę, w 1 ciąży tylko mała torbiel, sama się wchłonęła, teraz duża, ale nie wiem czy coś to wspólnego ma w sposobie" znikania" porównując do krwiaka.
@Katt, ah rozumiem. Może też kwestia sprzętu? Chyba nie pozostaje nic tylko czekać.. albo już tak skrajnie, zawsze można dodatkową wizytę umówić u kogoś z lepszym aparatem 😁
@Jednorozec, też wydaje mi się że 13+0 będzie lepsze, bo wcześniej mniej można ocenić, a przy 13+0 masz jeszcze tydzień zapasu, ale to tak wg mnie xd (ja byłam na ostatni gwizdek w poprzedniej ciąży w 14+0 bo terminów nie było, ale pani doktor mówiła, że tak lepiej niż za wcześnie)BangBang lubi tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
07.08 - kolejna wizyta
-
22 mam wizytę u prowadzącego parę dni wcześniej będę szła na Morfologia, mocz i tsh i wtedy też pobiorę sobie pappe żeby mieć ja na usg prenatalnym do interpretacji od razu
BangBang lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Cześć, fajnie, że jesteś, gratulacje ❤️
Ojej, współczuję takiej straty, trzymam kciuki za tę ciążę 🥰
Wpisałam na listę wizyt,a kiedy termin porodu?A-6, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Aliana wrote:
Co do prenatalnych to wiem że od tamtego roku lub od 2 lat dwa pierwsze prenatalne są z NFZ i można umówić się gdziekolwiek tylko takie badania są wykonywane 🙂
Co do tygodnia to ucieszyłam się że wyjdzie 12+3 będę w połowie zalecanego okresu czasu ale sądzę ze i 11 będzie OK na pewno już coś zobaczą 🥹🥰Starania od 2019;
2023 - 2 ciąże, 2 poronienia 10t ❌❌
2025 - OGROMNA NADZIEJA
13.12.2024 punkcja = 8 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
7.01.2025
I transfer ❄️
12.01.2025
na teście ⏸️
15.01.2025 🔬🩸
8dpt - B-HCG 48,1 PROG 28,9
10dpt - B-HCG 55,4 PROG 31
13dpt - B-HCG 8,8
23.06.2025
II transfer ❄️
01.07.2025 🔬🩸
8dpt - B-HCG 68,8 PROG 22,9
10dpt - B-HCG 186 PROG 26
12dpt - B-HCG 525,4 PROG 30,45
14dpt - B-HCG 1392,8 PROG 25,86
28dpt - CRL 0,47cm i 🩵
38dpt - CRL 1,50cm
-
Jednorożec89 wrote:22 mam wizytę u prowadzącego parę dni wcześniej będę szła na Morfologia, mocz i tsh i wtedy też pobiorę sobie pappe żeby mieć ja na usg prenatalnym do interpretacji od razu
Pobierasz pappe prywatnie ?
Ja dzisiaj pytałam o to zapisując się na prenatalne powiedzieli że nic nie mam robić bo pobiorą w dniu badania i chyba dzięki temu też będzie to na NFZ ?
Wiem że niektórzy robią to szybciej żeby już finalnie wiedzieć jaki jest wynik w dniu badania ale wtedy rozumiem samemu trzeba za to zapłacić ?Starania od 2019;
2023 - 2 ciąże, 2 poronienia 10t ❌❌
2025 - OGROMNA NADZIEJA
13.12.2024 punkcja = 8 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
7.01.2025
I transfer ❄️
12.01.2025
na teście ⏸️
15.01.2025 🔬🩸
8dpt - B-HCG 48,1 PROG 28,9
10dpt - B-HCG 55,4 PROG 31
13dpt - B-HCG 8,8
23.06.2025
II transfer ❄️
01.07.2025 🔬🩸
8dpt - B-HCG 68,8 PROG 22,9
10dpt - B-HCG 186 PROG 26
12dpt - B-HCG 525,4 PROG 30,45
14dpt - B-HCG 1392,8 PROG 25,86
28dpt - CRL 0,47cm i 🩵
38dpt - CRL 1,50cm
-
Ja niestety za wszystkie badania prenatalne będę płacić bo w mojej dziurze nikt nie ma podpisanego kontraktu a tłuc się sto kilometrów żeby zaoszczędzić 300 złotych to mi się średnio kalkuluje nie mówiąc o tym że mi się nie chce
-
Jestem po wizycie. Według usg jest 6+3 (wedlug OM 8+1). Póki co widoczny tylko pęcherzyk ciążowy, ale lekarz mówił że wszystko wygląda w porządku dlatego już się uspokoiłam. W piątek może zobaczę coś więcej, bo mam przyjść po skierowanie na badania (NFZ) i mówił że możliwe że zerkniemy na chwilę. A tak to wizytę mam umówić na za dwa tygodnie.
Można mi wpisać datę porodu 27.03 🙂
Nie odzywałam się od czwartku, bo już zaczęłam się stresować wizytą, ale jutro wszystko nadrobię. Widziałam tylko, że któraś z Was ma podejrzenie ciąży pozamacicznej (przepraszam nie pamiętam nicku). Bardzo mi przykro, mam nadzieję, że jednak zdarzy się cud. Trzymam kciuki 🤞Daisy1, Kasiastaraczka, Alczii, Sagi, Katt, bambusek-94, _Hope, A-6 lubią tę wiadomość
30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 (6+3) - widoczny pęcherzyk ciążowy
📅11.08 wizyta
-
ZOSIA88 wrote:Nie badałam progesteronu dal mi wiekszy bo mialam tego krwiaka ale sie wchlonął i powiedział, że mam 1 raz dziennie brać benesis.
Nie mam terminu na prenatalne jeszcze
Narazie robie badania panorama jakies dotyczace wad.
Dzisiaj fatalnie się czuję głowa boli beznadziejnie na żoładku czy to się kiedys zmieni czy zawsze juz bedzie tak do kitu
Ja mam zbadać proga na następną wizytę
Ja dziś też źle się czuję,mdli mnie strasznie, leżę od południa... -
Hej dziewczyny!
Dawno się nie odzywałam, ale na bieżąco czytam wątek.
Ciężko odnieść się do wszystkiego, ale jedno jest pewno, tylko spokój w naszym stanie 😊
Zaczynam się stresować piątkową (08.08) wizytą u lekarza. Będzie sprawdzane serduszko wg OM bedzie to 8tc+0. Mam dostać skierowanie na badania z krwi i mam nadzieje, że dostanę od razu OGTT. Na razie mierzę orientacyjnie cukier glukometrem po pierwszej ciąży i wyniki o tygodnia powyżej 105. Muszę podejść jeszcze na glukoza z żyły na czczo przed OGTT, zeby znów jeden lekarz nie uznał ze nie mam cukrzycy ciążowej, a drugi, że oczywiście, że mam 🫣
Jak wasze historie z tym tematem, jesli to nie wasze pierwsze bobasy?
Mam też trochę stresu z uwagi na pracę, bo niestety umowa kończy mi sie 30.09., a szefowa nie wie czy podpisać ze mną kolejną czy tylko przedłużenie do czasu porodu... pracuje tam od 2017 r. Na różnych formach zatrudnienia, więc trochę przykre...