X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Lynx Koleżanka

Wysłany: 16 lipca, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Dzięki Kasiastaraczka za dobre słowa 😀

Jak się wgl czujecie Dziewczyny? Ja całkowicie normalnie, czasem coś zaboli w podbrzuszu, pociągnie czy zakłuje, piersi jakby trochę twardsze i lekko bolące, ale bez szału. Zmęczenia raczej nie odczuwam, ale mam ostatnio problem ze spaniem, ciągle się wybudzam, wcześnie budzę i nie mogę znów zasnąć

Czasami czuję ból podbrzusza. Najgorsze są mdłości. Przeszłam na dietę wegańską, bo po mięsie/nabiale od razu wszystko zwracałam. Dostałam Bonjeste i gdyby nie ona, musiałabym wszędzie z miską chodzić. Dużo orzechów jem za to i warzyw + odżywki białkowe i suple, żeby niedoborów nie było. No i śpię po 10/12 godzin w nocy. Koło 14 obowiązkowa drzemka 😜

Ze względu na specyfikę pracy, jestem na l4 i to była bardzo dobra decyzja. Nie wiem jakbym przetrwała osiem godzin bez drzemki

Dżozu, Kasiastaraczka, Karlokova lubią tę wiadomość

preg.png
  • Neta Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już pierwsze wymioty za mną, budzę się z mdłościami i jestem trochę senna. Chodzę na drzemki z moją córką 😁

W pierwszej ciąży wymioty męczyły mnie do prawie 5 miesiąca, mam nadzieje że teraz będzie inaczej 🤞🏼

93'
    AMH - wrzesień 0,9 styczeń 0,66
    PAI-1 -> heparyna

10.02.2024 ⏸️ - beta 308, prog. 36,8
    28.02.2024 - CRL 1 i bijące ❤️

NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷
    04.04- I prenatalne - wszystko dobrze, CRL 5,7 cm
    29.05 - połówkowe - 334 g
    30.07 - III prenatalne - 1369 g
    27.08 - 33 tc - 1900 g
    11.09. - 35+1 tc - 2270 g
    25.09. - 37+1 tc - 2650 g
    24.10. - 41 tc - 3110 g Alicja 🩷

age.png
  • Daisy1 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanowa wrote:
    Dzięki dziewczyny, bardzo staram się myśleć pozytywnie. Mimo że jest wcześnie wybieram już sobie rzeczy dla dzidzi - pozwala mi to wierzyć że wszystko będzie dobrze. Za tydzień przeprowadzamy się do nowego domu w którym już czeka pokoik dla maleństwa. Będę go wypełniać słodkimi ubrankami i kocykami 🥹🥰
    O, tak samo! Po wizycie u gina pojadę do Smyka albo innego sklepu i kupię symbolicznie jakieś skarpetki, żeby maluch się na dobre rozgościł 🥹 🥰

Neta, Dżozu, Magdanowa, Kasiastaraczka, Sagi lubią tę wiadomość

👧🏼36
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    12.2024 ⏸️
    02.2025 💔 11tc
    03.2025 nie poddajemy się 🫶
    08.07.2025 ⏸️ 🥹
    10.07.2025 beta 116 🥰
    14.07.2025 beta 850 🥰
    19.07.2025 🔜USG
    Zostań ze mną ✊️✊️🥹

Dieta + suple: Pueria Uno, D3, B12, E, Magnez, B6, L-arginina, maślan sodu, Olini Omega-3, Q10, Kerabione, korzeń Maca, Feminum Pregna

preg.png
  • Daisy1 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka - a może jakąś ładną grafikę dodamy w pierwszym poście? 😊 coś jak przy miesięcznych wątkach, tylko teraz już z małym bobo 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 15:45

👧🏼36
    12.2024 ⏸️
    02.2025 💔 11tc
    08.07.2025 ⏸️ 🥹
    10.07.2025 beta 116 🥰
    14.07.2025 beta 850 🥰
    19.07.2025 🔜USG
    Zostań ze mną ✊️✊️🥹

Dieta + suple: Pueria Uno, D3, B12, E, Magnez, B6, L-arginina, maślan sodu, Olini Omega-3, Q10, Kerabione, korzeń Maca, Feminum Pregna

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanowa wrote:
    Dzięki dziewczyny, bardzo staram się myśleć pozytywnie. Mimo że jest wcześnie wybieram już sobie rzeczy dla dzidzi - pozwala mi to wierzyć że wszystko będzie dobrze. Za tydzień przeprowadzamy się do nowego domu w którym już czeka pokoik dla maleństwa. Będę go wypełniać słodkimi ubrankami i kocykami 🥹🥰

Za tydzień pójdę na USG do kliniki, wymagają tego po transferze. Mam nadzieję że zobaczę coś więcej niż wczoraj ❤️‍🩹 a na 28 lipca mam wizytę w szpitalu na NFZ

Wierzę że ciąża gdy jest już w domu dziecko jest zupełnie inna - mniej czasu na myślenie, świadomość jak to wygląda.

Kasiastaraczka - super mieć dzieci z małą różnicą wieku, będą mieć fajną relację ❤️
    Ale super, że już będziecie w nowym domu i dzidzia będzie miała pokoik 🙂 bardzo mi tego brakuje,ale czekamy cierpliwie na koniec budowy. Na razie śpimy wszyscy razem - na łóżku 160 + dostawka zrobiona z łóżeczka 60x120🙃 jest ciekawie 🤣
    Pewnie, wybieraj rzeczy,niech miło płynie Ci ten czas ❤️ pracujesz czy jesteś na zwolnieniu?

Cieszę się, że między dziećmi jest taka różnica wieku. Teraz chłopcy zaczynają wspólnie się bawić, kochają się,ale i są bitwy 🙃

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 16 lipca, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:

Jak się wgl czujecie Dziewczyny? Ja całkowicie normalnie, czasem coś zaboli w podbrzuszu, pociągnie czy zakłuje, piersi jakby trochę twardsze i lekko bolące, ale bez szału. Zmęczenia raczej nie odczuwam, ale mam ostatnio problem ze spaniem, ciągle się wybudzam, wcześnie budzę i nie mogę znów zasnąć
    Oj ,mnie dziś męczą bardzo nudności, kręci mi się w głowie i ogólnie źle...mam nadzieję, że szybko minie,bo za 2 tygodnie będę chodzić z moimi chłopakami za zajęcia (przez 2 tygodnie)- nie wiem jak to ogarnę...u mnie też problemy ze snem

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 16 lipca, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neta wrote:
    U mnie już pierwsze wymioty za mną, budzę się z mdłościami i jestem trochę senna. Chodzę na drzemki z moją córką 😁

W pierwszej ciąży wymioty męczyły mnie do prawie 5 miesiąca, mam nadzieje że teraz będzie inaczej 🤞🏼
    Ja w poprzednich ciążach nie miałam mdłości -moze teraz dziewczyna będzie? 😁

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 16 lipca, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy1 wrote:
    Kasiastaraczka - a może jakąś ładną grafikę dodamy w pierwszym poście? 😊 coś jak przy miesięcznych wątkach, tylko teraz już z małym bobo 🙂
    Możemy,ale ja tego nie ogarniam 🤣
    Jak powiecie jak to zrobić to chętnie wstawię 🥰

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Neta Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Ja w poprzednich ciążach nie miałam mdłości -moze teraz dziewczyna będzie? 😁

Możliwe że dziewczynka tam się skrywa 😄

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

93'
    AMH - wrzesień 0,9 styczeń 0,66
    PAI-1 -> heparyna

10.02.2024 ⏸️ - beta 308, prog. 36,8
    28.02.2024 - CRL 1 i bijące ❤️

NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷
    04.04- I prenatalne - wszystko dobrze, CRL 5,7 cm
    29.05 - połówkowe - 334 g
    30.07 - III prenatalne - 1369 g
    27.08 - 33 tc - 1900 g
    11.09. - 35+1 tc - 2270 g
    25.09. - 37+1 tc - 2650 g
    24.10. - 41 tc - 3110 g Alicja 🩷

age.png
  • Daisy1 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Możemy,ale ja tego nie ogarniam 🤣
    Jak powiecie jak to zrobić to chętnie wstawię 🥰
    Hm hmm ja nigdy całego zdjęcia nie dodawałam, ale znalazłam instrukcję od dziewczyn, możemy przetestować 🙂
    📷 JAK DODAĆ CAŁE ZDJĘCIE
    Potrzebujesz do tego tej strony:
    https://pl.imgbb.com/
    po wgraniu zdjęcia wybierz kod osadzania “BBcode full”, skopiuj link, wklej na forum i gotowe!

👧🏼36
    12.2024 ⏸️
    02.2025 💔 11tc
    08.07.2025 ⏸️ 🥹
    10.07.2025 beta 116 🥰
    14.07.2025 beta 850 🥰
    19.07.2025 🔜USG
    Zostań ze mną ✊️✊️🥹

preg.png

Wysłany: 16 lipca, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy1 wrote:
    Hm hmm ja nigdy całego zdjęcia nie dodawałam, ale znalazłam instrukcję od dziewczyn, możemy przetestować 🙂
    📷 JAK DODAĆ CAŁE ZDJĘCIE
    Potrzebujesz do tego tej strony:
    https://pl.imgbb.com/
    po wgraniu zdjęcia wybierz kod osadzania “BBcode full”, skopiuj link, wklej na forum i gotowe!
    Ok,to co proponujecie wstawić dziewczyny? 😁

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    file-000000008d506246a6de618c8fae7f85.png

Mozna ja dalej przerobić, ja mam już limit na chat gpt osiągnięty 😅

Sagi, Biochemiczka, Kasiastaraczka, Angela…, Daisy1, DiDi lubią tę wiadomość

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
    ⏸️ 10.07.2025 🤩
    beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
    tsh: 3,08 ---> 1,8
    prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
    👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
    żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
    ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️

‍🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
    🐕4 / niedobór masła
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu, fajny obrazek, mi się podoba 😊

My też pierwszy rok z kawałkiem nie mieliśmy pokoiku, zazdrościłam tych opisów co będzie u kogo stało 🫣 Mielismy salon z aneksem kuchennym i na wolnej ścianie stała komoda z przewijakiem, w szufladach upchnięte ciuszki itd. W sypialni łóżeczko. Mąż je złożył pod koniec ciąży. Ledwo mogłam się przecisnąć z brzuchem do drzwi.

Tez bym chciała dokupić trochę rzeczy do wyprawki. Poprzednim razem nie podobały mi się żadne wzory. A jakiś czas po porodzie odkryłam wzór w takie słodkie buzie misiow… No przepadłam.
    Jak kupicie albo zobaczycie coś ładnego, to dzielcie się 😊

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Angela… Debiutantka

Wysłany: 16 lipca, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:

Ja dziś zaczynam 7 tydzień i zaczęło się robić nieprzyjemnie 😅 rano po zjedzeniu kanapki zastanawiałam się jak długo zostanie ona we mnie, to samo po wzięciu suplementów, a teraz powtórka z rozrywki, póki co bez wymiotów, ale mdłości dają się we znaki 🤢 do bólu piersi chyba już się przyzwyczaiłam, ale nie jest łatwo 😅 ewidentnie ten mały człowiek zamierza dawać mi się we znaki od samego początku 😅

• Biochemiczka Debiutantka

Wysłany: 16 lipca, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetna grafika Dżozu! ❤️

Ja dzisiaj fizycznie średnio, mdłości nie mam, ale młody dzisiaj odwiedził nas o 1 i kopał do 4 a o 6 budzik 🙄 i dość mocno boli mnie podbrzusze. Nie oszczędzam się w tym tygodniu, opiekunka ma wolne i siedzę z młodym w domu, a moje 15kilo miłości ma fazę na udawanie że jest bobo i mam go nosić 😅 mąż przejął dzisiaj młodego na basenie to sobie pół godziny w domu odpoczęłam :)
    Psychicznie staram się przetrwać do piątku i luxmedu, dzisiaj mam „tygodnice”(?) poronienia, tzn jestem w tym samym momencie ciąży kiedy ostatnio poroniłam a ten ból brzucha nie pomaga.

• Daga121222 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:

Ja czuję się różnie 🫣 czasem mam mdłości, zazwyczaj jak jestem już głodna. Momentami po prostu ciężko mi na żołądku, ale na razie bez wymiotów. Senność nie odpuszcza 😄 ból piersi? Chyba się przyzwyczaiłam, ale są dni kiedy nie mogę ich dotknąć haha
    Poza tym jest okej. Ale rzeczywiście codziennie czuję się tak dziwnie, bardzo szybko się męczę i łapie zadyszkę. Ale szczerze? Jakby to dziwnie nie zabrzmiało - cieszę się z tych wszystkich objawów 🥹
    Kiedyś podczas starań powiedziałam, że przyjmę wszystko co najgorsze, żeby tylko wydarzył się cud ❤️
    My kobiety jesteśmy naprawdę silne! Przetrwamy wszystko

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
    23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
    26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
    03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
    Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
    10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
    24.07 ➡️ następna wizyta

Cudzie trwaj 🥹🍀🤞🏻

preg.png
  • Sandra18070! Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! I ja do was dołączam, co prawda u mnie bardzo świeża sprawa bo dowiedziałam się parę dni temu, ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze! I gratuluję wam!

DiDi, Angela…, Kasiastaraczka, Dżozu, Sagi, Daga121222, Magdanowa, Molly534 lubią tę wiadomość

• DiDi Nowa

Wysłany: 16 lipca, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Świetna grafika Dżozu! ❤️

Ja dzisiaj fizycznie średnio, mdłości nie mam, ale młody dzisiaj odwiedził nas o 1 i kopał do 4 a o 6 budzik 🙄 i dość mocno boli mnie podbrzusze. Nie oszczędzam się w tym tygodniu, opiekunka ma wolne i siedzę z młodym w domu, a moje 15kilo miłości ma fazę na udawanie że jest bobo i mam go nosić 😅 mąż przejął dzisiaj młodego na basenie to sobie pół godziny w domu odpoczęłam :)
    Psychicznie staram się przetrwać do piątku i luxmedu, dzisiaj mam „tygodnice”(?) poronienia, tzn jestem w tym samym momencie ciąży kiedy ostatnio poroniłam a ten ból brzucha nie pomaga.

Będzie wszystko dobrze 🥰 wysyłam dużo wsparcia, bo pomimo wielu ludzi nas otaczających to my najbardziej o wszystkim myślimy, zamartwiamy się no i w naszych brzuchach są te małe stworki 🩷

Dżozu, Biochemiczka lubią tę wiadomość

Starania od 11.2024

👱‍♀️ 30 🧑 32 🐱 6

⏸️ 11.07.2025 r.
    ➡️ pierwsze USG 6.08.2025 r. (7-8 tc)

preg.png
  • Magdanowa Koleżanka

Wysłany: 17 lipca, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Ale super, że już będziecie w nowym domu i dzidzia będzie miała pokoik 🙂 bardzo mi tego brakuje,ale czekamy cierpliwie na koniec budowy. Na razie śpimy wszyscy razem - na łóżku 160 + dostawka zrobiona z łóżeczka 60x120🙃 jest ciekawie 🤣
    Pewnie, wybieraj rzeczy,niech miło płynie Ci ten czas ❤️ pracujesz czy jesteś na zwolnieniu?

Cieszę się, że między dziećmi jest taka różnica wieku. Teraz chłopcy zaczynają wspólnie się bawić, kochają się,ale i są bitwy 🙃

Pracuję, ale byłam wczoraj u kierownictwa i zmienili mi zmiany z 12 godzin na 8. Będzie mi trochę lżej. Sama jeszcze nie wiem kiedy pójdę na l4, zależy jak się będę czuła.

Jeśli mi się uda też chciałabym taką różnicę wieku u dzieci. Mam nadzieję ❤️‍🩹

28.06 - transfer 5AA ❤️
    03.07 - ⏸️
    07.07 - beta 269,9
    09.07 - beta 658,7
    15.06 - widoczny pęcherzyk 🥹❤️
    23.07 - ⏳
    28.07 - ⏳

preg.png
  • Magdanowa Koleżanka

Wysłany: 17 lipca, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    Ja czuję się różnie 🫣 czasem mam mdłości, zazwyczaj jak jestem już głodna. Momentami po prostu ciężko mi na żołądku, ale na razie bez wymiotów. Senność nie odpuszcza 😄 ból piersi? Chyba się przyzwyczaiłam, ale są dni kiedy nie mogę ich dotknąć haha
    Poza tym jest okej. Ale rzeczywiście codziennie czuję się tak dziwnie, bardzo szybko się męczę i łapie zadyszkę. Ale szczerze? Jakby to dziwnie nie zabrzmiało - cieszę się z tych wszystkich objawów 🥹
    Kiedyś podczas starań powiedziałam, że przyjmę wszystko co najgorsze, żeby tylko wydarzył się cud ❤️
    My kobiety jesteśmy naprawdę silne! Przetrwamy wszystko

Też bardzo cieszą mnie każde objawy, nawet te mdłości i zmęczenie ❤️ tyle marzyłam żeby je poczuć, jestem wdzięczna że mogę ich doświadczyć

Daga121222, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

28.06 - transfer 5AA ❤️
    03.07 - ⏸️
    07.07 - beta 269,9
    09.07 - beta 658,7
    15.06 - widoczny pęcherzyk 🥹❤️
    23.07 - ⏳
    28.07 - ⏳

preg.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ