Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżozu wrote:Dzięki Kasiastaraczka za dobre słowa 😀
Jak się wgl czujecie Dziewczyny? Ja całkowicie normalnie, czasem coś zaboli w podbrzuszu, pociągnie czy zakłuje, piersi jakby trochę twardsze i lekko bolące, ale bez szału. Zmęczenia raczej nie odczuwam, ale mam ostatnio problem ze spaniem, ciągle się wybudzam, wcześnie budzę i nie mogę znów zasnąć
Czasami czuję ból podbrzusza. Najgorsze są mdłości. Przeszłam na dietę wegańską, bo po mięsie/nabiale od razu wszystko zwracałam. Dostałam Bonjeste i gdyby nie ona, musiałabym wszędzie z miską chodzić. Dużo orzechów jem za to i warzyw + odżywki białkowe i suple, żeby niedoborów nie było. No i śpię po 10/12 godzin w nocy. Koło 14 obowiązkowa drzemka 😜
Ze względu na specyfikę pracy, jestem na l4 i to była bardzo dobra decyzja. Nie wiem jakbym przetrwała osiem godzin bez drzemkiDżozu, Kasiastaraczka, Karlokova lubią tę wiadomość
-
U mnie już pierwsze wymioty za mną, budzę się z mdłościami i jestem trochę senna. Chodzę na drzemki z moją córką 😁
W pierwszej ciąży wymioty męczyły mnie do prawie 5 miesiąca, mam nadzieje że teraz będzie inaczej 🤞🏼93'
AMH - wrzesień 0,9 styczeń 0,66
PAI-1 -> heparyna
10.02.2024 ⏸️ - beta 308, prog. 36,8
28.02.2024 - CRL 1 i bijące ❤️
NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷
04.04- I prenatalne - wszystko dobrze, CRL 5,7 cm
29.05 - połówkowe - 334 g
30.07 - III prenatalne - 1369 g
27.08 - 33 tc - 1900 g
11.09. - 35+1 tc - 2270 g
25.09. - 37+1 tc - 2650 g
24.10. - 41 tc - 3110 g Alicja 🩷
-
Magdanowa wrote:Dzięki dziewczyny, bardzo staram się myśleć pozytywnie. Mimo że jest wcześnie wybieram już sobie rzeczy dla dzidzi - pozwala mi to wierzyć że wszystko będzie dobrze. Za tydzień przeprowadzamy się do nowego domu w którym już czeka pokoik dla maleństwa. Będę go wypełniać słodkimi ubrankami i kocykami 🥹🥰
Neta, Dżozu, Magdanowa, Kasiastaraczka, Sagi lubią tę wiadomość
👧🏼36
02.2024 starania o pierwsze 👶
12.2024 ⏸️
02.2025 💔 11tc
03.2025 nie poddajemy się 🫶
08.07.2025 ⏸️ 🥹
10.07.2025 beta 116 🥰
14.07.2025 beta 850 🥰
19.07.2025 🔜USG
Zostań ze mną ✊️✊️🥹
Dieta + suple: Pueria Uno, D3, B12, E, Magnez, B6, L-arginina, maślan sodu, Olini Omega-3, Q10, Kerabione, korzeń Maca, Feminum Pregna
-
Kasiastaraczka - a może jakąś ładną grafikę dodamy w pierwszym poście? 😊 coś jak przy miesięcznych wątkach, tylko teraz już z małym bobo 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 15:45
👧🏼36
12.2024 ⏸️
02.2025 💔 11tc
08.07.2025 ⏸️ 🥹
10.07.2025 beta 116 🥰
14.07.2025 beta 850 🥰
19.07.2025 🔜USG
Zostań ze mną ✊️✊️🥹
Dieta + suple: Pueria Uno, D3, B12, E, Magnez, B6, L-arginina, maślan sodu, Olini Omega-3, Q10, Kerabione, korzeń Maca, Feminum Pregna
-
Magdanowa wrote:Dzięki dziewczyny, bardzo staram się myśleć pozytywnie. Mimo że jest wcześnie wybieram już sobie rzeczy dla dzidzi - pozwala mi to wierzyć że wszystko będzie dobrze. Za tydzień przeprowadzamy się do nowego domu w którym już czeka pokoik dla maleństwa. Będę go wypełniać słodkimi ubrankami i kocykami 🥹🥰
Za tydzień pójdę na USG do kliniki, wymagają tego po transferze. Mam nadzieję że zobaczę coś więcej niż wczoraj ❤️🩹 a na 28 lipca mam wizytę w szpitalu na NFZ
Wierzę że ciąża gdy jest już w domu dziecko jest zupełnie inna - mniej czasu na myślenie, świadomość jak to wygląda.
Kasiastaraczka - super mieć dzieci z małą różnicą wieku, będą mieć fajną relację ❤️
Pewnie, wybieraj rzeczy,niech miło płynie Ci ten czas ❤️ pracujesz czy jesteś na zwolnieniu?
Cieszę się, że między dziećmi jest taka różnica wieku. Teraz chłopcy zaczynają wspólnie się bawić, kochają się,ale i są bitwy 🙃 -
Jak się wgl czujecie Dziewczyny? Ja całkowicie normalnie, czasem coś zaboli w podbrzuszu, pociągnie czy zakłuje, piersi jakby trochę twardsze i lekko bolące, ale bez szału. Zmęczenia raczej nie odczuwam, ale mam ostatnio problem ze spaniem, ciągle się wybudzam, wcześnie budzę i nie mogę znów zasnąć -
Neta wrote:U mnie już pierwsze wymioty za mną, budzę się z mdłościami i jestem trochę senna. Chodzę na drzemki z moją córką 😁
W pierwszej ciąży wymioty męczyły mnie do prawie 5 miesiąca, mam nadzieje że teraz będzie inaczej 🤞🏼 -
Daisy1 wrote:Kasiastaraczka - a może jakąś ładną grafikę dodamy w pierwszym poście? 😊 coś jak przy miesięcznych wątkach, tylko teraz już z małym bobo 🙂
Jak powiecie jak to zrobić to chętnie wstawię 🥰 -
Kasiastaraczka wrote:Ja w poprzednich ciążach nie miałam mdłości -moze teraz dziewczyna będzie? 😁
Możliwe że dziewczynka tam się skrywa 😄Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
93'
AMH - wrzesień 0,9 styczeń 0,66
PAI-1 -> heparyna
10.02.2024 ⏸️ - beta 308, prog. 36,8
28.02.2024 - CRL 1 i bijące ❤️
NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷
04.04- I prenatalne - wszystko dobrze, CRL 5,7 cm
29.05 - połówkowe - 334 g
30.07 - III prenatalne - 1369 g
27.08 - 33 tc - 1900 g
11.09. - 35+1 tc - 2270 g
25.09. - 37+1 tc - 2650 g
24.10. - 41 tc - 3110 g Alicja 🩷
-
Kasiastaraczka wrote:Możemy,ale ja tego nie ogarniam 🤣
Jak powiecie jak to zrobić to chętnie wstawię 🥰
📷 JAK DODAĆ CAŁE ZDJĘCIE
Potrzebujesz do tego tej strony:
https://pl.imgbb.com/
po wgraniu zdjęcia wybierz kod osadzania “BBcode full”, skopiuj link, wklej na forum i gotowe!Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
👧🏼36
12.2024 ⏸️
02.2025 💔 11tc
08.07.2025 ⏸️ 🥹
10.07.2025 beta 116 🥰
14.07.2025 beta 850 🥰
19.07.2025 🔜USG
Zostań ze mną ✊️✊️🥹
-
Daisy1 wrote:Hm hmm ja nigdy całego zdjęcia nie dodawałam, ale znalazłam instrukcję od dziewczyn, możemy przetestować 🙂
📷 JAK DODAĆ CAŁE ZDJĘCIE
Potrzebujesz do tego tej strony:
https://pl.imgbb.com/
po wgraniu zdjęcia wybierz kod osadzania “BBcode full”, skopiuj link, wklej na forum i gotowe! -
Sagi, Biochemiczka, Kasiastaraczka, Angela…, Daisy1, DiDi lubią tę wiadomość
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
⏸️ 10.07.2025 🤩
beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
tsh: 3,08 ---> 1,8
prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
Dżozu, fajny obrazek, mi się podoba 😊
My też pierwszy rok z kawałkiem nie mieliśmy pokoiku, zazdrościłam tych opisów co będzie u kogo stało 🫣 Mielismy salon z aneksem kuchennym i na wolnej ścianie stała komoda z przewijakiem, w szufladach upchnięte ciuszki itd. W sypialni łóżeczko. Mąż je złożył pod koniec ciąży. Ledwo mogłam się przecisnąć z brzuchem do drzwi.
Tez bym chciała dokupić trochę rzeczy do wyprawki. Poprzednim razem nie podobały mi się żadne wzory. A jakiś czas po porodzie odkryłam wzór w takie słodkie buzie misiow… No przepadłam.
Jak kupicie albo zobaczycie coś ładnego, to dzielcie się 😊Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Jak się wgl czujecie Dziewczyny? Ja całkowicie normalnie, czasem coś zaboli w podbrzuszu, pociągnie czy zakłuje, piersi jakby trochę twardsze i lekko bolące, ale bez szału. Zmęczenia raczej nie odczuwam, ale mam ostatnio problem ze spaniem, ciągle się wybudzam, wcześnie budzę i nie mogę znów zasnąć -
Świetna grafika Dżozu! ❤️
Ja dzisiaj fizycznie średnio, mdłości nie mam, ale młody dzisiaj odwiedził nas o 1 i kopał do 4 a o 6 budzik 🙄 i dość mocno boli mnie podbrzusze. Nie oszczędzam się w tym tygodniu, opiekunka ma wolne i siedzę z młodym w domu, a moje 15kilo miłości ma fazę na udawanie że jest bobo i mam go nosić 😅 mąż przejął dzisiaj młodego na basenie to sobie pół godziny w domu odpoczęłam
Psychicznie staram się przetrwać do piątku i luxmedu, dzisiaj mam „tygodnice”(?) poronienia, tzn jestem w tym samym momencie ciąży kiedy ostatnio poroniłam a ten ból brzucha nie pomaga.
-
Jak się wgl czujecie Dziewczyny? Ja całkowicie normalnie, czasem coś zaboli w podbrzuszu, pociągnie czy zakłuje, piersi jakby trochę twardsze i lekko bolące, ale bez szału. Zmęczenia raczej nie odczuwam, ale mam ostatnio problem ze spaniem, ciągle się wybudzam, wcześnie budzę i nie mogę znów zasnąć
Poza tym jest okej. Ale rzeczywiście codziennie czuję się tak dziwnie, bardzo szybko się męczę i łapie zadyszkę. Ale szczerze? Jakby to dziwnie nie zabrzmiało - cieszę się z tych wszystkich objawów 🥹
Kiedyś podczas starań powiedziałam, że przyjmę wszystko co najgorsze, żeby tylko wydarzył się cud ❤️
My kobiety jesteśmy naprawdę silne! Przetrwamy wszystkoKasiastaraczka lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ następna wizyta
Cudzie trwaj 🥹🍀🤞🏻
-
Cześć dziewczyny! I ja do was dołączam, co prawda u mnie bardzo świeża sprawa bo dowiedziałam się parę dni temu, ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze! I gratuluję wam!
DiDi, Angela…, Kasiastaraczka, Dżozu, Sagi, Daga121222, Magdanowa, Molly534 lubią tę wiadomość
-
Biochemiczka wrote:Świetna grafika Dżozu! ❤️
Ja dzisiaj fizycznie średnio, mdłości nie mam, ale młody dzisiaj odwiedził nas o 1 i kopał do 4 a o 6 budzik 🙄 i dość mocno boli mnie podbrzusze. Nie oszczędzam się w tym tygodniu, opiekunka ma wolne i siedzę z młodym w domu, a moje 15kilo miłości ma fazę na udawanie że jest bobo i mam go nosić 😅 mąż przejął dzisiaj młodego na basenie to sobie pół godziny w domu odpoczęłam
Psychicznie staram się przetrwać do piątku i luxmedu, dzisiaj mam „tygodnice”(?) poronienia, tzn jestem w tym samym momencie ciąży kiedy ostatnio poroniłam a ten ból brzucha nie pomaga.
Będzie wszystko dobrze 🥰 wysyłam dużo wsparcia, bo pomimo wielu ludzi nas otaczających to my najbardziej o wszystkim myślimy, zamartwiamy się no i w naszych brzuchach są te małe stworki 🩷
Dżozu, Biochemiczka lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Ale super, że już będziecie w nowym domu i dzidzia będzie miała pokoik 🙂 bardzo mi tego brakuje,ale czekamy cierpliwie na koniec budowy. Na razie śpimy wszyscy razem - na łóżku 160 + dostawka zrobiona z łóżeczka 60x120🙃 jest ciekawie 🤣
Pewnie, wybieraj rzeczy,niech miło płynie Ci ten czas ❤️ pracujesz czy jesteś na zwolnieniu?
Cieszę się, że między dziećmi jest taka różnica wieku. Teraz chłopcy zaczynają wspólnie się bawić, kochają się,ale i są bitwy 🙃
Pracuję, ale byłam wczoraj u kierownictwa i zmienili mi zmiany z 12 godzin na 8. Będzie mi trochę lżej. Sama jeszcze nie wiem kiedy pójdę na l4, zależy jak się będę czuła.
Jeśli mi się uda też chciałabym taką różnicę wieku u dzieci. Mam nadzieję ❤️🩹Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Daga121222 wrote:Ja czuję się różnie 🫣 czasem mam mdłości, zazwyczaj jak jestem już głodna. Momentami po prostu ciężko mi na żołądku, ale na razie bez wymiotów. Senność nie odpuszcza 😄 ból piersi? Chyba się przyzwyczaiłam, ale są dni kiedy nie mogę ich dotknąć haha
Poza tym jest okej. Ale rzeczywiście codziennie czuję się tak dziwnie, bardzo szybko się męczę i łapie zadyszkę. Ale szczerze? Jakby to dziwnie nie zabrzmiało - cieszę się z tych wszystkich objawów 🥹
Kiedyś podczas starań powiedziałam, że przyjmę wszystko co najgorsze, żeby tylko wydarzył się cud ❤️
My kobiety jesteśmy naprawdę silne! Przetrwamy wszystko
Też bardzo cieszą mnie każde objawy, nawet te mdłości i zmęczenie ❤️ tyle marzyłam żeby je poczuć, jestem wdzięczna że mogę ich doświadczyćDaga121222, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość