Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2027 🌼❤️
Odpowiedz

Marzec 2027 🌼❤️

Oceń ten wątek:
  • aszin Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym informować w pracy dopiero po prenatalnych, o poprzedniej ciąży wiedzieli wszyscy wcześniej, a później musiałam opowiadać o stracie i wysłuchiwać współczucia. 🙈

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT
    ♀ 33 ♂ 38

03.2024 💔💔 8tc

2026:
    ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
    I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc T21
    II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 → 20dpt 💍 z ❤️

preg.png
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ja chciałabym informować w pracy dopiero po prenatalnych, o poprzedniej ciąży wiedzieli wszyscy wcześniej, a później musiałam opowiadać o stracie i wysłuchiwać współczucia. 🙈
    Najgorzej. Ja sie tego w dużej mierze cykam bo kiedys to wracałam do pracy przy ciążach traconych na bardzo wczesnym etapie 5-6tydz. Teraz zmienilam prace i zwyczajnie wiem ze byloby bardzo slabe tak wrócić i słuchać tego...

👩98🧔98👶+🐈
    3x inseminacje
    4x IVF
    12 transferowanych zarodków
    K ur 5.01.2025 (40+0)56cm 3770g ❤️

event.png

Transfer 18.06.2026r.

preg.png
  • bebinka Debiutantka

Wysłany: 15 lipca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na razie nikt jeszcze nie wie, chyba będziemy informować bliżej 12 tyg…ale jest bardzo ciężko się tym nie dzielić:)

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam przyjaciółce i bliskim koleżankom. Wiedzą też dziewczyny z wątku ciążowego z poprzedniej ciąży, bo cały czas gadamy. W pracy dowiedzą się niestety za 3tyg, bo kończy mi się urlop i będę brać l4 żeby nie wracać na chwilę do pracy.
    A rodzinie powiemy tak jak w poprzedniej po NIFTY i prenatalnych

age.png
  • Szamanka Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedzą wszyscy którzy wiedzieli, że jesteśmy w trakcie in vitro. W pracy musiałam powiedzieć idąc na 2 tyg l4 ze względu na plamienia. Miałam przejac duży projekt, wiec szef z którym mam dobre stosunki doradził, żeby jednak być szczerym i opowiedzieć o ciąży. Teraz w razie utraty obowiązuje skrócony macierzyński, moja była szefowa z tego niestety musiała skorzystać i z perspektywy czasu była zadowolona, bo mówi że odbudowała się psychicznie.

Monia, co do krwi i plamienia, ja też miałam, co prawda nie przy sikaniu tylko parciu, ale nadal żywa krew. Lekarz też nic na usg nie znalazł, plamienie póki co odpukać nie powtórzyło się. Jego zdaniem była to kwestia dopochwowego cyclogestu, bo śluzówka wyglądała na podrażnioną. Wtedy panikowałam okrutnie, ale teraz z perspektywy czasu to chyba jednak naprawdę czesto się zdarza, więc nie łam się! :) mam nadzieję, że już się nie powtórzy i będziesz mogła odetchnąć!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 18:43

Monia12@, WannaBe lubią tę wiadomość

👧🏻 34 👦🏻 36

👧🏻 Hashimoto (Euthyrox 50), hipoglikemia reaktywna, ANA 1 (1:1280 nuclear dots, 1:640 ziarnisty), MTHFR A1298C homo, PAI 1 hetero

AMH 1,78, drożność ✅ kariotyp ✅ hormony ✅ APS ✅ ANA 3 ✅

👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie ✅ kariotyp ✅

Niepdlodnosc idiopatyczna 🥺

3 x IUI ❌

IVF 1 stymulacja
    16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯
    8 x 5 doba ( 4x5AA, 4AA, 5BA, 2x4AB) 3 x 6 doba ( 3x5BB)
    4 PGTA (2x5AA, 4AA - prawidłowe, 5BA mozaika trisomia 5)

15.05 FET 5AA - 🥲 CB (6dpt - 3.1, 7dpt - 5.7, 10dpt - 4.1) dziura w sercu
    16.06 FET 5AA 🍓🥰 (Diagnostyka - 7dpt - 69.2, 9dpt - 248, 11dpt - 618) (Klinika - 10dpt - 405, 13dpt - 1233)
    10.07 - 0,66cm 🫘 z sercem ♥️
  • Monia12@ Debiutantka

Wysłany: 15 lipca, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Szamanka dzięki ❤️ liczę że i u mnie też się to uspokoi

Kurczę też wolałabym nie mówić tak wczesnie, a teraz już mąż robi presję że jak moi rodzice wiedzą to jego też powinni. Co jutro powiem w pracy dziewczynom z działu o tym wyjściu też narazie nie wiem, nie umiem kłamać, a zimne nie chcę o tym mówić też jest słabe.

W zeszłym roku brat męża powiedział o ciąży końcem marca, a jego partnerka miała termin na lipiec... A my wyskoczymy szczęśliwi z tym 6 tygodniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 18:58

• Zaqwsx Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy podchodzi indywidualnie do tematu bo w razie utraty i tak jestesmy skazani na smutek. Ja gdybym straciła tą ciaze to i tak predzej czy później bym opowiedziała o tym rodzicom. Jakos uwazam ze to naturalne i bardzo wazne wydarzenie w życiu. Każdą z ciaz w ktorej bylam traktowałam jako ważną

👩98🧔98👶+🐈
    3x inseminacje
    4x IVF
    12 transferowanych zarodków
    K ur 5.01.2025 (40+0)56cm 3770g ❤️

event.png

Transfer 18.06.2026r.

preg.png
  • Monia12@ Debiutantka

Wysłany: 15 lipca, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak masz rację. Też tak myślę że mimo że jest ciągle bardzo wcześnie, to nawet w razie straty to trochę takie uhonorowanie pamięcią tego dziecka.

Ale też czuje magię cieszenia się tego tylko między nami do dopóki się dało 🙂

WannaBe lubi tę wiadomość

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys mi koleżanka powiedziała, że ona mówi wcześniej rodzicom, bo i stracie też by powiedziała. I wydaje mi się to kluczem właśnie, bo ja z kolei bym o stracie rodzicom nie powiedziała , ale my mamy bardzo trudną i słabą relacje. Raczej widujemy się, bo wypada.

age.png
  • bebinka Debiutantka

Wysłany: 15 lipca, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia12@ wrote:
    @Szamanka dzięki ❤️ liczę że i u mnie też się to uspokoi

Kurczę też wolałabym nie mówić tak wczesnie, a teraz już mąż robi presję że jak moi rodzice wiedzą to jego też powinni. Co jutro powiem w pracy dziewczynom z działu o tym wyjściu też narazie nie wiem, nie umiem kłamać, a zimne nie chcę o tym mówić też jest słabe.

W zeszłym roku brat męża powiedział o ciąży końcem marca, a jego partnerka miała termin na lipiec... A my wyskoczymy szczęśliwi z tym 6 tygodniem

Nie ma co się porównywać do innych, wydaje mi się, że trzeba zrobić jak się czuje - są osoby dzielące się nowinami już po pozytywnym teście:) ale też nie warto robić presji w drugą stronę - trzeba pamiętać, że to wy wybieracie kiedy i komu mówicie - nie trzeba sugerować się tym co „wypada”

Natalia K, WannaBe lubią tę wiadomość

• Madzialenka95 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę teraz na 9 dni urlopu od poniedziałku i jakoś po urlopie będę musiała powiedzieć moim wspólnikom. Będzie to jakiś 9 tydzień. Trochę wcześnie ale jestem zmuszona powiedzieć. A rodzinie pewnie powiemy jakoś koło 12 tygodnia.

Ja jestem już po wizycie na nfz i mam mieszane uczucia.
    Pani doktor bardzo młoda, generalnie wizyta była bardzo spokojna i trwała chyba 45 minut mimo że wizyty umawiane są co 15 min.
    Na starcie powiedziała że nie ma już miejsc na prowadzenie ciąży bo ma dużo pacjentek a nie chce żeby czuły się zaniedbane. Później było badanie, okazało się że mam infekcje, której w ogóle nie zauważyłam. Na USG zapowiedziała od razu że ma słabszy sprzęt niż prywatnie więc może nie być jeszcze widać serduszka więc żebym się nie denerwowała. Jednak serduszko było widać :) dostałam jedno zdjęcie ale niestety nie dostałam żadnego opisu z USG, pomiaru crl ani nic :( w ogóle tego nie ogarnęłam i nie zapytałam bo miałam bardzo dużo informacji na różne tematy.
    Powiedziałam że biorę teraz besins i czy dalej mam go brać bo mi się kończy. Przez chwilę myślała i powiedziała że ona nie jest fanką tego i że przepisze mi luteinę dopochwowo. Dodatkowo przepisała mi globulki na infekcje, jak zapytałam jak mam łączyć te dwie rzeczy dopochwowo to zaczęła znowu myśleć i powiedziała że w takim razie da mi ten besins, a jak skończę brać globulki na infekcje to żebym zaczęła stosować luteinę. Aktualnie biorę besins 3*1 a ona powiedziała że będziemy zmniejszać dawkę i żebym brała 2*2 🫣 mówię jej że to przecież więcej wyjdzie niż dotychczas a ona że rzeczywiscie i żebym brała 2*1, więc trochę chaotycznie z jej strony.
    Później zapytałam czy orientuje się czy na recepcji są w stanie mi powiedzieć który lekarz ma miejsca do prowadzenia ciąży, albo czy ewentualnie ona się orientuje czy któraś z koleżanek ma miejsca, bo przecież nie będę umawiać się do 10 lekarzy i każdego pytać czy są miejsca, zaczęła myśleć, myśleć i mówi "no dobra wezmę Panią". No i z jednej strony spoko bo chce mieć lekarza na nfz żeby robić badania a dodatkowo chodzić prywatnie ale z drugiej jakaś taka zakręcona była.
    Generalnie ja trochę jak nienormalna pozapisywałam się na wizyty do różnych lekarzy bo liczę bardzo na jedną Panią doktor do której idę prywatnie 6 sierpnia ale w recepcji powiedzieli że może po pierwszej wizycie "pani doktor da kartkę i będzie można chodzić na nfz". Ale jak się się nie uda i powie że nie ma miejsc to pewnie będę chodzić do tej co dzisiaj...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 20:27

Ona: 31
    - hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
    - TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
    Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
    On: 34
    - morfologia 2%❗
    - podwyższona agregacja❗
    - koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
    - ruch całkowity - 55% ✅
    - ruch postępowy - 43%✅
    - plemniki żywe - 80% ✅
    Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
    Starania od 01.2026
    26.06.2026 beta 25,68
    29.06.2026 beta 119
    01.07.2026 beta 485
    07.07.2026 beta 4646
    09.07.2026 beta 11064
    15.07.2026 pierwsze USG
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, ja też niestety mam plamienia. Pierwszy raz pokazały się bardziej brunatne w dniu pozytywnego testu, a w czwartek była już żywa krew i się wystraszyłam. Pojechałam na izbę przyjęć, zrobili mi USG i wszystko w porządku ❤️ usłyszałam że u mnie to może być kwestia ektopii na szyjce macicy, ale nigdy nie wiadomo dokładnie co jest przyczyną. Ale no ja też się martwię, od czwartku miałam może dwa dni przerwy z plamieniem, a tak to się pojawia trochę krwi, trochę brunatne

My planujemy mówić rodzinie też po pierwszym USG i nifty, a w pracy od sierpnia dowiedzą się w hr. W moim dziale szefowa ma na razie powiedzieć że przedłużyłam urlop, chociaż wiem że dziewczyny się domyślą o co chodzi

W ogóle nie chce jeszcze nic mówić w hr, a wysłali mnie na medycynę pracy, myślicie że na badaniach będą pytać o ciążę? Mam obowiązek o niej powiedzieć? Ogólnie dwa tygodnie później chciałabym przejść na zwolnienie, chociażby ze względu na to plamienie

age.png
  • JoaJoaJoa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My narazie nie informujemy o ciąży. W domu pewnie po pierwszym USG powiem rodzicom, natomiast teściowie i inni chciałabym aby dowiedzieli się jak najpóźniej nawet po 20 tc

👩🏻👨🏻1995

07/11/2023 🟰
    13/12/2023🪽🌈

——————————-

11/11/2024 🟰
    15/07/2025 🍼
    M 🩷 57cm, 2540g

29/07/2025🪽🌈 👼🏻
  • Reja13 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też - wie tylko mąż i myślę, że rodzinie powiemy w 12tc. Jeszcze nie słyszałam bijającego serduszka, więc nie chcę rozpowiadać każdemu ❣️

ticker_pgn.php?v=0,0,2027-3-13,7,u

36 😍 39 😎
    Starania od lutego 2025 🍓

⏸️ - 7 lipca 2026
    Beta 7 lipca - 35,76 mIU/mL
    Beta 9 lipca - 83,89 mIU/mL
    Progesteron 9 lipca - 12,32
    Duphaston 3x na dobę - rośnij kropeczko 😊
    Beta 13 lipca - 464,82 mIU/mL
    Pierwsza wizyta z USG wyznaczona na 20.07 ❣️

AMH luty 2026 - 0,56
    kwiecień 2026 - drożność, oba jajowody drożne
    TSH lipiec 2026 - 2,10
  • Szamanka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyszłam z wizyty, dzisiaj 7+0 i ziomuś walczył i nie chciał dać się zmierzyć 😅 schował się w kącie i uznał, że nie będzie współpracował, wychodziło coś pomiędzy 1 i 1,12cm. FHR raz mierzone 140, za drugim razem 150. Mam nadzieję że jak na początek 8 tygodnia to nie jest jakoś źle. Czekam jeszcze na rozmowę z lekarzem żeby dowiedzieć się co dalej ☺️

Zaqwsx lubi tę wiadomość

👧🏻 34 👦🏻 36

👧🏻 Hashimoto (Euthyrox 50), hipoglikemia reaktywna, ANA 1 (1:1280 nuclear dots, 1:640 ziarnisty), MTHFR A1298C homo, PAI 1 hetero

AMH 1,78, drożność ✅ kariotyp ✅ hormony ✅ APS ✅ ANA 3 ✅

👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie ✅ kariotyp ✅

Niepdlodnosc idiopatyczna 🥺

3 x IUI ❌

IVF 1 stymulacja
    16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯
    8 x 5 doba ( 4x5AA, 4AA, 5BA, 2x4AB) 3 x 6 doba ( 3x5BB)
    4 PGTA (2x5AA, 4AA - prawidłowe, 5BA mozaika trisomia 5)

15.05 FET 5AA - 🥲 CB (6dpt - 3.1, 7dpt - 5.7, 10dpt - 4.1) dziura w sercu
    16.06 FET 5AA 🍓🥰 (Diagnostyka - 7dpt - 69.2, 9dpt - 248, 11dpt - 618) (Klinika - 10dpt - 405, 13dpt - 1233)
    10.07 - 0,66cm 🫘 z sercem ♥️
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też narazie nie mówimy ,ja mam wizytę dopiero 22 lipca .Myślę że spokojnie poczekamy do 12 tygodnia.U mnie to wszystko wygląda trochę inaczej bo ja mieszkam w Niemczech a pracuje w Holandii i ty że tak powiem trzeba ukrywać ciążę w pracy do 12 tc bo oni wtedy wogole uznają ciążę

preg.png
‹‹ 6 7 8 9 10
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ