Marzec 2027 🌼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaqwsx trzymaj sie! Całe szczęście że z bobaskiem wszystko dobrze a krwawienie oby szybko ustało 😘
Lili powodzenia na wizycie 🍀
Lili@ lubi tę wiadomość
▪️ 𝐒𝐭𝐚𝐫𝐚𝐧𝐢𝐚 𝐨𝐝 𝟎𝟑.𝟐𝟎𝟐𝟑𝐫.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
AMH 7,17/PCO metaboliczny/Póżne owu/Hashimoto/Hipoglikemia/Stan zapalny endometrium - leczenie
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
03.26 FET🍍-> 💔
04.26 FET 🍍-> 💔
• KIR AA - brak kirów implantacyjnych ❌
• Trombofilia ✅ Białko S i C ✅
🧸✨NATURALNY CUD ✨🧸
10.07 ⏸️
11dpo - 56 -> 14dpo - 269 -> 16dpo - 640 (accofil 💉)
03.08 (7+0) CRL 0,95cm z bijącym ❤️
20.08 (9+3) CRL 2,74cm
07.09 (12+0) I prenatalne ✅ CRL 5,70cm

-
Na gardło biorę trochę miodu, raz na jakiś czas. Dziennie wychodzi z tego łyżeczka.JoaJoaJoa wrote:@Zaqwsx trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze. Zostajesz na oddziale?
Mnie od wieczora zaczęło boleć gardło po lewej stronie oraz zatkało mi lewą zatokę… na gardło stosuje tantum verde ale co na katar? Irygacja odpada bo tego przy katarze się nie stosuje. Jakieś bezpieczne krople do nosa?
Na katar mam sprey Prenalen katar. Jest on bezpieczny w ciąży. Mi pomaga. Głównie jest tam sól morska i olejki eteryczne, ale bardzo mało bo ledwo tą mięte czuje.
Cała seria Prenalen jest polecana dla kobiet w ciąży ale mam średnie odczucia co do tabletek na gardło czy syropu. Napchane tam cukru i słodzików a ten sam efekt uzyska się miodem czy malinami.
@zaqwsx jestem serduszkiem z tobą. Oby wszystko dobrze się skończyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 09:53
-
@Ilianoxia noo ten prenalen to takie trochę cukierki. Przywiozłam kiedyś mentol z Egiptu to sobie inhalację wieczorem nim zrobię.
-
Cześć dziewczyny,
wczoraj miałam trochę stresujący dzień. Nastawiłam się, że już powinni dzwonić z wynikami NIPT-y i za długo to już trwa. Ciężko było się też dodzwonić do przychodni, więc stres rósł. Ostatecznie się udało i niespodzianka. Zdrowy chłopak 🩵
Trochę musiałam to przetrawić, bo wmówiłam sobie, że to przecież na 100% kolejna dziewucha (wiem, głupota!!!).
Teraz natomiast jest już całkowita ekscytacja. Po kilku też niepoważnych propozycjach ze strony męża mamy chyba najszybciej wybrane imię ever - Jakub. Oczywiście to jeszcze nie jest pewniak ale wstępnie mocny kandydat.
Lili, powodzenia na wizycie 🍀
Zaqwsx, trzymam kciuki 🍀Pewnie stracha się najadłaś. Obyście szybciutko wrócili cali do domku!
aszin, Dudu13, shaylen, Alexis93, Mabel, dzydzy, bebinka, polalola, Lunara, pyyrka, Iwona88 lubią tę wiadomość
-
Zaqwsx dobrze, że jesteś pod opieką i z maluchem wszystko w porządku, trzymaj się tam ❤️🩹
Madzialenka super, że dobre wieści, cieszę się bardzo!!
Prenalen na gardło to jedyne co mój mąż dostał jak poszedł po coś dla mnie na ból gardła🙈 jedyne na co pomogło to może na suchość gardła, że trochę nawilżyło, ale jak bolało tak bolało, samo musiało przejść 🫣
Co do bólu głowy to ja ostatnio miałam taki napad, pamiętam, że w poprzedniej ciąży miałam je gdzieś w okolicy 20tyg, też brałam paracetamol, ale dodatkowo miałam takie plastry chłodzące - APAP ICE, też mi trochę pomogły, dały chwilową ulgę zanim lek zaczął działać. Także polecam mieć w razie czego - ja kupiłam w rossmanie.
Dudu13, bebinka lubią tę wiadomość
-
Natalia, to będzie parka 🤭 Dopisuje!
Natalia K lubi tę wiadomość
Starania od 08.2023
Trombofilia • Hashimoto • OAT
♀ 33 ♂ 38
03.2024 8 tc 💔💔
ICSI 2026: 5AA, 4AA, 3BB 🍀
I ET 24.01 → 💔 12tc T21
II FET 20.06 → ❤️ 🙏✨
7 dpt 42,1 → 9 dpt 136 → 11 dpt 436,3 → 13 dpt 1321 → 18 dpt 6913
7+2 CRL 1,15 cm 🍤
9+4 CRL 2,57 cm 🫐
12+1 CRL 5,74 cm 🩵 Sanco ✔️
14+0 CRL 8,59 cm 🧸
18+0 ⏳

-
JoaJoaJoa wrote:Mnie od wieczora zaczęło boleć gardło po lewej stronie oraz zatkało mi lewą zatokę… na gardło stosuje tantum verde ale co na katar? Irygacja odpada bo tego przy katarze się nie stosuje. Jakieś bezpieczne krople do nosa?
Sorry, że tak wbijam z kwietniówek, ale czasem zaglądam i rzuciło mi się w oczy pytanie o to, co na katar. Ja polecam Sinulan Express Forte w sprayu i oczywiście wodę morską. Stosuje to obie rzeczy przy katarze od dawna i mnie pomaga
A Sinulan jest bezpieczny w ciaży. A na gardło mogę dorzucić z polecajek Argentin-t w sprayu (srebro koloidalne) i pastylki z porostem islandzkim (np. Isla).
Natalia K, Lana, JoaJoaJoa, Lunara lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026
18.08.26 ⏸️
19.08.26 beta: 937 mIU/ml
21.08.26 beta: 1712 mIU/ml
5.09.26 pierwsza wizyta lekarska - jest ❤️
💊 Euthyrox, Duphaston, Prenasol, Lactinova Mama, Femisept Uro, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu -
Natalia K wrote:Cześć dziewczyny,
wczoraj miałam trochę stresujący dzień. Nastawiłam się, że już powinni dzwonić z wynikami NIPT-y i za długo to już trwa. Ciężko było się też dodzwonić do przychodni, więc stres rósł. Ostatecznie się udało i niespodzianka. Zdrowy chłopak 🩵
Trochę musiałam to przetrawić, bo wmówiłam sobie, że to przecież na 100% kolejna dziewucha (wiem, głupota!!!).
Teraz natomiast jest już całkowita ekscytacja. Po kilku też niepoważnych propozycjach ze strony męża mamy chyba najszybciej wybrane imię ever - Jakub. Oczywiście to jeszcze nie jest pewniak ale wstępnie mocny kandydat.
Lili, powodzenia na wizycie 🍀
Zaqwsx, trzymam kciuki 🍀Pewnie stracha się najadłaś. Obyście szybciutko wrócili cali do domku!
Znam to, odkąd przyszły wyniki słyszę od M. ze go zrobilam w bambuko, bo mial byc Teodor😂 A naprawde na usg bylo widac siurka. Nawet lekarz mowil ze wg niego to chłopak🤷♀️ No cóż, u nas bedzie dziewczynka i tez dobrze. Najważniejsze ze zdrowe, chociaz wiadomo swoje trzeba przetrawic🥹
A i edit. U nas tez odrazu padło imię, ze bedzie Laura😅 chociaz wiadomo, do porodu wszystko sie moze zmienic 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 11:31
aszin, Natalia K, Lana, Zaqwsx, Iwona88 lubią tę wiadomość
👱♀️29👱♂️30+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
*prawy jajowód niedrożny
17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm
05.26 wracamy do gry 🤞
Czy ponownie stanie się CUD? 🥹
2cs 2.07 wyraźne ⏸️🥹❤️
6.07 beta hcg 337 prog 22,7
8.07 beta hcg 755 prog 18
10.07 prog 16 = 💊utrogestan 400
24.07 Bije❤️ lekkie odklejenie kosmówki=💊utrogestan 200
10.08 2,4cm 🧸
3.09 I prenatalne 6,87cm 🦋
14.09 jesteś chłopcem🩵? 🥹
22.09 nifty-zdrowa dziewczynka🩷🙈
16.10 kolejna wizyta
Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji

-
Zaqwsx - trzymajcie się! Mam nadzieję i życzę Wam żeby wszystko było dobrze. Odpoczywaj i jeśli łożysko jest przodujące to spróbuj bardziej uważać na siebie. Ściskam!
Natalia, gratuluję synka! Słyszałam, że my kobiety chcemy córek, a ostatecznie to synkowie są najbardziej za mamusiami
Shaylen cudowne imię mieliście wybrane! Teodor to moj zdecydowany faworyt, ale mąż się nie zgadza i najprawdopodobniej będzie Maksymilian 🤷♀️ A Laura równie piękne! Niby takie sztampowe powiedzenie, ale jednak najbardziej prawdziwe, że najważniejsze aby było zdrowe.
shaylen lubi tę wiadomość
👩🏼 26 l. & 🤵🏻34 l.
✅ Hormony, Morfologia, witaminy, wyleczone przewlekłe zapalenie, allo mlr 27%, KIR bx
❌ dodatnie ANA1, Cross match 31%, brak niektórych kirów implantacyjnych
Starania od 12.2023 r., od 10.2024 r. Z pomocą medyczną: 5 cykli stymulowanych ❌, 3 x IUI ❌
02.2026 r. IVF
pobrano 11 kumulusów -> 8 MII -> 3 blastki z 5 doby
ET 02.2026 r. beta 0 ❌
FET 03.2026 r. (cykl naturalny, transfer 6 dpo) 7 dpt beta 2 ❌
FET 06.2026 r. (cykl sztuczny z krótkim wyciszeniem, accofil, probiotykoterapia, wlewy żelaza) 7 dpt 40 -> 9 dpt 146 -> 11 dpt 427
14 dpt - nasilenie plamienia i SOR - wszystko dobrze
24 dpt 5 mm 🍤 z 💗 148 bpm
7+0 0,95 cm i 130 bpm
8+6 2,28 cm i 180 bpm
11+1 4,41 cm I 165 bpm
12+2 prenatalne, 5,90 cm, wszystko dobrze
Panorama - niskie ryzyka, 💙
15+6 - 158 g faceta 🐻

-
Lucy_26 wrote:Sorry, że tak wbijam z kwietniówek, ale czasem zaglądam i rzuciło mi się w oczy pytanie o to, co na katar. Ja polecam Sinulan Express Forte w sprayu i oczywiście wodę morską. Stosuje to obie rzeczy przy katarze od dawna i mnie pomaga
A Sinulan jest bezpieczny w ciaży. A na gardło mogę dorzucić z polecajek Argentin-t w sprayu (srebro koloidalne) i pastylki z porostem islandzkim (np. Isla).
Sinulan! Właśnie!! Dziękuję Ci
-
Gratuluję, że macie jakieś opcje imion

U nas listy zrobione ale czasu ostatnio nie mamy, żeby obgadać
A dopóki imienia nie mamy wybranego to tym co wiedzą o ciąży na razie zmyślamy, że się płeć na USG nie pokazuje
-
Polubiłem przez przypadek, dużo zdrówka dla Was !Zaqwsx wrote:Zgłaszam sie ze szpitala. Zaczęłam w nocy bezpodstawnie mocno krwawic i takie rozwodnione to bylo. Z dzieckiem wszystko ok, prawdopodobnie łożysko przoduje i stąd to. Troche na bawialni z dzieckiem poszalałam

-
Ilianoxia wrote:No, także tak.
My kobiety w ciąży na katar mamy do wyboru albo sól morska + olejki eteryczne albo mix olejków eterycznych. Bez względu jak się preparaty nazywają. Sama natura, albo jak kto woli samo kiedyś przejdzie😉
W poprzedniej liczyłam, że samo przejdzie ale niestety...skończyło się na antybiotyku.
Amoksycylina jest bezpieczna w ciąży, bo brałam w lipcu bo dopadła mnie gorączka i ogółnie jakieś niemiłe choróbsko i zastrzegłam lekarzowi, że może być ciąża więc zapisał ten składnik i w poprzedniej też.
Ale antybiotyk to ostateczność -
Lili@ wrote:Ja po wizycie, lekarz Chyba bardziej ucieszony niż my:). Mówi, wszystko dobrze się rozwija. Na usg nawet widział dziś płeć
.
A coś się działo? Byliście niezadowoleni z wizyty?
Ilianoxia wrote:No, także tak.
My kobiety w ciąży na katar mamy do wyboru albo sól morska + olejki eteryczne albo mix olejków eterycznych. Bez względu jak się preparaty nazywają. Sama natura, albo jak kto woli samo kiedyś przejdzie😉
Niby tak, ale pamiętam co kiedyś powiedziała lekarka jak stwierdziłam, że mało tych leków dla ciężarnych. Ktoś musi się zgłosić do ich testowania. Pytanie, ile z nas teraz bez problemu zgłosiłoby się do programu testowania leków. Wiedząc, że nikt nie wie jak to wpłynie na Twoje dziecko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 13:39
-
Zaqwsx, dobrze że jesteś pod opieką lekarzy i oby nic więcej się już nie działo. Na tym etapie jeszcze jest szansa że łożysko się podniesie? Co mówią lekarze?
Shaylen, moja córka ma tak na imię i uważam że to charakterna istotka, ale uwielbiamy to imię ❤️ czy wszystkie Laury takie są to nie wiem, bo znam tylko tą naszą 😂
Mnie dopadło choróbsko nad morzem, leci mi strasznie z nosa i właśnie ratuje się sinulanem, prenalenem w saszetkach i Argentinem. Jak wrócimy do domu to grzeje sól na zatoki i odpalam kanapki z czosnkiem albo mleko z miodem i czosnkiem 🫣 tylko szkoda mi tego czasu który moglibyśmy spędzić spacerując wzdłuż morza, bo dzisiaj spędziłam pół dnia w pokoju
Ja też planuję skorzystać z dentysty na NFZ, w tym miesiącu wydałam już ponad 2k na ząb, który przeleczyłam kanałowo, więc chociaż na zwykłej plombie bym chciała zaoszczędzić
shaylen lubi tę wiadomość
-
Zaqwsx dołączam do życzeń szybkiego powrotu do zdrowia i żeby Was niedługo wypuścili! Najważniejsze, że bobas ma się dobrze. Myślę że z małym dzieckiem nie tak łatwo jest się oszczędzać, robiłaś coś mogłaś, odpoczywaj!
Współczuję Wam chorób
u mnie mąż od tygodnia coś podkasluje, ale jego obstawić lekami to jak walka z wiatrakami. Kupiłam jakieś z czosnkiem dla kobiet w ciąży i wciskam też jemu, na naturalne środki nie ma jak narzekać 🤪 jeszcze pozostało mi namówić go na szczepienie przeciwko grypie.
A ja nie wytrzymałam jeszcze dwa tygodnie i umówiłam się na dzisiaj do swojego lekarza, właśnie jestem w drodze 🫣 zapomniałam wziąć pieczątki do skierowania na prenatalne, więc będę mu wmawiać że to przy okazji 😅 pewnie pomyśli że jestem jakaś wariatka…
👧🏻 34👦🏻36
IVF 1 stymulacja
16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯
8 x 5 doba ( 4x5AA, 4AA, 5BA, 2x4AB) 3 x 6 doba ( 3x5BB)
4 PGTA (2x5AA, 4AA ✅, 5BA mozaika trisomia 5)
15.05 FET 5AA - 🥲 CB (6dpt - 3.1, 7dpt - 5.7, 10dpt - 4.1) dziura w sercu
16.06 FET 5AA 🍓🥰 (Diagnostyka - 7dpt - 69.2, 9dpt - 248, 11dpt - 618) (Klinika - 10dpt - 405, 13dpt - 1233)
10.07 (6+1) - 0,66cm 🫘 z sercem ♥️
16.07 (7+0) - 1-1,14cm 🍓 FHR 140/150
24.07 (8+1) - 1,82cm 🐛 FHR 178
30.07 (9+0) - 2,61cm 🦎 FHR 181
14.08 (11+1) - 5,17cm 🐥 FHR 176
SANCO - czekamy na chłopca 🩵
22.08 (12+2) - 6,1cm prenatalne ✅
11.09 (15+1) - 132g grubaska ⛄️
25.09 (17+1) - 223g foczki 🦭

-
Ja zgłaszam aktualizacje. Ogolnie moje lozysko nie jest przodujące tylko jesy na przedniej ścianie i jest nisko- czyli ma szanse sie jeszcze podnieść. Nie jest to calkiem przodowanie -ufff
Aktualnie leze do poniedzialku. Przy aktywnym krwawieniu nie bulo krwiaka, rano juz pojawił sie krwiak. Aktualnie 6x4 i czekam az sie wchłonie. Usg mialam rano a juz od rana nie krwawie tylko poleciało mi troche skrzepow, wiec wierze ze sie szybko oczyści 😁 Mam szpital w ktorym super karmią. Troche jak all in mam bo leze i odpoczywam, dziecko zaopiekowane w domu, odwiedzili mnie juz dzisiaj 2 razy, wiec tez tesknie bardzo ale damy rade. Pierwsze rozstanie od porodu. Dla mnie dramat, mlody da rade. Ponoc mega smutny ale sie bawi na placach zabaw i pospał dlugo...
W ramach ciekawostki- moja mama w 17tc miala takie turbokrwawienie ze juz myslala ze to na pewno poronienie, lało sie po nogach litrami. Okazało sie ze tez miala lozysko nisko i po miesiącu w szpitalu ( miala ostra anemię po tym wiec ją trzymali), wszystko już było ok i gdyby nie to ze miala miec cc to by mogla rodzic naturalnie. Moze u mnie tez sie w górę podnosić bedzie 😁
Lunara, Dudu13, aszin, Mabel, polalola, Anabbit lubią tę wiadomość
-
Zawsqx, z tego co czytałam, to łożysko baaaardzo często się podnosi, więc trzeba być dobrej myśli ✊🏻 Dobrze, że jesteś pod kontrolą! Wierzę, że w poniedziałek będziesz już w domku z rodzinką🍀
Szamanko, daj znać po wizycie 🙂Starania od 08.2023
Trombofilia • Hashimoto • OAT
♀ 33 ♂ 38
03.2024 8 tc 💔💔
ICSI 2026: 5AA, 4AA, 3BB 🍀
I ET 24.01 → 💔 12tc T21
II FET 20.06 → ❤️ 🙏✨
7 dpt 42,1 → 9 dpt 136 → 11 dpt 436,3 → 13 dpt 1321 → 18 dpt 6913
7+2 CRL 1,15 cm 🍤
9+4 CRL 2,57 cm 🫐
12+1 CRL 5,74 cm 🩵 Sanco ✔️
14+0 CRL 8,59 cm 🧸