Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Marzec 2027 🌼❤️
Odpowiedz

Marzec 2027 🌼❤️

Oceń ten wątek:
  • Lili@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka95 wrote:
    Ja aktualnie testuje spanie jednak bez poduszki. Z poduszką mam wrażenie że częściej się budzę bo mam problem z przekręceniem się... Ogólnie bez poduszki też się budzę ale jakoś mniej i łatwiej mi zasnąć. Problem jest jeszcze taki że mąż czasami chrapie i jak się obudzę to doprowadza mnie to do szału i mogę nie spać przez godzinę - dwie... Az się zastanawiam jak to będzie jak będę miała lekki sen i będę wstawała do dziecka. Chyba w ogóle nie zasnę albo mąż będzie musiał się wyprowadzić do pokoju obok 😃

Ja mam slaby sen od początku ciąży i budzę się w nocy i nie mogę zasnąć. Dziś spalam do 7.22! Wyjątek od reguły 😅 jakoś odpoczynek na zapas nie jest mi darowany.

preg.png
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spie w tej ciazy sama z siebie calkiem nieźle, ale niestety/stety moje dziecko starsze czasem nie i musze sie dostosowywać. Dzisiaj 2h oa nocne, dobrze ze na ttm etapie juz leżymy sobie i słuchamy muzyczki bo pol roku temu trzeba bylo z wózkiem latac zebh uspac 🤣

👩98🧔98👶+🐈
    3x inseminacje
    4x IVF
    12 transferowanych zarodków
    K ur 5.01.2025 (40+0)56cm 3770g ❤️

event.png

Transfer 18.06.2026r.

preg.png
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym siusianiem to mam to samo a szczególnie w nocy 😅 budzę się bo pęcherz pełny na maksa że aż nie przyjemnie a na kibelku ledwo co leci 😅 dobrze wiedzieć, że nie jestem sama 🤭

Urocze brzuszki 🥰🥰🥰

Dudu13 lubi tę wiadomość

▪️ 𝐒𝐭𝐚𝐫𝐚𝐧𝐢𝐚 𝐨𝐝 𝟎𝟑.𝟐𝟎𝟐𝟑𝐫.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    AMH 7,17/PCO metaboliczny/Póżne owu/Hashimoto/Hipoglikemia/Stan zapalny endometrium - leczenie
    𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
    02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
    03.26 FET🍍-> 💔
    04.26 FET 🍍-> 💔

• KIR AA - brak kirów implantacyjnych ❌
    • Trombofilia ✅ Białko S i C ✅
    🧸✨NATURALNY CUD ✨🧸
    10.07 ⏸️
    11dpo - 56 -> 14dpo - 269 -> 16dpo - 640 (accofil 💉)
    03.08 (7+0) CRL 0,95cm z bijącym ❤️
    20.08 (9+3) CRL 2,74cm
    07.09 (12+0) I prenatalne ✅ CRL 5,70cm
    01.10 (15+3) 🩵🩵🩵

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaqwsx wrote:
    Ja spie w tej ciazy sama z siebie calkiem nieźle, ale niestety/stety moje dziecko starsze czasem nie i musze sie dostosowywać. Dzisiaj 2h oa nocne, dobrze ze na ttm etapie juz leżymy sobie i słuchamy muzyczki bo pol roku temu trzeba bylo z wózkiem latac zebh uspac 🤣

Moja wymyśliła sobie ząbkowanie i aktualnie śpimy max 5h w nocy i to oczywiście nie ciągiem 🫠🫠🫠

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkalopatka wrote:
    A co do bóli podbrzusza i ciągnięcia to dalej zdarza mi się pod koniec dnia i tragedia jak wstanę źle albo kichne. Ale najgorzej ciągnęło 16-17 tc i wtedy, jak byłam na wizycie, to lekarz mi powiedział, że to normalne w tym okresie i bóle jak na miesiączkę też. :)

Otototo, dokładnie mam tak w tym przedziale teraz :o
    Pelasia, i mi ulżyło z tym sikaniem jak tu czytam 😮‍💨

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔
    11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1
    ✅OGTT + hormony, DHEAS ⬇️
    MUCH, APS, b.C/S, ANA3, celiakia (geny), pasożyty, nied. tarczycy
    🕺 🧪 ✅
    hormony - niskie

✨🫪🌈
    17.07.26🤞⏸️ beta 🚀
    30.07 5+5, GS 0,98 ✅
    10.08 7+1, CRL 1,08 💓
    20.08 8+4 CRL 2,0 💓174BPM
    24.08 9+0 CRL 2,3 💓 172BPM
    31.08 10+1 CRL 3,3 💓 176BPM
    08.09 11+5 CRL 5,0 💓 180BPM
    15.09 12+4 CRL 6,0 🎀❓prenatalne🆗 przepływy🔍
    23.09 13+5, ok 🩷🎀, 💓 159BPM
    28.09 14+3, 🍊 104g, 💓154BPM
    20.10 17+4 ⏳
    preg.png
  • Monia12@ Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do toalety w nocy praktycznie od początku w ciąży. Przed wstałam najczęściej tylko raz. Na początku ciąży duuzo razy. Teraz jest lepiej zwykle 2-3 razy, ale za to nie moge spać i kręcę się w łóżku.
    Dzisiaj w nocy to już był szczyt byłam głodna i koło pierwszej w nocy musiałam zrobić kanapkę 😁

2 procedura IVF marzec 2026
    2 cykle Dipherline

23.06 FET jedyny zarodek
  • Iwona88 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o sen ja od jakiegoś czasu mam tak, że się budzę jak jestem na plecach, żeby obrócić się na bok🙄 I nie wiem czy to psychika działa, że się wybudzam i mam pilnować tych boków czy co.. Ale chyba spanie na boku jest najważniejsze w 3 trymestrze? Jak już brzuszek jest duży? Przyszła mi poduszka do spania to będę testować 😬 Do tego dochodzą jakies dziwne sny.

• Kasia111 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona88 wrote:
    Jeśli chodzi o sen ja od jakiegoś czasu mam tak, że się budzę jak jestem na plecach, żeby obrócić się na bok🙄 I nie wiem czy to psychika działa, że się wybudzam i mam pilnować tych boków czy co.. Ale chyba spanie na boku jest najważniejsze w 3 trymestrze? Jak już brzuszek jest duży? Przyszła mi poduszka do spania to będę testować 😬 Do tego dochodzą jakies dziwne sny.

Jak będzie coś nie tak, to poczujesz, że musisz się przekręcić, a w trzecim trymestrze raczej po prostu już niewygodnie będzie Ci na plecach, nie przejmuj się tak, to jedna z tych rzeczy, która jest wyolbrzymiana w rolkach na insta, później te wszystkie rzeczy nie potrzebnie wchodzą na psychę

Anabbit, Iwona88 lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda. Legenda głosi ze którąkolwiek wytrzymała na plecach w 3 trymestrze 🤣

Iwona88 lubi tę wiadomość

👩98🧔98👶+🐈
    3x inseminacje
    4x IVF
    12 transferowanych zarodków
    K ur 5.01.2025 (40+0)56cm 3770g ❤️

event.png

Transfer 18.06.2026r.

preg.png
  • Iwona88 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:
    Jak będzie coś nie tak, to poczujesz, że musisz się przekręcić, a w trzecim trymestrze raczej po prostu już niewygodnie będzie Ci na plecach, nie przejmuj się tak, to jedna z tych rzeczy, która jest wyolbrzymiana w rolkach na insta, później te wszystkie rzeczy nie potrzebnie wchodzą na psychę

Właśnie chyba już niepotrzebnie weszło z tym spaniem na boku czy to na lewym lub prawym 😅 Ale przeczytam wasze posty po kilka razy to może się nadpisze 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:08

‹‹ ‹ 140 141 142 143 144
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ