Marzec 2027 🌼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
WannaBe wrote:Brzuch mam fioletowo-żółty od siniaków i nie mam już gdzie wbijać strzykawki, ale wydaje mi się że dzięki temu właśnie pierwszy raz to zaskoczyło.
U mnie też neoparin i prolutex. Miałam kilka siniaków po transferze a teraz po neoparin nie uciskam miejsca po wkłuciu i od tego czasu już nic się nie robi.
Z o objawami mnie aktualnie pobolewa brzuch i martwię się czy wszystko jest ok. Jak przestaje to od razu mam myśl dlaczego się nic nie dzieje i czy wszystko dobrze 🤣 poza tym czasem mnie mdli, zapachy męczą (nie mogę znieść własnej lodówki, która jest świeżo umyta - chyba męża salami, które tam jest tak mnie odpycha), a do tego czasem słabo się czuje jak dłużej postoje
A do tego dzisiaj w nocy obudziłam się z uczuciem jak na orgazm. Nie wiedziałam że takie atrakcje może fundować ciąża, wyczytałam już na necie że to się zdarza.
Wpiszecie proszę termin 11 marca, lekarz musi potwierdzić ale wszystkie AI mówią że taki termin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca, 14:46
WannaBe lubi tę wiadomość
2 IVF marzec 2026
2 cykle Dipherline
23.06 FET jedyny zarodek
6dpt - 26
8 dpt 109
10 dpt 414
14 dpt 2344 widoczny pęcherzyk ciążowy
23 dpt krwawienie na USG 💍 z pulsującym sercem
21 lipca kolejna wizyta 😴 -
dzydzy - staram się być dobrej myśli, ale lubię też mieć zawsze plan B. Pełen spokój będzie jutro po wizycie, oby 🙂
Ale u nas tyle się dzieje, że codzienne wrażenia to chleb powszedni, mieszkamy w domu od pół roku i teraz musimy zmienić priorytety remontowe - duża łazienka zamiast elewacji 😀
WannaBe, dzydzy lubią tę wiadomość
36 😍 39 😎
Starania od lutego 2025 🍓
⏸️ - 7 lipca 2026
Beta 7 lipca - 35,76 mIU/mL
Beta 9 lipca - 83,89 mIU/mL
Progesteron 9 lipca - 12,32
Duphaston 3x na dobę - rośnij kropeczko 😊
Beta 13 lipca - 464,82 mIU/mL
Pierwsza wizyta z USG wyznaczona na 20.07 ❣️
AMH luty 2026 - 0,56
kwiecień 2026 - drożność, oba jajowody drożne
TSH lipiec 2026 - 2,10 -
Poprawiłam listę zgodnie z tym co pisałyście

Dzydzy ja w kwietniu byłam w ciąży i poroniłam, więc teraz bardzo ostrożnie podchodzimy, mój mąż to chyba w ogóle jeszcze nie wierzy w tę ciążę, a oprócz obaw o samą ciążę, to oczywiście jest dużo innych, o poród, o połóg, o pierwszy rok z dwójką dzieci - pierwszy rok z Lilą mnie trochę przeczołgał, przez karmienie piersią i nieakceptowanie butelki przez długi czas byłam uwiązana, trochę się tego boję, ale z drugiej strony już wiem, że wszystko mija
Lunara lubi tę wiadomość
-
Kasia111 wrote:Poprawiłam listę zgodnie z tym co pisałyście

Dzydzy ja w kwietniu byłam w ciąży i poroniłam, więc teraz bardzo ostrożnie podchodzimy, mój mąż to chyba w ogóle jeszcze nie wierzy w tę ciążę, a oprócz obaw o samą ciążę, to oczywiście jest dużo innych, o poród, o połóg, o pierwszy rok z dwójką dzieci - pierwszy rok z Lilą mnie trochę przeczołgał, przez karmienie piersią i nieakceptowanie butelki przez długi czas byłam uwiązana, trochę się tego boję, ale z drugiej strony już wiem, że wszystko mija
Mam takie same przemyślenia, bo moja Lila to istny huragan. Ludzie zawsze są w szoku, że roczniak może być aż tak charakterny.
Ja nie wiem na kiedy wpisać datę porodu. Z miesiączki 1 marca, ale ciąża tydzień młodsza. Dobra, wpiszmy 8 marca a po prenatalnych zrobię korektę 😄 -
Aszin i Kasia, dziękujemy za listę, od razu łatwiej jak mamy uporządkowane terminy ❤️
Ja jestem na etapie testowania kaw bezkofeinowych, od zwykłej kawy mnie mdli, a bezkofeinowa spoko. Lavazza wydaje się ok, illy też bardzo spoko
Jak zaczęłyście pisać o piwie zero to aż nabrałam na nie ochoty, w ogóle mam od początku tygodnia mocne mdłości, ale słodkie wchodzi mi bez limitu. Przestaje poznawać sama siebie jak objadam się słodkim monte albo fantazją 😬
I też budzę się nad ranem na łazienkę, w ogóle zapachy to jest jakiś kosmos. A zmiana pampersa córki to ostatnio hardkor 😅 -
Ja mam mieszane uczucia bo nie wiem którą plec bym bardziej chciala. Ale odruchowo mysle o dzieciątku w plci męskiej, pewnie tez przez to ze pierwszego mam syna
-
U nas w poprzedniej ciąży była dziewczynka, a teraz czuję, że będzie chłopiec. I chciałabym synka 😁
-
Ja gdybym miała sama wybierać wolałabym chyba syna, ale czuję że może być córka ☺️ Ale to tylko jak się nad tym zastanawiam bo tak na codzień w ogole nie czuje się „w ciazy”. Aż mam ochotę jutro jeszcze siknąć na test żeby sprawdzić czy mi się to nie przyśniło 🙈
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026
13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
15.07.26 beta 143
17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
Euthyrox 25
Neoparin 0,4 -
Ja widzę się jako mama chłopca, a mąż córeczki 😀
36 😍 39 😎
⏸️ - 7 lipca 2026
AMH luty 2026 - 0,56
TSH lipiec 2026 - 2,10 -
My podchodzimy bardzo na chłodno po naszych przejściach i w sumie strach jest - choć nie dajemy na wzajem po sobie poznac.
Objawy u mnie są, mdłości, mega apetyt i wzdęcia 🙈 +2kg od początku lipca na wadze zanotowałam 🙈
Nie mogę się doczekać pierwszej wizyty - szybko dni uciekają więc ani się obejrzę już będę u lekarza.
Jeśli chodzi o płeć to brakuje mi i ciągle marzy mi się dziewczynka no i jeśli chodzi o względy materialne całą wyprawkę mam typowo pod dziewczynkę. Nawet mąż jak w 1 ciąży mówił że mu obojętne tak teraz mówi, że ma nadzieje na kobietkę.
Przede wszystkim aby zdrowe 💖
Jakie suple ciążowe stosujecie i w jakich dawkach?
-
JoaJoaJoa wrote:My podchodzimy bardzo na chłodno po naszych przejściach i w sumie strach jest - choć nie dajemy na wzajem po sobie poznac.
Objawy u mnie są, mdłości, mega apetyt i wzdęcia 🙈 +2kg od początku lipca na wadze zanotowałam 🙈
Nie mogę się doczekać pierwszej wizyty - szybko dni uciekają więc ani się obejrzę już będę u lekarza.
Jeśli chodzi o płeć to brakuje mi i ciągle marzy mi się dziewczynka no i jeśli chodzi o względy materialne całą wyprawkę mam typowo pod dziewczynkę. Nawet mąż jak w 1 ciąży mówił że mu obojętne tak teraz mówi, że ma nadzieje na kobietkę.
Przede wszystkim aby zdrowe 💖
Jakie suple ciążowe stosujecie i w jakich dawkach?
Ja biorę tylko Folian naturell forte (800mg) i Wit. D3 2000 jednostek. Idę w środę na wizytę do luxmedu to dopytam czy coś jeszcze powinnam wziąć.
Ja też mam lekkie wzdęcia i co ciekawe schudłam ponad 0.5kg przez 2 tygodnie. W ogóle nie mam apetytu. Chociaż wczoraj wkręciłam sobie ramen pomimo tego że obiad był w lodówce i skończyło się na zamówieniu dużej porcji z dowozem. 😂Starania od 2018
Ja: 33 lata, AMH 3.83-> 3.1 -> 2.38 -> 1.87 ng/ml 😔
PAI-1, MTHFR hetero
HSG, Kariotyp ✔️
Kir Bx ✔️ brak 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm ❌
CD56 17/1 ❌ - Medrol + Hydroxychloroquine
CD138 ✅
Histeroskopia ✅
Mąż: 36 lat
morfologia 4% , fragmentacja 24%
Kariotyp ✔️
HLA-C - C1*07 ✔️
🔸 IUI - 09.2021
1️⃣ IVF-ICSI + ZyMot - długi
- 04.2022 - ET 8A, 4B ❌, 0 ❄️
2️⃣ IVF-IMSI + Fertile Chip - nowa klinika - krótki - 2❄️
- 10.2023 - ET 2x8A ❌
- 05.2024 - FET + Embryoglue ❄️ 4AA ❌
- 06.2024 - FET + Embryoglue ❄️ 3BA 💔 CB, beta 11dpt: 47.9, 13dpt: 47.4, 16dpt: 23.5
3️⃣ IVF-ICSI - długi - 2x ❄️
- 04.2025 - FET + Embryoglue ❄️ 4AB ❌
- 08.2025 - FET + Embryoglue ❄️ 4BA ❌
4️⃣ IVF-IMSI - krótki - 3x ❄️
- 05.2026 PGT-A - 2x ❄️ 4AA ✔️, ❄️ 4BA ❌
- 07.2026 - FET + Embryoglue ❄️ 4AA, Heparyna + Crinone, Beta 9dpt: 132, 11dpt: 328, 13dpt: 753, 15dpt: 1489 🤞🏻🍀 -
Ja biorę Prenatal Uno, bo ma tylko metylowane foliany i nie ma w składzie żelaza + 4000j Wit. D
-
Ja biorę Prenacare complete i dodatkowo Formeds Prenacaps DHA, magnez, jod i priobiotyk sanprobi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:31
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026
13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
15.07.26 beta 143
17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
Euthyrox 25
Neoparin 0,4 -
U mnie D3, folian, kwasy Omega 3-6-9, magnez, cynk, koenzym Q10.
36 😍 39 😎
⏸️ - 7 lipca 2026
AMH luty 2026 - 0,56
TSH lipiec 2026 - 2,10 -
Ja biore Prenetal duo i tyle w sumie. Nie mialam żadnych dodatkowych zaleceń na kwas foliowy od mojego prowadzącego. Ogolnie juz tez jestem na odstawieniach lekowych i troche sie cykam biorąc pod że ciaza jest na po wywołaniu okresu po porodzie, wiec to endometrium moge miec kijowe 🥲 Czekam juz na wytworzenie pełne łożyska