Marzec 2027 🌼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie wiedziałam, że grupę krwi oznacza się 2 razy, a mam tylko jeden wynik. Czeka mnie powtórka, ale czekam ze wszystkimi badaniami do kolejnego USG, gdy pojawi się serduszko ❤️
36 😍 39 😎
Starania od lutego 2025 🍓
⏸️ - 7 lipca 2026
Beta 7 lipca - 35,76 mIU/mL
Beta 9 lipca - 83,89 mIU/mL
Progesteron 9 lipca - 12,32
Duphaston 3x na dobę - rośnij kropeczko 😊
Beta 13 lipca - 464,82 mIU/mL
Pierwsze USG 20.07 - 6+2 czekamy na bijące serduszko ❣️
AMH luty 2026 - 0,56
kwiecień 2026 - drożność, oba jajowody drożne
TSH lipiec 2026 - 2,10 -
Reja13 wrote:Ja nie wiedziałam, że grupę krwi oznacza się 2 razy, a mam tylko jeden wynik. Czeka mnie powtórka, ale czekam ze wszystkimi badaniami do kolejnego USG, gdy pojawi się serduszko ❤️
Ale te powtórka grupy krwi to jakoś w 3 trymestrze dopiero z kolejną serią większej liczby badań. -
Ja mam oznaczona ze szpitala kilka lat temu i teraz już nie dostałam skierowania na grupę krwi. Lekarz się po prostu pytał czy na pewno mam to oznaczenie na papierze.👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026
13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
15.07.26 beta 143
17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
Euthyrox 25
Neoparin 0,4 -
Anabbit wrote:Ale te powtórka grupy krwi to jakoś w 3 trymestrze dopiero z kolejną serią większej liczby badań.
Dostałam rozpiskę badań już na całą ciążę od ginekologa + info, które będą powtarzane co miesiąc. I tak myślę, że na te refundowane zapisze się do ginekologa na NFZ.
Gdzieś czytałam, że dziewczynie mimo wyniku i tak w szpitalu powtarzali badania grupy krwi.
36 😍 39 😎
Starania od lutego 2025 🍓
⏸️ - 7 lipca 2026
Beta 7 lipca - 35,76 mIU/mL
Beta 9 lipca - 83,89 mIU/mL
Progesteron 9 lipca - 12,32
Duphaston 3x na dobę - rośnij kropeczko 😊
Beta 13 lipca - 464,82 mIU/mL
Pierwsze USG 20.07 - 6+2 czekamy na bijące serduszko ❣️
AMH luty 2026 - 0,56
kwiecień 2026 - drożność, oba jajowody drożne
TSH lipiec 2026 - 2,10 -
dzydzy wrote:StokrotkaNadziei - bardzo mi przykro 🫂 zaopiekuj się teraz soba
Kropko - witaj
mamy ten sam termin z OM. 10.08 to trochę czekania masz, nie chcesz wcześniej sprawdzić czy wszystko ok?
Mi udało się umówić do hematologa, endokrynologa. W czwartek jest badania laboratoryjne. Nie ma nudy 😅
Sprawdzić bym chciała, ale u mojego ginekologa nie ma już terminów na wcześniej 😅 mieszkam na wiosce i szukać teraz kogoś sensownego na cito to trochę wyzwanie 🙈
A w którym momencie ciąży jest szansa, że będzie już biło serduszko? Tak jak wspominałam - pierwsza ciąża 😅 chat gpt mi powiedział, że teoretycznie między 5+0, a 6+0?
Mogę spytać czy te wizyty u specjalistów innych niż ginekolog, o których wspominasz to standard w ciąży czy wynika to z jakichś indywidualnych potrzeb?
-
Serduszko ok 6 tyg. Ja mam wizytę 30.08 i mam nadzieję że już będzie ☺️
Tak, ci wszyscy specjaliści u mnie z indywidualnych potrzeb. Więc na spokojnie nie są obowiązkowi 🤭 po prostu jestem trudnym przypadkiem medycznym👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026
13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
15.07.26 beta 143
17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
Euthyrox 25
Neoparin 0,4 -
dzydzy wrote:Serduszko ok 6 tyg. Ja mam wizytę 30.08 i mam nadzieję że już będzie ☺️
Tak, ci wszyscy specjaliści u mnie z indywidualnych potrzeb. Więc na spokojnie nie są obowiązkowi 🤭 po prostu jestem trudnym przypadkiem medycznym
Rozumiem 😅.
Będę polować na wcześniejszy termin. Może coś się zwolni bo jednak mam coś w sobie z panikary, więc fajnie by było się upewnić wcześniej.
Trzymam kciuki za każdą z nas 🤞
dzydzy lubi tę wiadomość
-
aszin wrote:Stokrotka, bardzo mi przykro 😞
Dziewczyny, które badały już mocz - jak sobie radzicie z pobraniem stosując dopochwowe leki? 🙈 Czy ewentualny osad wpłynie na wynik badania?
Mi lekarka polecila najpierw sie dobrze podmyć, a potem włożyć w strategiczne miejsce wacik żeby wypływający progesteron nie zabrudził próbki. Udało się pobrać 2 pojemniczki. Niestety dziś wieczorem przyszły wyniki posiewu i w moczu stwierdzili obecność E.coli 🤯 😭 badanie ogólne wyszło w normie, pH 5.5 więc idealne. Jutro (w sumie to już dzisiaj) mam wizytę to dopytam co z tym zrobić, może doktor zaleci żeby powtórzyć, bo antybiotyk niekoniecznie chyba można łączyć ze sterydem… 🤷🏻♀️
@Stokrotka bardzo mi przykro 😭😭😭 Trzymaj się tam mocno 🫂
@Kropko witaj! Super że z nami jesteś! 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 01:53
kropko, aszin lubią tę wiadomość
Starania od 2018
Ja: 33 lata, AMH 3.83-> 3.1 -> 2.38 -> 1.87 ng/ml 😔
PAI-1, MTHFR hetero
HSG, Kariotyp ✔️
Kir Bx ✔️ brak 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm ❌
CD56 17/1 ❌ - Medrol + Hydroxychloroquine
CD138 ✅
Histeroskopia ✅
Mąż: 36 lat
morfologia 4% , fragmentacja 24%
Kariotyp ✔️
HLA-C - C1*07 ✔️
🔸 IUI - 09.2021
1️⃣ IVF-ICSI + ZyMot - długi
- 04.2022 - ET 8A, 4B ❌, 0 ❄️
2️⃣ IVF-IMSI + Fertile Chip - nowa klinika - krótki - 2❄️
- 10.2023 - ET 2x8A ❌
- 05.2024 - FET + Embryoglue ❄️ 4AA ❌
- 06.2024 - FET + Embryoglue ❄️ 3BA 💔 CB, beta 11dpt: 47.9, 13dpt: 47.4, 16dpt: 23.5
3️⃣ IVF-ICSI - długi - 2x ❄️
- 04.2025 - FET + Embryoglue ❄️ 4AB ❌
- 08.2025 - FET + Embryoglue ❄️ 4BA ❌
4️⃣ IVF-IMSI - krótki - 3x ❄️
- 05.2026 PGT-A - 2x ❄️ 4AA ✔️, ❄️ 4BA ❌
- 07.2026 - FET + Embryoglue ❄️ 4AA, Heparyna + Crinone, Beta 9dpt: 132, 11dpt: 328, 13dpt: 753, 15dpt: 1489 🤞🏻🍀 -
@aszin przed pobraniem moczu podmylam się tylko woda, wynik z moczu wyszedł prawidłowy
U mnie wczoraj wizyta i lekarz stwierdził krwiaka. Jestem tak niezadowolona z mojego lekarza, że wyszłam roztrzęsiona z tej wizyty.
Nie zmierzył zarodka (albo przynajmniej mnie nie powiedział), nie mam żadnych konkretnych informacji nawet czy ten krwiak jest duży. Nie założył karty ciąży, nie dostalam ani zdjęcia z USG, ani nic.
Już przy moim kolejnym pytaniu czułam jego rozdrażnienie i zrezygnowałam z dalszego drążenia.
Wizyta kosztuje 400 zł, kolejna za 2 tygodnie...
Do tego wszystkiego w aptekach brakuje prolutexu, stwierdził, że przepisze mi większą dawkę utrogestanu dopochwowego i duphaston X4 zamiast X3. Jak powiedziałem, że będę się martwić to dał receptę też na prolutex, który ostatecznie kupiłam w miescie obok.
Gdyby nie to, że jestem po ivf i uwiązana lekami których jak sam lekarz powiedział inni lekarze mogą się wystraszyć to już by mnie tam wiecej nie było...
Nie wiem dlaczego zdecydowałam się u niego na druga procedurę, cały czas sobie tłumaczyłam, że nie trzeba być rozmownym żeby być kompetentym. Wiadomo, nie żałuję bo się powiodło jak do tej pory jednak tak mnie drażni ten człowiek.
Z plusów widziałam, że zarodek się zmienił, bardziej już przypomina bardzo małą krewetkę 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:42
WannaBe lubi tę wiadomość
2 IVF marzec 2026
2 cykle Dipherline
23.06 FET jedyny zarodek
6 dpt - 26
8 dpt 109
10 dpt 414
14 dpt 2344 widoczny pęcherzyk ciążowy
23 dpt, 5+5 ciąży krwawienie - na USG 💍 z pulsującym sercem
21 lipca USG krwiak -
Monia12@ Nie dostalas żadnego zdjęcia z wizyty? Zazwyczaj dają fotkę z pomiarami z boku. Co za dziad, ja nienawidzę czegoś takiego. Ja jestem medykiem wiec od razu jestem wygadana do takich i oczekuje wszystkich informacji po ktore przyszłam na wizytę. A jak mnie ktos wkurza to dodatkowo drążę zeby ocenić wiedzę merytoryczną 🤣
dzydzy lubi tę wiadomość
-
Niestety nie dostałam. Ostatnio przy krawieniu trafiłam do innego lekarza w tej samej klinice i mieliśmy to samo odczucie że mężem że to jest zupełnie inna rozmowa i traktowanie (wtedy dostaliśmy zdjęcia z diamond ring, informacja z opisem całej wizyty + nawet doktor tłumaczył nam wszystko wyszukując zdjęcia w internecie). Wczoraj nawet nie miałam siły zapytać juz o to zdjęcie jak czułam że doktor jest zdenerwowany kolejnym moim pytaniem.
To samo było przy stymulacji nigdy nie miałam informacji ile jest pęcherzyków, a już nie mówiąc o wielkości...
Umówiłam się już na poniedziałek do lekarki do której chodziłam wczesniej w placówce partnerskiej z lux medu.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:48
2 IVF marzec 2026
2 cykle Dipherline
23.06 FET jedyny zarodek
6 dpt - 26
8 dpt 109
10 dpt 414
21 lipca USG krwiak -
Monia12@, a planujesz jeszcze do niego chodzić? Ja bym odpuściła, jeśli u innej lekarki będziesz otrzymywała te same recepty na leki. Szkoda Twoich nerwów i pieniędzy…
Zaqwsx, jesteś lekarzem czy jakiś zawód pokrewny? 😁
Kasia111 lubi tę wiadomość
-
To było jedno z moich pytań wczoraj jak to dalej będzie wyglądać. Oczywiście lekarz mnie nastraszył że inni lekarze będą się badać tej ilości leków. Zobaczę co powie ta moja lekarka w poniedziałek. Najchętniej bym już do niego nie wracała. W tej samej cenie 400 zł za wizytę myślę, że znajdę dobrego specjalistę, ale wiadomo martwię się żeby przez moje decyzje nie zaszkodzić
Kasia111 lubi tę wiadomość
2 IVF marzec 2026
2 cykle Dipherline
23.06 FET jedyny zarodek
6 dpt - 26
8 dpt 109
10 dpt 414
21 lipca USG krwiak -
Może jak pokażesz dokumenty z kliniki i wydruki starych recept to nie będą robić problemu 🙂Monia12@ wrote:To było jedno z moich pytań wczoraj jak to dalej będzie wyglądać. Oczywiście lekarz mnie nastraszył że inni lekarze będą się badać tej ilości leków. Zobaczę co powie ta moja lekarka w poniedziałek. Najchętniej bym już do niego nie wracała. W tej samej cenie 400 zł za wizytę myślę, że znajdę dobrego specjalistę, ale wiadomo martwię się żeby przez moje decyzje nie zaszkodzić
-
Bardzo mi przykro 😭 W tym całym nieszczęściu życzę Ci chociaż tego, żebyś przeszła przez to jak najszybciej i jak najmniej boleśnie 😞Marta 40 wrote:Dziewczyny ja już po wizycie.Niestety u mnie brak objawów oznaczał że zarodek przestał rozwijać się w 5 tygodniu.Teraz tylko czekam na krwawienie.Zycze wam wszystkim samych pozytywnych wiadomosci
-
Ja również współczuję dziewczyny, nikt nie jest wstanie sobie wyobrazić przez co przechodzicie. Tulę mocno !2 IVF marzec 2026
2 cykle Dipherline
23.06 FET jedyny zarodek
6 dpt - 26
8 dpt 109
10 dpt 414
21 lipca USG krwiak -
Daję znać dziewczyny, że.byłam wczoraj na pierwszym USG, wszystko oki, jest malutki zarodek, ale narazie bez serduszka- lekarka mówiła, że wszystko zgodnie z wiekiem ciąży 6+1, plus ja miałam później owulację 18-19 dc. Następna wizyta za 2 tyg ale nie wiem czy dam radę tyle wytrzymać w niepewności.
Dostałam też juz skierowania na badania krwi ❤️
patkalopatka, bebinka, dzydzy lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, czy znajdzie się dla mnie miejsce w marcowym wątku?🥰 U mnie ciąża z pierwszego transferu invitro (16.06). Przyrosty bety
6dpt 30.80
8dpt 80
10dpt 296.9
13 dpt 948
16 dpt 3246
20 dpt 12588
W zeszły piątek miałam pierwsze USG, wszystko wygląda prawidłowo,serduszko bije. Wizyta była w Klinice, mam się tam zjawić jeszcze za dwa tygodnie na rozpisanie schodzenia z leków. A w ten czwartek idę do gina w ramach pakietu Luxmed, żeby założył mi Kartę i dał skierowania na badania. Póki co bardzo powolutku zaczynam się cieszyć, raczej więcej stresu i zmartwień. 🙈🙉🙊 Ciężko mi uwierzyć, że po pięciu latach zaskoczyło przy invitro za pierwszym razem. 😅 Na razie zaczęłam 4 tygodnie urlopu, więc wypoczywam w domu, ale potem raczej przechodzę od razu na L4. Pracuję z małymi dziećmi, a ciąża obstawiona lekami w tym encortonem, który powoduję, że ciągle chodzę podziębiona. 🙄
Monia12@, Lunara, dzydzy, Natalia K, WannaBe lubią tę wiadomość