Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2027 🌼❤️
Odpowiedz

Marzec 2027 🌼❤️

Oceń ten wątek:
  • bebinka Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    Dziewczyny ja już po wizycie.Niestety u mnie brak objawów oznaczał że zarodek przestał rozwijać się w 5 tygodniu.Teraz tylko czekam na krwawienie.Zycze wam wszystkim samych pozytywnych wiadomosci

Marta tak bardzo mi przykro😢

• Monia12@ Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ patkalopatka Cześć, witam seredcznie koleżankę również po ivf. Zazdroszcze 4 tygodniowego urlopu. Planujesz jakiś wyjazd w tym czasie?

2 IVF marzec 2026
    2 cykle Dipherline

23.06 FET jedyny zarodek
    6 dpt - 26
    8 dpt 109
    10 dpt 414
    14 dpt 2344 widoczny pęcherzyk ciążowy

23 dpt, 5+5 ciąży krwawienie - na USG 💍 z pulsującym sercem

21 lipca USG krwiak
  • bebinka Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkalopatka wrote:
    Hej dziewczyny, czy znajdzie się dla mnie miejsce w marcowym wątku?🥰 U mnie ciąża z pierwszego transferu invitro (16.06). Przyrosty bety
    6dpt 30.80
    8dpt 80
    10dpt 296.9
    13 dpt 948
    16 dpt 3246
    20 dpt 12588
    W zeszły piątek miałam pierwsze USG, wszystko wygląda prawidłowo,serduszko bije. Wizyta była w Klinice, mam się tam zjawić jeszcze za dwa tygodnie na rozpisanie schodzenia z leków. A w ten czwartek idę do gina w ramach pakietu Luxmed, żeby założył mi Kartę i dał skierowania na badania. Póki co bardzo powolutku zaczynam się cieszyć, raczej więcej stresu i zmartwień. 🙈🙉🙊 Ciężko mi uwierzyć, że po pięciu latach zaskoczyło przy invitro za pierwszym razem. 😅 Na razie zaczęłam 4 tygodnie urlopu, więc wypoczywam w domu, ale potem raczej przechodzę od razu na L4. Pracuję z małymi dziećmi, a ciąża obstawiona lekami w tym encortonem, który powoduję, że ciągle chodzę podziębiona. 🙄

Na kiedy termin jest przewidywany?:)

• Szamanka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkalopatka wrote:
    Hej dziewczyny, czy znajdzie się dla mnie miejsce w marcowym wątku?🥰 U mnie ciąża z pierwszego transferu invitro (16.06). Przyrosty bety
    6dpt 30.80
    8dpt 80
    10dpt 296.9
    13 dpt 948
    16 dpt 3246
    20 dpt 12588
    W zeszły piątek miałam pierwsze USG, wszystko wygląda prawidłowo,serduszko bije. Wizyta była w Klinice, mam się tam zjawić jeszcze za dwa tygodnie na rozpisanie schodzenia z leków. A w ten czwartek idę do gina w ramach pakietu Luxmed, żeby założył mi Kartę i dał skierowania na badania. Póki co bardzo powolutku zaczynam się cieszyć, raczej więcej stresu i zmartwień. 🙈🙉🙊 Ciężko mi uwierzyć, że po pięciu latach zaskoczyło przy invitro za pierwszym razem. 😅 Na razie zaczęłam 4 tygodnie urlopu, więc wypoczywam w domu, ale potem raczej przechodzę od razu na L4. Pracuję z małymi dziećmi, a ciąża obstawiona lekami w tym encortonem, który powoduję, że ciągle chodzę podziębiona. 🙄

Witam transferowiczke z tej samej daty :) powodzenia na wizycie, ja w piątek zaczynam 2 tygodniowy urlop a po powrocie mam plan pracować do końca sierpnia!

Powodzenia na wizytach dzisiaj dziewczyny, z tego co pamiętam jest ich dużo.

Marta, przytulam i bardzo mi przykro :(

👧🏻 34 👦🏻 36

👧🏻 Hashimoto (Euthyrox 50), hipoglikemia reaktywna, ANA 1 (1:1280 nuclear dots, 1:640 ziarnisty), MTHFR A1298C homo, PAI 1 hetero

AMH 1,78, drożność ✅ kariotyp ✅ hormony ✅ APS ✅ ANA 3 ✅

👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie ✅ kariotyp ✅

Niepdlodnosc idiopatyczna 🥺

3 x IUI ❌

IVF 1 stymulacja
    16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯
    8 x 5 doba ( 4x5AA, 4AA, 5BA, 2x4AB) 3 x 6 doba ( 3x5BB)
    4 PGTA (2x5AA, 4AA - prawidłowe, 5BA mozaika trisomia 5)

15.05 FET 5AA - 🥲 CB (6dpt - 3.1, 7dpt - 5.7, 10dpt - 4.1) dziura w sercu
    16.06 FET 5AA 🍓🥰 (Diagnostyka - 7dpt - 69.2, 9dpt - 248, 11dpt - 618) (Klinika - 10dpt - 405, 13dpt - 1233)
    10.07 (6+1) - 0,66cm 🫘 z sercem ♥️
    16.07 (7+0)- 1-1,14cm 🍓 FHR 140/150

preg.png
  • Lunara Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi dziewczyny, jak u Was z dostępnością terminów na USG prenatalne. Ja dostałam wczoraj skierowanie na NFZ i lekarka mówiła żeby jak najszybciej umówić sie i zaklepać termin i że można w prywatnych klinikach nawet (Invicta np). Te z Was, które się już umówiły, miałyście duży problem z dostępnością czy raczej na luzie?

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunara wrote:
    A powiedzcie mi dziewczyny, jak u Was z dostępnością terminów na USG prenatalne. Ja dostałam wczoraj skierowanie na NFZ i lekarka mówiła żeby jak najszybciej umówić sie i zaklepać termin i że można w prywatnych klinikach nawet (Invicta np). Te z Was, które się już umówiły, miałyście duży problem z dostępnością czy raczej na luzie?

U mnie zero problemu. Umówiłam się na 26 sierpnia chyba jakoś, mogłam wybrać na luzie lekarza i godzinę

Lunara lubi tę wiadomość

age.png
  • polalola Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej od początku obserwuję wątek jestem po pierwszym USG serduszkowym 6tc ❤️ ciąża z usg młodsza o 3 dni termin porodu według miesiączki na 12 marca. Następna wizyta za 3 tygodnie. Macie już dziewczyny umówione badania prenatalne?

Lunara, bebinka, Natalia K, Kasia111, WannaBe lubią tę wiadomość

• kropko Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, prowadzicie ciąże na NFZ czy prywatnie? Czy można prowadzić równolegle u dwóch lekarzy, żeby trochę oszczędzić na badaniach? :)

@polalola ja jeszcze nawet nie miałam wizyty serduszkowej, a co dopiero prenetalne :D

• polalola Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropko wrote:
    Dziewczyny, prowadzicie ciąże na NFZ czy prywatnie? Czy można prowadzić równolegle u dwóch lekarzy, żeby trochę oszczędzić na badaniach? :)

@polalola ja jeszcze nawet nie miałam wizyty serduszkowej, a co dopiero prenetalne :D

Prowadzę prywatnie, znajoma prowadziła równolegle zaoszczędziła sporo na badaniach. Lekarz z Nfz nie robił jej problemów. Pewnie to zależy jak się trafi 😅

Faktycznie wybiegłam w przód 😄

• Szamanka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowanie jeszcze nie myślę o prenatalnych, na razie strach przed piątkową wizytą czy serce się nie zatrzymało 🫣

👧🏻 34 👦🏻 36

👧🏻 Hashimoto (Euthyrox 50), hipoglikemia reaktywna, ANA 1 (1:1280 nuclear dots, 1:640 ziarnisty), MTHFR A1298C homo, PAI 1 hetero

AMH 1,78, drożność ✅ kariotyp ✅ hormony ✅ APS ✅ ANA 3 ✅

👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie ✅ kariotyp ✅

Niepdlodnosc idiopatyczna 🥺

3 x IUI ❌

IVF 1 stymulacja
    16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯
    8 x 5 doba ( 4x5AA, 4AA, 5BA, 2x4AB) 3 x 6 doba ( 3x5BB)
    4 PGTA (2x5AA, 4AA - prawidłowe, 5BA mozaika trisomia 5)

15.05 FET 5AA - 🥲 CB (6dpt - 3.1, 7dpt - 5.7, 10dpt - 4.1) dziura w sercu
    16.06 FET 5AA 🍓🥰 (Diagnostyka - 7dpt - 69.2, 9dpt - 248, 11dpt - 618) (Klinika - 10dpt - 405, 13dpt - 1233)
    10.07 (6+1) - 0,66cm 🫘 z sercem ♥️
    16.07 (7+0)- 1-1,14cm 🍓 FHR 140/150

preg.png
  • bebinka Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropko wrote:

Ja prowadzę ciąże w ramach pakietu medycznego, u mojego lekarza, do którego chodziłam wcześniej prywatnie. Miałam miłą niespodziankę, że przyjmuje on również w przychodni gdzie mam pakiet:)

Usg prenatalne robie w ramach programu badań prenatalnych oraz prywatnie u innej gin, dla pewności. Z tego co wiem to można prowadzić na nfz i prywatnie (2 lekarzy).

Dziewczyny, jestem 7+2 i umówiona na usg prenatalne 25/08. Jestem trochę zagubiona z terminami…czy sądzicie, że to ok termin? Zastanawiam się, czy przed usg i wynikami pappa nie zrobić nipt…np tydzień wcześniej, by mieć wszystkie wyniki na usg…

Lunara lubi tę wiadomość

• bebinka Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka wrote:
    Ja zdecydowanie jeszcze nie myślę o prenatalnych, na razie strach przed piątkową wizytą czy serce się nie zatrzymało 🫣

Mam to samo szamanka…tylko, że u mnie to mieszanka entuzjazmu (pt umawiam się na wszystko do przodu - taki charakter) i nagle dużego niepokoju co pokaże wizyta za tydzień. Można zwariować:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:38

polalola lubi tę wiadomość

• Lunara Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki to dobrze wiedzieć, ja też właśnie nawet o prenatalnych jeszcze nie mysle, ale wolałam dopytać jak to u Was wyglądało bo już się bałam, że może powinnam się tym już interesować po tym jak brzmiała moja lekarka 🙈

bebinka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebinka wrote:
    Ja prowadzę ciąże w ramach pakietu medycznego, u mojego lekarza, do którego chodziłam wcześniej prywatnie. Miałam miłą niespodziankę, że przyjmuje on również w przychodni gdzie mam pakiet:)

Usg prenatalne robie w ramach programu badań prenatalnych oraz prywatnie u innej gin, dla pewności. Z tego co wiem to można prowadzić na nfz i prywatnie (2 lekarzy).

Dziewczyny, jestem 7+2 i umówiona na usg prenatalne 25/08. Jestem trochę zagubiona z terminami…czy sądzicie, że to ok termin? Zastanawiam się, czy przed usg i wynikami pappa nie zrobić nipt…np tydzień wcześniej, by mieć wszystkie wyniki na usg…

Ja z miesiączki jestem 8+3, ale ciąża jest tydzień młodsza (owulacja 20 dnia) I właśnie umówiłam prenatalne na 26.08.
    W poprzedniej ciąży miałam zalecenie robienia w skończonym 12 tyg, bo podobno najlepiej wszystko widać.
    Ja właśnie będę robiła w skończonym 11 nifty z nadzieją, że wynik przyjdzie przed prenatalnymi. Robiłam tak samo w poprzedniej ciąży i szłam na USG ze spokojną głową

Lunara, bebinka lubią tę wiadomość

age.png
  • dzydzy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta bardzo mi przykro 🫂 trzymaj się cieplutko

Lunara - super że wszystko w porządku. Czekamy na ❤️☺️

Patkalopatla - witaj ☺️ spokojnej ciąży ;)

Polalola- witaj ☺️ chyba tylko Anabbit wspominała o prenatalnych. Sporo z nas czeka jescze na ❤️

Ja prowadzę tylko prywatnie w ramach pakietu. Zwracają mi za wszystkie badania i wizyt jak na razie.

Bebinka - ja tez na pewno będę robić nipt przed prenatalnymi

Ja to się zorientowałam właśnie że mam wizytę 30.07 i to będzie 5+5 i pewnie nie będzie jeszcze ❤️ a tydzień później mam zaplanowane wakacje prawie 3 tyg. 🤷‍♀️ będzie chyba trzeba modyfikować plany

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:44

polalola lubi tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4
  • polalola Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebinka wrote:

Wydaje mi się, że ok termin mi Pani Doktor powiedziała w 6 tygodniu żeby za 6 tygodni się zapisać. U ciebie również tak wychodzi 😊

bebinka lubi tę wiadomość

• Lunara Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebinka wrote:

Co do terminu to czytałam, ze najlepiej zrobic w 12-13 tyg bo w 11 może jeszcze nie być wszystkiego widać. Ja w poprzedniej ciąży robiłam jakoś 12+4 i było oki. Co do NIPT to tak jak wspominałam gdzieś tam wcześniej, też planuję zrobić przed prenatalnymi żeby iść na nie z większą ilością informacji. Musze tylko właśnie doczytać kiedy najlepiej się na nie wybrać.

bebinka, Anabbit lubią tę wiadomość

preg.png
  • bebinka Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 🌸

polalola, WannaBe lubią tę wiadomość

• Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunara wrote:
    Co do terminu to czytałam, ze najlepiej zrobic w 12-13 tyg bo w 11 może jeszcze nie być wszystkiego widać. Ja w poprzedniej ciąży robiłam jakoś 12+4 i było oki. Co do NIPT to tak jak wspominałam gdzieś tam wcześniej, też planuję zrobić przed prenatalnymi żeby iść na nie z większą ilością informacji. Musze tylko właśnie doczytać kiedy najlepiej się na nie wybrać.

Niby można od 10 tyg, ale ja robiłam w 11 tyg to miałam 5,7% frakcje płodu (dość niska), więc się trochę stresowałam czy wyjdzie im wynik

dzydzy, Lunara lubią tę wiadomość

age.png
  • polalola Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Niby można od 10 tyg, ale ja robiłam w 11 tyg to miałam 5,7% frakcje płodu (dość niska), więc się trochę stresowałam czy wyjdzie im wynik

To teraz nie wiem kiedy najlepiej robić. Planowałam w 10 tygodniu żeby mieć już za sobą ten stres. Anabbit jak robiłaś w 11 tygodniu to wyszedł im wynik?

‹‹ 18 19 20 21 22
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ