Marzec 2027 🌼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja również prowadzę swoją działalność i chciałabym pracować przynajmniej do Bożego Narodzenia. Gdybym była na etacie to myślę że odeszłabym około 12 tygodnia 😛
dzydzy, Iwona88 lubią tę wiadomość
Ona: 31
- hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
- TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
On: 34
- morfologia 2%❗
- podwyższona agregacja❗
- koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
- ruch całkowity - 55% ✅
- ruch postępowy - 43%✅
- plemniki żywe - 80% ✅
Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
Starania od 01.2026
26.06.2026 beta 25,68
29.06.2026 beta 119
01.07.2026 beta 485
07.07.2026 beta 4646
09.07.2026 beta 11064
15.07.2026 pierwsze USG -
Co do objawow to nie wiem czy latwo mnie przebić. Wymiotuję codziennie, z tym ze nie umiem spac za dnia, tez z bobasem sie nie da odpocząć wiec chyba z tego wynika moje samopoczucie ze nie mam możliwości odpoczynku
-
Robię research właśnie na temat nipt i zaczęłam rozważać panoramę. Widzę właśnie, że w Synevo mają ogromną promke i wychodzi mega tanio, ale nie wiem czy warto robić takie badanie w Synevo? Czy lepiej przez jakąś klinikę?
Wcześniej robiłam nifty i brałam z randomowej stronki na necie…
Lunara, Iwona88 lubią tę wiadomość
-
A moje hormony chyba oszalały. Przejmuje się rzeczami, które wcześniej mi nie przeszkadzały. Tak samo irytują mnie sytuacje, z którymi u męża nie miałam problemu od 8 lat 🙈
Nie wiem czy śledzicie tych Himalaistów co w 10 osób ściągnęła ich ława podczas wspinaczki ? Nie? Ja też 😂 nie znam w ogóle ludzi. Niby najbardziej znane nazwiska na świecie. Nigdy się nie interesowałam żadnym zdobyciem szczytu. Teraz - od wczoraj - co mi się przypomni o jednym z nich to wiecznie płacze. Nie znam człowieka, widziałam go może kilka razy w wiadomościach jak go poszukiwali a czuję się jakby zmarł mi ktoś z rodziny. Później dochodzę do wniosku, że jednak nie znam chłopa i mi przechodzi. Nawet się podśmiechuje nie z niego tylko z samej siebie jak ja się zachowuje. Zaraz znowu mi się przypomni o nim i znowu wyje. Nawet zagraniczne strony tłumaczyłam na bieżąco żeby zobaczyć czy go odnaleźli. Nie jestem w stanie nawet powiedzieć jak on się nazywa bo przecież go nie znam. Tak samo jak tej 9 co się wspinała. Ale dziś jak przeczytałam, że znaleźli ich ciała to wrecz nie mogłam dojść do siebie jakby ta tragedia mnie spotkała.
Tak samo całe życie jem mięso. Teraz co mam na talerzu to sama się nakręcam że przecież to mogło żyć 😂 a ja bestialsko je zjadam. I od tygodnia nie jem mięsa 🙈 czy to przechodzi w dalszej ciąży ? Bo mam wrażenie, że urodzę ale nie na ginekologii tylko na psychiatryku. -
Ja bez wahania bym robiła - w końcu oni pobierają krew, a nie przeprowadzają badanie 🙂 A jak zniżka jest duża to żal nie skorzystać.Anabbit wrote:Robię research właśnie na temat nipt i zaczęłam rozważać panoramę. Widzę właśnie, że w Synevo mają ogromną promke i wychodzi mega tanio, ale nie wiem czy warto robić takie badanie w Synevo? Czy lepiej przez jakąś klinikę?
Wcześniej robiłam nifty i brałam z randomowej stronki na necie…
Anabbit lubi tę wiadomość
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
♀ 33 ♂ 38
03.2024 💔💔 8tc
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc T21
→ II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 → 20dpt ❤️
✶ 7+2 CRL 1,15cm 🍤
✶ 9+4 CRL 2,57cm 🫐
✶ SANCO 🩵
✶ 12+1 CRL 5,74cm, prenatalne ✔

-
RóżowaPanteraa wrote:A moje hormony chyba oszalały. Przejmuje się rzeczami, które wcześniej mi nie przeszkadzały. Tak samo irytują mnie sytuacje, z którymi u męża nie miałam problemu od 8 lat 🙈
Nie wiem czy śledzicie tych Himalaistów co w 10 osób ściągnęła ich ława podczas wspinaczki ? Nie? Ja też 😂 nie znam w ogóle ludzi. Niby najbardziej znane nazwiska na świecie. Nigdy się nie interesowałam żadnym zdobyciem szczytu. Teraz - od wczoraj - co mi się przypomni o jednym z nich to wiecznie płacze. Nie znam człowieka, widziałam go może kilka razy w wiadomościach jak go poszukiwali a czuję się jakby zmarł mi ktoś z rodziny. Później dochodzę do wniosku, że jednak nie znam chłopa i mi przechodzi. Nawet się podśmiechuje nie z niego tylko z samej siebie jak ja się zachowuje. Zaraz znowu mi się przypomni o nim i znowu wyje. Nawet zagraniczne strony tłumaczyłam na bieżąco żeby zobaczyć czy go odnaleźli. Nie jestem w stanie nawet powiedzieć jak on się nazywa bo przecież go nie znam. Tak samo jak tej 9 co się wspinała. Ale dziś jak przeczytałam, że znaleźli ich ciała to wrecz nie mogłam dojść do siebie jakby ta tragedia mnie spotkała.
Tak samo całe życie jem mięso. Teraz co mam na talerzu to sama się nakręcam że przecież to mogło żyć 😂 a ja bestialsko je zjadam. I od tygodnia nie jem mięsa 🙈 czy to przechodzi w dalszej ciąży ? Bo mam wrażenie, że urodzę ale nie na ginekologii tylko na psychiatryku.
Spokojnie, to na bank hormony 😅 Ja dzisiaj płakałam sobie bez powodu i myślę że to właśnie był moment gdy zeszło ze mnie całe napięcie z ostatnich kilku tygodni. 🥹
Dziękuję osobie która poleciła mi wymianę Neoparinu na Clexane (chyba aszin albo Szamanka?) - zdecydowanie jest ogromna różnica na plus! Łatwo wchodzi, tłok idzie lekko i totalnie nic nie boli. Teraz to na spokojnie dam radę do marca 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 23:41
aszin lubi tę wiadomość
Starania od 2018
🔸 IUI - 09.21
1️⃣ IVF-ICSI + ZyMot - długi
- 04.22 - ET 8A, 4B ❌, 0 ❄️
2️⃣ IVF-IMSI + Fertile Chip - nowa klinika - krótki
- 10.23 - ET 2x8A ❌
- 05.24 - FET + EG ❄️ 4AA ❌
- 06.24 - FET + EG ❄️ 3BA 💔 CB
3️⃣ IVF-ICSI - długi
- 04.25 - FET + EG ❄️ 4AB ❌
- 08.25 - FET + EG ❄️ 4BA ❌
4️⃣ IVF-IMSI - krótki
- 05.26 - PGT-A - 2x ❄️ 4AA ✔️, ❄️ 4BA ❌
- 07.26 - FET + EG ❄️ 4AA, Beta 8dpt: 132, 10dpt: 328, 12dpt: 753, 14dpt: 1489, 20dpt: GS 1cm + pęcherzyk żółtkowy, 29dpt: CRL 0.63mm i mamy 💗
📍9+2 - CRL 2.37cm 🧸
📍10+3 - CRL 3.1cm, FHR 165 i fikołki 💃🏻
📍I prenatalne - 10.09

-
Faktycznie jest super promocja na tą panoramę. Czytałaś opinie? Trochę mnie martwi że aż do Ameryki do idzie. Kojarzysz do kiedy jest ta promocja?Ona: 31
- hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
- TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
On: 34
- morfologia 2%❗
- podwyższona agregacja❗
- koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
- ruch całkowity - 55% ✅
- ruch postępowy - 43%✅
- plemniki żywe - 80% ✅
Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
Starania od 01.2026
26.06.2026 beta 25,68
29.06.2026 beta 119
01.07.2026 beta 485
07.07.2026 beta 4646
09.07.2026 beta 11064
15.07.2026 pierwsze USG -
Promocja jest do 5.08.26
Też się zastanawiam czy nie kupić. Mój lekarz zarekomendował mi Panorame. Jaki wariant bierzecie pod uwagę?
W ogóle macie do polecenia jakieś dobre książki ciazowo-porodowo-plogowe?
Ja słyszałam że „4 trymestr” jest warty przeczytania.
Lunara lubi tę wiadomość
-
Ooo dzięki za info o promocji, też myślałam o Panoramie. We wtorek mam wizytę to też podpytam mojej prowadzącej.
Mam podobnie z tym wzruszaniem się i płaczem 🙈 ja to bez ciąży jestem z tych co łatwo się wzruszają, ale w ciąży to jest jakiś inny wymiar 😅 zobaczę Mamę z dzieckiem w autobusie i muszę się powstrzymywać żeby mi łzy nie leciały 😆
WannaBe lubi tę wiadomość
-
dzydzy wrote:Promocja jest do 5.08.26
Też się zastanawiam czy nie kupić. Mój lekarz zarekomendował mi Panorame. Jaki wariant bierzecie pod uwagę?
W ogóle macie do polecenia jakieś dobre książki ciazowo-porodowo-plogowe?
Ja słyszałam że „4 trymestr” jest warty przeczytania.
Z książek to czytałam Mamy dla Mamy i W oczekiwaniu na dziecko. Aczkolwiek chyba najwięcej wyciągnęłam informacji ze szkoły rodzenia online z zaufajpoloznej.pl
Tam jest wszystko. Polecam
dzydzy, patkalopatka, Iwona88, Chummy lubią tę wiadomość
👱♀️29👱♂️30+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
*prawy jajowód niedrożny
17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm
05.26 wracamy do gry 🤞
Czy ponownie stanie się CUD? 🥹
2cs 2.07 wyraźne ⏸️🥹❤️
6.07 beta hcg 337 prog 22,7
8.07 beta hcg 755 prog 18
10.07 prog 16 = 💊utrogestan 400
24.07 Bije❤️ lekkie odklejenie kosmówki=💊utrogestan 200
10.08 2,4cm 🧸
Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji

-
shaylen wrote:Z książek to czytałam Mamy dla Mamy i W oczekiwaniu na dziecko. Aczkolwiek chyba najwięcej wyciągnęłam informacji ze szkoły rodzenia online z zaufajpoloznej.pl
Tam jest wszystko. Polecam
Ooo ja właśnie teraz kupiłam paczkę położnej i słucham wszystkiego po kolei
-
Ja właśnie nie wiem czy robić czy nie testy z krwii typu nift. Moja gin mi powiedziała, że można po prenatalnych się zdecydować, jeśli by wyszło coś nie tak. No i czytałam też, że generalnie badania prenatalne to też jest troche taka statystyka.
patkalopatka lubi tę wiadomość
-
Prenatalne te I trymestru to tak, statystyka. Dostajesz wynik w stylu, „dziecko jednej kobiety na 1050 z Pani cechami urodzi się z zespołem downa” czy to będziesz ty? No w 1049 przypadkach nieIwona88 wrote:Ja właśnie nie wiem czy robić czy nie testy z krwii typu nift. Moja gin mi powiedziała, że można po prenatalnych się zdecydować, jeśli by wyszło coś nie tak. No i czytałam też, że generalnie badania prenatalne to też jest troche taka statystyka.
Iwona88 lubi tę wiadomość
-
Madzialenka95 wrote:Faktycznie jest super promocja na tą panoramę. Czytałaś opinie? Trochę mnie martwi że aż do Ameryki do idzie. Kojarzysz do kiedy jest ta promocja?
Czytałam, rozmawiałam ze znajomymi. Każdej w zasadzie lekarz polecał panoramę. Jeszcze jutro zapytam mojego co sądzi. Mój coach życiowy chat gpt też polecał panoramę.
Właśnie jedyne co mnie martwi to ta wysyłka do USA. W Polsce robią Sanco, ale kurde Panorama chyba bardziej przebadana i szerzej znana jednak.
Sama nie wiem, ale muszę zdecydować do tej środy. Ja teoretycznie mogłabym już ją robić, bo jestem 9+2, ale myślę że jak coś to zrobię w przyszłym tyg -
Ja tam wychodzę z założenia, że nie ma tak naprawdę większej różnicy, który test się wybierze 😁 Panorama ma dużą bazę danych, ale tu mnie zniechęca czas oczekiwania na wynik 🙈 Dlatego zdecydowałam się już na to SANCO.
Anabbit, WannaBe, Iwona88, Kasia111 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
♀ 33 ♂ 38
03.2024 💔💔 8tc
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc T21
→ II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 → 20dpt ❤️
✶ 7+2 CRL 1,15cm 🍤
✶ 9+4 CRL 2,57cm 🫐
✶ SANCO 🩵
✶ 12+1 CRL 5,74cm, prenatalne ✔

-
aszin wrote:Ja tam wychodzę z założenia, że nie ma tak naprawdę większej różnicy, który test się wybierze 😁 Panorama ma dużą bazę danych, ale tu mnie zniechęca czas oczekiwania na wynik 🙈 Dlatego zdecydowałam się już na to SANCO.
Tak szczerze to też myślę, że u zdecydowanej większości kobiet nie ma to różnicy. Robiłam nifty w poprzedniej. Ryzyka wszystkie niskie (na pappa też) i płeć dobrze rozpoznali.
Niby jestem tego świadoma a i tak wczoraj cały wieczór siedziałam i porównywałam te badania xD
A miałam mieć większy luz w drugiej ciąży 😂
Iwona88 lubi tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Czytałam, rozmawiałam ze znajomymi. Każdej w zasadzie lekarz polecał panoramę. Jeszcze jutro zapytam mojego co sądzi. Mój coach życiowy chat gpt też polecał panoramę.
Właśnie jedyne co mnie martwi to ta wysyłka do USA. W Polsce robią Sanco, ale kurde Panorama chyba bardziej przebadana i szerzej znana jednak.
Sama nie wiem, ale muszę zdecydować do tej środy. Ja teoretycznie mogłabym już ją robić, bo jestem 9+2, ale myślę że jak coś to zrobię w przyszłym tyg
Niby Panorama jest o 9 tyg ale mają jakieś duże wymagani co do % frakcji płodowej więc warto jednak poczekać. Czytałam że wiele dziewczyn musiało jeszcze raz oddawać krew z tego powodu.
Shaylen - dzięki za polecenie zaufajplozonej. Zapisałam się na darmową próbkę ich szkoły rodzenia - wysłali mi link do GODZINNEGO nagrania. Przejrzałam pobieżnie i wygląd interesująco.
Anabbit, shaylen, Iwona88 lubią tę wiadomość